- 7 Ekim 2011
- 3.843
- 1.045
Amin canim Allah razı olsun güzel kalbinden öperim ♥♥♥ Rabbim ikizlerine şifa versin bu gece hurmetine inşallah
İyim canım bu halimede alışmaya çalışıyorum .kanamam var bir haftadır parçada düştü hatta ama Kan verip duruyorum en son 27 ye düşmüştü şimdi yine doktordayım bilmiyorum ne dicekYelizcim son durumun nedir. Merak ettim. Tamamen adet oldun mu canım.
bu maceram başladı başlayalı, ilk kez fshımı 5,62 ye düşürmeyi başarmış bulunmaktayımmmhoplar zıplar dans ederim ben bugünnnn
Mervecim kızını sağlıkla büyüt inşlh zaman ne cabuk geçiyo büyümüş bebişin MaşlahhhMerhaba canlar,
Uzun zamandir giremiyorum ama girdigimde haberlerinizi okuyrm hemen buyuk bi merakla.
Rabbim kalan tum arkadaslarada hayirli sağlıklı evlat nasip etsin inşallah
Yelizcim Allahim ol dedikten sonra oluyr ben kendimden en iyi biliyorum biliyorsun 2asilama 2tup 5.gun en iyi Embryo oldugu halde olmamsti. Ama Rabbim ol dedi ve dogal oldu cok şükür 7aylik bile oldu kizim. Rabbim nasip edicek canm hayirlisiyla
Kalbimdesin Rabbim yavrularina şifa versin tum sikintilarini atlatsinlar inşallah
S sezerkose meraba canım
Ben şimdi anlamadım 5 tüp yapana kadar senden bu testleri ilk defamı istediler ..pıhtılaşman varmış kan sulandırıcı kullandın mı hamileliklerinde peki
.....benim 2nci negatif ten sonra hepsini yaptırdık kromozom analizi ben düzen labratuvarında 220 ye yaptırmıştım eşimde özel hastanede 250 ye yaptırmıştı...ikimizde normal çıktı sonra ben genetik testi hiç para vermeden hastanede yaptırdım benimde mftr 1298 ve faktör v ikiside taşıyıcı çıktı yani kan sulandırıcı ve folik asit kesinlilikle kullanmam gerek hamile kaldığımda düşük yapıyomuş yoksa bu pıtılaşma sorunları....neysee canım öle böle ne derlerse yapıyoz zaten...hiç öle 6ncıda olmax sanşın düşük diye bişiye ben inanmıyorum bu topikte 8ncide olan 5 kişi tanıyorum ki beni düşün ben bide 5 tüpten sonra 2 milyon spermle doğal hamile kaldım gerçi benim şansım cabuk bitti ama olsun oldu ya çok şükür rabbime...ümit herzaman var yumurta ve sperm bitene kadar denemeye devam inşlahhhhh yüzümüz gülecek canım inanıyorum ben...şimdiden geçmiş olsun ameliyatın iyi geçsin inşlh allaha emanet ol
Canım benim yapılan tüp bebeklerin hepsi tuttuğu için genetiğe gerek duymamışlardı. Bana söyledikleri hep sizinkisi şanssızlık. Başka bir sebep göremiyoruz. Eşinde sperm buluyoruz. Sende tutuyor. Yaşın genç, kilon yok, tansiyon, şeker vs. yok deyip durdular. İleri haftalara kadar da taşıyorsun dediler. Bebeklerimi kaybetmemin nedenini de üçüz olmasına ve ardından redüksiyon yapılmasına bağladılar. Bundan dolayı gittiğim tüm doktorların söylediği şey gücün ve paran yettikçe devam edeceksin. Söylemesi kolay :) Ama tüm denemelerimde ben coraspin kullanmıştım. Sadece 4. denememdeki dr clexane kan sulandırıcı iğne vermişti.
