canım ben büyük ihtimalle doğumu konyada yapmayacağım. kendi memleketime gideceğim şubat tatilinde ve orada kalacağım doğuma kadar. o nedenle emel hanımla da hiç konuşmadım zaten doğum mevzusunu daha.
herkesin fikri farklıdır ama ben papağanların ne kadar bağırdığını ve çok ürkütücü bir ses çıkardığını biliyorum. hatta bazen dayanlmaz
gürültücü olabiliyorlar ve sende oldu mu bilmiyorum yem verirken elini falan ısırabiliyo çokta can yakıyor.
birde bu şekilde bazı hayvanların kıskançlık yaptığını da duymuştum. ben olsam şahsen ağlayarakta olsa papağanı evden
uzaklaştırırdım.
ya da atıyorum anneme vs. sürekli görebileceğim bir yakınıma verirdim. seni çok seviyorsa çocuğu kıskanıp dediğin gibi çocuğa
saldırırsa çok korkarım öyle bir şeyden şahsen. oda evladın olacak risk alma derim. tabi şahsi fikrim.
canım ben okurken üzüldüm vallahi ..bu arada aynı duyguları paylaşıyorum benimde 2 tane muhabbet kuşum var hep dışardalar ama benimkiler doğru dürüst ötmezler (ne yazık ki) birde kesinlikle üzerimize konmazlar 2 yıl oldu ..eğer bir gün kafese kilitlesem içim içimi yer kıyamam üzülürm..banada bebekle olmaz diyorlar.eşimde salona koyarız diyor amayanlarında sürekli olmadıktan sonra ne anlamı var..ben sürekli yanlarında olmama rağmen hala üzerime konmyrlr...başkasına da veremem kıyamam..ben vermicem canım sende verme =)))
kızlar sgk ile görüştüm ve kafamdaki tüm soruları sordum. hemen size de yazayım merak edeniniz varsa kafanızda netleşsin.
- 32. haftamıza başlar başlamaz gidip rapor almamız gerekiyormuş. çalışmaya devam edecek hanımlarda aynı şekilde 32.
haftadan sonra çalışmayı düşünüyorsanız da çalışabilir yazısı yazdıracaksınız. eğer ki 32. haftada doktora gitmeyip geciktirirseniz.
her geciktirdiğiniz kadar paranız eksik ödeniyormuş. çalışacak olsanızda çalışmasanızda 32. haftada raporunuzla ilgili doktorunuzdan mutlaka yazılı kağıt almanız gerekiyor. ayrıca bu raporu kaybetmeyeceksiniz 16 haftalık izin bitiminde onunla paranızı alacaksınız.
- sgk ile anlaşmalı olan tüm hastanelerin raporu geçerli oluyormuş.
- süt parası 89 tl gibi bir rakam bir kereye mahsus doğumdan sonra veriliyor. eşiniz gidip alabilir.
-aylık maaşımızın 3/2 sini alacağız iznimiz bitince.
- çocuk doğduktan sonra askeri geçim indirimi (fiş parası) alcaksınız ya anne ya da baba sadece birisi. cüzzi birşey
- maaşlarımız harici herhangi bir doğum parası almayacağız malesef. iznimiz bitince tekrar iş yerine raporumuzu kapattıracağız ve çalışıyor kağıdıyla sgk dan paramızı alacağız.
isteyen iş yeri ile anlaşıp her ay maaşını düzenli alıp yani borç gibi düşünün, sonra sgk dan parasını alınca geri iş yerine ödeyebilir. böyle yapanda çok var.
en en önemlisi diyelim ki 32. haftadan sonra çalışabilir raporu aldık. eğer ki o haftalarda erken doğum yaşarsak malesefki doğum öncesi izinlerimiz yanmış oluyor. yani doğum sonrasına atamıyoruz.
buda beni çok korkuttu vakitlice mi çıksam ki ya erken doğum olursa. :26:
merhaba kızlar... rahatsızlananlara geçmiş olsun, yeni aldığınız kıyafetleri güle güle kullansın bebişler. kociş dün izinliydi, bizde bahçelievlerdeki civil mağazasına gittik, fiyatlar eminönünden bile uygun geldi bize. bir sürü çıtçıtsız tek üst ve patiksiz altlar aldım, tulumlar, çoraplar, yelekler aldım (sanırım çıtçıtlı badilarin üstüne ne giydiricem derdinden kurtuldum:) ). birde küvetimizi, filesini felan aldık. ama kıyafet olayını biraz abarttık galiba, çok fazla 0-3ay kıyafetimiz oldu. neyse artık güle güle giysin kızımız.
