2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...


  • Ankete Katılan
    472
Ben de olmadim kizlar tetenoz asisi
Hic soylenmedi bana boyle birsey yarin doktora soracagim bakalim ne diyecek :44:
 
günaydın kızlaarrrr. adanam sormuş ne yiyosun diye. inan yumurta haricinde her şeyi yiyorum. ama yemeyle alakası yok sanırım. benim arkadaşım 3.5 kilo erkek doğurdu. 3 aylıktı dün gördüm 8 kilo olmuş:0 kilolu bebek güzel durmuyor. sağlıklı olsun yeter. inan bana pompayla şişmiş gibi duruyordu. mesela onlar yemesine içmesine azamii dikkat gösterdiler her an. aman yarabbim sütü inanılmaz yaramış kızın. yani bence normal kiloda olması çok iyi bi şey. yoksa taşımak falan zor oluyor belim koptu 2 dakika aldım kucağıma:)))) hem obez olma riski de oluyor iri bebek olunca.
 
günaydın güzel anneler ve bebişlerii.. ben uzun zamandan beri giremiyordum çünkü işyerimde yasaktı bu tarz sitelere giriş engellenmişti bu hafta serbestleşmiş :)) akşamları sadece okuyabiliyordum evden ama bişeyler yazmaya fırsatım olmuyor.. herkese sağlıklı günler diliyorumm.. bu arada 29. haftamdayım bebişimiz kız olacak.. herkesi öpüyorumm..
 

merhaba chicco nun yatağı yokmuydu? yoksa beğenmedin mi? park yataklarının yanında gösteriyorlar yatağıda bu alır mısınız diye.. amaben yataş ta bir yatak beğenmiştim..tabi aklımdada arkadaşımın tavsiyesi üzrerine yünden ince bir yatak yaptıracağım.
bu arada kızlar avrupanın en büyük bebek mağazası hello baby 22 aralık ta açılıyor muş yüzde 80 larda indirim varmış ben gitmeyi düşünyrm erkenden =))))haber vereyim dedim =)
 
Güneşli ve buz gibi bir istanbul sabahından günaydın güzellikler ve onların pıtırcıkları
 
Selalmaz arkadaşımız dün söylemiş çok hoşuma gitti. Bu nedenle size Bahar çiçekleri demek istedim. Çünkü Mart ayında hepimiz çiçek açacağız


Çok şükür bu gün gülerek katılıyorum aranıza. İki gün büyük sıkıntı yaşadık. Ama çok şükür dün bitti. Kendimi olaylardan uzak tutmak istesem de eşimin olay içinde olması ister istermez beni çok etkiledi. Çok şükür bitti gitti….

Papatyacım kontrolünü bugüne aldırmışsın hadi hayırlısı canım. Ne güzel olmuşlardır şimdi o melekler.. Canım muayenedeyken ultrason görüntüsünü kameraya kaydediyorsunuz değil mi? İyi haberlerle gel arkadaşım

Deryademir arkadaşım dualarım seninle. İnşallah bir şey çıkmayacak canım.

Senkar canım paylaşımın için çok sağol tatlım. Ama benim daha çok merak ettiğim ürünler belli de hangi markayı almak lazım:26:

Tetenozu soranlar olmuş arkadaşlar. Burada 250 kişiysek en az 200’ ü olmuştur. Aile hekimliği bu konuya çok önem veriyor. Normal doğum veya sezaryen hepimiz bir şekilde kesilmeye maruz kalacağız. Hastane ortamındaki alet edevat ne kadar steril bilemeyiz. Önlem almak için yaptırmakta fayda var. Sonuçta bebeğe hiçbir zararı olmayan bir şey.

Arkadaşlar kilolara şuanda takılmayın derim. Ultrason ölçümleri ile bire bir uyumlu doğmuyorlar. (+) (-) olabilir. Birde sizin ve eşinizin kaç kilo doğduğu bu konuda yol gösterici oluyormuş.

Ben dün kızıma ağzını, poposunu silmek için tülbent gibi kumaş almıştım. Onların kenarlarını işlemeye başladım. Yüzüne falan örtmek içinde büyük boy yapıyorum. Bu işlerden çok anlamam ama bu çok kolay ve keyifli. Yapmayan varsa tavsiye ederim

Kontrolü olanlar hepinize kolaylıklar diliyorum. İyi haberlerle gelin.
 
Gününüz Dünden Güzel olsun.herkese günaydın


mide ekşimesi yanması da çok kötü birşeymiş bakalım bu sıkıntılardan ne zaman kurtulucaz bebeğimzi de kucağımıza alıcaz sabırsızlıkla bekliyorum kızlar
 
günaydın anneler,kızımın sanal arkadaşları
Aralık ayının orta günlerine geldik sırada yılbaşı,sonrasında sevgililer günü sonrasında doğumlar başlayacak....
ben çok korkmaya başladım doğumdan sizinde öylemi??ya acıya dayanamazsam ya şöyle ya böyle içimden konuşuyorum....
çocuklu kimi görsem bunlar doğurmuş ben mi acıya dayanamıcam doğuramıcam diye kendimi avutuyorum....gecenin bir vakti uyurken uyanıyorum ayyy nasıl doğurucam diye yine başlıyorum korkmaya :18::18:
neden böyle oldum ben sizde durumlar nasıl??
 

Günaydın Ebahcım ben bu konuda rahatım çok şükür. Kızıma kavuşana kadar o kadar çok narkoz maruz kaldımki. Şimdi de mecburen sezaryen olacak ve yatcaz kalkcaz kızım gelcek Ama dediğin gibi herkes doğuruyor sen mi doğuramayacaksın. Pırtlattacan gitcek
 
günaydın kızlar,

benim vazgeçilmez sitem, doğuma giderken bile elimde laptop size yazmak istiyorum 'kızlar şuan doğuma gidiyorum ne yapmalıyım,

aranızda benim durumumda olan var mı' diye herşeyi sizden habersiz yapamıyorum ya napayım



ah ahh sorma 2 gündür bende aynı sıkıntı, şu doktora gittim ya bebeğin suyu zannedip alttanda muayene olunca,

sardı beni bi korku. aynaya bakarken bile hemen o an geliyo aklıma ve yüzüm düşüyo kendime üzülüyorum bide

ağlayasım geliyo ama sonra milletin evde yaptığı doğumlar ve milyonlarca insanın bunu yaşadığı aklıma geldikçe,

bende bir şekilde yaşayacağım diyorum. normal doğum yaparsam rahmimin kesilmesinden vs. korkuyorum halbuki onuda

sancıyla hiçbirşey hissetmiyormuşşun. dün kasım annelerin doğum hikayelerini okudum rahatladım biraz.
 


öyle 2013 ama anlamsız bir şekilde korkuyorum....kafamdan neler neler geçiyor...ya çok sancı çekersem ya canım çok acırsa ki ben öyle canı kıymetli biri değilim....korkuyorum ben hemnde çok :18::18:


bende oradaki tüm normal doğum hikayelerini okudum....en yakın hikaye ablam yeğeni 4.300 gr.normal doğurdu ben bile o kadar doğurduysam sende yaparsın ben sen sancı çekerken yanında olucam sana yardım edicem diyor ama benim gönlüme kimse söz geçiremiyor...hep bu zamana kadar normal normal diyen ben çok korkuyorum ayyy :18::18:
 
Günaydın kızlar, nasılsınız ?

ben korkmuyorum doğumdanda şu var aklımda bugünlerde.Ben annemle beraberim tayin olayından ötürü, iş güç olmadığından uykuya çok düştüm zaten severdim de yani :) saat en geç 10 da uykuya geçmiş oluyorum, oğlum doğunca napcam ben ya diyorum biliyorum iş başa düşünce uykuda kaçar ama aklıma çok geliyor. bende ne yalan söyleyim son günlerimin tadını çıkarıyorum.40 ı çıkana dekte anneanneyle kalcağımız için korkmuyorum bakımndan hatta gece annem babamda kalkar yardımcı olurlar bebeğin ihtiyaçlarına.o zmana dek bende alışırım, 40 ından sonra babayla beraber olcaz ama zor gelebilir yinede tabi. Doğumla ilgili korkum yok aslında ama yine son birkaç gündür gaz sıkıntısı yaşayınca aklıma geliyor, ilk 1-2 gün sıkıntım olacak epey inş 3 günü geçmez diyorum.Normal doğum ihtimalim olsaydı uykularım kaçardı ama sezeryan sanki kurtuluşum oldu gibi, içimde bi yerde gizliymiş sezeryan isteği demekki :))

ben dün doğum sonrası korse aldım, emzirme sütyeni ... şimdilk birer tane yeterli dedim.Meriç im doğunca artık kalan ihtiyaçlara tecrübeyle karar verir alırız.bu arada bizim nerdeyse ilk 6 aylık kıyafetlerde hiç ihtiyacımız kalmamış.biraz şort alsam olur bi eksik bunu gördüm :)

2013, ağız mendilini alcaktımda popo da iyi fikir bende yapayım madem basit :)
 
Günaydın kızlar, nasılsınız ?

2013, ağız mendilini alcaktımda popo da iyi fikir bende yapayım madem basit :)

Yap tatlım. Zincir çekmeyi biliyorsan olay bitmiştir. Ağız mendilinide almana gerek yok. Yumoş yumoş oluyor kendi yaptıkların. Ağzına yüzüne kullanacaklarımı pembe işliyorum. Popo için farklı rnk ip alıcam.

Canım sen alışverişi yaparken kendi başına mı gittin. Ürünlerde hangi marka almak gerekir şeklinde ben de bir karmaşa var. Önümüzdeki hafta alışveriş yapıcam. Ama Lansinoh göğüs kremi haricinde hiç bir marka bilmiyom. Kandırmasınlar beni. :26:
 
Son düzenleme:

kızlar merhaba benimde 2 gündür midem ekşiyor of ya ne kötü birşeymiş yemek yiyemyrm dün sabah 2 dilim gözleme yedim sabah sonra saat 4 gibi 2 dilim daha yedim sabaha kadar midem ekşidi hiçbirşey yiyemedim .. uzun sürer mi acaba bu durum?? son 3 ay en zor dönem miş hamilelikte Allah yardımcımız olsunn..
 

cANIM ben genelde yalnız alışveriş yaptım, birkaçına annemle gittim ama annem sen bilirsin diye bana attı topu pek yardımcı olmadı.benim göğüs kreminde ebahın dediği aklıma yattı mustela alayım dedim, lansinohu beğenmiyolar pek kullananlar aklında olsun.birde 7. ayda krem sürerek yumuşatıyolarmış uçlar yardımcı oluyomuş bu.emzik ve biberonda ohılıps aventy ile nuk iyiymiş, göğüs pompasında yine phılıps aventy yada medela.kk dan araştırıp tecrübeleri tek tek okuduğumda aklıma yatanlar bunlar oldu.annem bi park yatakta ille titreşimli olsun iyi olur dedi graconun alcaz onda varmış, kullanan bi ar la konuştum tavsiye etti.zinciri biliyroum süper oldu bu ağız mendilinide yapayım ya haklısın
 
mide yanması çok fena gerçekten kızlar.. bende duramıyorum gün içinde 2-3 tane rennie veya talcid içmek zorunda kalıyorum doktorum birşey olmaz diyor ama ben yine de tedirginim.. dün akşam yine yediklerimi çıkarttım.. bulantılar tekrar mı başlayacak acaba çok korkuyorum ..bu arada doğum benimde sezeryan olacak, kan sulandırıcı iğne kullandığım için..
 

Haa mustela şu silinmeye gerek kalmayandı. Okey hemen listeme onu yazıyorum. Canım 7. ay erken değilmi ya. Uyarılma olmasın dikkat et.

Ben çarşamba günü alışverişe başlıyacağım. Eminönüne de gitmeyi planlıyorum. Bir dünya marka için kaybolmak var oralarda.
 
adanam / galvaniz, çok şükür ben yaşamadım ben o mide ekşimesini, çok az oldu bi iki kere.inş çok zorlamaz sizi.eğer olursa dr um banada talcid önermişti.

skrn82, günaydın canım nasılsın ?

2013, canım hadi bismillah :))) kim tutar seni, güzel güzel cicilerde alırsın kızına hem.sanırım o kremden memnun kalcaz, bende almadım daha.aklımada geldi uyarır mı diye ama dün biri dedi, yine ben 34-35 ten sonra yapayım en erken.birde bebek emmeden soğan suyu sürüyolarmış hiç yara olmuyomuş yapmak istyen olursa aklınızda olsun.ist. da eminönü bebek alışverişinin göbeği galiba dmi :) dağır ortalğı :) kontrolünde var mı peki ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…