Benim eşimde sadece birkaç tane sperm buluyorlar canım. Dölleyecek kadarını bulduk diyorlar her seferinde. Bunun için onun da Y kromozomuna baktılar. Sonuçları normal görünüyor ama bakalım onlar ne diyecekler.
Benim anlamadığım zaten bu genetiğe bakınca ne oluyor yani? Pıhtılaşmaya bakmadan zaten kan sulandırıcıyı her şekilde veriyorlardı. Şimdi bakınca ne değişecek? Diyelim ki sorun çıktı bunun bir çaresi, tedavisi var mı ki? Sadece zaman geçiriyormuşuz gibi geliyor...
Ben şimdi bunları yazarken komşumdan bıcır bıcır çocuk sesleri geliyor. Ben bebişlerimi kaybettiğim zaman o doğum yapmıştı. Allah bağışlasın... Ama diyorum ki Rabbim beni mi cezalandırıyorsun? Ben unutmaya çalıştıkça evimde sürekli çocuk sesi... Akademisyen olduğum için bizde sürekli TV falan kapalı, çalışıyoruz. Evde tık yok yani. Duvarlarda da güya yalıtım var dediler. Nefes alsalar duyuyoruz yani :) Para bulsam direkt taşınacağım. Allah affetsin şu aralar sürekli Rabbim sınama artık beeeniii deyip duruyorum valla
Ayy çook tatlısın gerçekten senin de içine dert olmuş. Unutmamışsın. Canım yaaa.... Seviyorum kız seniAyy biliyorum o komşuyu şu sana kek yaparmısın mı ne öle bişi demişti bebeğini cennete yolladığın zamanlarda ...onu aklıma kazımıştım olurda görürsem parçalarım diye töbeeee töbeee
Allah cümlesinin bebeğini bağışlasın canım ama hayat bu....benimde kuzenlerim bana geçmiş olsun demeye bebikleriyle geldiler ve deliler gibi sürekli birbirleriyle benimki uyumuyo benimki yemiyo benimkinin dişi çıktı yok anne dedi baba dedi :)
Hepsinide çok seviyorum içime soka soka seviyorum ama ama diyorum ilte içimdeki bişi benide dürtüyor bu adeletmi diye sonra af diliyorum rabbimden kalbimden değil beynimden çıkıyo o sözler diye....neyse
Haklısın canım genetik testler konusunda sorun varsa kan sulandırıcı veriyolar ama sanırım dozu önemli ..kromozom sorunu varsada pgt öneriyolar zateen bunları normaldede yapıyolar anlamadım ne iş hayırlısı demekten başka çare yok galiba ...
Çok geçmiş olsun canım. Güzel dileklerin için de Teşekkürler. Iki gün önce de benim d.gunumdu senin operasyon olduğun gün. Hep aklimdaydin hepimiz için birdahaki yaşımizi kucagimizda bebeklerle geçirmek için dua ettim. Her sene olduğu gibi inşallah bu son olur.Selam kızlar;
yeni yılın ilk operasyonunu başarıyla atlatmış bulunmaktayım.Doktor adet olunca gel hemen başlayalım dondurulmuşlarla dedi. Ben de ama değerim çok yükselmişti, en az 3 ay beklemem daha doğru değil mi dedim. O da çok önemli değil o zaman sen karar ver dedi. Ben bekleyeceğim büyük ihtimalle arkadaşlar. Vücudumun biraz toparlanması gerekiyor diye düşünüyorum.
Hadi bakalım yeni yıl, yeni umutlar... Hepimizin dileklerinin hayırlısıyla kabul olduğu bir yıl olur inşallah!!
Koskocaman öpüyorum hepinizi!!!
Canimmm tek kelimeyle AMİNNN diyorumÇok geçmiş olsun canım. Güzel dileklerin için de Teşekkürler. Iki gün önce de benim d.gunumdu senin operasyon olduğun gün. Hep aklimdaydin hepimiz için birdahaki yaşımizi kucagimizda bebeklerle geçirmek için dua ettim. Her sene olduğu gibi inşallah bu son olur.