bu arada kızlar son bir haftam sürekli ağlamakla geçiyor, bebişde etkilenecek diye korkuyorum. yıllardır bizimle olan büyük bir papağanımız var, büyük olduğu için pek kafes kuşu değil, sürekli dışarda bizimle birlikte, bana aşırı düşkün, nerdeyse omzumdan inmez hiç. aylardır herkes bebekle olmaz, onu verin diyordu ama ben bakabilirim diye direniyordum. geçen hafta düşündüm, gürültüsü, tozu bebeği rahatsız eder dedim. birde kimseye bırakamadığımız için nereye gitsek yanımızda götürüyoruz, arabaya alışık ama arada canı sıkılınca yüksek sesle bağırır, e şimdi bebek de olucak arabada, bebek tam uyuycak felan bu bağırıcak, korkar dedim. vermeye karar verip satılık diye ilan verdim ama daha ilanı yazarken başladım ağlamaya. hemen o gün birsürü kişi aradı, hatta biri akşam gelip alayım dedi. hemen veremem enazından 1 hafta daha kalsın, kendimi alıştırayım vermeye dedim, tamam dedi, ilanı kaldırdım bende ona vericem diye. bu haftasonu gelip alıcak güya ama daha vermeden çok ağlıyorum ya, kıyamıyorum bir türlü. bir yanım bu kadar üzülmüşken ver artık diyor, diğer yanım onun da canı var ve bizi çok seviyor, evden mi atıyorsun onu diyor. napıcağımı bilmiyorum ya, tabiki bebeğim daha önemli, onu düşünmek zorundayım ama bu da can işte, çok üzülüyorum... ben bu kadar üzülünce eşimde vermiycez, oturma odasından başka bir odaya alırız onu, bebek uyurken açarız, bebek doğduktan sonra bakamazsak düşünürüz diyor ama bilmiyorum...
benim bildiğim erken doğum olursa 32. haftadan sonra çalıştığın kadarı aktarılıyor. çoğu kişi 2-3 hafta erken doğuruyor zaten, gününde doğuran çok nadir. benim arkadaşlarım hep aktardılar doğum sonrasına.AYYY suan resmen dehsete dustum yarın kontrolum var bıranevvel kafamdakı soru ısaretlerının cevabını vermem lazım ben bankada calısıyorum ve bankanınsandıgına baglıyım acaba bende alacakmıyım dogum parası sgk ıle nasıl gorusme ımkanı buldun bende denesem bunu ıyı olur gıbıme gelıyor erken dogum olusa sonrasına eklenememesı ne kotu zaten yavrucakla gecırecuıgımız vakıt sınırlı bıde boyle alıcengız oyunu yapıyolar ya:2:
Tünaydınnn canlar .. sağ göğüs altım fena agrıo acaba bu bebısın ayakları ordamı eger onlar ayaksa dogunca ısırıcam o ayakları :)
Cemrem teşekkür ederim yorumun için. Benim doktorum dışardan zaten, kendi doktorum gelip orada doğum yaptıracak. Son dönemde tüm arkadaşlarım orada doğum yaptılar yenidoğan ünitesinden ve hemşirelerinden çok memnun. Ama çocuk doktorlarını pek tavsiye etmiyorlar. Ancak yenidoğan hekimleri iyiymiş. Bakalım diğer seçenek Güven Hastanesi.
Evet canım senin de dediğin gibi alt açma gibi ama süslü saten falan bende nette gördüm alırmıyım bilmiyorum sevimli bir kundak aldım ayıcıklı olanlardan yumuşak belki o da olabilir diye düşünüyorum.resim buldum bir tane Annesiyle Bebegi resim eklenmiyor bu linkte var
O resimde ki şey çok süslüüüüü daha şirin bi şi olsaaaaaaa
cok mutluyummmmm..ilk alisverisimi nette yapmistim bugun elime gecti...crazy den hastane cikisi almistim ilk defa gordum nekadan minikk mis ya coook sasirdim bian bunlar bebege olurmu diye dusundumgercekten bukadar minikmi yoksa benim aldigim mi cok minik
De mi yaaaaaaaa oyuncak bebeğe bile zor gelirrrrr
Adanam sen aldın mı concorde bebek arabası.Ben marka konusunda cok kararsızım.Bırde baston puset ve travel sıstem bebek arabaları arasında ne fark var anlamıyorum.Cevremdekıler genellıkle bebek arabası ayrı ana kucagını ayrı almıslar ama acaba dıyorum travel sıstem daha mı ıyı olur acaba?
