- 4 Şubat 2009
- 1.187
- 1
Cemrem teşekkür ederim yorumun için. Benim doktorum dışardan zaten, kendi doktorum gelip orada doğum yaptıracak. Son dönemde tüm arkadaşlarım orada doğum yaptılar yenidoğan ünitesinden ve hemşirelerinden çok memnun. Ama çocuk doktorlarını pek tavsiye etmiyorlar. Ancak yenidoğan hekimleri iyiymiş. Bakalım diğer seçenek Güven Hastanesi.Geceyimben TOBB etü ye gitmiştim bir kere. Binasına hayrannnn kaldım ama doktorları iyideğil sanki iyi değil derken uzman değiller...
LOLO cum gecelik ve pijamanı beğendimmmmmmkaç tl ye aldınnnn
kızlar selam
dün akşam 19 gibi bel ve kasık agrisi basladi geçer diye bekledik ama ağrı devam etti dr ile gorustuk bize hastane yolları gozuktu nstye aldılar sanci yok açıklık varmı diye bakıldı sukur oda yok idrar tahlilde temiz çıktı eve gonderdiler sanırım bugun kendimi fazla yormustum ondan oldu bu haftalardan sonra daha çok dikkat etmemiz lazımmış ebe bol bol yat dinlen dedi Allahıma binlerce sukur bısı çıkmadı Allah kimseye yasatmasın çoook zor yaaa Dikkat edin sizde kendinizi yormayın olurmu
canım doğumdan sonra maaşın 2/3 ünü alacağız yasada böyle.doğum parasını denen şey çok az miktarda sanırım bir çeyrek altın civarında verilliyor, süt parası 13 haftalık izne ekleniyormu bilmiyorum.32. haftadan sonra izine ayırma zorunluluğu yeni mi çıkmış? arkadaşım 2010 da 37 ye hatta yanlış hesatptan ötürü 38 e dek çalıştı.dr uygun görürse veriliyor ama yeni bi düzenlememi dediğin ? brde o agi eşler alsa daha makul geldi bana, sonuçta bizler işe geç başlayabilriz.teşekkürler bilgilendirme için.herkese selamm,
dün gece rüyamda sezeryan oluyodum, 6,5 aylık halimle diyorum salak kafam normal doğumu niye beklemedim. daha ne çantam hazır ne bişey
bizim doğum rüyaları bitmez sanırım. ya şu izin meseleleri benimde kafamı çok karıştırıyo ama bildklerim şunlar;
izne ayrılıp raporumuzu verdikten sonra, doğum olunca süt parası alacağız 70-100 tl arası bişey. sonra 4 ay bize para yok.
raporumuz bitince iş yerimize gelip iş başı yaptı göstereceğiz işte ondan sonra, sgk'dan gidip 4 aylık maaşımızı kimisine göre 3/2 sini
kimisine göre tamamını alacağız. birde ektradan doğum parası alınıyormuş diye kulağıma geldi ama tam bilmiyorum. bu nasıl bir iştir kafadan
ayrı bi ses çıkıyo yaen iyisi ben ulaşabilirsem sgkyı arayacağım. öğrenince sizede yazarım.
32. haftadan sonra yıllık izin kullanılamıyormuş canım. burdan bi arkadaş yazdı nedenini bilmiyoruz. ben de düşünmüştüm. 35. haftada raporumu açtırmadan sonra 2 hafta yıllık izin kullansam.
