2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

herkese günaydınlar iyi hafta sonları kaç saattir yazdıklarınızı okuyorum çok çabuk ilerliyo sayfalar maşallahınız var kızlar:) herkes iyi, sağlıklı olsun inşallah
benim de 32. haftam 23 ocak oluyo ben de o gün gidip çalışabilir raporu alacam ikinci dönemin ilk gününe kadar o zaman da doğum iznine çıkmayı planlıyorum tatiller izni etkilemiyo diye biliyorum inş bi sorun çıkmaz

selam hanimlar ve tatli minisler, ay ben sabahtan beri tuvalet banyo temizliyorum belim koptu esim cok afedersiniz feci ishal ve kusma geciriyo, gece basladi hala duzelmedi, benim de odum kouyo acaba bana da olur mu diye:26: onun yedigi herseyden biz de yedik dun kizlarla, insallah bize de gecmez, camasir suyuyla ovuyorum heryerini banyonun, bi yandan da kokusu dokunucak cocuga diye korkuyorum:18: amaaan, subhanAllah, yuzduk yuzduk kuyruguna geldik, hayirlisiyla dogurup bebislerimizi saglikla kucagimiza alalim ya Rabbim, amin.
Opuyorum herkesi, sevgiler

offf ya benim kafan çok karıştı şu doğum izni konusunda biraz araştırma yaptım demin keşke yapmasaydım pazartesi müdür yardımcımla bi konuşim bu konuyu şimdi kızlar 32. haftada çalışabilir raporu alırsak illa 37. haftaya kadar çalışmamız mı lazım? mesela 35 te ayrılamıyo muyuz?

Aman çamaşırsuyuna çok dikkat edin..
Çok tehlikeli..
Direk bebeğe kokusu gidiyor..
Mazallahh..
Çok gerekli değil ise kullanmayın da bence.
Ya da kullanacaksanız ille direk çamaşırsuyu değil de karışımlarını domestos gibi mesela onları kullanın ve mutlaka maske takın..

merhaba arkadaşlar...
geçmişi okuyamadım... çoğunluk izin konusuna yönelmiş...
bildiğim kadarıyla 32.haftada çalışabilir raporu alınınca sonradan çalışamaz raporu veriliyor...
kızımda 32 haftalıkken çalışabilir raporu almıştım ama yaz tatiline gelmişti 3 haftası.. o 3 hafta yanmıştı... bunda ne olur bilmiyorum... bence çalışabilir raporu aldığımızda çalışıyor olduğumuz için herhalde bu sefer yanmaz.. bilemiyorum...
yaşadıkça öğrenicez....

merhaba arkadaşlar
kaç gündür giremiyorum kızım hastalandı falan giremedim nete çok fazla.
çarşamba günü dr a gittik yaramazım 1500 gr 39 cm olmuş. bi sorun yok dedi. yine 3 boyutlu resim alamadık göstermedi hatun iki elini de yüzüne götürmüştü. az buçuk aralardan gördüğümüz kadarıyla burnu çenesi ve dudakları bana benziyor
izin konusunu konuştuk dr la. ilk bebeğimde 38. haftada sezeryan oldum 37 de izin verildiği için 2 hafta iznim yanıhyodu. bu sefer de sordum ne zmaan sezeryan olurum diye iznim nolur dedim artık eskisi gibi değil doğum yaptıktan sonra kalan iznin ssonraya aktarılıyor dedi dr. doğrumu? yani ben 37 de izin alsam ve izin aldığım gün de doğum yapsam o kalan 3 hafta sonraya aktarılıormuş doğum sonrası 16 hafta iznimiz oluyormuş yani.

aynı şey benimde başıma geldi kızımda.. 37. haftada izne ayrıldım, 38. haftada sezeryanla kızımı aldılar... 2 hafta yanmıştı... yeni yasada yanmıyor.. bu konuda eminim.. çünkü kuzenlerim doğum yaptı ve onlar eklettiler sonuna...
bebişe de maşallah....

Meraba kizlaR bende 32. Haftada iznimi uzatacagim ve 37 hafta in sonu a kadar calisacagim. Benimde bebegim 10 gun once alinacak. 2011 nisanda çikan torba yasaya gore kullanmadigim 10 gunude ekletecegim. Ve nerdeyse 3 Ay falan Dogum sonrasi iznim olacak . Benin tek korkum iki haftalik yariyil tatilini eklemezlerse. Bazi mebler eklemiyormus:26:

Son düzenleme:
Bu arada 32 haftada calisabilir raporu aldiktan sonra 37.haftadan once istediginiz zaman izne ayrilabirsiniz. Tabikiii o zaman kac hafta calistigsaniz o kadar sure eklenir.

saol canım çook sevindim buna bu sene tayin olucaz şehir dışına doğum sonrası biraz daha zamana ihtiyacım vardı 1-2 hafta kadar. 38 de sezeryan olsam 2 haftam daha sonraya kalıcak :))

canım hastalanan kızına geçmiş olsun.2.sinede maşallah.

Gecmis olsun. Ben de esin gibi hastalanmistim bi kac gun once ishal ve kusma vardi. Bagirsak yolu enfeksiyonuymus. Su an gecti .

