2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...


  • Ankete Katılan
    472
herkese günaydınnnnnnnnnnnnnnnn canlarım
siz çalıştığınız için erken kalkıyorsunuz, ben gece kuşuyum
anca uyanıp kahvaltımı yaptım oturdum bilgisayar başına
o güzelim sabah muhabbetlerini kaçırıyorum ben
şimdi misler gibi bir duş alıcam
sonra toker bebeye gideceğim
park yataklarının içine yatak alacağım inşallahhhhh
10 kutu bez almayı planlıyorum
yan yatma yastığı ve banyo küvetini almayı planlıyorum bebeklerimin
sonra saat 3.30 da bebelerimle randevum varrrrr

ıslak mendilden bahsedilmiş, geçen gün televizyonda izledim
ürünün içinde paraben olmaması çok önemliymişş
aklınızda bulunsun canlarrrr


inşallah dediğin gibi olur canım
benim kayınvalidem bakmaya pek hevesli
ben de severim kendisini
beraber bakacağız inşallah
üstesinden gelirizzzzzzzzzzz

bu arada yazdıkların çok hoşuma gidiyor
kulaktan dolma bilgiler değil de
tecrübe konuşuyor
önemsiyorum yazdıklarını ben



yoktu canım, cihcconun yatağı
orada bir yatak gösterdiler ama markasını bilmediğim için
almadım, içime sinmedi


canım benim benim aldığım chicco yatakta da titreşim varrrrrr
hatta denemek için televizyonun sesini açtık
kendi kendine onu ağlama gibi algılayıp titremeye başladı
ama ne kadar işe yarayacak göreceğiz canımm


canım aynısı bizim okulda da olmuştu
4 arkadaş 40 günün içinde doğum yaptılar
izinden bir döndüler
tenefüslerdeki tek muhabbet mama ve kakaydıııı
biz de çok sıkılıyorduk o zamanlar
ama ben de şimdiden onlar gibi oldum sanırım
bütün arkadaşlarımla bebek muhabbeti yapıyorummmmm

Papatyacım geldinmi?

Kuzuları gördün mü?

Hadi merakla bekliyoruz

sizi görmeden gidemedim ki
gelince hemen yazarımmmm canlarım
öpüyorum siziiiiiiiiiiii
 
tetenoz muhabbetı gecmıs arada.. arkadaslar benım erken dogum tehlıkem oldugu ıcın doktorum önermedı..ıkı dozuda olmadım yanı.. ama sızın boyle bır durumunuz yoksa olmanızda fayda var..unutanlar mutlaka danısın dr.larınıza.
 

ay bazen çok konuşuyomuşum gibi geliyor doğumdan sonra o kadar çok kişi o kadar çok şey söylüyorki bazen ben sinir oluyordum ama aynı durumda ben oldum :)kendimi çok konuşan kayınvalideler gibi hissediyorum ama şu bir gerçekki bütün bebeklerin kendilerine ait kişilikleri zevkleri oluyor onu anlayabilecek tek kişide annedirbiizmkiler sadece yaşanmışlıkların bir deneyimi büütn paylaşımlarımızdan bize uygun ve gerekli olanları kullanıyırz demi:):)
 

benimde öyle dünde bel ve kasık agrım oldu korktum açıkcası kendimi çokta yormadım ama uzandım bugün biraz daha iyiyim
 
herkese merhaba kızlar,
bikaç gündür yoktum evde giremiyorum.3 gündür sağ kalça kemiğimde bir ağrı oluyordu ki yürümek imkansızlaşıyordu.dinleneyim dedim ama olmuyor işte.oğlum kucağıma gelmek istiyor bu aralar.haftasonu amasya ve borabay gölüne gidicez eşimin doğum günü ufak bi tatil olcak ona hazırlık hediye ara filan derken tutuldum en son
doktoru aradım magnezyum eksikliğinden olur dedi.magnorm a başladım bende.ilaç sayısı 3 oldu.ferrum,caldvita ve magnorm :26:
geçen hamileliğimde 7.ayı doldurmuştum bunda yetemedim
buarada face de ssvd grubu buldum oradaki tecrübeleri okuyacam inşallah ama daha burda okunacak 25 sayfam var :44:
ben yokken fena kaynatmışsınız

Benim kadar tatlı yıyen hamiş varmı çk merak ediyorum hegun muhakkak bi çikolata yiyorum meyvede cabası şeker yuklememde bişey çıkmadı allah aşkına sizde çok atlı yıyomusunuz

çok kelimesi az kalır bana hep yedim şekerimde 50 lik te 83 çıktı.doktor öyle bi ihtimalin bile yok dedi yorumlarken
 
