• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 eylül-ekimde Tüp bebeğe başlayacaklar burada toplanalım

Merhaba Arkadaşlar,

Ben ilk denememi nisan ayında gerçekleştirdim sonuç maleesef olumsuz oldu. Eylülde 2. tüp bebek denememizi gerçekleştireceğiz. Benim iki tüpümde kapalı ve pkos var :( eşimde varikosel var ancak sperm sayısı iyi. İlk denemede 17 yumurta toplandı ancak 1 sağlıklı embriyo olmuştu o da tutunmadı :( İnşallah bu kez Anne olurum. 31 yaşındayım her kadın gibi çocukları çok seviyorum anne olmak istiyorum bebeğimle yeniden büyümek istiyorum. Allah isteyen herkese nasip etsin kimsenin emekleri boşa gitmesin. :43: Rabbim bu kez sevindirsin

günaydın canım nasipse benmde ikinci denemem olacak eylül ekim gbi belkide ramazandan sonraki adetimle olacak hiç belli değil..
donmuslarım var benim onlarla tedavim olacak..
senin yumurtalarınmı kalitesizdi canım niye öyle oldu??
konusmak istemezsen anlarım..
benim sadece pko var eşimde morfooji sayı azlıgı hareket azlığı ve varikosel var:14:

günaydın canım nasipse benmde ikinci denemem olacak eylül ekim gbi belkide ramazandan sonraki adetimle olacak hiç belli değil..
donmuslarım var benim onlarla tedavim olacak..
senin yumurtalarınmı kalitesizdi canım niye öyle oldu??
konusmak istemezsen anlarım..
benim sadece pko var eşimde morfooji sayı azlıgı hareket azlığı ve varikosel var:14:

yok canım anlatırım tabii bilmiyorum neden olduğunu genetik tahlilde yaptırdık ama bir sıkıntı yok ben raporlu zeynep kamilde deneme yaptım 2. denememide yine orda yapacağım nasipse ilaçlarımı aldım bu arada ben bitlis tatvandayım eylülde istanbula gideceğim yeniden denemek için dilerim bu kez herşey yolunda gider şimdi diyete ve egzersize başladım ve psikolojik destek almayada çok stresli oluyorum çok heyecanlı malesef... sizde nerde deneme yapacaksınız.

yok canım anlatırım tabii bilmiyorum neden olduğunu genetik tahlilde yaptırdık ama bir sıkıntı yok ben raporlu zeynep kamilde deneme yaptım 2. denememide yine orda yapacağım nasipse ilaçlarımı aldım bu arada ben bitlis tatvandayım eylülde istanbula gideceğim yeniden denemek için dilerim bu kez herşey yolunda gider şimdi diyete ve egzersize başladım ve psikolojik destek almayada çok stresli oluyorum çok heyecanlı malesef... sizde nerde deneme yapacaksınız.

canım ben bursadayım orda yapıyorum denememi...
psikolojik destek bendealıyorum..
benim ilk denemem pozitifti kalp atısı duyulmadıgı için kürtaj oldum bu ikinci olacak...
inşallah iyi sonuclar alırız hepimiz..

Arkadaşlar ben 2.denememi Zeynep kamil kadın doğum hastanesi tüp bebek bölümünde deneyeceğim ilk denememide orada yapmıştım. 31 yaşındayım pkos ve tüplerim kapalı. eylülde adet olduğumda başlayacağım tedaviye.

canım ben bursadayım orda yapıyorum denememi...
psikolojik destek bendealıyorum..
benim ilk denemem pozitifti kalp atısı duyulmadıgı için kürtaj oldum bu ikinci olacak...
inşallah iyi sonuclar alırız hepimiz..