2 gündür bebegimin hareketlerini az hissediyorum sanki yada bana öyle geliyo arada hareket ediyo hissediyorum ama önce daha hızlıydı sanki eşim gelsin steteskopla dinleyecem kalp atışlarını( eşim veteriner hekim hayvanlarda kullandıgı steteskopu kullanıyoruz )
Kızlar mevlütte misafirlere dağıtmak için küçük hediye düşünüyordum. Netde bir araştırdım. Aklıma küşük süslü kesecikler içerisinde mis kokulu sabun hediye etme fikri oturdu gibi. Ama sabunu nerde bulabilirim? Fikri olan varsa veya dağıtalacak başkaca bir hediyelik aklınıza geliyorsa paylaşırsanız sevinirim.
kızlar selam
dün akşam 19 gibi bel ve kasık agrisi basladi geçer diye bekledik ama ağrı devam etti dr ile gorustuk bize hastane yolları gozuktu nstye aldılar sanci yok açıklık varmı diye bakıldı sukur oda yok idrar tahlilde temiz çıktı eve gonderdiler sanırım bugun kendimi fazla yormustum ondan oldu bu haftalardan sonra daha çok dikkat etmemiz lazımmış ebe bol bol yat dinlen dedi Allahıma binlerce sukur bısı çıkmadı Allah kimseye yasatmasın çoook zor yaaa Dikkat edin sizde kendinizi yormayın olurmu
evet ben de bunlardan biliyodum canım, bunlardan bebeğin odasını alırken yatak örtüsüyle takım bi tane veriyolar onu kullanıcam mevlütte, zaten esas alt açma için o ayıcıklı sevimli olanlardan almıştım...Evet canım senin de dediğin gibi alt açma gibi ama süslü saten falan bende nette gördüm alırmıyım bilmiyorum sevimli bir kundak aldım ayıcıklı olanlardan yumuşak belki o da olabilir diye düşünüyorum.resim buldum bir tane Annesiyle Bebegi resim eklenmiyor bu linkte var
Concord Neo Bebek Arabası Sahara
bebek arabası almak isteyen arkadaşlar e bebek te indirime girmiş kaçırmayınn =)
haftasonu e-bebekte bakmıştık bu fiyattaydı, + bi de anakucağı lazım ama onu aslında maxi cosi pebble istiyoruz concorde neo ya bi adaptörle uyuyo, ya da concorde un anakucağı olucak artık bakalım...
cnm seni ve kuzularini merak ettim..kontrolunuz nasildi..bebisler 1kg ma ulasmislar mi
teşekkür ederim arkadaşım çok incesinnnnn
canım her şey normaldi
amniyon sıvısı, rahim ağzı
kızım 970gr,
oğlum 1050 gr , olmuş
doğum için bir öngörünüz var mı dedim,
şu an için erken doğum görünmüyor dedi
dayanabildiğin yere kadar, artık alın diyene kadar gideriz dedi
inşallah bakalım hayırlısı
Mrb kızlar nasılsınız.benin şimdi iyiyim ama bugun çok kötü bir gün geçirdim.ömrümden ömür gitti diyebilirim.1 ay sonra dr kontrolumuz vardı gittik.hasretle kızımı güzel beklerken beyin arkasında fazla sıvı var dedi dr.radyolog çağırdı oda aynı şeyi söyleyince beynimden vurulmuşa döndüm.dünya bir anda durdu sanki.sonra detaylı usg için acil olarak dışarda özel bi yere yönlendirdiler.akşam 6.30 da oraya alındık.neyseki şükür ordaki perinatalog normal dedi.10 üzeri çıksaydı riskliydi ama bizim 9.2 çıktı.şimdilik sorun yok dedi.allah kimseye yaşatmasın.şurda son aylarımızdayken bile sorunlarla karşılaşmak çok korkutuyor insanı.hayırlısıyla hepimiz inş sağlıkla alalım kucağımıza.