- Konu Sahibi Ozlem_ahmet
-
- #1.961
Hadi hayirli olsun taransferin tatlim:)) test gunumuz ayni sanirim haftaya sirayla testlerimiz olacak allahim hepimize hayirlisini versin bende progestan i igne seklinde kullaniyorm fitil nasil oluyor tam bilmiyorum canim
vayyyy tüm bunarı doktor mu tavsiye etti ... Benim yumurtlama iğnelerime bugün başlışlıyorum sonrasında ne olacak bilmiyorum elbette ama..
Kanamam olmadı henüz merak etme arkadaşım:) ama regl sancısı çektim bütün gün, bügün de ara ara oluyor sancı ama her an kan gelecek gibi bir ağrı. Tuvalete İdil bakmaktan bir hal oldum fakat doktorluk bir durum yok sanırım. İnşallah son 5 günü de aldatırım, test gününe kadar birşey olmaz inşallah... İlgin için teşekkürler, endilenecek bir şey yok sanırım...:))
Sahi, büyük ihtimal tutmuş tahminini neye dayanarak yaptın ki?[/QUO
göüslerindeki hassasiyet ateş ve maalesef kanama ama sancın olmasa korkmazdmda sancım var diyince korktum bmde 4 tane oldu maalesef düşügüm dikkat et olurmu pişman olacan şeyi yapma ve doktorunu ara durumun hakkında bilgi ver canm
hayır ,benimkiler dondurulmuş değildi.ben 38 yaşındayım,oldukça kiloluyum diyelim :) ilk tüp bebek denemem.daha önce başka bişide denemedim zaten. :) ben adetin 3. günü merional başladım,sonra organutran eklendi,sonra çatlatma iğnesi geçen pazartesi oldum ve çarşamba toplandı ,cumartesi transfer edildiler,3 günlükler teyzesi şimdi.1. kalite dendi.artık orasını bilmiyorum.dr. harika biri çok ilgili ve güler yüzlü o ne derse yapıyorum.bu arada günde 2 litre su,zarıyla beraber taze ceviz ,incir,kivi ananas yiyiyorum,şekerli bişi asla yemiyorum,protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum.
hayır bunları dr. tavsiye etmedi ,o sadece bol su iç dedi ama ben çok araştırma yaptım..tutanlarda en çok bunlar tüketiliyor.
sürekli yatmasın naznaznaz6, sultancım.... sürekli yatmak bana pek mantıklı gelmiyor. doktorlara da pek mantıklı gelmiyor, öyle olsa hemen işe dönebilirsiniz demezlerdi. sonuçta merkezlerde bizi doğurtmak isterler, onların başarısı artıyor böylece. değil mi ???
hayırlı olsun arkadaşım benimde cumartesi gündü transfer neden 27 itest günüm acaba
canım fitil birikim yapıyor ara sıra birde rahim onca aletlere dayandı yanma ve şişlik birkaç güne geçer girişinde bebegin yada kist vs olması şuan için imkansız
uzun süre yatmamak gerektiğini ben duymuştum ama transferden kaç gün sonra iş hayatına dönüyorsunuz???bunun için rapor felan yazıyormu doktor ?Halısın amaya, sürekli yatmak yanlış. Sadece arabayla dışarı çıkıp gündelik hayata dönmem artık teste kadar. Evin içinde ya da spor ayakkabısında bahçede site içinde dolaşmak iyi bile gelebilir.
Yatınca vücudun dolaşım sistemi zayıflar, yani kan dolaşım olması önemli, dolaşım iyiyse rahme kan pompalanır. Böyle olması gerekir rahmin kuvvetli olması için. Aralarda küçük ev işleri, evde 5-10 dk lık yürüyüşler iyi gelir yani.
Bana embriyoloğum şöyle dedi; rahim kendini en iyi koruyan organdır. Ve transfer edilen şen ayaya kalkınca düşebilecek bir şey değil. Onu gözle göremezsiniz dahi. Rahim işlemden hemen sonra kendini kapatır zaten. Önemli olan tutunup tutunmaması...
Bugün sancım daha az çok şükür ve en azından evdeyim, çıkmadım. Merak etmeyin arkadaşlar :) bir de iyi ki varsınız. Şu dönemde siz olmasanız çıldırırım herhalde :)
sürekli yatmasın naznaznaz6, sultancım.... sürekli yatmak bana pek mantıklı gelmiyor. doktorlara da pek mantıklı gelmiyor, öyle olsa hemen işe dönebilirsiniz demezlerdi. sonuçta merkezlerde bizi doğurtmak isterler, onların başarısı artıyor böylece. değil mi ???