hımm benim bir arkadaşımında tutunmuştu kalp atışıda vardı ancak sonra kalbi durmuş kürtaj oldu :(
Benim 2 yıl önce bir gebeliğim oluştu ancak kalp atışı olmadı kendiliğinden düşük oldu aa sonra bir daha hamile kalmadım ve çekilen hsg de tüplerim kapalı çıktı ardından laparoskopi oldum ama malesef açılmadı tüplerim dr tüp bebek dedi tek çare :( 1. deneme olumsuz bakalım 2. deneme inşallah sağlıkla olur. Ben istanbul'luyum ama eşimin işi gereği tatvandayız gelip gitmesi zor oluyor

hımm benim bir arkadaşımında tutunmuştu kalp atışıda vardı ancak sonra kalbi durmuş kürtaj oldu :(
Benim 2 yıl önce bir gebeliğim oluştu ancak kalp atışı olmadı kendiliğinden düşük oldu aa sonra bir daha hamile kalmadım ve çekilen hsg de tüplerim kapalı çıktı ardından laparoskopi oldum ama malesef açılmadı tüplerim dr tüp bebek dedi tek çare :( 1. deneme olumsuz bakalım 2. deneme inşallah sağlıkla olur. Ben istanbul'luyum ama eşimin işi gereği tatvandayız gelip gitmesi zor oluyor
evet canım konaklama işi filan gerçekten cok zor oluyormuş tedavi sırasında arkadaşlar hep ondan bahsediyorlar..
Allah herkese kolaylık versin bu yolda oyalamasın bi an önce kavusalım bebelerimize inşalah:16:

evet canım konaklama işi filan gerçekten cok zor oluyormuş tedavi sırasında arkadaşlar hep ondan bahsediyorlar..
Allah herkese kolaylık versin bu yolda oyalamasın bi an önce kavusalım bebelerimize inşalah:16:

Bizim ailelerimiz orda olduğu için konaklama sıkıntımız yok aslında ama istanbul büyükşehir hastane uzak yollarda perişan oluyorsun zaten.

Bizim ailelerimiz orda olduğu için konaklama sıkıntımız yok aslında ama istanbul büyükşehir hastane uzak yollarda perişan oluyorsun zaten.

yol meselesi bizdede var ilçede oturuyoruz 2 günde bir 1.5 saat yol gidiyoruz bide geliyoruz düüşün???
hep aynı sıkıntılar herkeste..
napalım canım sabır bizimde sınavımız buuu

Tüpbebek tedavisi ne kadar sürüyor?

Tüp bebek tedavisinin süresi,hekimin çift için uygun gördüğü protokole göre değişiklik gösteriyor. Geneldeilk ilaçların kullanılmaya başlanılmasından embriyo transferine kadar geçensüre 4-5 hafta arasında.

Tedavi sırasındatüp bebek merkezinde yatmak gerekiyor mu?

Hayır. Yalnızca yumurtalartoplandıktan sonra ve embriyo transferi yapıldıktan sonra 3-4 saat hastanededinlenilmesi yeterli.

Yumurtalar toplanırkenhasta, ağrı duyuyor mu?

Yumurta toplama işlemi sanılanınaksine çoğu hasta için rahatlıkla yürütülen bir işlemdir. Ayrıca bu işlemsırasında sakinleştirici, ağrı kesici ilaçlar yapılıyor ve bazen de işlem hastauyutularak gerçekleştiriliyor.

Tüp bebek tedavisiyledoğan bebekler sağlıklı mıdır?

Tüp bebek tedavisiyle doğanbebekler yapısal, doğumsal ve genetik anormallikler açısından doğal yollaoluşan bebeklerden bir farklılık göstermez. Yalnızca baba adaylarındaki genetikproblemler tüp bebekle oluşan erkek çocuklara geçebilir.

Tüp bebekgebeliklerinin düşükle sonuçlanma riski daha mı fazla?

Doğal yolla oluşan gebelikler nekadar düşük riski taşıyorsa tüp bebek gebeliklerinde de risk aynıdır.

kızlar ben de ekim de baslayacağım Allahın izniyle bu gun belli oldu. hepimiziçin dua edeceğim. aslında bu tarihler çok uygun hem çok sıcak da değil soğuk da değil konforlu bir ara dönem geçiririz daha iiiy olur inşallah.
benim ekime kalmamın sebebi laparaskopi geçirecek olmam bu hafta olucam. 2 -3 ay sonra dedi doktorum. ama her işte bir hayır var. aslında bu benim ikinci lap. ilkini geçen sene oldum çik. kistlerim vardı. alında şimdi de tüplerde hidrosalpinks varmış onların kapanması için olacağım.
o nedenle bekleyenlerdenim.
cnm inş eylülde sende hamile olursun bebişin sana sıkı sıkı tutunur:49::16:
Merhaba Arkadaşlar,