Bende ikinci adetimde donmuş tedavisine başlamayı planlıyorum. Tabi birazda hava şartlarına bağlı. Bursa _ istanbul ulaşımı için. Öpüyorum bende hepinizi.
Ben istanbul tüp bebek merkezi ne gidiyorum. Doktorum emre karatekelioglu canım. Hakkımızda hayırlısıni diliyorum.Canimmm tek kelimeyle AMİNNN diyorumHem yeni yıl, hem de yeni yaşın hayırlı olsun canımcımm. 2. adetinle başlayacaksan sanırım tedavilerimiz aynı zamanlara denk gelecek. Tabii ki dediğin gibi bir aksilik olmazsa. Her yeni tedavi, yeni umutlar!! Senin gittiğin hastane neresi? Ben Bahçeci Fulya'dayım. Doktorum da Mustafa Bahçeci.
Öpüyorum kocaman tatlım
canım bebişlerine allahım şifa versin :)canım çok sağolikizlerin erken doğumdan kaynaklı ufak tefek sorunları var ilk 6 ay nerdeyse hergün hastanelerdeydik bazı bölümlerde 2 yaşına kadar takipleri zorunlu yine sık sık dr.yollarındayız yine ikizlerin birinde erken doğumdan kaynaklı gözlerinde sorun var iyileşmesi için dua ediyoruz ben de idare ediyorum canım bugünümüze ELHAMDÜLİLLAH diyoruz
sen nasılsın topiğe çok uzak kaldım sizleri de çok merak ediyorum.yanlış anlamadıysam 4343 de hamileRABBİM hepimizi evlat yokluğu ve varlığı ile imtihan etmesin inşaALLAH
canım ben de kızımı erken doğum sonrası kaybetmiştim drum 1den fazla embriyo transfer etmem olcaksa 1 tane ile de olur diye diretti ve kızımı kaybettikten sonraki 3. denememizde oldu tek embriyo ile :) rabbim ol der ve oluverir ve kucağında seversin yavrunu inşallah :)llylzll Yelizcim umarım daha iyisindir. Benim de düşükten sonra adet oldu. Adetin 16. günündeyim ama resmen 10 gündür kanlı akıntı ve inanılmaz ağrılarım var. Dün doktora gittim rahim hala toparlayamamış sanırım kendini. Bu cumartesi CD56 testi için operasyon olacağım. Ayrıca bizden genetik testler istemişlerdi. Bebek tutuyor ancak bir anda vücut attığı için, eşimde de sperm sayısı çok düşük olduğundan genetik problemler olabilir dediler. Ben de o zaman nasıl 21. haftaya kadar bebeklerimi taşıyabildim deyince, ya biz yine de bakalım dediler. Biz de aklımızda kalmasın diye kabul ettik.
Bunun için Kardiyovasküler risk paneli denilen bir testin sonucu bugün çıktı. Değerlerim şu şekilde:
KARDİYOVASKÜLER RİSK PANELİ
Faktör V Leiden (G1691A) : Homozigot Normal
Faktör V R2 (H1299R) : Homozigot Normal
Faktör II (Prothrombin)(G20210A) : Homozigot Normal
Faktör XIII (V34L) : Homozigot Normal
B-Fibrinogen (-455 G>A) : Homozigot Normal
PAI-1 (4G/5G) : 4G/5G
GPIIIa (HPA 1) (a/b) : a/a
MTHFR (C677T) : Homozigot Normal
MTHFR (A1298C) : Heterozigot Taşıyıcı
ACE (I/D) : I/I
Apo B (R3500Q) : Homozigot Normal
Apo E (E2/E3/E4) : E3/E3
Onun dışında kromozom analizi istediler eşimden ve benden. Onlar da haftaya çıkacak. Sanırım Heterozigot Taşıyıcı olan MTHFR (A1298C) ile ilgili bir sorun var bende. Bakalım ne diyecekler.
