Canım çok sevindim hayırlı olsun amin inşallah sağ selamet doğsunMerhaba kızlar
Eşim aldı geldi sonucu. Çok şükür hamileyim.sarildik aglastik aglastik. Rabbim sizede nasip etsin inşallah. Rabbim devamını da nasip eder inşallah. Amin. Öpüyorum hepinizi
Canım geçmiş olsunKızlar ara ara hep kanamalar oldu. Dün itibariyle nokta kadar bebişimizi gördük. Boş gebelik değilmiş. Ancak bebek haftasına göre çook geri ve düşmesi gerekiyor. Kesenin içerisi kan dolmuş. Doktor ilaçları bırak dedi. Düşük kendiliğinden olmazsa kürtaj olmam gerekecek. Kalan 6 günlük 2 denemelik 6 embriyoyu denemeyeceğim artık. Muhtemelen onlar da genetik olarak hasarlı. Doktorlar gebe kalmanda bir sıkıntı yok, bu şekilde kimyasal ve düşük olması embriyolarda genetik sorun olduğu anlamına geliyor. Bundan sonra deneme yapacaksan embriyoları genetik incelemeye göndermemiz gerekiyor dediler. Ben tam bir daha denemem artık derken şimdi de bu yöntemle çıktılar karşıma... Anlamadım ki ben; kimilerinden sperm dokusu alıp sperm üretiyorlar yine de gebelik gerçekleşiyor. Bizde az da olsa sperm çıkıyor, genetik bir sorunumuz da yokken nasıl oluyor da tüm embriyolar genetik olarak sorunlu çıkıyor? Acaba daha fazla zorlamamam mı gerekiyor? Keşke nasibimizde olup olmadığını bilebilsek...
Kızlar ara ara hep kanamalar oldu. Dün itibariyle nokta kadar bebişimizi gördük. Boş gebelik değilmiş. Ancak bebek haftasına göre çook geri ve düşmesi gerekiyor. Kesenin içerisi kan dolmuş. Doktor ilaçları bırak dedi. Düşük kendiliğinden olmazsa kürtaj olmam gerekecek. Kalan 6 günlük 2 denemelik 6 embriyoyu denemeyeceğim artık. Muhtemelen onlar da genetik olarak hasarlı. Doktorlar gebe kalmanda bir sıkıntı yok, bu şekilde kimyasal ve düşük olması embriyolarda genetik sorun olduğu anlamına geliyor. Bundan sonra deneme yapacaksan embriyoları genetik incelemeye göndermemiz gerekiyor dediler. Ben tam bir daha denemem artık derken şimdi de bu yöntemle çıktılar karşıma... Anlamadım ki ben; kimilerinden sperm dokusu alıp sperm üretiyorlar yine de gebelik gerçekleşiyor. Bizde az da olsa sperm çıkıyor, genetik bir sorunumuz da yokken nasıl oluyor da tüm embriyolar genetik olarak sorunlu çıkıyor? Acaba daha fazla zorlamamam mı gerekiyor? Keşke nasibimizde olup olmadığını bilebilsek...[/QUcanım bizim de eşimle benim genetik taramalarımız temiz çıkmıştı ama hep embriyoların çoğu genetik problemli oluyodu. bizim embriyolar hep 5. gün PGT ye gitmişti sağlıklı gelenler transfer edilmişti. bence donmuş embriyolarını pgt ye gönder ve sağlıklı gelirse dene yılmak yok asla...
Evet bizde kapsamli inceleme yapildi,350 dolar embriyo başina, kaç tane yollanirsa artik,amiiin guzel dileklerin icinde...Sana da çoook geçmiş olsun canım. Demek ki doktorların dediği doğru... DNA hasarı olduğunda kendiliğinden gebe kalsan da bir şekilde düşüyor. Eskiden embriyolarda sadece 8 kromozom inceleniyormuş. Siz 46 kromozomu da mı incelettiniz canım? Bir de ne kadar ücret tutuyor bu işlem hatırlıyor musun? Ayrıca güzel dileklerin için çooooooook teşekkür ederim. Rabbim hepimizin yüzünü güldürür inşallah...