Ben ilk denememi nisan ayında gerçekleştirdim sonuç maleesef olumsuz oldu. Eylülde 2. tüp bebek denememizi gerçekleştireceğiz. Benim iki tüpümde kapalı ve pkos var :( eşimde varikosel var ancak sperm sayısı iyi. İlk denemede 17 yumurta toplandı ancak 1 sağlıklı embriyo olmuştu o da tutunmadı :( İnşallah bu kez Anne olurum. 31 yaşındayım her kadın gibi çocukları çok seviyorum anne olmak istiyorum bebeğimle yeniden büyümek istiyorum. Allah isteyen herkese nasip etsin kimsenin emekleri boşa gitmesin. :43: Rabbim bu kez sevindirsin
merhaba cnm bu 2.ci denemende inş bebeğin seninle olacakkk güzelimmm:49::16:
ve burda ki bütün arkadaşlarımla benimde bebişim artık gelirrrrrrrrrrrinşlhhhhhhhhhhhhhhh:49::49:

Hangidurumlarda tedavi başarısız kabul edilip iptal edilebilir?

==>
Yumurtalıkların cevabı yetersizolabilir ve tedaviniz yumurta toplama işleminden önce iptal edilebilir.
Yumurtalıklar içinde gelişmişfolikül olmasına rağmen içinden yumurta çıkmayabilir. Bu durumun iki temeledeni vardır. Foliküllerin içinde yumurta olmayabilir (boş folikül sendromu).Bu durum hastaların %1’inden daha azında görülür.

==> Diğer durumda ise folliküller yumurta toplama işleminden önce zamansız olarakçatlayabilir. Bu durum ise uygulanan stimülasyon protokolüne bağlı olarakhastaların %2-5’inde görülür. Bu durumda da toplanan yumurtalar boş çıkacaktır.
==> Yumurtalar döllenmeyebilir. Bu durummikroenjeksiyon çağında son derece nadirdir. Ancak hastaların %2-5’inde anormalyumurtalara bağlı olarak döllenme gerçekleşmeyebilir. (Fertilization failure)
==>
Döllenen yumurtalar bölünmeyebilir.Bu durum da son derece nadirdir ve genelde yumurta bozukluğuna bağlıdır.
==> Azospermik erkekte ameliyat ilesperm bulunamayabilir. Böyle bir durumda tedavi yumurta toplama işleminden önceiptal edilir.
==> PGD yapılan olgularda normal birembryo bulunamayabilir. Böyle birdurumda embryo transferi yapılmaz

Tüpbebek tedavisi ne kadar sürüyor?

Tüp bebek tedavisinin süresi,hekimin çift için uygun gördüğü protokole göre değişiklik gösteriyor. Geneldeilk ilaçların kullanılmaya başlanılmasından embriyo transferine kadar geçensüre 4-5 hafta arasında.

Tedavi sırasındatüp bebek merkezinde yatmak gerekiyor mu?

Hayır. Yalnızca yumurtalartoplandıktan sonra ve embriyo transferi yapıldıktan sonra 3-4 saat hastanededinlenilmesi yeterli.

Yumurtalar toplanırkenhasta, ağrı duyuyor mu?

Yumurta toplama işlemi sanılanınaksine çoğu hasta için rahatlıkla yürütülen bir işlemdir. Ayrıca bu işlemsırasında sakinleştirici, ağrı kesici ilaçlar yapılıyor ve bazen de işlem hastauyutularak gerçekleştiriliyor.

Tüp bebek tedavisiyledoğan bebekler sağlıklı mıdır?

Tüp bebek tedavisiyle doğanbebekler yapısal, doğumsal ve genetik anormallikler açısından doğal yollaoluşan bebeklerden bir farklılık göstermez. Yalnızca baba adaylarındaki genetikproblemler tüp bebekle oluşan erkek çocuklara geçebilir.