Son düzenleme:
canım ben ıkıncı dozu bıle 24 hafta oldummmm .... saglık ocagındaki ebeler arıyor hatta her ay görüşmem var benimm ebeyleee bence hıce saymayın bı suru sey öğretebılıyorrrr

aradılarda gitmeye fırsat olmuyoki zaten ayda bir doktora gidiyorum.Kansızlık çıktı 5 gün damardan venofer verdiler şimdi yükselmiş gibi ama ayrıca onun muanesine de gidiyorum zor oluyor biraz açıkcası
 

Aman dikkat et amasyada kar yagıyormuş.bende demir ilacı kalsiyum ve b12 kullanıyorum.Magnezyum vermedi bana.Nekadar yesekte yetmiyor onlara malesef ek almak gerekiyor
 

Hayatımız onlara odaklandıgı için olmayanlara sıkıcı gelebiliyor:)) ama paylaşmak güzel insan bilmedigi biçok şeyi ögrenmiş oluyor
 
Ben bebegime daha hiçbişey almadım.Cumartesi eminönüne gidicez havuzlu handa herşey oluyormuş fiyatlarıda uygunmuş.Netten liste çıkardım ama kayınvalidemde gelicek ondanda fikir alırım.

Bebek odasında kararsız kaldım çünkü odamda köşe takımı var bebek odası yaparsam onu atmam gerekiyor ve inanın daha dogru dürüst kullanmadım kıyamıyorum ama bebegin eşyası da çok olucak nereye sıgdırıcagımıda düşünüyorum çok kararsız kaldım.
 
slm arkadaşlaaarrrrrr. bende 24 haftalık hamileyim. ama benim sorunum mantar. dün kontrolde doktorum gyno trovagen fitil verdi. bu fitili kullananlar var mı aranızda. çok kötü akıntı ve yanma oluşturdu bende.
 
Papatya, canım süper ya tv sesini bile ağlama sanıp titreşim moduna geçmiş, inş işe yarayacak diye düşünüyrum.bakalım çıkınca hangisi hoşumza giderse graco da olur chicco da.

Edlin, benm dr umda önermedi tetanozu. Erken doğum riskim yok ama gerekte yok dedi.

Nifado :) kıyamam canım ya :))

hanife, geçmiş olsun tam olarak ne oldu belin mi tutuldu anlayamadım ben ?
 
Sude, o kerim eczanede mi satılıyo ?

l

evet canım dermokozmetik satan eczenelerde bulabilirsin. mustelayı da şiddetle öneriyor. hatta emzirirken kullanılan zayıflama ilacı falanda varmış mustela çok iyi diyor.


seninle aynı durumdayım. benimde oturma odamda bir köşe var 1 sene oldu daha alalı yepyeni, ve kalan boşluk yürüme alanı dahil sadece bir beşik sığacak kadar.
beşiği koyuncada yürümeye alan kalmıyor. çok ufak ama napayım sırf köşeyi bozmamak için ortaya beşiği koyacağım. alttan çekmeceli aldım birde o odadaki dolabı boşaltıp bebeğin kıyafetlerini koyacağım.


slm arkadaşlaaarrrrrr. bende 24 haftalık hamileyim. ama benim sorunum mantar. dün kontrolde doktorum gyno trovagen fitil verdi. bu fitili kullananlar var mı aranızda. çok kötü akıntı ve yanma oluşturdu bende.

mantar sorunum olmadı ama, vajinal bölgeyi korumak için her zaman sebamed intim likit öneririm. mantar varsa onada iyi geliyor diye biliyorum. en azından mikrobuda önlüyor.
 
Merhaba anneler...
Nasılasınız siz ve küçük melekleriniz...

Benim hastalığım geçmiyor 15 gündür hafif grip vardı. O birşey değil de bademim şişti öksürük yaptı. Dün gece uyuyamadım. Bunun için ağladım. Sonra dedim oğlum da ağlamayı öğrendiğine göre ben susayım da oğlum ağlamasın dedim. Eşim de şehir dışından geç geldi.. Sonra o okuya okuya uyuttu beni...
Daha da kendime gelemedim. Bademciği antibiyotiksiz atlatmak zor.
Sirke gargarası, adaçayı gargarası
Ihlamur
Nar çiçeği
Kestane balı
Normal bal
Zeytinyağlı dut pekmezi
Bol meyve ve yeşillik
Hepsini yapıyorum ama oğluşum büyü de artık bana vitamin bırakmıyor galiba

herkes tetenoz aşısı oldumu

Ben de olmadım. Doktorum önemsemedi. İstersen ol dedi. Son beş yıldır yapılan bir uygulama dedi.. Ben de üstüne düşmedim. Gidince sorarım yine


Gunaydin herkese,ben de 2013 mart annesi olucam insallah.bir oglum olacak

Hayırlı uğurlu olsun tatlımmmmmmmm. Hoşgeldinnn

Sağol sudecim onuda listeme yazıyorum. Harikasınız kızlar. Listem güzel oluyor. Bittiğinde burada paylaşırım herkes fikir sahibi olur