Dun gittik canım doktora kese görmeye diye hem keselerimizi hemde kalp atislarini gördük çok şükür. Rabbim sizede gostersin inşallah. Çok dua ediyorum.
llylzll ve S sezerkose arkadaşlarım dostlarım çok teşekkür ederim. İnşallah en kısa zamanda sizde Bu duyguyu yaşayacaksıniz.ben buna inanıyorum.
S sezerkose benimde eşimde sperm yok hatta tese oldu bursa üniversite hastanesinde. Fakat istanbula başladığımizda dondurulmuş spermlere hiç gerek kalmadı. İki kez tedavi gördüm taze sperm lerden kullandılar 3-5 ne kadar canlı sperm çıktıysa.5.gune giden embriyo lara kromozom analizine gönderdik. Ve ilk trsnsferimde olmadı fakat ikinci transferde çok şükür oldu. İnşallah hayırlısı ile zamanında tamamlanır. Eğer düşünürsen sana doktorumu tavsiye edebilirim. Ben bursadan gelip gittim sürekli çok yardımcı oldular sagolsunlar. İstanbul tüp bebek merkezi emre bey.
Sezercim inanki bilmiyorum dna hasarina bakilip bakilmadigina.ama ayriyetten bisey yapmadık biz.yumurta toplama günü ondanda Sperm istiyorlardi sonra da döllenme oluyordu. 5. Güne giden embriyolarada kromozom analizi yaptırdık.biraz masraf oldu ama deydigini düşünüyorum. Daha bir tane daha dondurulmuş sağlam embriyom var. İstanbul tüp bebek merkezinin laboratuvar i iyi dediler bursadan kalkıp gelmemim sebebi de budur zaten.allah yar ve yardimcin olsun.insallah kısa sürede sizdende hayırlı haberler alırız.Cok tesekkur ederim Nihancim. Peki esinde sperm dna hasarina falan bakilip herhangi bir tedavi uyguladiniz mi? Yani ben direkt yine yumurta toplama asamasina gecip yumurtalari genetik incelemeye mi gondermeliyim? Yoksa iyi bir urologa gidip esimin sperm sayi ve kalitesini arttirmaya, varsa dna hasarini onarmaya mi calismaliyiz? Bu konuda kafam cok karisik. Artik daha fazla bosa zaman kaybedip umutsuzluga dusmek istemiyorumGunlerdir deli gibi bunları okuyorum
Arkadaşlar Nasılsıniz. Kimseden ses çıkmıyor. Tatillerde misiniz. Napiyorsunuz.tedaviye başlayan var mı. 16.haftadayim.bir oğlum bir kızım olacak kısmetse.darisi kalan arkadaşlarıma inşallah. Tüm kalbimle dua ediyorum. Hepinizi öpüyorum.
Çok sevindim canım. Rabbim sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin inşallah. Ne yazık ki tatilde de değiliz. Kamu izinleri iptal olunca aynen devam çalışmaya. Dualarını esirgeme ve kendini yorma. Çoook öpüyorum...Arkadaşlar Nasılsıniz. Kimseden ses çıkmıyor. Tatillerde misiniz. Napiyorsunuz.tedaviye başlayan var mı. 16.haftadayim.bir oğlum bir kızım olacak kısmetse.darisi kalan arkadaşlarıma inşallah. Tüm kalbimle dua ediyorum. Hepinizi öpüyorum.
Arkadaşlar Nasılsıniz. Kimseden ses çıkmıyor. Tatillerde misiniz. Napiyorsunuz.tedaviye başlayan var mı. 16.haftadayim.bir oğlum bir kızım olacak kısmetse.darisi kalan arkadaşlarıma inşallah. Tüm kalbimle dua ediyorum. Hepinizi öpüyorum.