- 7 Temmuz 2011
- 6.225
- 129
- 173
- 33
- Konu Sahibi Ozlem_ahmet
-
Merhaba Arkadaşlar,
Ben ilk denememi nisan ayında gerçekleştirdim sonuç maleesef olumsuz oldu. Eylülde 2. tüp bebek denememizi gerçekleştireceğiz. Benim iki tüpümde kapalı ve pkos vareşimde varikosel var ancak sperm sayısı iyi. İlk denemede 17 yumurta toplandı ancak 1 sağlıklı embriyo olmuştu o da tutunmadı İnşallah bu kez Anne olurum. 31 yaşındayım her kadın gibi çocukları çok seviyorum anne olmak istiyorum bebeğimle yeniden büyümek istiyorum. Allah isteyen herkese nasip etsin kimsenin emekleri boşa gitmesin. Rabbim bu kez sevindirsin
günaydın canım nasipse benmde ikinci denemem olacak eylül ekim gbi belkide ramazandan sonraki adetimle olacak hiç belli değil..
donmuslarım var benim onlarla tedavim olacak..
senin yumurtalarınmı kalitesizdi canım niye öyle oldu??
konusmak istemezsen anlarım..
benim sadece pko var eşimde morfooji sayı azlıgı hareket azlığı ve varikosel var
yok canım anlatırım tabii bilmiyorum neden olduğunu genetik tahlilde yaptırdık ama bir sıkıntı yok ben raporlu zeynep kamilde deneme yaptım 2. denememide yine orda yapacağım nasipse ilaçlarımı aldım bu arada ben bitlis tatvandayım eylülde istanbula gideceğim yeniden denemek için dilerim bu kez herşey yolunda gider şimdi diyete ve egzersize başladım ve psikolojik destek almayada çok stresli oluyorum çok heyecanlı malesef... sizde nerde deneme yapacaksınız.
canım ben bursadayım orda yapıyorum denememi...
psikolojik destek bendealıyorum..
benim ilk denemem pozitifti kalp atısı duyulmadıgı için kürtaj oldum bu ikinci olacak...
inşallah iyi sonuclar alırız hepimiz..
evet canım konaklama işi filan gerçekten cok zor oluyormuş tedavi sırasında arkadaşlar hep ondan bahsediyorlar..hımm benim bir arkadaşımında tutunmuştu kalp atışıda vardı ancak sonra kalbi durmuş kürtaj oldu
Benim 2 yıl önce bir gebeliğim oluştu ancak kalp atışı olmadı kendiliğinden düşük oldu aa sonra bir daha hamile kalmadım ve çekilen hsg de tüplerim kapalı çıktı ardından laparoskopi oldum ama malesef açılmadı tüplerim dr tüp bebek dedi tek çare1. deneme olumsuz bakalım 2. deneme inşallah sağlıkla olur. Ben istanbul'luyum ama eşimin işi gereği tatvandayız gelip gitmesi zor oluyor
evet canım konaklama işi filan gerçekten cok zor oluyormuş tedavi sırasında arkadaşlar hep ondan bahsediyorlar..
Allah herkese kolaylık versin bu yolda oyalamasın bi an önce kavusalım bebelerimize inşalah
Bizim ailelerimiz orda olduğu için konaklama sıkıntımız yok aslında ama istanbul büyükşehir hastane uzak yollarda perişan oluyorsun zaten.
cnm inş eylülde sende hamile olursun bebişin sana sıkı sıkı tutunurkızlar ben de ekim de baslayacağım Allahın izniyle bu gun belli oldu. hepimiziçin dua edeceğim. aslında bu tarihler çok uygun hem çok sıcak da değil soğuk da değil konforlu bir ara dönem geçiririz daha iiiy olur inşallah.
benim ekime kalmamın sebebi laparaskopi geçirecek olmam bu hafta olucam. 2 -3 ay sonra dedi doktorum. ama her işte bir hayır var. aslında bu benim ikinci lap. ilkini geçen sene oldum çik. kistlerim vardı. alında şimdi de tüplerde hidrosalpinks varmış onların kapanması için olacağım.
o nedenle bekleyenlerdenim.
