tatlım öncelikle lab durumuna dikkat et... bence adı bilinen(ki istanbulda bi çok yer öyle) bi yer seçmelisin. bana bu tedavi de diğer iki tedavimden farklı olarak transfer sonrası ilk yarım saati ameliyathanede ve sonrasında da dinlenme odasında olmak üzere en az 2 saat yatmamı söylediler. sonrasında o gün için eve döndüğümde yatmaya devam etmemi ancak sonrasında normal hayatıma dönebileceğim ifade edildi... ilk 4 gün çok önemli mümkün olduğunca sakin kal, gerilme, daha açığı rahminin kasılma hareketlerine girmemesini sağla dediler. heyecan, korku, üzüntü yok.... özellikle ilk 4 gün(yani transfer dahil 4 gün)... ayrıca düşük önleyici iğne oldum bi kaç kez... ilki transfer öncesi... adını hatırlamıyorum.
bu öğrendiklerimden kastım....drun teki demişti ki(prof'tu oda) olursa doktorun başarısı, olmazsa bu işin doğasıdır..... olmazsa bu işin doğası ise, olmasıdır diğer bi olasıksa o da doğasından oluyo demekki, doktor başarısı diye bi şey yok öyleyse demiştim bende
mesela bi drla görüşmeye gittiğimizde işte onlar bize bi çok şey sorup dosya açıyolar ya; ben doktor henüz sorunumu bilmezken en çok hangi grupta hastaları olduğunu, yüzdelik olarak başarı durumlarını (hasta grubu bazında) ve hasta grupları bazında uyguladıkları tedavi protokolleri olup olmadığını sormayı düşünüyorum... yada mesela hangi hasta grubunda kaçıncı tedavilerinde başarının yakalandığını, başarının gebelik elde etmek değil sağlıkla doğum elde etmek olduğunu da belirterek... önce biz anlatıyoruz sonra onlar, öyle olunca sanki abartıyorlar başarılarını, hemde her hastane :) .... yani mesela ben hiç bir doktorun en zorlu gruptasınız demesini istemiyorum. ben durumumu aşağı yukarı biliyorum zaten. emriyo oluşumu ile ilgili sorunum yok. benim sorunum tutunması, rahime çizik düşük önleyici iğne de fayda etmediyse ne yapılabilir başka... bunun bi tık ilerisi nedir??? gebelik aşısını desteklemeyen 3-4 dr görüşü var elimde... zaten şunu da anlamıyorum; şu da yapılabilir deseler "ya arkadaşım manyak mısın illa ki sormam mı lazım madem yapılabilirdi neden yapmadık" diyesim var...
şu an drumdan habersiz kullandığım vitamin desteklerim var.... haziran sonu temmuz başı gibi düşünüyorum bende tedaviyi... o zamana kadar devam edicem omegasından selenyumuna bi kaç şey var kullandığım.