Ay öyle sancım vardı ki tatlım ya... kesin bitti bu iş, kanamam başlar birazdan dedim çıktım evden. Bir de benim iş yayıncılık ve depo sayımı yapıyorduk, o kitap kolilerini kaldırdım, eğilip kalkıp kitap saydım falan . Bir yandan ağladım bir yandan kitap saydım, elemanlar da ne yapacaklarını şaşırdı :) ama onlar benim çocuklarım gibi, üzüldüler onlar da.... bugün 7. Gün , çok şükür kanamam olmadı, ağrım da düne göre daha az. Kahverengi akıntı olmadı birdaha Ama sıcak basmaya başladı, dün gece sıcaktan döndüm durdum. Ateşimi ölçüyorum 36, bişe yok arama göğüslerim filan yanıyo. Hayırlısı artık, sürekli dua ediyorum, Kızım bana tutulmuştur inşallah:))))) hepimiz kucaklarımıza alırız inşallah. Doğum sonrası aynı ekip yeni topik açarız artık bebiş bakımıylailgili falan :))))
Kanamam olmadı henüz merak etme arkadaşım:) ama regl sancısı çektim bütün gün, bügün de ara ara oluyor sancı ama her an kan gelecek gibi bir ağrı. Tuvalete İdil bakmaktan bir hal oldum fakat doktorluk bir durum yok sanırım. İnşallah son 5 günü de aldatırım, test gününe kadar birşey olmaz inşallah... İlgin için teşekkürler, endilenecek bir şey yok sanırım...:))
Sahi, büyük ihtimal tutmuş tahminini neye dayanarak yaptın ki?[/QUO
göüslerindeki hassasiyet ateş ve maalesef kanama ama sancın olmasa korkmazdmda sancım var diyince korktum bmde 4 tane oldu maalesef düşügüm dikkat et olurmu pişman olacan şeyi yapma ve doktorunu ara durumun hakkında bilgi ver canm
Göğüslerimde hassasiyet yok, acıma büyüme filan yok. Hala vıcık vıcık yumuşaklar ama uçları büyüdü. O kahve kısımlar kocaman oldu. Bir de ateş basıyo ara sıra. İnşallah dediğin gibi tutulmuştur kızım bana:) endişelenme canım bu gün iyiyim. Sancım ara sıra ve şiddetli değil. Bişe olursa hemen doktorumu ararım. İyi ki varsın :)
Cok dikkat et canim ayni isi yapiyoruz sanirim bizim de hem yayin dagitim hem perakende var esim daha simdiden uyariyo sakin kolileri paketleri kaldirma diye Allahtan elemanlar var depoya giderken birini yanimda goturup onlara tasittiriyorum simdiye kadar hep kendim tasiyodum Allaha emanet ol
Göğüslerimde hassasiyet yok, acıma büyüme filan yok. Hala vıcık vıcık yumuşaklar ama uçları büyüdü. O kahve kısımlar kocaman oldu. Bir de ateş basıyo ara sıra. İnşallah dediğin gibi tutulmuştur kızım bana:) endişelenme canım bu gün iyiyim. Sancım ara sıra ve şiddetli değil. Bişe olursa hemen doktorumu ararım. İyi ki varsın :)
sende öylesin canım benim sende iyiki varsın allah kimseye o acıyı aşatmasın korkuyorm işte öyle kanama sancı duyunca bnm bebişlerde öyle gitti ya ondan ama göüslerini duyunca sevindimşişerde inşallah bnmde öyle olmştu dokunamıyosn uçlarına dimi üzerine yatabiliyomusun bu arada kzm derken cinssiyetni nerden biliyosun inşallah bnmde kızım olur hadi hamileym dersn inşallah
tabiki öyle ama canım kanama oslduktan sonra bana yat dedi doktor ben bilgimi paylaştım seninle istemem kimse o acıyı yaşamasın ben de mesala 9 ay yatacam hamile kalırkalmaz yaaa benim canım yokmu
Sultanım sanırım senin dediğin gebelikte kanama durumu. Haklısın genelde yatılması gerekiyormuş. Ama bizde daha tutunup tutunmadığı belli değil. Kanama olursa büyük ihtimal tutmadı demektır, istisnalar hariç tabi... Benim kanamam olmadı, bu gün transferimin 7. Gün ve regl sancısı gibi sancılarım var , her an kanama olacak gibi, bu da insanı mahvediyor psikolojik olarak ve yanlışlar yapıyorsun olmadı diye. Çok teşekkürler ilgin için. Allahım hepimize sağlıklı hayırlı bebekler nasip etsin.
allah sagsalim kucana almayı nasip etsin inşallah bu arada suyu bol iç yumurtaların aldı yerler şişmesin hamile kalınca çok zorluk yaşıyosun bilgin olsun tavuk balık protein agırlıklı beslen nar ve taze et adaçayıda içme düşük yaptırıyomuş bide maydonoz duymuştm
sende öylesin canım benim sende iyiki varsın allah kimseye o acıyı aşatmasın korkuyorm işte öyle kanama sancı duyunca bnm bebişlerde öyle gitti ya ondan ama göüslerini duyunca sevindimşişerde inşallah bnmde öyle olmştu dokunamıyosn uçlarına dimi üzerine yatabiliyomusun bu arada kzm derken cinssiyetni nerden biliyosun inşallah bnmde kızım olur hadi hamileym dersn inşallah
Yok iştegöğüslerimde hassasiyet falan yok, üzerine de gayet güzel yatıyorum, uçları da hassas değil (( sadece ucundaki kahve rengi kısım büyüdü kocaman oldu o da sanırım aldığımız hormonlardan. Yani regl sancısı dışında hiç bir belirti yok bende sürekli dua etmekten başka çarem de yok
Cinsiyetini öğrendik biz. Yani aslında cinsiyeti umurumda değil tabi ama zar zor bir embriyo bulduk aylardan sonra ve tutunma ihtimalini attırmak için doktorum genetik tes önerdi. 23 kromozom tesi... Embriyo 5. Güne geldiğinde 4-5 hücresi alındı ve Amerika'ya gönderildi. Embriyo da donduruldu tes sonucunu beklemek için. Testen iyi geldi çok şükür onu transfer ettiler. O test normalde Amerika'da cinsiyet testiymiş aynı zamanda. Ben de rica ettim öğrendik:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?