sonra 37. haftada da raporumu alırım diye ama öyle duyunca elim kolum bağlandı. ya dönüşte kullanıcam, oda iş yerine dönüp dönmeyeceğim belli değil. akıl veren de yok. kafam karışık :26:
canım çok geçmiş olsun dikkat et. anlaşılan artık hiç birimiz rahat uyuyamıyoruz ancılar ağrılar arttı. bazen kasığımda öyle bi ağrı oluyo ki ahaa diyorum
açılma olduuusanki o kadar kolay açılma olması. ilk deneyim olunca böyle oluyoo insan hemen
allah kolaylık versin ...midesi bulanan varmı arkadaşlar benim 2 gündür bulantım var ondan öncede midede hafif yanmalar vardı ara ara.bebişimin saçlarımı çıkıyor ne
ayy bayağı zor olmuştur sana desenebenm hiç geçmedi zaten ama 4. aydan sonra çıkarmamaya başladım ama hep bulantım vardı hala da vardoğuma kaadar geçmicek galiba yanlamalar saç çıkmasından olabilir benm de ara ara oluyor
hmm hadi bakalım, olsun yinede en azından oğlun rahat eder, sende fırsat buldukça girersin denize.avşaya gidicez canım geçen sene avşada çok rahat ettim
denizide çok güzel oğlum rahatça yüdü zaten kaldığımız motel denize sıfırdı balkondan bile oğlumu görüyodum oğlum nerdeyse hiç denizden çıkmadı
bende rahatça yüzdüm güneşlendim
gerçi bebişle geçen seneki kadar rahat olamıcam ama olsun bebişede eşimle sırayla bakarız artık
merhaba kızlar... rahatsızlananlara geçmiş olsun, yeni aldığınız kıyafetleri güle güle kullansın bebişler. kociş dün izinliydi, bizde bahçelievlerdeki civil mağazasına gittik, fiyatlar eminönünden bile uygun geldi bize. bir sürü çıtçıtsız tek üst ve patiksiz altlar aldım, tulumlar, çoraplar, yelekler aldım (sanırım çıtçıtlı badilarin üstüne ne giydiricem derdinden kurtuldum:) ). birde küvetimizi, filesini felan aldık. ama kıyafet olayını biraz abarttık galiba, çok fazla 0-3ay kıyafetimiz oldu. neyse artık güle güle giysin kızımız.
bu arada kızlar son bir haftam sürekli ağlamakla geçiyor, bebişde etkilenecek diye korkuyorum. yıllardır bizimle olan büyük bir papağanımız var, büyük olduğu için pek kafes kuşu değil, sürekli dışarda bizimle birlikte, bana aşırı düşkün, nerdeyse omzumdan inmez hiç. aylardır herkes bebekle olmaz, onu verin diyordu ama ben bakabilirim diye direniyordum. geçen hafta düşündüm, gürültüsü, tozu bebeği rahatsız eder dedim. birde kimseye bırakamadığımız için nereye gitsek yanımızda götürüyoruz, arabaya alışık ama arada canı sıkılınca yüksek sesle bağırır, e şimdi bebek de olucak arabada, bebek tam uyuycak felan bu bağırıcak, korkar dedim. vermeye karar verip satılık diye ilan verdim ama daha ilanı yazarken başladım ağlamaya. hemen o gün birsürü kişi aradı, hatta biri akşam gelip alayım dedi. hemen veremem enazından 1 hafta daha kalsın, kendimi alıştırayım vermeye dedim, tamam dedi, ilanı kaldırdım bende ona vericem diye. bu haftasonu gelip alıcak güya ama daha vermeden çok ağlıyorum ya, kıyamıyorum bir türlü. bir yanım bu kadar üzülmüşken ver artık diyor, diğer yanım onun da canı var ve bizi çok seviyor, evden mi atıyorsun onu diyor. napıcağımı bilmiyorum ya, tabiki bebeğim daha önemli, onu düşünmek zorundayım ama bu da can işte, çok üzülüyorum... ben bu kadar üzülünce eşimde vermiycez, oturma odasından başka bir odaya alırız onu, bebek uyurken açarız, bebek doğduktan sonra bakamazsak düşünürüz diyor ama bilmiyorum...
