• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 kasım aralık aylarında tüp bebek denemesi yapacaklar BURAYAAAA :)))

Hatiii yalnız değilsin arkadaşım. Benim kayınvalidem de sağolsun 7 yıllık evliliğimin katilidir. Zindan etti evliliiğimizi küçük yaşta evlendiğimden ezerim dedi ben bunu herhalde. Ama helal olsun walla kadın parmağında oynattı senelerce bizi :1:. Ben de tüp bebek sürecinde kestim ilişkilerimi görüşmüyorum şu anda. Allahımmm affetsin ama tek taraflı iyilik olmuyor. Sonunda sağlığından oluyorsun benim gibi :50::50:

kız bende toplam 3 sene ama ne annesi ne eltim ne görümcem ne biçim bi aile bunlar anlamadım.telefonda onuda dedim valla nasıl bi ailesiniz hepiniz sorunlusunuz diye saydım.ya çok anlayışsız insanlar var ya.bırak valla kafamız rahat en azından:46:

e ama moralim bozuldu şimdi benim? hani normal hayatımıza dönmeliydik, evlere kapanmamalıydık?
Ben pazartesi işe nasıl döneceğim şimdi :19::19::19:

Bu arada benim de moralim bozuldu walla. Ben rapor falan almayacağım. Tekrar işe başlayacaktım. Benim doktorum da hareketsiz kalman daha sakıncalı, uzanma, eğilme, kendini fazla yormadan günlük hayatına devam et diyor. :18::18:

kız bende toplam 3 sene ama ne annesi ne eltim ne görümcem ne biçim bi aile bunlar anlamadım.telefonda onuda dedim valla nasıl bi ailesiniz hepiniz sorunlusunuz diye saydım.ya çok anlayışsız insanlar var ya.bırak valla kafamız rahat en azından:46:

En değerli bizizzzzzzzzzzzzz!!!!! Beni huzursuz edecek kimseyi, hiçbir şeyi istemiyorum walla ben de bu süreçte. Keşke herkes anlayışlı olsa ve zor günlerimizde bir aile gibi davranıp destek olabilseler. Ama ne yazık ki insanoğlu neden bilmiyorum sürekli laf sokup karşı tarafı üzme derdinde. :25::25:

En değerli bizizzzzzzzzzzzzz!!!!! Beni huzursuz edecek kimseyi, hiçbir şeyi istemiyorum walla ben de bu süreçte. Keşke herkes anlayışlı olsa ve zor günlerimizde bir aile gibi davranıp destek olabilseler. Ama ne yazık ki insanoğlu neden bilmiyorum sürekli laf sokup karşı tarafı üzme derdinde. :25::25:

benimki çok farklı laf sokmayıda geçtim iki kişinin arasını bi güzel bozuyor.sonra barıştırmaya çalışıyor.görümcemle aramı bozdu 10 gün önce.konuşmadğımı farkednce barıştırmaya kalktı ona iyice deli oldum.bırak dediğin gibi bizden değerlisi yok.onlar tası tarağı asmış biz evlat derdine düşmüşüz kendimizle uğraşalım kimseyi takmayalım nolur :54:

Bu arada benim de moralim bozuldu walla. Ben rapor falan almayacağım. Tekrar işe başlayacaktım. Benim doktorum da hareketsiz kalman daha sakıncalı, uzanma, eğilme, kendini fazla yormadan günlük hayatına devam et diyor. :18::18:

kizlar kizlarrrrrrrr moralinizi bozmayin bu is inanma ve moral isi kesinlikleee..sadece kendinize dikkat edin yeter bencee, benim transfer persembe ogleden sonra oldu pazartesi ise gittim,,isim cok agir degil..egilip kalkmayin yavas hareket edin kendiniz kisitlamayin:) herkesin psikolojisi farkli tabi kimisi yatarak tutacagina inanir kimisi o kadar dikkat etmez..insallah hepiciginiz sirayla hamis kalacaksinizzzzzzz:16::16::16::16:

Bir blogda okudum kizlar:

Anne adaylarına, yakın tecrübeye sahip biri olarak birkaç tavsiyem var..
İlk tüp bebek denememde doktorum rahat olduğu ve beni sınırlamadığı için transfer sonrası 3 gün evde dinlenip rutin çalışma hayatıma döndüm ve düşükle sonuçlandı.
2 ay sonraki ikinci transferimde bu sefer başka uzmanlıkdalında bir doktor arkadaşım ve tüp bebek tecrübesi yaşamış kuzenimin tavsiyelerini dinledim.
- Transferden sonraki 1 hafta mümkün olduğunca evde uzanarak, çok ama çok hafif ev işleri ile geçirdim.
- Asla vücudumu belden kırarak eğilmedim, yükseğe uzanmadım. (Ayakkabı giymek gibi zorunlu durumlarda yavaşça dizlerimden kırarak çömeldim; bunu bile sık yapmadım)
-çok sıcak suyla banyo yapmadım, kış olmasına rağmen üşümeyeeğim bir sıcaklıkta yıkandım
- Ev içinde yürüme dışında dışarlarda gezinmedim,evde de dolansam aralarda hep uzandım.
-Uzun süre ayakta durmadım. Yemek yaparken, karıştırırken ocağın önüne çektiğim sandalyede oturdum.
- İkinci hafta eşim hava almam için arabayla bir iki kez çıkardı. Markette kısa yürüyüşler, o kadar.
-doktorlar serbest bıraksa da uzun yürüyüş, araba seyahati (ülkemizde yollar çok kötü, her daim bir çukur-tümsek yüzünden sarsılıyorsunuz;bu embriyonun tutunmasını zorlaştırıyor) Doktor arkadaşım önemle tavsiye etmişti, sanırım bunun büyük etkisi oldu.
-Günde mutlaka en az yarım litre taze günlük süt için..
-Ara öğünlerde meyve-sağlıklı kuruyemiş(ceviz-fındık) yiyin
-Hergün yumurta-peynir ile sağlam kahvaltı yapın
-Protein için et,bakliyat yemeye dikkat edin.
-Bol su şart, günde en az 2 lt

Biliyorum çalışırken bunları yapmak zor, ama transfer tarihiniz sonrası 15 gün izin kullanabilirseniz ve bu süreyi ağırlıklı evde dinlenerek-uzanarak geçirebilirseniz şansınız inanılmaz artar.

İkinci transferimde tüm yukardakilere dikkat ettim, sonuç pozitif

3.hafta içinde bir gün evde fazla hareket ettim, hafif kan gedi…panik oldum tabi, dr “yerleşme kanamalarıdır Coraspini kes, dinlen” dedi..neyseki dediğini yapınca bir daha kanama olmadı..gördüğünüz gibi, dinlenme ne kadar kritik.

Herkesin vücudu farklı ama bu kadar zahmetli ve pahalı bir prosedürü deniyorsanız, geleceğiniz için 15-20 gün evde dinlenmeyi de ihmal etmeyin..mutluluk bu kadar kolay gelebilir:)

İyi şanslar..

nazannnnnnnnnnn sonuc pozitif derkennnn??? kiz yaptinmi testiniiii:52::52::52::52: hay allahim bir blogta okudum kismini simdi gordum:)))) hadi insallah seninde ppozitifi sonucun canim hic merak etmeeeeee

Son düzenleme:
Senide sabah tekmeleriyle uyandiriyor mu bebis.bizim uyanma saatimiz 7 calar saat gibi hic sasmiyor.

Hamileyken 2 kez, dogumdan sonrada 1 kez tetanoz asisi oluyorsun. 25. Haftamizdayiz simdiye kadar sadece 2 kez tetanoz vurulduk

Evet canim baska asi yok sadece tetanoz var onuda iki doz vuruyolar ilki 23-24 gibi ikincide 30 lu haftalarda sanirim hissetmen icin hic nuz cok erken n canim ilk hamileliklerde genelde 20.haftaya kadar sürecek biliyo ama cogunlukla 18 den sonra hissediliyo ikinci gün beliklerde bide zayifsan 16. Hafta itibari ile hissedebiliyosun ama bu kisiden kisiye degisiyo 22.haftaya kadar hissetmeynler bile var endise etmeden beklemek lazim Allah in izniyle o gunlerde gelecek ;)

kizcelerim tesekkur ederimm..dun doktordaydik ense olcumu icin sukur iyi cikti...asi olmiycaksinzi dediler bana yaaa:26::26::26: bu arada bende henuz hic kilo almadim bu ishalden dolayi biraz zayiflamistim hatta,,kk hamisleri cok formda:))

e ama moralim bozuldu şimdi benim?
hani normal hayatımıza dönmeliydik, evlere kapanmamalıydık?
Ben pazartesi işe nasıl döneceğim şimdi :19::19::19:

Kizlar kizlaaar,
Moralinizi bozmak icin koymadim ki ama..herkese gore degisir bu surec..kendini yormamak,ayakta dikilmemek,duzgun beslenmek,uzanmmak,egilmemek gerektigini hatirlatmak icindi.bahceci sitesinde de diyorki tutunma 5-7.gunler olur..yani sizin zaten 5.gun bebesi..transfer sonrasi 2-3gun dinlenseniz kafii..benim ki biraz daha zaman istiyor..normal hayata donun tabi ama o kadar da normal olmasin:))

kizlar kizlarrrrrrrr moralinizi bozmayin bu is inanma ve moral isi kesinlikleee..sadece kendinize dikkat edin yeter bencee, benim transfer persembe ogleden sonra oldu pazartesi ise gittim,,isim cok agir degil..egilip kalkmayin yavas hareket edin kendiniz kisitlamayin:) herkesin psikolojisi farkli tabi kimisi yatarak tutacagina inanir kimisi o kadar dikkat etmez..insallah hepiciginiz sirayla hamis kalacaksinizzzzzzz:16::16::16::16:

Çoook sağol canım yaa inşallah :16::16:

kizcelerim tesekkur ederimm..dun doktordaydik ense olcumu icin sukur iyi cikti...asi olmiycaksinzi dediler bana yaaa:26::26::26: bu arada bende henuz hic kilo almadim bu ishalden dolayi biraz zayiflamistim hatta,,kk hamisleri cok formda:))

Butun hamileligin boyle guzel haberlerle gecsin canim.bebegin kilosu normal olduktan varsin kilo almayalim bu bizim lehimize bisey dogumdan sonra kilo verilecek derdi olmaz en azindan.asi icinde bi bilgim yok canim ordaki prosedur farkli demekki

Kizlar kizlaaar,
Moralinizi bozmak icin koymadim ki ama..herkese gore degisir bu surec..kendini yormamak,ayakta dikilmemek,duzgun beslenmek,uzanmmak,egilmemek gerektigini hatirlatmak icindi.bahceci sitesinde de diyorki tutunma 5-7.gunler olur..yani sizin zaten 5.gun bebesi..transfer sonrasi 2-3gun dinlenseniz kafii..benim ki biraz daha zaman istiyor..normal hayata donun tabi ama o kadar da normal olmasin:))

Anladığım kadarıyla bizim moral hemen bozulmaya müsait :1::1: Fırsat arıyor gibi bişeyiz yani :52:

Valla masallah,bizim topik manken:21: nasil kilo almiyosunuz bravo..darisi basimiza:23:

Anladığım kadarıyla bizim moral hemen bozulmaya müsait :1::1: Fırsat arıyor gibi bişeyiz yani :52:

Bozma sakin..bak gecen gun embriyo az oldu diye ben de bayagi uzulmustum ama...hersey olacagina variyor..simdi gene cok umutluyum..tabi ben onlemimi alayimda:))

haticimmmm benim yerimede bol bol et ye kizzzzzzz, ben yiyemiyorum:50::50::50::50:burda heralde kanini akitmadan kestikleri icnmidir nedir cok kotu tadiyo simdi bana..bugun kocacim kofte denicek umarim yiyebilirim, zira henuz hic kilo almadimmmmmm:26::26:

Aaa nasil kesiyolar kiz şok mu yapıyolarki.canim turkiyeye gelmicenmi burdan götür yaninda ya:26:

Allah kolaylik versin canim ben hala karnimdan yapiyorim gogsumun biraz altindan agri tutabildigim yere yapiyorum artik dwha cok aciyo Allah buyuk verir elbet kolayliginida bnim ilk dogumum sezeryan olmustu canim doktorum oyuzden buda sezeryan olacak dedi direk ..

Anladim cnm hayirli olsn hakkinda , benim ilk gebeligim , norml dogum cok istiyorm ama kan pihtilasmasi olanlar norml dogum yapamiyomus diye duydum ama hayrilisi artik ya :) senin ilkide tup muydu cnm

Back