2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

mehsel hosgeldin Egemm le sana bı cevap yazmisim:))))
Bebisin hayirli olsun...

Günaydın kuzucuk
Dün canım poaca çekti tabi yaptım yedim bugünkü kahvaltimdada 2 pogaca yedim. Şekerlii cayla((
Huylu huyundan vazgeçemiyor
Annem dişlerim de problem var. Bugün dişçi koltuğuna yatacagim. Senin için tedirginim. Kuzum 4 aydır hastalık basımdan eksilmedi. Şimdide Dis problemi. Bide gurbet olnca sanırım iyice gucsuzlestim.
Hani Türkiye olsa bı nebze rahatlayacağım ama burası tamamen gurbet .
Kalabalık icinde yalnızlık ... Neyse Rabb'imiz var dımı...
cumartesi senin için doktora gitme planlarım vardı bu hiç hesapta yoktu hayırlısı
Son durumu yazarım ins.

Annecim cok şükür doktordan geldim suan ağzımda 5 tane dolgu var
Neredeyse hiç acımadan 1 saate yakın bir sürede hal oldu.
Umarım tekrardan bı sorun yasamam .
Açık tabirle iğne yada herhangi bı ilaç kullanılmadı.
Senin hatırına Rabbim yardım etti bize :)))
Morelimde iyi
Bugün pilav patates yemeği ve salata yedim.

Şimdide babana câya eşlik edeceğim ama icmem herhalde
Kivide yedim kuzucuk .....
Bol suda ictim artık bir bardak süt icer yatarım.,..
Bebisim sanırım 1 kilo artışım var ama emin değilim hastanede tartılayim öyle .ama karnım büyüdü bugünlerde tabi sende

çok teşekkür ederim:) açık havada yürüme şansım yok maalesef havalar çok soğuk hiç yürümemekten iyi idare ediyoruz işte:) inşallah çok kilo almadan normal seviyede biter hamilelik rabbim sağlık versin veririz hayırlısıyla kiloları:) seninki ne acaba ben de merak ettim,her ne olursa olsun sağlık olsun,şimdiden hayırlı olsun diyeyim ben de:)

çok kıskandım sizleri ya :) ben cok kilo almısım ben evlenir evlenmez hamile kaldım, pko var bende hemen hamile kalamam diye korunma taraftarı olmamıştım, Rabb'im de bize aratmadı şükür... hamileliğimin ilk zamnları zor geçti ama fizyolojik olarak değil psikolojik olarak önce beta hcg değerinde korkuttu dr lar sonra kalp atışlarımızı geç duyduk bunlar bana büyük stres oldu bı kac gün lekelenmem oldu dr um düşük tehliken var dedi progestan başladık, eşim neredeyse wc ye bile kendi götürecekti kalp atısına kadar genelde yattım eeee birde hamile kaldıktan sonraa işi de bıraktım bunların hepsi bana kilo olarak döndü yani hayatımın son 4 ayında büyük değişiklikler yasadım, gebeliğimin devamında daha çok kilo almaktan korkuyorum aslına bakarsanız çok yemiyorum yemek yemeden kilo aldım bazen kusanlara özeniyordum benimde aşırı bulantılarım olsaydı belkide kilo almazdım diyorum sonra da derin bir tövbeeee çekiyorum arkasından da şükür:) bu arada benim boyum 170 hamile kaldığımda da 58 kiloydum... şimdi ise 62, ocagın 2sinde kontrolum var bakalım kac kiloyum bi de inş. cinsiyetini de öğrenirim... bazen kendimi avutuyorum, hamile kalmasamda kilo alıcaktım çünkü herkes evlendikten sonra birkaç kilonun ister istemez alındığını ssöylüüyordu ( hormonal değişimden oluyormuş yada düzenli bir hayata geçişten) bu arada eşimle beraber göbek yarıştırıyoruz şimdedn sarıldığımızda uzak kalıyoruz birbirimizden göbekler engel :) benim hamiş göbeğim cabuk cıktı :) ama 3,5 aylık degılde 5 aylık gibitop gibi bir göbeğim var aşırı gaz sancıları cekiyorum gecen aylara nazaran daha az ama... neyse sağlıklı olsun da bebeğim katlanırım her zorluğa kiloya da gaza da :)