Alttan pamukla sivi alip tahlil yaptilar. Benimkisi beyaz renkliydi. Pedi anneme gosterdigimde o da iltihap demisti zaten.

Ayni benimki de beyaz. Bende de iltihap var o zaman. :26: Doktorum hic ilgilenmiyor. Varsa yoksa bebegime takmis. Yuzunu gostermiyor diyor.
Benden once bir hasta girmisti iceri. Spiral taktircakmis. Doktor o kadar heyecanlandi ki sasirdim.

Ben yatmisim artik bebegime bakacak gidiyor telefonla konusuyor, kadinin belgeleriyle ugrasiyor. Cok mu para alacak kadindan nedir. Sikayetlerimi soyledim bagirsak enfeksiyonu olmussun dedi bitti o kadar yani.

Akintim var dedim camasirimi islatiyor bazen renksiz sivi seklinde dedim. Normal dedi. Bakmadi bile . Kanim 11 de kanin dusuk degil dedi. Yine de kan ilaci verdi. Ama 3 degerlikliymis o da.

Muayene ucreti 172 tl sanki parasiz bakiyor. 20. Haftamdan sonra bakmaya basladi bana o yuzden mi yapiyor anlamadim:44:

Neyseki diger doktoruma da gidicem o daha ilgili. O yardimci olur bana.

Merhaba özpolat bende suna hanıma gidiyorum doğum günümüz de aynı seninle bakalım belki el ele sancı çekeriz:)
Doğum a hazırlık eğitiminden haberdar oldun mu ben katıldım muhakkak katılmanı tavsiye ederim gercekten cok rahatlatıyo.
Bu arada ocaktan sonra ücretlendirme olacak normal doğum doç dok 1900 tl sezeryan 2900 tl... Ama biz kayıt yaptırdığımız için ocak öncesi 2012 fiyatları geçerli olcak bize... Yani 875 tl normal doğum 1875 tl sezeryan e bide mesai saati dışı olurda suna hanımı istersek +500 tl bakalım hayırlısı olsun inşallah hepimiz hakkında...
Sudecim eğer suna hanımı düşünmezsen derya yaşar da çok iyi ona gidebilirsin...

ben hastanede pastanelerde satılan pembe kağıda sarılı üzerinde bebek biblosu olan çikolatalardan ve kovaya/sepete saplanmış bebek figürlü çubuklardan vermeyi planlıyorum, şu an devam ettiğim hastanede şerbet de veriliyo orda yaparsam doğumu şerbet de olur... mevlütte de bebekli mevlüt şekerlerinden yaptırıcam, erken yaptırıcam onları,mevlütten önce eve gelenlere de onlardan vermeyi düşünüyorum,100 tane yaptırsam onlardan hem mevlüte hem öncesinde-sonrasında gelenlere yeter...

ben tulumun içine çıtçıtlı badi ve patikli alt pijama giydirmeyi düşünüyorum canım,tabi patikli alt pijamanın da içine çorap, tulumun üzerine de yelek... bi de penye battaniyeye sarılı durur zaten,yeter bence...

canım günlük ped niye zararlıymış, ben hep kullanırım,daha hijyenik daha sağlıklı olduğunu sanırdım, tabi mutlaka pamuksu yüzeyi olan markalardan alırım...

ikisi de güzel hangisini alsan pişman olmazsın da bence sanki fisher price ınkisi daha hoş... güle güle kullansın bebişin...

canım ben onu 4 aydan beriiçiyorum meyve suyu nerden cıktı yemeklerden ıkı saat once ıcılmesı gerek ve içtikten sonrada 2 saat yemek yemesen daha ıyı olur o yuzden gece yatarken yada sabah lavaboya felan kalkıyorsan o zamn ıc ben meyve suyu hıc duymadım:44:

dün çarşıya gittik biz de, havuzlu hana da...
kalan eksiklerimiz tamamladık gibi, ama var yine de bitmiyo :)
hastane için pembe gecelik ve krem rengi pijama-triko lizöz aldım,dantelli falan klasik olanlardan,hastanede de biraz şık görünelim resimlerde...
ama yorucu oluyo artık bizim için uzun alışverişler, uzun yürüyüşler, bu hafatasonu dışarı çıkmayı hiç düşünmüyorum...

C vitamini demir emilimini artiriyormus o yuzden meyve suyu demis olabilir. Fakat bu ilac 3 degerlikliymis 2 degerlikliler daha cabuk dolduruyormus demir depolarini. Bu durum da kafami karistirdi. Hap kullanicam gyno ferro sanol u

canım hastalanan kızına geçmiş olsun.2.sinede maşallah.

amin canım teşekkür ederim

memnun değilsen değiştir dr unu dicem ama zaten 2 dr a gidiosun heralde :) ama hem para verip hem ilgilenilmemesi gerçekten sinir bozucu

o çubuklu figürlerden hep görüyorum da pek bakmamıştım şimdi bi bakayım netten. teşekkür ederim tatlım bende fisher price i daha çok beğendim ama 2 tane fisher price var

hayırlı olsun canım güle güle kullanın. eve t kesinlikle uzun yürüyüşler çok yoruyor insanı ben de biraz önce markete gideyim dedim ki aslında çok uzak da değil amaaan ne yoruldum ya eve geldim hemen uzandım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…