öncelikle herkese günaydın....
bugün erken kalktık çünkü bu gece de uyuyabildim, bir haftadır uyuyamıyodum 2 gündür iyiyiz çok şükür...
cnm masallah bebegıne.. ıns benım yavrumda 32 de 2kg mı bulur...bende 16 kılo aldım dr normal ama yınede dıkkat et dedı..nst yı bende cok merak edıyorum.. ama cok sıkıcı bıseymıs 20 dk fılan suruyomuş..baska da bı ayrıntısını bılmıyorum..
inşallah canım, benim bebeğim uzun süre 1 hafta geriden geliyodu çok üzülüyodum sonradan toparladı şimdi haftasına uyumlu gidiyomuş, çok mutlu oluyorum... nstde madem kızımın kalp atışlarını dinliycekmişim, Allah korusun bi sorun olmadığı sürece ben sıkılmam...
bugun girdim canım NST ye.bebeğin kalp atımları ve rahim kasılmalrı kontrol ediliyor. bebeğin strese girip girmediğine ve senin sancın yani kasılman olup olmadığıuna bakılacak. Göbeğine bantlarla iki cihaz bağlıyorlar ve gluk gluk diye bebeişin kalp atımlarını duymaya başlıyorun eline de düğmesi olan aparat veriyorlar bebeğini hissedince basıyorsun. yaklaşık 15-20 dk sürüyor.
çok teşekkür ederim canım, 20 gün sonra artık bizim ilk nstmiz... sonra da her hafta...
kızlar 2 defa daha nts girdik sancılar görünüyor yine seruma devam. Ama iyiyim şükür şimdilik bu kadar
Allah ikinize de iyilik versin canım, hep güzel haberler paylaş inşallah bizimle...
canım alahında izniyle kötü bişey çıkmaz inşallah doktor sadece elle bakmış tahmin etmiş var dememiş
ultrasondada ciddi bişey çıkmaz inşallah
açılman olmadıktan sonra önemli değil zaten hastaneyede yatmışsın erken doğum olmasın diye tedbirlerini almıştır doktorlar
kilosuda fena değil maşşallah
benim oğlum 37 haftada 2.500 gr doğmuştu şimdi tospa gibi bi delikanlı
hiç korkma tedbirin alınmış herşey yolunda gidicek inşallah
sakın kendini strese sokma hastanede kaldığın sürece kendini dinleme oyalanacak bişeyler yapki stresde sancıyı arttırır
doğum sancısı kendini çok ciddi belli ediyo merak etme
bu günde devam ederse kontrol amaçlı git bence nolur nolmaz
utangaç bebiş maşşallah kilosu çok iyi azıcık fazlalıktan bişey olmaz
benimde göbeğim baya bi aşşağıda hatta şu son haftada dahada aşşağı indi
hayırlısı artık iyi düşünelim iyi olsun
maşşallah inşallah bi an önce sağlıklı bi şekilde küvözden çıkıp anasının koynuna girer bebiş
benimde çarpıntım oluyo şu aralar çoğu gebede var sanırım
herşey yolundaymış kendine dikkat et stresten uzak dur dinlenmene bak allahın izniyle bişey olmaz
zaten kontrol altındasın endişelenme
o kadarcık sancıyla gelmez bebiş
geçmiş olsun kızına
bu mevsimde bütün çocuklar hasta zaten tedbirini alırsan bronşite çevirmez annesi korkma
maşşallah ikinizinde kilosu iyi
nst çokta sıkıcı değil bence ben kalp seslerini dinlerken kendimi iyi hissediyorum
kızlar sancıyı her zaman hissetmeyebilirsiniz zaten nst de bunun için var endişe etmeyin sancım olursa hissetmem diye
zaten ağrı varsa muaynede çıkacağı için tedbir alınır bu haftalarda kontrollerinde sıklaşması bu yüzden zaten
doktorum öyle demiyo ama :) kızımınki iyiymiş de ben daha bundan sonra 10 kilo alırmışım...
günaydın herkeze
bu gece hiç uyumadım sabaha kadar döndüm durdum
şu an kafam davul gibi
birazdan bi duş alıcam kendime gelirim belki
duştan sonra uyuyabilirsin dinlenebilirsin inşallah canım, çok iyi anlıyorum seni ben de bir haftadır uyuyamıyodum, 2 gündür uyuyorum çok şükür...
