herkse merhabaaaaa
güzel haftasonu geçirin :))))
gecen hafta bende de ağrı acıma gibi bişey oldu doktor kasılma dedi ve nst ye yolladı
alttan kontrol etmedi ama akıntıya bağladı mantar gibi bi enfeksiyon olursa erken doğuma neden olabilir dedi
çok korktum tabi. ama neyseki nst de normal cıktı. dr bana da fitil vermişti gynolomexin 3 günde 1 tane kullanılıyo toplam 2 tane
ben cok panik yaptım baya bi soruşturdum ilk 3 aydan sonra kullanılabilir dediler kullandım ama içim içimi yedi.
geçmiş olsun hemen gecsin inşallah. ben de günlük ped kullanıyodum zararlıymış. sanırım ondan oldu.
gün sayıyorum ben de şu dönem bi bitsin bugün itibariyle babamıza evimize kavuşmamıza sade 28 gün kaldı.
siz ne güzel herşeyi bitirmek üzeresiniz. ben de gidince tamamlıcam inşallah çok hevesleniyorum
hayırlısıyla kucağımıza alalım da bebişlerimizi.
benim öğretmen arkadaşlara bir sorum olacak:
28 mart doğum görünüyo benim. doğum iznine 28 ocakta çıkmam gerekir normalde.
ama ben 11 şubatta yani 2. dönemin başında başlatmak istiyorum
bu durumda nasıl bi prosedür izlemeliyim bilenler yol gösterirse sevinirim.
hepimize sağlıklı neşeli günlerrr
merhaba arkadaşlar
kaç gündür giremiyorum kızım hastalandı falan giremedim nete çok fazla.
çarşamba günü dr a gittik yaramazım 1500 gr 39 cm olmuş. bi sorun yok dedi. yine 3 boyutlu resim alamadık göstermedi hatun iki elini de yüzüne götürmüştü. az buçuk aralardan gördüğümüz kadarıyla burnu çenesi ve dudakları bana benziyor
izin konusunu konuştuk dr la. ilk bebeğimde 38. haftada sezeryan oldum 37 de izin verildiği için 2 hafta iznim yanıhyodu. bu sefer de sordum ne zmaan sezeryan olurum diye iznim nolur dedim artık eskisi gibi değil doğum yaptıktan sonra kalan iznin ssonraya aktarılıyor dedi dr. doğrumu? yani ben 37 de izin alsam ve izin aldığım gün de doğum yapsam o kalan 3 hafta sonraya aktarılıormuş doğum sonrası 16 hafta iznimiz oluyormuş yani.
aynı şey benimde başıma geldi kızımda.. 37. haftada izne ayrıldım, 38. haftada sezeryanla kızımı aldılar... 2 hafta yanmıştı... yeni yasada yanmıyor.. bu konuda eminim.. çünkü kuzenlerim doğum yaptı ve onlar eklettiler sonuna...
bebişe de maşallah....
merhaba arkadaşlar
kaç gündür giremiyorum kızım hastalandı falan giremedim nete çok fazla.
çarşamba günü dr a gittik yaramazım 1500 gr 39 cm olmuş. Bi sorun yok dedi. Yine 3 boyutlu resim alamadık göstermedi hatun iki elini de yüzüne götürmüştü. Az buçuk aralardan gördüğümüz kadarıyla burnu çenesi ve dudakları bana benziyor :d
izin konusunu konuştuk dr la. Ilk bebeğimde 38. Haftada sezeryan oldum 37 de izin verildiği için 2 hafta iznim yanıhyodu. Bu sefer de sordum ne zmaan sezeryan olurum diye iznim nolur dedim artık eskisi gibi değil doğum yaptıktan sonra kalan iznin ssonraya aktarılıyor dedi dr. Doğrumu? Yani ben 37 de izin alsam ve izin aldığım gün de doğum yapsam o kalan 3 hafta sonraya aktarılıormuş doğum sonrası 16 hafta iznimiz oluyormuş yani.
selam hanimlar ve tatli minisler, ay ben sabahtan beri tuvalet banyo temizliyorum belim koptuesim cok afedersiniz feci ishal ve kusma geciriyo, gece basladi hala duzelmedi, benim de odum kouyo acaba bana da olur mu diye:26: onun yedigi herseyden biz de yedik dun kizlarla, insallah bize de gecmez, camasir suyuyla ovuyorum heryerini banyonun, bi yandan da kokusu dokunucak cocuga diye korkuyorum:18: amaaan, subhanAllah, yuzduk yuzduk kuyruguna geldik, hayirlisiyla dogurup bebislerimizi saglikla kucagimiza alalim ya Rabbim, amin.