Nette doktorların yazdıklarını okudum. Tüp bebeği 6. kez deneyin en fazla gibi yazılar var. 6'dan sonra şansın düşüyormuş artık. Benim bir sonraki denemem 6 olacak. Son kalan yumurtalarımı denedikten sonra bir daha yaptırmam diye düşünüyorum. Tabii zaman ne gösterir bilemeyeceğim.
kalbimdesin sana yazmaya hep çekindim tatlım. Sen de benim gibi redüksiyon vs. yaşamıştın. Ancak son denemende korkmadan 3 tane embriyo koydurdun. Allah'a çok şükür 2 tanesi tuttu. Ben şimdi 2 embriyo koydurmaya bile çekiniyorum. Erken doğumdan sonraki 2 denememde hep 1 tane embriyo koyduruyorum. Bu durum şansımı düşürüyor tabii. Ancak 2 tane koydurup, ikisinin tutmasından ve sonucunun yine erken doğumla bitmesinden de çok korkuyorum. Hırslarıma yenik düşüp sonunun acılı olmasından çekiniyorum. Bilmiyorum canım arkadaşım alnımızda ne yazılı ise onu yaşıyoruz ama... Şu an bebeklerinin sağlık durumlarıyla ilgili bazı sıkıntılar olduğunu yazdın. Hissettiklerimi sana anlatamam. Kuzularım benim. Hep dua ediyorum senin ve onlar için. Tez zamanda ikisi de toparlanacaklar inşallah!
Benden bu kadar arkadaşlar. Cumartesi operasyondan sonra yazarım yine size. Bakalım bunların ardından ne elde edeceğiz. Bu arada testler, ve ameliyat merkezde toplam 3000tl'yi bulacaktı. Genetik testleri üniversite hastanesinde yapmadılar. SGK anlaşmalı özel hastanede yaklaşık 1000tl'ye yaptırdık. Ameliyatı da Bahçeci Fulya'da yapacaklar 885tl'ye.
Hepinizi kocaman öpüyorum. Yeni yıl bize Allah'ın izniyle meleklerimizi getirir inşallah
llylzll Yelizcim umarım daha iyisindir. Benim de düşükten sonra adet oldu. Adetin 16. günündeyim ama resmen 10 gündür kanlı akıntı ve inanılmaz ağrılarım var. Dün doktora gittim rahim hala toparlayamamış sanırım kendini. Bu cumartesi CD56 testi için operasyon olacağım. Ayrıca bizden genetik testler istemişlerdi. Bebek tutuyor ancak bir anda vücut attığı için, eşimde de sperm sayısı çok düşük olduğundan genetik problemler olabilir dediler. Ben de o zaman nasıl 21. haftaya kadar bebeklerimi taşıyabildim deyince, ya biz yine de bakalım dediler. Biz de aklımızda kalmasın diye kabul ettik.
Bunun için Kardiyovasküler risk paneli denilen bir testin sonucu bugün çıktı. Değerlerim şu şekilde:
KARDİYOVASKÜLER RİSK PANELİ
Faktör V Leiden (G1691A) : Homozigot Normal
Faktör V R2 (H1299R) : Homozigot Normal
Faktör II (Prothrombin)(G20210A) : Homozigot Normal
Faktör XIII (V34L) : Homozigot Normal
B-Fibrinogen (-455 G>A) : Homozigot Normal
PAI-1 (4G/5G) : 4G/5G
GPIIIa (HPA 1) (a/b) : a/a
MTHFR (C677T) : Homozigot Normal
MTHFR (A1298C) : Heterozigot Taşıyıcı
ACE (I/D) : I/I
Apo B (R3500Q) : Homozigot Normal
Apo E (E2/E3/E4) : E3/E3
Onun dışında kromozom analizi istediler eşimden ve benden. Onlar da haftaya çıkacak. Sanırım Heterozigot Taşıyıcı olan MTHFR (A1298C) ile ilgili bir sorun var bende. Bakalım ne diyecekler.
