Bir blogda okudum kizlar:
Anne adaylarına, yakın tecrübeye sahip biri olarak birkaç tavsiyem var..
İlk tüp bebek denememde doktorum rahat olduğu ve beni sınırlamadığı için transfer sonrası 3 gün evde dinlenip rutin çalışma hayatıma döndüm ve düşükle sonuçlandı.
2 ay sonraki ikinci transferimde bu sefer başka uzmanlıkdalında bir doktor arkadaşım ve tüp bebek tecrübesi yaşamış kuzenimin tavsiyelerini dinledim.
- Transferden sonraki 1 hafta mümkün olduğunca evde uzanarak, çok ama çok hafif ev işleri ile geçirdim.
- Asla vücudumu belden kırarak eğilmedim, yükseğe uzanmadım. (Ayakkabı giymek gibi zorunlu durumlarda yavaşça dizlerimden kırarak çömeldim; bunu bile sık yapmadım)
-çok sıcak suyla banyo yapmadım, kış olmasına rağmen üşümeyeeğim bir sıcaklıkta yıkandım
- Ev içinde yürüme dışında dışarlarda gezinmedim,evde de dolansam aralarda hep uzandım.
-Uzun süre ayakta durmadım. Yemek yaparken, karıştırırken ocağın önüne çektiğim sandalyede oturdum.
- İkinci hafta eşim hava almam için arabayla bir iki kez çıkardı. Markette kısa yürüyüşler, o kadar.
-doktorlar serbest bıraksa da uzun yürüyüş, araba seyahati (ülkemizde yollar çok kötü, her daim bir çukur-tümsek yüzünden sarsılıyorsunuz;bu embriyonun tutunmasını zorlaştırıyor) Doktor arkadaşım önemle tavsiye etmişti, sanırım bunun büyük etkisi oldu.
-Günde mutlaka en az yarım litre taze günlük süt için..
-Ara öğünlerde meyve-sağlıklı kuruyemiş(ceviz-fındık) yiyin
-Hergün yumurta-peynir ile sağlam kahvaltı yapın
-Protein için et,bakliyat yemeye dikkat edin.
-Bol su şart, günde en az 2 lt
Biliyorum çalışırken bunları yapmak zor, ama transfer tarihiniz sonrası 15 gün izin kullanabilirseniz ve bu süreyi ağırlıklı evde dinlenerek-uzanarak geçirebilirseniz şansınız inanılmaz artar.
İkinci transferimde tüm yukardakilere dikkat ettim, sonuç pozitif
3.hafta içinde bir gün evde fazla hareket ettim, hafif kan gedi…panik oldum tabi, dr “yerleşme kanamalarıdır Coraspini kes, dinlen” dedi..neyseki dediğini yapınca bir daha kanama olmadı..gördüğünüz gibi, dinlenme ne kadar kritik.
Herkesin vücudu farklı ama bu kadar zahmetli ve pahalı bir prosedürü deniyorsanız, geleceğiniz için 15-20 gün evde dinlenmeyi de ihmal etmeyin..mutluluk bu kadar kolay gelebilir:)
İyi şanslar..