Opuyorum herkesi, sevgiler
selam hanimlar ve tatli minisler, ay ben sabahtan beri tuvalet banyo temizliyorum belim koptuesim cok afedersiniz feci ishal ve kusma geciriyo, gece basladi hala duzelmedi, benim de odum kouyo acaba bana da olur mu diye:26: onun yedigi herseyden biz de yedik dun kizlarla, insallah bize de gecmez, camasir suyuyla ovuyorum heryerini banyonun, bi yandan da kokusu dokunucak cocuga diye korkuyorum:18: amaaan, subhanAllah, yuzduk yuzduk kuyruguna geldik, hayirlisiyla dogurup bebislerimizi saglikla kucagimiza alalim ya Rabbim, amin.
Opuyorum herkesi, sevgiler
Alttan pamukla sivi alip tahlil yaptilar. Benimkisi beyaz renkliydi. Pedi anneme gosterdigimde o da iltihap demisti zaten.
canım geç farkettim medipole devam ediyorum büyük olasılık doğumda burda gerçekleşicek doç. dr.suna özdemire gidiyorum,belki daha önce sölemişimdir doç. dr dışındaki uzman kadın doğum dr ları muayane parası almıyor ücretsiz ama bu ne kadar devam eder bilmiyorum normalde koşuyolundaki medipol fiyatları çok yüksek...
Kızlar herkese günaydın..
dün 30. hafta kontrolümüz vardı..
Bebeğim kocaman olmuş ama yüzünü dönmedi malesef.
1400 g 40 cm haftasına göre standart sanırım.
ben de sadece 1 kilo almışım.Doktorum sana ne ısmarlayayım dedi.Ben de kendimi çıkışta kebapçıya atıcam dedim.
Eşimle daha yeni tartışmıştık kilo yüzünden bu da ona kapak oldu
toplamda 10,5 kilo almış oluyorum. inş 15 ile bitirebilriz.20 kiloyu gözden çıkarmıştım ama 15 olsa fena olmaz..
dün odası için duvar kağıtları da beğendik.yılbaşı ertesi yapılacak. sadece perdemiz kaldı. oda tamam sayılır.
kızlar hastanede ,eve çıkınca ve mevlütte ne ikram edeceğime hala karar veremedim.Sizler ne yapacaksınız.
Hastanede çikolata , evde şerbet kurabiye, mevlütte bebek şekeri düşünüyorum.ama sayıları da netleştirmek zor. hastaneye kimler gelir eve kimler gelir fazla yaptırsan ucuz şeyler değil ne yapsak?
herkese bol tekmeli güzel günler arkadaşlar herkes herşeyi almış heralde bebişlere ben pek bişe alamadım daha geç mi kaldım oda yapmayacaz ama hala hastane çantalarımızı bile hazırlayamadım izne ayrılınca yapayım diorum ama geçmi kalırım bilemıorum oda bi mesele müdür sana izin vermiycem die tutturdu burda doğur dior :) 2hafta sonra ayrılmayı düşünuorum erkenmi olur bilmıorum ama artık çok zorlanıorum akşamları hiç halim kalmıo sabahın 6,30unda yollara düşüorum 2 saat yol git gel mahvedio ayaklarım davul gibi oluo tanıyamıorum ayaklarımı yazık kociş masajlar yapıo ama inmio malesef ağırlaştıkça hayatta zorlaşıo bide kızlar bişe sorcam bu tulumların içine ne giydirilio bu bebişlere ya malum tecrübesizlik :) onun için neler aldınız bide sezeryanda kaç gün yatırolar hastanede acaba ??
herkse merhabaaaaa
güzel haftasonu geçirin :))))
gecen hafta bende de ağrı acıma gibi bişey oldu doktor kasılma dedi ve nst ye yolladı
alttan kontrol etmedi ama akıntıya bağladı mantar gibi bi enfeksiyon olursa erken doğuma neden olabilir dedi
çok korktum tabi. ama neyseki nst de normal cıktı. dr bana da fitil vermişti gynolomexin 3 günde 1 tane kullanılıyo toplam 2 tane
ben cok panik yaptım baya bi soruşturdum ilk 3 aydan sonra kullanılabilir dediler kullandım ama içim içimi yedi.
geçmiş olsun hemen gecsin inşallah. ben de günlük ped kullanıyodum zararlıymış. sanırım ondan oldu.
gün sayıyorum ben de şu dönem bi bitsin bugün itibariyle babamıza evimize kavuşmamıza sade 28 gün kaldı.
siz ne güzel herşeyi bitirmek üzeresiniz. ben de gidince tamamlıcam inşallah çok hevesleniyorum
hayırlısıyla kucağımıza alalım da bebişlerimizi.