canım ya ne zararı olcakmı papağanın ? bence madem o kadarda seviyosun satma, düşkün olmasanda bence evde bebekle olmaz fikri yanlış.millet kedi köpekle büyüyo kuş ne yapcak ona * bende aksine doğum yapınca kanarya alcam çocuk minikte olsa hayvana alışsın ark olusnlar diye.bence satma.yada bi dr a sor, onlardan iyide bilemezler ya
bebeğe tek zararı sesi olucak. çok yüksek çünkü sesi. sürekli bağırmıyor, genelde konuşuyor ama gün içinde 3-5 çığlık atar. eve gelip de sesini duyan her çocuk kesin korkup ağlıyor. bazen diyorum bizimki doğduğu andan itibaren hep duyacağı için alışacaktır sesine, bazende nasıl alışsın ufacık bebek, kesin korkar diyorum. birde bebeği kıskanıp saldırmaya felan kalkarsa diye korkuyorum. ama yinede vermeye gönlüm razı olmuyor işte... eğer vermezsem oturduğumuz odadan taşıycam kafesini felan, bebek uyuyunca açıcam sadece, aynı ortamda bulundurmıycam ikisini yani ama sesine çözümüm yok henüz, hep dışarıya alışkınken kafesine kapatılınca açılmak için daha çok bağıracağı kesin.
Sac rengimi acmak istiyorum ama bebegime zarari olur mu bir de bu mevsimde acilir mi ki?
mevlütte bebeği koyup elden ele gezdirmek için dimi canım nette görmüştüm bende güzel bende beğendim onları alınabilir ama birebir görmek lazım.erkeğe de olur
ben anlamadım nasıl bişey olduğunu bulunuca resim koyun mutlaka, bizde de eksik kalmasın :) ben sadece alt açma gibi dantelli fistolu satenli falan bişeyler oluyo ya onlarla gezdiriliyo diye biliyorum...
çok geçmiş olsun canım, güle güle kullanın cicilerinizi de...
bebek yatağını ben de kafaya taktım bu ara, büyüyen beşiğine 6 aydan sonra yarı ortopedik yaylı bi yatak alıcam ona karar verdim de şimdi yenidoğduğunda yatacağı beşiğin içine bi türlü karar veremedim, internette de tam net bişey demiyo, benim de annem pamuk yatak yapıcaktı içine ama şimdi emin olamıyorum, beşiğin içindeki sünger de içime sinmiyo, yenidoğan bebeğin nasıl yatakta yatması gerektiğini kesin olarak öğrenen olursa paylaşsın lütfeen..
senin doğumdan sonra yatacağın yatağın da yüksek olması daha avantajlı değil mi, hastanelerdeki yataklar hep yüksek olur ya, alçak bi yatağa oturup kalkmak daha zor olur gibi geliyo bana...
bence çok şık...
ben sebamed aldım canım ama herşeyin küçük boyunu aldım memnun kalmazsan değiştiririm...
geçmiş olsun canım...
Evet canım senin de dediğin gibi alt açma gibi ama süslü saten falan bende nette gördüm alırmıyım bilmiyorum sevimli bir kundak aldım ayıcıklı olanlardan yumuşak belki o da olabilir diye düşünüyorum.resim buldum bir tane Annesiyle Bebegi resim eklenmiyor bu linkte var
canım hangi dr a gidiyosun ? güven bütçenize uygunsan doğumda en iyi özel hastanelrden biriymiş, genelde memnun kaldıklarını biliyorum.benimki akayda olcak.Cemrem teşekkür ederim yorumun için. Benim doktorum dışardan zaten, kendi doktorum gelip orada doğum yaptıracak. Son dönemde tüm arkadaşlarım orada doğum yaptılar yenidoğan ünitesinden ve hemşirelerinden çok memnun. Ama çocuk doktorlarını pek tavsiye etmiyorlar. Ancak yenidoğan hekimleri iyiymiş. Bakalım diğer seçenek Güven Hastanesi.
konu hakkında tam bilgim olmamakla birlikte pek sakıncası olacağını sanmıyorum.ot yani, ne yapabilir ki ?Sac rengimi acmak istiyorum ama bebegime zarari olur mu bir de bu mevsimde acilir mi ki?