Günaydın arkadaşlar
Kaç gündür okuyorum ama yazamadım. Artık evdeyim. Dün kızımın odası geldi, akşama da yemeğe misafirim vardı çok yoruldum. Bugün dinleneceğim.
Kıvırcık ve Belgin ikinize de çok geçmiş olsun.
Papatyacım sen beni merak mı ettin :) Teşekkür ederim.
güle güle kullanın odanızı canım, odanıza tamamen yerleşince fotoğraflarınızı bekliyoruz... bizim de mobilyalarımızda bi sürü sorun çıktı bazı parçaları geri götürdüler bakalım ne zaman toparlanıcaz, daha çok işimiz var, yıkancak, ütülencek,yerleşicek falan... bi de şu yemeğe misafir olayını hiiiç anlamıyorum 7-8 aylık hamile kadına yemeğe misafir gidenleri çok merak ediyorum :) evin toparlanması var, yemek hazırlanması var, bulaşığı var, sonra yine evin toparlanması var, ben kendi yemeğime bulaşığıma zor yetişiyorum valla, mümkünse o misafirler alsın yemeğe :)
Kızlar günaydın.
Dün çıktım kararsızlıktan doğru düzgün bişey alamadım.
tulum az vardı, düz beyaz aldım farklı bedenlerde 6 tane. yatarken filan iyi oluyormuş. patikli alt aldım. hastane çıkışı takımım yok onlara baktım çok çiçekli böcekli ben de sevmiyorum öyle yeni doğan bebeğin önünde kocamak bir desen resim. carrefourda 5 parça olanları vardı düz pembe hiçbir desen yok. onu mu alsam dedim alamadım
bir mağazada beyaz daha az desenli vardı o da 45TL uygun mu bilemedim. gecelik almaya girdim girlstop diye bir mağazada indirim vardı ama çok inceydi beyaz ve pembeler vardı teyzemi aradım içini göstermesin alacağın şey bir de ucuz bir gecelik al doğumda leke oluyor çıkınca atarsın dedi pijama takımını güzel al evde de giyersin dedi. 45tl idi gecelik ve pijamalar spor tarz değildi. dantelleri vardı hafif, çok ağır modeller değildi güzeldi aslında ama inceydi. o mağazadan da elim boş ayrıldım. nü diye bir mağazada 29a vardı ama çok spordu önü tamamen düğmeli altı da kareli desenliydi kedi resmi vardı onu mu alsam dedim çok çocuksu olur diye onu da alamadım
biberon baktım onu da alamadım
sonra lojmana gittim orası uygun ordaki marketten prima bebek bezi, sebamed banyo köpüğü, primanın ıslak mendili, dalin sıvı deterjan ve yumuşatıcısını aldım. pişik kremini unuttum.
şampuan da mustela konak önleyici yenidoğan şampuanı çok iyi demişti teyzem onu önceden almıştım. gögus pedi gogus kremi de lansinoh almıştım.
tabi eksik daha çok erken doğum olmaz inşallah ortada kalırım valla bu kararsızlıkla
AY NE ZOR İNSANIM BEN YAAAA
kendimi bile bunaltıyorum
Hakkaten zorsun sonsy cim :)
ben banyo köpüğü almadım, ilk zamanlar lazım olmaz diye... zaten çabucacık üşütmeden şampuanlayıp sabunlayıp çıkarıveririz banyodan... biraz büyüdükçe küvette oynasın oyalansın diye sonraları alırım diye düşündüm... dün ben de deterjan aldım, çok düşündüm ben de deterjan için ne kullanıcama, en sonunda sabun tozuna karar verdim, kalıntı olmasın diye çift durulamalı yıkarım artık napıyım, sonra da ütü... hacışakirin granül sabununu aldım ben, migrosta indirimdeydi, 1700 gr.ı 19,90dan 14.75e falan inmişti sanırım...
bu battaniyeden alan var mı kızlar? ben en iyisi bazı şeyleri e-bebek ten alıyım diyorum :)
Eki Görüntüle 606352
bu battaniyenin aynısının krem rengini aldım ben canım e-bebekten, çok markada var aynısı, baby-jam'inkisini aldım ben...
yolda da çok kişide görüyorum memnunlardır heralde...