Canım bekliyoruz listeni.. Merakla . Malum alışverişi ben yapamayacağım için babamızın eline markaların yazılı olduğu bir liste vermem lazım

Unnado dan benim beğendiğim halıyı bitirmişler. Daha babasına gösterip alacaktım ben onuuuuuuu
 
Mide yanması yaşayan anneler azcık süt için hemen geçiyor.Soğuk olunca daha etkili ama dikkat edin hasta olmayın.İlk hamileliğimde özellikle son aylarda inanılmaz yanma yaşadım ama azcık süt içiyodum hemen geçiyordu.Hemen hemen herkes yaşayacak son aylarda şimdiden başlayanlara Allah yardımcısı olsun.
 
hay maşallah ne çok kaynatmıssınız yav. ebah, sude şu doğum korkusunu hatırlattınız bana.. ayyy fena oldum.. atlatıcaz kızlaar güçlü olun biraz. bunu arada kendime fısıldamalıyım :)

kalça, bacak ağrısı olan arkadaşım, aynı sorun bende de geceleri çekilmez hal aldı. dr. magnezyum verdi. bugün başlicam işte.

2013 cnm sen ne marifetlisin öyle maşallah. ben evdeyim ama bişey örmedim. gittim aldığım gibi yünleri kayınvalideninn eline tutuşturdum. panço ve yelek istedim bakalım nasıl bişey çıkarıcak.

ya kızlar ben evde oldukça hayatım geri kalanı sınavlara hazırlanmakla geçicek galiba. aöf sınavları yaklaştı, haftaya inilizce, sonra katiplik sınavları.. stres yaptım valla.. Allah sonumu hayretsin. dualarınızla bişeyler başarırım inşallah. )
 

Benim doktorumda bu zamana kadar tetonoz asisini bir kere olmussundur zaten, simdi olacaksan da 1 doz yeterli demisti. Ben 2 doz olacagim.

benimde öyle dünde bel ve kasık agrım oldu korktum açıkcası kendimi çokta yormadım ama uzandım bugün biraz daha iyiyim

Benim bacaklarimda gece bir agri olusuyor ki sormayin. Uykumdan uyaniyorum, yaniyor bacaklarim.


Ben de normal dogumdan cok korkuyorum, sezeryani bile epidyral dusunmuyorum. Komple uyumak istiyorum. Bebek bezini ben de 2 marka alacagim. Prima nin gobek oyuntulu bezi yok mu? Sadece molfixde mi var?


Ben de zayif bebekleri seviyorum. Hem dedigin gibi tasimasi da kolay olur.

ben 2.dozu dün oldum.aşıyı olduktan sonra bazı doktorların 2.dozu önermediğini okudum ve nedenini anlayamadım.hepimiz bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız inşallah

Bir gorus birligine varsalar da rahatlasak yani. Asi konusu oyle ilac konusu oyle of.


Ben de arada asagida hissediyorum. Cok buyuk bir agirlik varmis gibi geliyor orda.

kabızlığın bebekten çok anneye sıkıntı verdiğini söyledi.baskıyı arttırırmış.daha fazlasını bilmiyorum cnm

Tesekkur ederim. Bana zarari olacaksa sorun degil.

bişi çıkmaz inşallah canım bol su içmeye devam.benim doktorum önermedi tetenoz aşısını niye bilmiyorum bende olmadım oyüzden.

Kimisi ol diyor, kimisi olmasan da olur diyor. Ama saglik ocagindakiler olmalisin diyor.
 
slmlar herkese
benimde kalça ağrılarım oluyor arkadaşlar
magnezyum kullanan arkadaşlar bunun faydasını görüyor mu acaba? geçti mi ağrıları?
bende ona göre doktorumdan istiyeyim diyorum
 
Son düzenleme:
cemremmm geçmiş olsun. boğaz sıkıntısına, herşeyi denemişsin anladığım kadarıyla. birde çörek otu yağı denesen boğaz iltihabına birebir.
inanki ben onla düzeldim eşine söyle alsın sabah akşam bi tatlı kaşığı iç. her derde deva

ayy bende iyice kocakarı oldum ya. her konu akkında bi fikir söylerler ya. bu ne bilmişlik bazen kendimi dışardan okusam sinir olurmuydum acaba




artık doğumu hiç düşünmemeye karar verdim. bir şekilde başımıza gelecek çünkü ama tek duam o an çok korkup sezeryan dememek

aöf sınavlarım benimde var, ocakta.. bide yeni kredili sisteme geçmişler dersler değişmiş çıkmış soru bulamıyorum bu sefer yemedi çıkmış sorulara çalışıp giriyordum ne güzel
 

hadi yaa.. mutlaka deneyeyyim bu akşam.. inşallah faydası olur..ben bu haftaya kadar böyle bişey yaşamamıştım.. inşallah kimse de yaşamaz.. çok teşekkürler verdiğin bilgi için.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…