llylzll Yelizcim umarım daha iyisindir. Benim de düşükten sonra adet oldu. Adetin 16. günündeyim ama resmen 10 gündür kanlı akıntı ve inanılmaz ağrılarım var. Dün doktora gittim rahim hala toparlayamamış sanırım kendini. Bu cumartesi CD56 testi için operasyon olacağım. Ayrıca bizden genetik testler istemişlerdi. Bebek tutuyor ancak bir anda vücut attığı için, eşimde de sperm sayısı çok düşük olduğundan genetik problemler olabilir dediler. Ben de o zaman nasıl 21. haftaya kadar bebeklerimi taşıyabildim deyince, ya biz yine de bakalım dediler. Biz de aklımızda kalmasın diye kabul ettik.
Bunun için
Kardiyovasküler risk paneli denilen bir testin sonucu bugün çıktı. Değerlerim şu şekilde:
KARDİYOVASKÜLER RİSK PANELİ
Faktör V Leiden (G1691A) : Homozigot Normal
Faktör V R2 (H1299R) : Homozigot Normal
Faktör II (Prothrombin)(G20210A) : Homozigot Normal
Faktör XIII (V34L) : Homozigot Normal
B-Fibrinogen (-455 G>A) : Homozigot Normal
PAI-1 (4G/5G) : 4G/5G
GPIIIa (HPA 1) (a/b) : a/a
MTHFR (C677T) : Homozigot Normal
MTHFR (A1298C) : Heterozigot Taşıyıcı
ACE (I/D) : I/I
Apo B (R3500Q) : Homozigot Normal
Apo E (E2/E3/E4) : E3/E3
Onun dışında kromozom analizi istediler eşimden ve benden. Onlar da haftaya çıkacak. Sanırım Heterozigot Taşıyıcı olan MTHFR (A1298C) ile ilgili bir sorun var bende. Bakalım ne diyecekler.
Nette doktorların yazdıklarını okudum. Tüp bebeği 6. kez deneyin en fazla gibi yazılar var. 6'dan sonra şansın düşüyormuş artık. Benim bir sonraki denemem 6 olacak. Son kalan yumurtalarımı denedikten sonra bir daha yaptırmam diye düşünüyorum. Tabii zaman ne gösterir bilemeyeceğim.
kalbimdesin sana yazmaya hep çekindim tatlım. Sen de benim gibi redüksiyon vs. yaşamıştın. Ancak son denemende korkmadan 3 tane embriyo koydurdun. Allah'a çok şükür 2 tanesi tuttu. Ben şimdi 2 embriyo koydurmaya bile çekiniyorum. Erken doğumdan sonraki 2 denememde hep 1 tane embriyo koyduruyorum. Bu durum şansımı düşürüyor tabii. Ancak 2 tane koydurup, ikisinin tutmasından ve sonucunun yine erken doğumla bitmesinden de çok korkuyorum. Hırslarıma yenik düşüp sonunun acılı olmasından çekiniyorum. Bilmiyorum canım arkadaşım alnımızda ne yazılı ise onu yaşıyoruz ama... Şu an bebeklerinin sağlık durumlarıyla ilgili bazı sıkıntılar olduğunu yazdın. Hissettiklerimi sana anlatamam. Kuzularım benim. Hep dua ediyorum senin ve onlar için. Tez zamanda ikisi de toparlanacaklar inşallah!
Benden bu kadar arkadaşlar. Cumartesi operasyondan sonra yazarım yine size. Bakalım bunların ardından ne elde edeceğiz. Bu arada testler, ve ameliyat merkezde toplam 3000tl'yi bulacaktı. Genetik testleri üniversite hastanesinde yapmadılar. SGK anlaşmalı özel hastanede yaklaşık 1000tl'ye yaptırdık. Ameliyatı da Bahçeci Fulya'da yapacaklar 885tl'ye.
Hepinizi kocaman öpüyorum. Yeni yıl bize Allah'ın izniyle meleklerimizi getirir inşallah