benim öğretmen arkadaşlara bir sorum olacak:
28 mart doğum görünüyo benim. doğum iznine 28 ocakta çıkmam gerekir normalde.
ama ben 11 şubatta yani 2. dönemin başında başlatmak istiyorum
bu durumda nasıl bi prosedür izlemeliyim bilenler yol gösterirse sevinirim.
hepimize sağlıklı neşeli günlerrr
dönence alıcak annem ama ne aldırsam karar veremedim
Playskool Gloworld Gece Lambalı Dönence , Playskool , Oyuncak hellobaby.com.tr
bumu
http://www.*****************/yagmur-ormani-donence/p/d/904
bumu
Fisher Price Türkçe Ninni Söyleyen Mutlu Düşler Dönence FPR-96677 - 120.11 TL + KDV
yoksa bumu?
slm kizlar
Bugun doktora gittim.Bagirsak enfeksiyonu kusmaya ve gaz sancisina neden olur dedi. Ishalim gectigi icin bir sey vermedi ama hala bulantim var ve kusuyorum.
Bebegim 1250 gr mis, makat pozisyondaymis. Donmese de onemli degilmis sezeryan olacakti zaten. Donerse daha iyi olur tabi.
Kan ilaci verdi adi FERPLEX. Kucuk siselerde. Meyve suyuna dokulup iciliyormus. Icen var mi aranizda?
canım ben onu 4 aydan beriiçiyorum meyve suyu nerden cıktı yemeklerden ıkı saat once ıcılmesı gerek ve içtikten sonrada 2 saat yemek yemesen daha ıyı olur o yuzden gece yatarken yada sabah lavaboya felan kalkıyorsan o zamn ıc ben meyve suyu hıc duymadım:44:
canım hastalanan kızına geçmiş olsun.2.sinede maşallah.
Ayni benimki de beyaz. Bende de iltihap var o zaman. :26: Doktorum hic ilgilenmiyor. Varsa yoksa bebegime takmis. Yuzunu gostermiyor diyor.
Benden once bir hasta girmisti iceri. Spiral taktircakmis. Doktor o kadar heyecanlandi ki sasirdim.
Ben yatmisim artik bebegime bakacak gidiyor telefonla konusuyor, kadinin belgeleriyle ugrasiyor. Cok mu para alacak kadindan nedir. Sikayetlerimi soyledim bagirsak enfeksiyonu olmussun dedi bitti o kadar yani.
Akintim var dedim camasirimi islatiyor bazen renksiz sivi seklinde dedim. Normal dedi. Bakmadi bile .Kanim 11 de kanin dusuk degil dedi. Yine de kan ilaci verdi. Ama 3 degerlikliymis o da.
Muayene ucreti 172 tl sanki parasiz bakiyor. 20. Haftamdan sonra bakmaya basladi bana o yuzden mi yapiyor anlamadim:44:
Neyseki diger doktoruma da gidicem o daha ilgili. O yardimci olur bana.
ben hastanede pastanelerde satılan pembe kağıda sarılı üzerinde bebek biblosu olan çikolatalardan ve kovaya/sepete saplanmış bebek figürlü çubuklardan vermeyi planlıyorum, şu an devam ettiğim hastanede şerbet de veriliyo orda yaparsam doğumu şerbet de olur... mevlütte de bebekli mevlüt şekerlerinden yaptırıcam, erken yaptırıcam onları,mevlütten önce eve gelenlere de onlardan vermeyi düşünüyorum,100 tane yaptırsam onlardan hem mevlüte hem öncesinde-sonrasında gelenlere yeter...
ben tulumun içine çıtçıtlı badi ve patikli alt pijama giydirmeyi düşünüyorum canım,tabi patikli alt pijamanın da içine çorap, tulumun üzerine de yelek... bi de penye battaniyeye sarılı durur zaten,yeter bence...
canım günlük ped niye zararlıymış, ben hep kullanırım,daha hijyenik daha sağlıklı olduğunu sanırdım, tabi mutlaka pamuksu yüzeyi olan markalardan alırım...
ikisi de güzel hangisini alsan pişman olmazsın da bence sanki fisher price ınkisi daha hoş... güle güle kullansın bebişin...
dün çarşıya gittik biz de, havuzlu hana da...
kalan eksiklerimiz tamamladık gibi, ama var yine de bitmiyo :)
hastane için pembe gecelik ve krem rengi pijama-triko lizöz aldım,dantelli falan klasik olanlardan,hastanede de biraz şık görünelim resimlerde...
ama yorucu oluyo artık bizim için uzun alışverişler, uzun yürüyüşler, bu hafatasonu dışarı çıkmayı hiç düşünmüyorum...