ya aslında bu saatte hayatta ayakta olmazdım 4:30 dan beri uyanığım eşim horul horul uyuyo hiç demiyo hatun yanımda yok die :) ya üşüttüm sanırım bugun genelde çok sıkışık bir halde wc ye gidiyorum ama azıcık geliyo gecede 2 kere kalktım sıkıstım die ama 2-3 damla ve sonra uyuyamadım hep idrarım var gibi geliyo kendimi oyalamak için bende nete girdim acaba su içmem mi azaldı bilemedim.... keşke konusacak bir arkadas olsa bu saatte.. ezan da okundu istanbulda...

ya niye hamileliği kendine zehir ediyosun hem pkolu hamile kalmışsın kıymetini bil,senin yerinde olmak isteyen çok yakın bi arkadaşım var yazdıklarını okusam sana çok kızar hem bak bir sürü tehlike atlamış miniğin keyfini çıkar..çok da kilo almamışsın ki ben de aldım galiba şuan 3 kilo aldım yani öyle tahmin ediyorum haftaya gidicem doktora merak ediyorum çok:) daha yaşımız genç miniklerin peşinde koştura koştura veririz kiloları nolcak:) hem hamilelik hastalık değil ki çok keyifli bi süreç,şahsen ben çok sevdim bu işi:)

hamileliğim için binlerce şükrediyorum bebişim benim mucizem ve ona bişi olcak diye de çok korkuyorum hergün ettiğim tek dua onun sağlıklı sıhhatli olması için aklımdan ondan baskası yok şimdiden hatta eşimin ben seni çok kıskanırıım demesini de şimdi daha iyi anlıyorum :) bu arada o arkadaşının adını söyle onun ismi ile ona dua edeyim olur mu? Rabbim tüm isteyenlere versin inş..

bu arada eşim hala uyuyo ben oturma odasında uyuyakalmışım....

hayatımmmmm kallkkkk bebişimizin karnı acıkmışşşş :)

Cok haklisin her seyin bası saglık.
Bugün doktora gittim idrar testim iyi
Kanı sonra haber edecekler.
Kilo80/800 800 gram almisim.
Bebis kendini göstermedi cok Hareketliydi(
Doktor 100/70 lik bı oran verdi ama emin değilim dedi. Bizde tekrardan baktirtmadik Allah'tan gelene amenna dedik.1 ay sonraya netlesir artık.
100/70 erkek dedi hayırlısı .... Yine alışveriş yapamayacağım:)))
Bende açık hava yürüyüşü artırdım bu aralar cok Tontos olmadın bitireyim su hamileliği.....

bu arada eşim hala uyuyo ben oturma odasında uyuyakalmışım....

hayatımmmmm kallkkkk bebişimizin karnı acıkmışşşş :)

Canım bebisin hayirli olsun. İlk cocuklarınız olacak sizin üstelik düşük kilo ile hamileliğe başlamışsın kilo Alman normal.ama önerim kafana cok takmadan ve abartmadan düzenli beslen...
Bende ilk hamileliği 68 ile başlamış 86 larda bitirmiştim.tabi evlendikten sonra 5 kilo almıştım .63- 68 hamilelik.dogum sonrası 75 kilo idim ama sonrası hiç dikkat etmedim. Aklım basıma geldiginde 88 kilo idim 77 ye kadar zayıfladım zaten sonrası biraz artışla hamile kaldım...kilo maceramı özet gectim şimdide cok dikatliyim kızım 2/ buçuk yasında şimdi ...yani bu demek ki 2 buçuk yıl hafif tombis gezdim.oncesi manken gibiydim:))) dogum sonrası ins aynısı olacağım :)))) tabi her durumda saglikli beslenme diyorum