Tüp bebekgebeliklerinin düşükle sonuçlanma riski daha mı fazla?

Doğal yolla oluşan gebelikler nekadar düşük riski taşıyorsa tüp bebek gebeliklerinde de risk aynıdır.
tatlım bu bilgiler süper sen harikasın kızzzzzzzzzz:16::16:
nasılsın cnm ben derslerden çok yoğunum hiççç topiğede giremiyorum girince bakıyorum buralar boş geri gidiyorum kısmetse ramazandan sonra buralar canlanırrrrrrrrrrrr:52::52:

Aşağıda tüp bebek tedavi aşamaları sırasında DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN bazı noktalar sıralanmıştır:

----Sigara ve alkol kesinlikle tedavi boyunca (ve gebelik boyunca)kullanılmamalıdır.

----- Herhangi bir hatalık veya ağrı v.b şikayet nedeniyle bir ilaç kullanmanızgerektiğinde tüp bebek doktorunuza danışmadan kullanmamalısınız.
- ---Tedavi sırasında kadın egzersiz, spor v.b aktivitelere ara vermelidir.

- ---Tüp bebek tedavisi boyunca cinselilişkiye girilmemelidir.
----tüp bebek tedavisinde sadece doğru ve dengeli beslenmek kısacası normalbeslenmek yeterlidir.

---- Özellikle kadının sresten uzak durması, tedaviyi güven ve rahatlıkduygularıyla geçirmesi gerekir
.

---- Erkeğin sperm vereceği günden önce 3 gün ilişkiye girmemesi veboşalmaması gerekir.

--- Evde kendi kendinize uygulamanız için verilen ilaçları, iğne tedavileriniaynen tarif edildiği şekilde, saatine dikkat ederek uygulamalısınız. Dozayarını doktorunuzun belirttiği şekilde dikkatle ayarlamalısınız.

--- Embriyo transferinden sonra bir iki gün otomobille uzun yolculukyapmamalı, dinlenmelisiniz.

--- Sauna, hamam, kaplıca gib aşırı sıcakortamlarda bulunmayınız (özellikle transfer sonrasında).

Sizleri bu ara cok boşladım biliorum amaaa geecerli sebeplerim var:26: iş yerinde işler cok yoğun bu aralar bide ev muhabbetiyle ugrasıoduk çok şükür hepsi tek tek rayına girdi... dr a kontrole gittiğimde bana tüp bebeğe bir an önce başlamam gerektiğini söyledi.bende ramazanda oruç tutmak istiyorummm:14: o yüzden rabbime tevekkül edip ağustos adetimle başlamaya karar verdim bu arada cuma günü istanbula gidiyorumm amcamın kızının bebeğinin mevlüdü var ona hepinizi öpüyorummm gelişmelerinizi yazın topiği boş bırakmayın:16::1::16:

tatlım bu bilgiler süper sen harikasın kızzzzzzzzzz:16::16:
nasılsın cnm ben derslerden çok yoğunum hiççç topiğede giremiyorum girince bakıyorum buralar boş geri gidiyorum kısmetse ramazandan sonra buralar canlanırrrrrrrrrrrr:52::52:
canım daha var diye herkes girmiyo topiğe bende hep bakıp cıkıyorum canlanacak inşallah...
arada böyle yazılar paylaşıcam ben arkadaşım bakarsınız:34:

Sizleri bu ara cok boşladım biliorum amaaa geecerli sebeplerim var:26: iş yerinde işler cok yoğun bu aralar bide ev muhabbetiyle ugrasıoduk çok şükür hepsi tek tek rayına girdi... dr a kontrole gittiğimde bana tüp bebeğe bir an önce başlamam gerektiğini söyledi.bende ramazanda oruç tutmak istiyorummm:14: o yüzden rabbime tevekkül edip ağustos adetimle başlamaya karar verdim bu arada cuma günü istanbula gidiyorumm amcamın kızının bebeğinin mevlüdü var ona hepinizi öpüyorummm gelişmelerinizi yazın topiği boş bırakmayın:16::1::16:

buralar bize emanet sen hayırlısıyla gitte gel şekerim...
ne yaptın ramazandan sorayamı karar verdin bende kntr yok canım arayamıyorum topiğede girmedin konusamadık

OVERİAN HİPERSİTİMÜLASYON SENDROMU (OHSS)

önemli bir risk overian hipersitimülasyon sendromu olarak adlandırılan yumurtalıkların istenenden fazla sayıda yumurta oluşturması durumudur.
Overian Hipersitimülasyon Sendromu (OHSS) fertilite ilaçlarının kullanımına bağlı gelişen nadir fakat ciddi bir komplikasyondur. IVF tedavisi alan her 100 hanımdan yaklaşık 2 sinde görülür.

Yumurtalıkların OHSS e yol açan aşırı uyarılması daha ziyade polikistik over rahatsızlığı olan genç hanımlarda gözlenmektedir. Tedavi öncesi yapılacak ultrasound testi ile polikistik over rahatsızlığının olup olmadığı anlaşılabilmektedir.

IVF tedavisi süresince yapılacak ultrasound ve kan testleri yumurtalıkların tedaviye istenenden daha fazla cevap verip vermediğini dolayısı ile OHSS riskinin derecesini gösterecektir. Eğer cevap istenenden fazla ise riskin derecesine göre ya ilaç dozu azaltılacak, yada kısa bir süreliğine ilaç tamamen kesilecektir.
Nadiren de olsa tedavinin tamamen iptalinin gerektiği durumlar olabilir. Eğer tedavi tamamen iptal edilirse bir sonraki adet kanamasına kadar cinsel ilişkide bulunmamanız ve gebelikten kaçınmanız önerilecektir.
Genelde bir kaç hafta içinde tedaviye daha düşük doz ile yeniden başlanabilmektedir.
OHSS in belirtileri genelde yumurta toplama işlemini takiben ortaya çıkmakta ve gebelik oluşursa daha da şiddetlenmektedir. Eğer yumurta toplama işlemini takiben OHSS erken dönemde gelişirse ya embryo transferi yapılmamakta ve tüm embryolar dondurularak tam iyileşmeyi takiben sonraki aylarda kullanılmak üzere saklanmakta yada uygun olduğu düşünülen durumlarda embryolar 5. güne kadar kültür ortamında saklanarak sadece 1 embryo transfer edilmekte ve çoğul gebelik riski ve OHSS şiddetinin azaltılması amaçlanmaktadır.

OHSS NİN BELİRTİLERİ
---Karında gitgide artan şişkinlik hissi ve rahatsızlığı
---Ardarda gelen bulantı ve kusmalar
---Ardarda gelen ishal
---Az miktarda koyu renkli idrar
---Nefes darlığı

Belirtiler hastalığın şiddetine göre hafif, orta ve ciddi düzeyde olabilir.
Hafif şiddette gelişen OHSS ayaktan tedavi edilirken daha şiddetli durumlarda hastaneye yatış gerekmektedir.
Bol miktarda su içilmesi, hafif yürüyüşlerle hareketsizlikten kaçınılması, gerekirse paracetamol ile ağrı kontrolü önerilmektedir. Yukarıda bahsedilen belirtiler gelişirse en kısa sürede hekiminiz haberdar edilmelidir

buralar bize emanet sen hayırlısıyla gitte gel şekerim...
ne yaptın ramazandan sorayamı karar verdin bende kntr yok canım arayamıyorum topiğede girmedin konusamadık

evet canım içime sinmedi oruç tutmamak Rabbim iyisini bilir onda gelene boynumuz kıldan ince orucumu tutup agustos adetmle baslıcam inşallah

evet canım içime sinmedi oruç tutmamak Rabbim iyisini bilir onda gelene boynumuz kıldan ince orucumu tutup agustos adetmle baslıcam inşallah
cnm seninm yerinde bende olsam aynısını yapardım güzelim inş tuttuğun oruçlar kabul olur
ve ağustos ayı da sana huzur vee :emir_bebek:getirir inşl cnm:16:

hayırlısı olsun arkadaşım benden ramazandan sonraki ilk adetimle başlıyorum belkide benimde agustos olacak.
sen merkezi değiştircekmisin???bakarsın görüşürüz???:34:

Back