bebeğe tek zararı sesi olucak. çok yüksek çünkü sesi. sürekli bağırmıyor, genelde konuşuyor ama gün içinde 3-5 çığlık atar. eve gelip de sesini duyan her çocuk kesin korkup ağlıyor. bazen diyorum bizimki doğduğu andan itibaren hep duyacağı için alışacaktır sesine, bazende nasıl alışsın ufacık bebek, kesin korkar diyorum. birde bebeği kıskanıp saldırmaya felan kalkarsa diye korkuyorum. ama yinede vermeye gönlüm razı olmuyor işte... eğer vermezsem oturduğumuz odadan taşıycam kafesini felan, bebek uyuyunca açıcam sadece, aynı ortamda bulundurmıycam ikisini yani ama sesine çözümüm yok henüz, hep dışarıya alışkınken kafesine kapatılınca açılmak için daha çok bağıracağı kesin.
canım doğumdan sonra maaşın 2/3 ünü alacağız yasada böyle.doğum parasını denen şey çok az miktarda sanırım bir çeyrek altın civarında verilliyor, süt parası 13 haftalık izne ekleniyormu bilmiyorum.32. haftadan sonra izine ayırma zorunluluğu yeni mi çıkmış? arkadaşım 2010 da 37 ye hatta yanlış hesatptan ötürü 38 e dek çalıştı.dr uygun görürse veriliyor ama yeni bi düzenlememi dediğin ? brde o agi eşler alsa daha makul geldi bana, sonuçta bizler işe geç başlayabilriz.teşekkürler bilgilendirme için.
herkesin fikri farklıdır ama ben papağanların ne kadar bağırdığını ve çok ürkütücü bir ses çıkardığını biliyorum. hatta bazen dayanlmaz
gürültücü olabiliyorlar ve sende oldu mu bilmiyorum yem verirken elini falan ısırabiliyo çokta can yakıyor.
birde bu şekilde bazı hayvanların kıskançlık yaptığını da duymuştum. ben olsam şahsen ağlayarakta olsa papağanı evden
uzaklaştırırdım.
ya da atıyorum anneme vs. sürekli görebileceğim bir yakınıma verirdim. seni çok seviyorsa çocuğu kıskanıp dediğin gibi çocuğa
saldırırsa çok korkarım öyle bir şeyden şahsen. oda evladın olacak risk alma derim. tabi şahsi fikrim.
evet canım bende şimdi sgkyla konuştum maaşın 3/2 sini alıcakmışız.
yalnız sen benim yazdığımı yanlış anlamışsın şimdi şöyle dediğin gibi 32. haftadan sonra 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alıp
iş yerine bildirdikten sonra tabiki de çalışabilir. ben onu söylememiştim. benim söylediğim bu yıllık izin meselesi.
ben kendim uyanıklık yapacaktım. doğum raporumu çalışabilir yaptıktan sonra yıllık izne ayrılcaktım da o olmuyormuş işte.
yani ya yıllık iznimi 32. haftamdan önce kullanacağım. yada doğum raporum bitip işe döndükten sonra.
"en en önemlisi diyelim ki 32. haftadan sonra çalışabilir raporu aldık. eğer ki o haftalarda erken doğum yaşarsak malesefki doğum öncesi izinlerimiz yanmış oluyor. yani doğum sonrasına atamıyoruz.
buda beni çok korkuttu vakitlice mi çıksam ki ya erken doğum olursa. "
Merhaba,
Emin misiniz bu bilginin doğruluğuna?
Arkadaşım geçen kış doğum yaptı, 2 hafta erken doğdu bebiş. Doğum izinleri hep sonraya aktarıldı.
Bildiğim kadarıyla yanma söz konusu değil.
merhaba kızlar... rahatsızlananlara geçmiş olsun, yeni aldığınız kıyafetleri güle güle kullansın bebişler. kociş dün izinliydi, bizde bahçelievlerdeki civil mağazasına gittik, fiyatlar eminönünden bile uygun geldi bize. bir sürü çıtçıtsız tek üst ve patiksiz altlar aldım, tulumlar, çoraplar, yelekler aldım (sanırım çıtçıtlı badilarin üstüne ne giydiricem derdinden kurtuldum:) ). birde küvetimizi, filesini felan aldık. ama kıyafet olayını biraz abarttık galiba, çok fazla 0-3ay kıyafetimiz oldu. neyse artık güle güle giysin kızımız.