Nette doktorların yazdıklarını okudum. Tüp bebeği 6. kez deneyin en fazla gibi yazılar var. 6'dan sonra şansın düşüyormuş artık. Benim bir sonraki denemem 6 olacak. Son kalan yumurtalarımı denedikten sonra bir daha yaptırmam diye düşünüyorum. Tabii zaman ne gösterir bilemeyeceğim.
kalbimdesin sana yazmaya hep çekindim tatlım. Sen de benim gibi redüksiyon vs. yaşamıştın. Ancak son denemende korkmadan 3 tane embriyo koydurdun. Allah'a çok şükür 2 tanesi tuttu. Ben şimdi 2 embriyo koydurmaya bile çekiniyorum. Erken doğumdan sonraki 2 denememde hep 1 tane embriyo koyduruyorum. Bu durum şansımı düşürüyor tabii. Ancak 2 tane koydurup, ikisinin tutmasından ve sonucunun yine erken doğumla bitmesinden de çok korkuyorum. Hırslarıma yenik düşüp sonunun acılı olmasından çekiniyorum. Bilmiyorum canım arkadaşım alnımızda ne yazılı ise onu yaşıyoruz ama... Şu an bebeklerinin sağlık durumlarıyla ilgili bazı sıkıntılar olduğunu yazdın. Hissettiklerimi sana anlatamam. Kuzularım benim. Hep dua ediyorum senin ve onlar için. Tez zamanda ikisi de toparlanacaklar inşallah!
Benden bu kadar arkadaşlar. Cumartesi operasyondan sonra yazarım yine size. Bakalım bunların ardından ne elde edeceğiz. Bu arada testler, ve ameliyat merkezde toplam 3000tl'yi bulacaktı. Genetik testleri üniversite hastanesinde yapmadılar. SGK anlaşmalı özel hastanede yaklaşık 1000tl'ye yaptırdık. Ameliyatı da Bahçeci Fulya'da yapacaklar 885tl'ye.
Hepinizi kocaman öpüyorum. Yeni yıl bize Allah'ın izniyle meleklerimizi getirir inşallah
gelmiş geçmiş olsunnnn, son olsun inşallahhh... vallahi bende anlamıyorum bu genetik testler de sorun çıkarsa ne diyolar... ne yapıyolar... başka spermle deniyelim yada başka yumurtayla deneyelim demiyolardırSelam kızlar;
yeni yılın ilk operasyonunu başarıyla atlatmış bulunmaktayım.Doktor adet olunca gel hemen başlayalım dondurulmuşlarla dedi. Ben de ama değerim çok yükselmişti, en az 3 ay beklemem daha doğru değil mi dedim. O da çok önemli değil o zaman sen karar ver dedi. Ben bekleyeceğim büyük ihtimalle arkadaşlar. Vücudumun biraz toparlanması gerekiyor diye düşünüyorum.
Hadi bakalım yeni yıl, yeni umutlar... Hepimizin dileklerinin hayırlısıyla kabul olduğu bir yıl olur inşallah!!
Koskocaman öpüyorum hepinizi!!!
aminnnnnÇok geçmiş olsun canım. Güzel dileklerin için de Teşekkürler. Iki gün önce de benim d.gunumdu senin operasyon olduğun gün. Hep aklimdaydin hepimiz için birdahaki yaşımizi kucagimizda bebeklerle geçirmek için dua ettim. Her sene olduğu gibi inşallah bu son olur.
Bende ikinci adetimde donmuş tedavisine başlamayı planlıyorum. Tabi birazda hava şartlarına bağlı. Bursa _ istanbul ulaşımı için. Öpüyorum bende hepinizi.