Yaramaz annecik bugün cok hareketliydin doktor net göremedi seni
Kuzucuk 800 gr almisim sende 142 İyiyiz yani:))) bugün güzel beslendik
Sabah bir pogaca yarım Tost
Öğle et suyu( haslama)
Bir tabak salata
Aksam balık yedim bol yesillikle...
Annecim doktor süt içmediğim için ve kullanmadığım bütün vitaminler kalsiyumagnezyum. Kan hapları için koca bir fırça atti
Az kilo aldığım ici de iltifat aldım
Cok kilolu hissediyorum deyince aksine cok güzel oldugum söylendi:)))) doğru söze ne hacetKuzucuk bugün bol yürüyüşde yapti m bügunluk bukadar

heh işte hep böyle düşün tadını çıkar,ne güzel:) arkadaşımın adı elif:) hamilelerin duası kabul olur,çok sevindim:) bu ay aşılama denicek inşallah tutar:)

maşallah,çok iyi gidiyosun ben de ilk gittiğimde doktor %70 erkek dedi,1 ay sonra kesinleşti,hayırlısı canım:) vitaminleri neden içmiyosun,bulantı mı yapıyo?

bu arada günaydın:) beni uyku tutmadı,pazar pazar erkenden kalktım eşim uyuyo,acıktım..oğlumu düşündüm,hayal kurdum,içim kıpır kıpır oldu uykum kaçtı hergün yazmıyorum neler yediğimi çünkü ilk yazdığımdaki liste nerdeyse hergün uygulanıyor,aynı şeyleri tekrar yazmayım:) cuma gününü iple çekiyorum 1 aydan sonra oğlumu görcem,çok heyecanlıyım

maşallah,çok iyi gidiyosun ben de ilk gittiğimde doktor %70 erkek dedi,1 ay sonra kesinleşti,hayırlısı canım:) vitaminleri neden içmiyosun,bulantı mı yapıyo?[/QUOTE]

İlaç kullanmayı sevmiyorum ilk bebekte esim zorla içiriyordu .sutte aynı sekilde.
2 .çocukta karı koca asırı rahatiz:))) sanırım tecrübe kaynaklı bı şey :)))
İlaç yemeyeceğim ama süt cok önemli hele bu ayda bebisin ve benim bol kalsiyuma ihtiyacımız var:)))
Bende olgusum diye seviyorum hep oğlan gibi hissediyorum bakalım 1 ay sonra tam netleşecek

Canım ya hayirlisiyla kucağına alacağın günlerde gelir
Bu arada calisiyormusun?

Bugün ku kahvaltı
5 zeytin
2 dilim ekmek
1 dilim peynir 1 yemek kasığı kadar bal
ara
1 haslanmis yumurta
Öğle
Koca bir tabak salata az yağlı biraz tuzlu((
1 pogaca
Su için artık 2 litrelik bir sürahi suyu gözümün önüne koyup içeceğim :)))
Bebisim annen evde duramıyor baban gelsin soluğu avm de alacağız :)))
Ablanda cok tatlı evimizin nese kaynağı ins senle neşemiz daha cok artacak :))

Canım ya hayirlisiyla kucağına alacağın günlerde gelir
Bu arada calisiyormusun?

inşallah hepimize çabuk gelir o günler:)
evet canım çalışıyorum ama kendi işimizi yapıyoruz o yüzden rahatım yani hergün gitmiyorum işe..

canım ben günde 3 litre su içiyorum,içtiğim taze sıkma portakal suyu,ayran ve süt hariç:) ben suyu pet şişeler de içiyorum öyle daha kolay içiliyor sen de öyle iç:)

canım ben günde 3 litre su içiyorum,içtiğim taze sıkma portakal suyu,ayran ve süt hariç:) ben suyu pet şişeler de içiyorum öyle daha kolay içiliyor sen de öyle iç:)
Sıvı alımı cok önemli maşallah sana
Ben başka bı çözüm buldum 500 ml lik ölçülü su bardağı aldım günlük ondan 4 tane içimimi durumu baya toparlıyorum
Avm de 3 .bucuk saat yürüdüm
Bügünde yürüyüş yapacagim ins.
Bende calisiyorum biraz koşuşturmal i benim is bu ara tatildeyim

süpersin sen de maşallah iyi gidiyosun beni her gören kilo almışsın diyo kaç kilo aldım acaba farkedildiğine göre 3-4 kg aldım herhalde çok merak ediyorum cuma günü gelse de doktora gitsem:) allah işlerinde kolaylık versin canım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…