bu arada kızlar son bir haftam sürekli ağlamakla geçiyor, bebişde etkilenecek diye korkuyorum. yıllardır bizimle olan büyük bir papağanımız var, büyük olduğu için pek kafes kuşu değil, sürekli dışarda bizimle birlikte, bana aşırı düşkün, nerdeyse omzumdan inmez hiç. aylardır herkes bebekle olmaz, onu verin diyordu ama ben bakabilirim diye direniyordum. geçen hafta düşündüm, gürültüsü, tozu bebeği rahatsız eder dedim. birde kimseye bırakamadığımız için nereye gitsek yanımızda götürüyoruz, arabaya alışık ama arada canı sıkılınca yüksek sesle bağırır, e şimdi bebek de olucak arabada, bebek tam uyuycak felan bu bağırıcak, korkar dedim. vermeye karar verip satılık diye ilan verdim ama daha ilanı yazarken başladım ağlamaya. hemen o gün birsürü kişi aradı, hatta biri akşam gelip alayım dedi. hemen veremem enazından 1 hafta daha kalsın, kendimi alıştırayım vermeye dedim, tamam dedi, ilanı kaldırdım bende ona vericem diye. bu haftasonu gelip alıcak güya ama daha vermeden çok ağlıyorum ya, kıyamıyorum bir türlü. bir yanım bu kadar üzülmüşken ver artık diyor, diğer yanım onun da canı var ve bizi çok seviyor, evden mi atıyorsun onu diyor. napıcağımı bilmiyorum ya, tabiki bebeğim daha önemli, onu düşünmek zorundayım ama bu da can işte, çok üzülüyorum... ben bu kadar üzülünce eşimde vermiycez, oturma odasından başka bir odaya alırız onu, bebek uyurken açarız, bebek doğduktan sonra bakamazsak düşünürüz diyor ama bilmiyorum...
kızlar sgk ile görüştüm ve kafamdaki tüm soruları sordum. hemen size de yazayım merak edeniniz varsa kafanızda netleşsin.
- 32. haftamıza başlar başlamaz gidip rapor almamız gerekiyormuş. çalışmaya devam edecek hanımlarda aynı şekilde 32.
haftadan sonra çalışmayı düşünüyorsanız da çalışabilir yazısı yazdıracaksınız. eğer ki 32. haftada doktora gitmeyip geciktirirseniz.
her geciktirdiğiniz kadar paranız eksik ödeniyormuş. çalışacak olsanızda çalışmasanızda 32. haftada raporunuzla ilgili doktorunuzdan mutlaka yazılı kağıt almanız gerekiyor. ayrıca bu raporu kaybetmeyeceksiniz 16 haftalık izin bitiminde onunla paranızı alacaksınız.
- sgk ile anlaşmalı olan tüm hastanelerin raporu geçerli oluyormuş.
- süt parası 89 tl gibi bir rakam bir kereye mahsus doğumdan sonra veriliyor. eşiniz gidip alabilir.
-aylık maaşımızın 3/2 sini alacağız iznimiz bitince.
- çocuk doğduktan sonra askeri geçim indirimi (fiş parası) alcaksınız ya anne ya da baba sadece birisi. cüzzi birşey
- maaşlarımız harici herhangi bir doğum parası almayacağız malesef. iznimiz bitince tekrar iş yerine raporumuzu kapattıracağız ve çalışıyor kağıdıyla sgk dan paramızı alacağız.
isteyen iş yeri ile anlaşıp her ay maaşını düzenli alıp yani borç gibi düşünün, sonra sgk dan parasını alınca geri iş yerine ödeyebilir. böyle yapanda çok var.
en en önemlisi diyelim ki 32. haftadan sonra çalışabilir raporu aldık. eğer ki o haftalarda erken doğum yaşarsak malesefki doğum öncesi izinlerimiz yanmış oluyor. yani doğum sonrasına atamıyoruz.
buda beni çok korkuttu vakitlice mi çıksam ki ya erken doğum olursa. :26: