2013 kasım aralık aylarında tüp bebek denemesi yapacaklar BURAYAAAA :)))

ilginc bi yaklasimmis gercekten..tamam olmicak diye kabullendiginde heralde vucudunu rahat birakiyorsun ve olmasi gerektigi gibi calisiyor..1. dondurulmus denememden sonra bu yaklasimida bir dusunecegim:) benimde mart sonuna kaldi canim, birlikte guzel haberler aliriz insallah..

Evet cogu kisinin hikayesi boyle aslinda.artik olmicak diye umidi kestikten 2-3.ayda hamile kaliyor millet.ben gecen yaz oyle yaptigimi zannetsem de hep aklimdaydi,nitekim olmadi:))
Canim sen olumsuz sonuc almissin sanirim gecmis olsun,benim olmadigim vakit,haberim olmadi:( simdi donmusla mi devam edeceksin,hangi kentte yasiyorsun,orda mi tedavi oluyorsun yoksa bazi arkadaslar gibi turkiyeye mi geliyorsun?
Martta insallah guzel haberlerimiz olur senle:))

Kizlar ben dr gorustugumde bu bebegin dusmesine,kanamaya ne sebep olmus olabilir acaba dedigimde 2dusukten once arastiramiyoruz dedi..ayrica tedavi oncesi yapilan hormon testleri 6 ayi gecmedigi icin tekrarlanmayacak.ne yapsam bilemedim.bu sekilde devam mi etmeliyim yoksa yapilmasi gereken testleri kendim ozelden mi yaptirmaliyim? Kafam karisik..

Evet cogu kisinin hikayesi boyle aslinda.artik olmicak diye umidi kestikten 2-3.ayda hamile kaliyor millet.ben gecen yaz oyle yaptigimi zannetsem de hep aklimdaydi,nitekim olmadi:))
Canim sen olumsuz sonuc almissin sanirim gecmis olsun,benim olmadigim vakit,haberim olmadi:( simdi donmusla mi devam edeceksin,hangi kentte yasiyorsun,orda mi tedavi oluyorsun yoksa bazi arkadaslar gibi turkiyeye mi geliyorsun?
Martta insallah guzel haberlerimiz olur senle:))

canim cok sukur diyeyim olumsuz sonuc almadim, sadece transferim ertelendi..yumurta baskliayici ilac (lupron) yeterli dozda verilmemis sanirim..o yuzden bazi komplikasyonlar yasadim, bugun transferim vardi ama dun doktor yumurtlamissin dedi, rahim duvari kalinligimda 10 kusurden 7 kusure dusmus zira kanamam oldu hafta sonu, bende boylece bir sorun oldugunu anladim zaten..aralik 11 de opum oldu hala bekliyorum transfer icin, mart sonu insallah transferim olacak bu defa:) ne kadar da kafamizdan atsak atamiyoruz iste, cok zorrr..ben abd deyim..olurda tutmazsa ve vize islerini halledebilirsem kisin TR de yaptirim heralde bidaha..ama bunlari dusunmeyelim bahara miniklerimizi buyutelim icimizde beraberce..

Son düzenleme:
canım ben yine doktor yollarındayım cumartesi günü transfer olacak inşaALLAH.bebek34'ün kocası kaza geçirmiş omuzunde çatlak olmuştu galiba onunla ilgileniyor tedavisini ertelemek zorunda kaldı.oda çok sık girmiyor.senin için çok sevindim ve heyecanlandım inşaALLAH 9 ay boyunca herşey yolunda gider:16::16::16::16::16:
Amin canıminsallah sen hamileydin ne oldu canimya cok uzuldum allahim insallah yuzumuzu guldurur bukez olur bebek icinde cok uzuldum rabbim hakimizda hayirlisini nasip etsin
İyiyim cnm bende gun sayiyorum iste yeni tedavi icin

Hadi hayirli olsun canim insallah bu son tedavin olur

Kizlar ben dr gorustugumde bu bebegin dusmesine,kanamaya ne sebep olmus olabilir acaba dedigimde 2dusukten once arastiramiyoruz dedi..ayrica tedavi oncesi yapilan hormon testleri 6 ayi gecmedigi icin tekrarlanmayacak.ne yapsam bilemedim.bu sekilde devam mi etmeliyim yoksa yapilmasi gereken testleri kendim ozelden mi yaptirmaliyim? Kafam karisik..

tam olarak sorununuz neydi canim?

canm çook sevindimmm... akşamdan beri aklımdasın, yedim bitirdim kendimi ama şimdi güzel haberini okudum çoook şükür... maşallah süphanallah.. korktuğun gibi incelmemiş endon... sen bir daha doktorluk yapmaya kalkma bitanem tamam mı?:52::52::52::52: çok üzülüp stres oluyosun sonra... sen üzülünce biz de çoook üzülüyoruz... rabbimin izniyle cumartesi günü bebelerini alacaksın ve 9 ay 10 gün sonra ayrılacaksın onlardan... kucağına gelecekler artıkkkk...

cicibebem nerelerdesin sen, çok merak ettik seni... transferin oldu mu, kaçıncı gündesinnnn... iyi misinnn... bebek 34 te çok merak ediyor seniii...

canım hoşgeldin, allah şifalar versin ablana... inşallah iyidir şimdiii...

canım söyleyecek sözüm yokkk... çok üzüldüm... rabbim büyükk... baharda hep birlikte :49::49::49::49::49: olacağız inşallahhh..

:46::46::46::46::46::46: çoook sevindim çoookkk... hem de ne güzel haberler vermişsin bizi... canım kaç tane embriyo transfer ettiler... bir sürü de dondirikin olacak inşallahhh... canım kardeşleri de hazır bebeişlerinin... sen şimdi kendine çoook iyi bakıyorsun ona göre... hepimiz dua ediyoruz sana... ve bebelerine.... sonra da :49::49::49::49::49: kutlayacağız hepbirlikte...

canım benim kıyamam sanaaaaa.. sen yalnız kalınca beni getir aklına... bil ki uzaklarda bir yürek sana yalnızlığın içinde dua ediyor... akşam okuyamadım ama bu gün okudum.. ne olduysa akşam kızımı bir türlü yatıramadımm. o da staja başladı, çok heyecanlı, her akşam ertesi günün kıyafetini ayarlıyoruz beraber, abla şu oldu mu, yoksa bunu mu giysemmm... eğlencem o benimm. ama öbür taraftan sizleri de çok merak ediyorumm...ay nasıl çözecem ben bu sorunu... çözümsüz sorun valla... riske de girmek istemiyorumm. sana da dediğim gibi o farkederse herşey biter... offf offffff...oflarımız ohhhhhhh ohhh olsun artıkk...:52::52::52::52:

yelizim şimdi opunu oldun, bebişleini hastaneye bıraktın inşallahh.. inşallah hepsi döllenir de seninde ayrıca bir sürü dondirikinn olur.. canım ne güzel isim buldun onlara... dondirikkk... güzel haberler alacağız yarın senden inşallahhh..

bu bahar nüfus patlaması yapacağız hep birlikte... mayıs, haziran... bizim için hayırlı olacak inşalllahhh..

canım ne güzel söylemişsin, üzülmenin anlamı yok diye... bu tevekkülünün karşılığını rabbim kat kat verecek inşallahhh... bir sürü bebişin olacakkk... inan ki çok inananarak söylüyorum bunu...

canım benim ben onun ne olduğunu bilmiyorum ama açıkçası ben de çektirmek istiyorum... perşembe günü doktora gideceğim, koca bir liste yaptım... şu tahlilleri yaptırtım ama hitereskopi ve rahim filmi de istiyorum diyeceğimmm inşallahhh...

kızlar hepinizi çoook öpüyorum,,, monikacım, neşecim, haticim, sevgicim, edacımm,,, rabbim hepimize, hepimize güzel günler göstersin, hepimizi sağlıklı, hayırlı bebeklerin annesi etsin inşallah... bundan sonra dua mı değiştirmeye karar verdim... hep rabbim hayırlısı ise ver diyordummm... geçen bir yerde okudummm. hayırlısı olarak bize nasip et rabbimm... diye dua edin diyordu... ben de artık öyle dua edeceğim...

RABBİ HEBLİ MİN LEDÜNKE ZÜRRİYETEN TAYYİBETEN İNNEKE SEMİUDDUA
38- Orada Zekeriyya, Rabbine dua etti: "Rabbim! Bana katından hayırlı bir nesil ver. Şüphesiz sen, duayı hakkıyle işitensin" dedi..Al-i İmran Suresi 38

Vellezîne yekûlûne rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zurriyyâtinâ kurrete a’yunin vec’alnâ lil muttekîne imâmâ(imâmen).
Ve onlar: “Rabbimiz bize göz aydınlığı olacak eşler ve çocuklar bağışla ve bizi takva sahiplerine önder yap “derler.FURKAN SURESİ 74

(Rabbi lâ tezerni ferden ve ente hayrülvarisin)
Yarabbi sen beni yalnız bırakma Zira sen varisinin hayırlısısın ve kimsesizlerin kimsesisin.
Zekeriya da hani Rabbine: «Rabbim! Beni tek başıma bırakma, sen varislerin en hayırlısısın» diye nida etmişti.

ama iyi düşünelim iyi olsun inşallah.güzel şeyleri çekelim üstümüze... canım arkadaşlarım...

..

bu arada küçük bir iş kasası geçerdimm... canım çoook acıyor... aslında gerçekten küçük.. tırnağımın içine tırmık battı... hiç bir şekilde çıkmıyor... küçük bir operasyon yapmamız lazım dedi doktor.. yoksa iltihap yaparmış.. canım hem çoook yanıyor.. hem de korkuyorum... ne yapacağım bilmiyorummm... hepinizi :54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54:

sevgi ve dua ile kalın..
çok teşekkür ederim canım aminnn inşallah bu arada tatlım geçmiş olsun:16:
kalinkammmm... canım çok sevindim... sonuna kadar hep çok güzel gider inşallah......

cicibebe_ seni tekrardan görmek pek güzel..... 2. çizgi çıktı demişsin galiba :)))) çok sevindimmmmmm

nazancım canım ablana çoookkkk geçmiş olsunnnnn....

veeee gelelim banaaaa......

taaaaa ilk tedavime başlamadan önce saraçoğluna mail atmıştım, ameliyatımdan sonra(yaklaşık 2 ay kadar sonra) dönmüşler müşteri hizmetlerinin tel nosunu vermişler. aradım tüm bilgilerimi hormon testlerimi falan istediler. kayıt aldılar ve saraçoğlunun p.tesi, salı, çarşamba(ama yarın bursada olacakmış) saat 15:00-17:00 arası orada olduğunu ve kendisiyle görüşmemi ama telin genelde meşgul olduğunu dolayısıyla ısrarla aramamı söylediler.... bugün bi 30-40 kez üst üste aramam sonucu düşürdüm. ve görüştüm.....

ilki hoca bana kızdı, tüp bebek yaptırdığım için. fsh 10 un üzerindeyse tüp bebek tutmaz önce onu düşürmek lazım dedi.aslında bana da kızmadı, doktoruma kızdı. sen bunları bilmek zorunda değilsin ama doktorun bilmek zorunda, kul hakkı diye bir şey var dedi. sonra amh değerim için (0,79) yurt dışında sınır olarak görülen değerin türkiyede yukarıda tutulup hemen tüp bebeğe yönlendirildiğimizi söyledi. sınır değerlerde sinyal veriyor ama bu demek değilki koştura koştura menopoza gidiyosun demek dedi. sonra miyom ameliyatım için de kızdı, soğan kürünü uygulasaydın keşke dedi. e2 değerinin de tüp bebek tedavilerinde çok önemli olduğunu, 50 li değerlerde olması gerektiğini daha aşağılardaysa yine tüp bebek tutma olasığının düşük olduğunu anlattı. kısaca dedi ki, "Allah merhametli hekimlerle karşılaştırsın, ülkede doktor çok ama hekim çok az.... seni bu konularda uyarmaları gerekirdi. fsh düşürülmeden ve e2 yükseltilmeden tüp bebek tedavisinin olumlu sonuç verme olasılığı düşüktür....". daha da ilginci ben daha önce incir kürü de denemiştim ilk 21 günü, sonra tedaviye başlayıp bırakmıştım. o zamanın değerleri var mı fshının daha düşük e2 değerinin daha yüksek olması lazım eğer küre cevap veren bir bünyen varsa dedi. fsh aralık ayında 15, e2: 29.... incir kürü uyguladığım haziran ayında fsh:12,37 ve e2:89,37

üç aşamalı kür diye bi şeyden bahsetti. bunun ilk aşamasını uygulaman lazım dedi. 2,5 ay kullanmam gerekmiş. ama talimatları harfiyen yapmalıymışım. değerlerin doğal yolla hamile kalabileceğini gösteriyor dedi. elbetteki %100 diyemem. Allah bilir ve %100 ancak Allahın sözü olabilir bu tedavilerde ancak oldukça yüksek ihtimal hiç endişe etme dedi...

şimdi ben napıyım? bahsettiği kür sepeti diyeyim 255 TL. sipariş verip başlamalımıyım yoksa yeni tedaviye yelken mi açmalıyım....:27::27::27:
canım denemekte fayda var ama için nasıl rahat edicekse onu yap bence genelde herkes saraçoğlundan çok memnun inşalllahhh sende faydasını görürsün kuzum:16::16:

kalinkammmm... canım çok sevindim... sonuna kadar hep çok güzel gider inşallah......

cicibebe_ seni tekrardan görmek pek güzel..... 2. çizgi çıktı demişsin galiba :)))) çok sevindimmmmmm

nazancım canım ablana çoookkkk geçmiş olsunnnnn....

veeee gelelim banaaaa......

taaaaa ilk tedavime başlamadan önce saraçoğluna mail atmıştım, ameliyatımdan sonra(yaklaşık 2 ay kadar sonra) dönmüşler müşteri hizmetlerinin tel nosunu vermişler. aradım tüm bilgilerimi hormon testlerimi falan istediler. kayıt aldılar ve saraçoğlunun p.tesi, salı, çarşamba(ama yarın bursada olacakmış) saat 15:00-17:00 arası orada olduğunu ve kendisiyle görüşmemi ama telin genelde meşgul olduğunu dolayısıyla ısrarla aramamı söylediler.... bugün bi 30-40 kez üst üste aramam sonucu düşürdüm. ve görüştüm.....[/COLOR?

ilki hoca bana kızdı, tüp bebek yaptırdığım için. fsh 10 un üzerindeyse tüp bebek tutmaz önce onu düşürmek lazım dedi.aslında bana da kızmadı, doktoruma kızdı. sen bunları bilmek zorunda değilsin ama doktorun bilmek zorunda, kul hakkı diye bir şey var dedi. sonra amh değerim için (0,79) yurt dışında sınır olarak görülen değerin türkiyede yukarıda tutulup hemen tüp bebeğe yönlendirildiğimizi söyledi. sınır değerlerde sinyal veriyor ama bu demek değilki koştura koştura menopoza gidiyosun demek dedi. sonra miyom ameliyatım için de kızdı, soğan kürünü uygulasaydın keşke dedi. e2 değerinin de tüp bebek tedavilerinde çok önemli olduğunu, 50 li değerlerde olması gerektiğini daha aşağılardaysa yine tüp bebek tutma olasığının düşük olduğunu anlattı. kısaca dedi ki, "Allah merhametli hekimlerle karşılaştırsın, ülkede doktor çok ama hekim çok az.... seni bu konularda uyarmaları gerekirdi. fsh düşürülmeden ve e2 yükseltilmeden tüp bebek tedavisinin olumlu sonuç verme olasılığı düşüktür....". daha da ilginci ben daha önce incir kürü de denemiştim ilk 21 günü, sonra tedaviye başlayıp bırakmıştım. o zamanın değerleri var mı fshının daha düşük e2 değerinin daha yüksek olması lazım eğer küre cevap veren bir bünyen varsa dedi. fsh aralık ayında 15, e2: 29.... incir kürü uyguladığım haziran ayında fsh:12,37 ve e2:89,37

üç aşamalı kür diye bi şeyden bahsetti. bunun ilk aşamasını uygulaman lazım dedi. 2,5 ay kullanmam gerekmiş. ama talimatları harfiyen yapmalıymışım. değerlerin doğal yolla hamile kalabileceğini gösteriyor dedi. elbetteki %100 diyemem. Allah bilir ve %100 ancak Allahın sözü olabilir bu tedavilerde ancak oldukça yüksek ihtimal hiç endişe etme dedi...

şimdi ben napıyım? bahsettiği kür sepeti diyeyim 255 TL. sipariş verip başlamalımıyım yoksa yeni tedaviye yelken mi açmalıyım....:27::27::27:

Canim once likle cok tesekkur ederim ben saracoglunun buyuk bi hayraniyim ona cok guveniyorum tupbebek merkezindeki butun haklarimi kullanip eger gebelik elde edemezsem bisekilde kendisi e ulasip yardim almak isterim madem tedavine baslamana daha var bence denemelisin sana bisey anlatayim eskiden calistigim bi isyerinde bi arkadas vardi yillarca cocugu olmamisti test sonuclari cok kotuydu arastirma hasteneleri ne gitti yumurtalarin bitmis denebilir yani erken menopoz tupbebekle bile cok cok zor mucize demislerdi gecenlerde bi arkadasla konustum bide demez mi o arkadas icin normal yollahamile kaldi bebek gormeye gitti diye sok oldum ne yapti peki dedim karsida bi aktara tahlil sonuclarini goturmus oda bi ilac yapip vermis sonra bi hoca gibi birine gitmis muska gibi biseyler yazmis sanirim yani denemekten zarar gelmez derim ben...

Canim once likle cok tesekkur ederim ben saracoglunun buyuk bi hayraniyim ona cok guveniyorum tupbebek merkezindeki butun haklarimi kullanip eger gebelik elde edemezsem bisekilde kendisi e ulasip yardim almak isterim madem tedavine baslamana daha var bence denemelisin sana bisey anlatayim eskiden calistigim bi isyerinde bi arkadas vardi yillarca cocugu olmamisti test sonuclari cok kotuydu arastirma hasteneleri ne gitti yumurtalarin bitmis denebilir yani erken menopoz tupbebekle bile cok cok zor mucize demislerdi gecenlerde bi arkadasla konustum bide demez mi o arkadas icin normal yollahamile kaldi bebek gormeye gitti diye sok oldum ne yapti peki dedim karsida bi aktara tahlil sonuclarini goturmus oda bi ilac yapip vermis sonra bi hoca gibi birine gitmis muska gibi biseyler yazmis sanirim yani denemekten zarar gelmez derim ben...

işte benim aklım acaba son çare mi olmalı yoksa şu anda mı yapmalıyım.... ya zararını görürsem? evet saraçoğlundan çok yararlanan olduğunu okudum ama işte bilmiyorum.... neyse bakalım, sabah ola hayrola.... karar almadan önce bi gece geçir derlermiş eskiden, daha doğru kararlar vermek adına. bakalım, sabah ola hayrola.... :))))

Muska konusuna falan pek katilmiyorum tabi bende bi niyetlenmistim sonra cok arastirdim beygamber efendimiz pek tavsip etmemis boyle seyleri peygam efendimizden cocugum olmuyo ne yapayim diye yardim isteyenlere estagfirullah cekmelerini dua etmelerini onermis dememis ki muska yazayim bunlari arastirip dusundukten sonra vazgectim bide bazi hocalar o mjskalara ucharflilerin isimlerini falan yaziyolarmis Allah korusun bilemeyiz ki ne yazdigini baya tirstiydim yani sonuc olarak ellerini acip Allah a dua etmenin ona siginmanin en guzeli en hayirlisi olduguna karar kildim.

işte benim aklım acaba son çare mi olmalı yoksa şu anda mı yapmalıyım.... ya zararını görürsem? evet saraçoğlundan çok yararlanan olduğunu okudum ama işte bilmiyorum.... neyse bakalım, sabah ola hayrola.... karar almadan önce bi gece geçir derlermiş eskiden, daha doğru kararlar vermek adına. bakalım, sabah ola hayrola.... :))))

Canim seni cok iyi anliyorum bande cok yasadim bu durumu sunu denesem mi denemesem mi zarari olursa falan di filandi derken enson butun tedavi haklarimi kullanip ne yapacaksam ondan sonra yapmaya karar verdim insallah sende en hayirli karari alirsin canim ne hayirliysa Allah onu nasip etsin ben hatta bi teyzeye gitmistim bana tereyagiyla yumurta sarisini fitil yapip yavinal kullanmami soylemisti sonra gel dua yazcam demisti ama ben gene tirstim tabi yapmadim

tam olarak sorununuz neydi canim?

Canim aslinda bildigim ciddi sorun olarak bir sey yok.ama benim yas dolayisi ile fsh yuksekligi var,esimin de sperm sayisi normalin alt sinirinda.ozel dr.giderken (gecen yil 3 asilama yaptirdim) sorun yok,zaman kaybetmemek icin tup deneyebilirsin demisti.ben de rapor cikartip devlette deniyorum simdilik,raporda kadin infertilitesi diyor.ilk denemede tuttu ama 8.haftada kurtaj oldum,kese bos idi:(

Canim aslinda bildigim ciddi sorun olarak bir sey yok.ama benim yas dolayisi ile fsh yuksekligi var,esimin de sperm sayisi normalin alt sinirinda.ozel dr.giderken (gecen yil 3 asilama yaptirdim) sorun yok,zaman kaybetmemek icin tup deneyebilirsin demisti.ben de rapor cikartip devlette deniyorum simdilik,raporda kadin infertilitesi diyor.ilk denemede tuttu ama 8.haftada kurtaj oldum,kese bos idi:(

anladim canim, fsh in yuksekse eger bitkisel seyler oneriyorlar hep kullandinmi bilmiyorum, bir denemekten zarar gelmez heralde..esininde proxeed plusla biraz daha sperm sayisini ve kalitesini arttirmasi etkili olur diye dusunuyorum..haklisin yasimiz geciyor diyede panik oluyoruz bir yandan ama biz panik yaptikcada olmuyor iste..ikinci denemende olur insallah..benimde ne tuplere bakildi ne histereskopi falan yapildi, bazen zarar da verebiliyor dedi burdaki jinekologum bende iyi hadi bakalim yaptirmiyim dedim..sen bilirisn yinede icine sinmeyecekse yaptir testlerini, en azindna icin rahat eder..

anladim canim, fsh in yuksekse eger bitkisel seyler oneriyorlar hep kullandinmi bilmiyorum, bir denemekten zarar gelmez heralde..esininde proxeed plusla biraz daha sperm sayisini ve kalitesini arttirmasi etkili olur diye dusunuyorum..haklisin yasimiz geciyor diyede panik oluyoruz bir yandan ama biz panik yaptikcada olmuyor iste..ikinci denemende olur insallah..benimde ne tuplere bakildi ne histereskopi falan yapildi, bazen zarar da verebiliyor dedi burdaki jinekologum bende iyi hadi bakalim yaptirmiyim dedim..sen bilirisn yinede icine sinmeyecekse yaptir testlerini, en azindna icin rahat eder..

Fsh 9.75 idi,bikac haftadir aslanpencesi cayi iciyorum.esim de keciboynuzu kuru ve e vitamini kullaniyor,benim recetem:)) ama senin dedigin ilaca bakip alacagim..hsg yaptirdim sorun yok.tupler tikali ise ordan gelen sivi embriyonun tutunmasini engelliyormus sanirim.umarim gerek kalmaz:))
Bu testler dedigim kromozomsal bozukluk icin yada kan pihtilasmasi mesela..test isimlerini bile tam bilemiyorum..yada 2.deneyecegim,olmazsa yapilacak hepsi.....

Slm kızlar bnim 2 denemem ve transferimn 4 günündeyim hiç belirtim yok diyordum ama yemkten önce dol kasıgımda adet sancısı gbi bi agrım oldu ve yarım saat önce wcye gittimde acık kahve leke vardı olmadı sanırım :43:bide adetim 15 indeydi tst günmde 11 deydi hayırlısı artık yarın doktoru araycm olmzsa ypck bişey yok rabbim inş bi gün nasip edr o mutluluğu :5:demin size yazrken sağ kasıgıma sakın iğne çaktı biri ayak ucuma kadr hissetim :18:noluyor acep anlmadım :26:uykumda glmedi

Back
X