merhaba cnm bu 2.ci denemende inş bebeğin seninle olacakkk güzelimmmMerhaba Arkadaşlar,
Ben ilk denememi nisan ayında gerçekleştirdim sonuç maleesef olumsuz oldu. Eylülde 2. tüp bebek denememizi gerçekleştireceğiz. Benim iki tüpümde kapalı ve pkos vareşimde varikosel var ancak sperm sayısı iyi. İlk denemede 17 yumurta toplandı ancak 1 sağlıklı embriyo olmuştu o da tutunmadı İnşallah bu kez Anne olurum. 31 yaşındayım her kadın gibi çocukları çok seviyorum anne olmak istiyorum bebeğimle yeniden büyümek istiyorum. Allah isteyen herkese nasip etsin kimsenin emekleri boşa gitmesin. Rabbim bu kez sevindirsin
tatlım bu bilgiler süper sen harikasın kızzzzzzzzzzTüpbebek tedavisi ne kadar sürüyor?
Tüp bebek tedavisinin süresi,hekimin çift için uygun gördüğü protokole göre değişiklik gösteriyor. Geneldeilk ilaçların kullanılmaya başlanılmasından embriyo transferine kadar geçensüre 4-5 hafta arasında.
Tedavi sırasındatüp bebek merkezinde yatmak gerekiyor mu?
Hayır. Yalnızca yumurtalartoplandıktan sonra ve embriyo transferi yapıldıktan sonra 3-4 saat hastanededinlenilmesi yeterli.
Yumurtalar toplanırkenhasta, ağrı duyuyor mu?
Yumurta toplama işlemi sanılanınaksine çoğu hasta için rahatlıkla yürütülen bir işlemdir. Ayrıca bu işlemsırasında sakinleştirici, ağrı kesici ilaçlar yapılıyor ve bazen de işlem hastauyutularak gerçekleştiriliyor.
Tüp bebek tedavisiyledoğan bebekler sağlıklı mıdır?
Tüp bebek tedavisiyle doğanbebekler yapısal, doğumsal ve genetik anormallikler açısından doğal yollaoluşan bebeklerden bir farklılık göstermez. Yalnızca baba adaylarındaki genetikproblemler tüp bebekle oluşan erkek çocuklara geçebilir.
Tüp bebekgebeliklerinin düşükle sonuçlanma riski daha mı fazla?
Doğal yolla oluşan gebelikler nekadar düşük riski taşıyorsa tüp bebek gebeliklerinde de risk aynıdır.
canım daha var diye herkes girmiyo topiğe bende hep bakıp cıkıyorum canlanacak inşallah...tatlım bu bilgiler süper sen harikasın kızzzzzzzzzz
nasılsın cnm ben derslerden çok yoğunum hiççç topiğede giremiyorum girince bakıyorum buralar boş geri gidiyorum kısmetse ramazandan sonra buralar canlanırrrrrrrrrrrr
Sizleri bu ara cok boşladım biliorum amaaa geecerli sebeplerim var:26: iş yerinde işler cok yoğun bu aralar bide ev muhabbetiyle ugrasıoduk çok şükür hepsi tek tek rayına girdi... dr a kontrole gittiğimde bana tüp bebeğe bir an önce başlamam gerektiğini söyledi.bende ramazanda oruç tutmak istiyorummmo yüzden rabbime tevekkül edip ağustos adetimle başlamaya karar verdim bu arada cuma günü istanbula gidiyorumm amcamın kızının bebeğinin mevlüdü var ona hepinizi öpüyorummm gelişmelerinizi yazın topiği boş bırakmayın
buralar bize emanet sen hayırlısıyla gitte gel şekerim...
ne yaptın ramazandan sorayamı karar verdin bende kntr yok canım arayamıyorum topiğede girmedin konusamadık
cnm seninm yerinde bende olsam aynısını yapardım güzelim inş tuttuğun oruçlar kabul olurevet canım içime sinmedi oruç tutmamak Rabbim iyisini bilir onda gelene boynumuz kıldan ince orucumu tutup agustos adetmle baslıcam inşallah
evet canım içime sinmedi oruç tutmamak Rabbim iyisini bilir onda gelene boynumuz kıldan ince orucumu tutup agustos adetmle baslıcam inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?