2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar doğum yapalı 50 gün falan oldu dün gece camaşırımda kan lekesi vardı daha devamı gelmedi 40 günden sonrada aynı şekilde bi leke gelmişti.bu normal mi aramızda adet görmeye başlayan var mı

ben 52. günümde adet oldum olmam sanıyodm çok sasırdım ama iyide oldu bu arada kızımı emziriyorum yaptığım araştırmalarda yok emzirmezsen adet olursun falan diyo ama ben kızımı emziriyorum. kişiden kişiye değişiyor hormanlar çabuk adapte olmuş demekki:))
 

Canım benim doktorum bana aç bırak üç satte bir emsin o zaman uzun emer demişti. Ben yapamadım tabi. Genelde kendisi uyanıyor emeceği satte bu da üç saati buluyor hemen hemen. Saat başı emzirdiğin için kısa süreli emiyor olabilir. bir de sütün bol akıyorsa kısa sürede yeterli sütü alıyor olabilir. Benimki de bu ara kısa süre emiyor. Ama emmeyi redetmesi hakkında bir şey diyemeyeceğim. Sen yine bildiğin düzenden şaşma.
 

aynı sorunlar canım ben de ağlayınca aç diye düşünüyorum çünkü karnı tok olunca çok huysuzlanmıyor.göğsümü çekip bırakıyor ve mızırdıyor.onu da süt olmayınca yaptığını yada süt azken yaptığını farkettim muhtemelen seninki de ondandır.memenin ucunu sık ama birkaç kez peşpeşe ik seferde geliyor devamı yokordan anlarsın.kaka yapmama sebeplerini ben de araştırdım sütün yaraması da dahil olmak üzere birçok nedeni varmış önemli olan kakanın cıvık olması ve bebeğin ağlamamasıymış. ağlamıyorsa sorun yapma benim de 4 günde falan yapıyor.umarım yardımcı olmuşumdur.
 
Doğum izni biten doğum parasını alan arkadaslar var mı aramızda? İzin bitiminden ne kadar sonra aldınız doğum parasını ve evraklar ıcın hıc sgk ya gıtmedım ben ıslemlerın gıtmeden olcagını soyledı alo sgk yı aramıstım ama ıcım pek rahat degıl bilgisi olan varsa yardım bekliyorum
 

canım ben eldiveni çıkardım. doktor 20 günden sonra tırnaklarını kes ve çıkart dedi. ben de öyle yaptım. dokunması gerekiyormuş.bebek için olumlu oluyomuş.uyurken kes tırnaklarını. ben haftada bir kesiyorum.
 
slm kızlar,
bebekleriniz için ıslak mendıl kullanıyormusunuz,unıbaby kullanıyordum bıttı,molfıx ın hedıyesı vardı oda ıyı gıbıydı sımdı ne alsam bılemedım:44:
 
Eylül aqnnelerimiz bebişlerimiz ne kadar oldu dünyaya geleli kaç kilo gelişimleri nasıl

öncelikle şunu belirteyim ki çok kilo alımı bebeğe yapılacak kötülükten başka birşey değildir,, fazla gelişen yağ hücereleri bebeğin ileride obezite bile olmasına neden oluyor.. Önemli olan boy ve kilonun orantılı gelişimi..
Benim bebeğim 2ay 1 haftalıkken 5,5 kilo 56 cm di... Ayda ortalama 1 kg alıyor maşallah
 
Son düzenleme:

canım oda sıcaklıgı 26 iken alt degıstırırken soba yakmana hiç gerek yok ki
bebegını sıcaga alıştırmıs olursun
bana dr 24-25 dereceyı gecırme dedi hatta oğlum 24 derece iç çamaşırı ince tulum ve ince yelekli durdugu halde isilik oldu dr yelek cıkar dedi ankaradayım kalorifer en alt ayarda ayarlayınce 24 derece oluyor, gece de iki tane penye battanıyeyle yatırıyorum
hastanede doğum yaptıgımda coocuk doktoru odaya geldı sıcaklık 26 dereceydı bu ne boyle cok sıcak pişirecek misiniz cocukları acın üstlerini demişti sıcak sevmez bebekler demişti, eve gelince de ben üşür anne örtelim dedikçe annem dr ne dedi pişirmeyin dedi sıcaga alışmasın bızım gıbı sonra normal sıcakta üşür dedi :)

tabi yine sen bilirsin
 
Son düzenleme:

katılıyorum arkadaısm ama masallah bebegın üst sınırda kilo alıyor :)
600- 1000 gr ayda alması gerekıyor dıyor drlar oğlum ilk ay 1500 gr yakın aldı dr hemen öğün düzenlemesi yaptı fazla gitmiş diye tabi benımkıler sızlerden cok düşük kiloda doğdular ikiz oldukları için
biz 2 ay 20 günlüğüz kızım 1950 gr dı hastaneden çıktıgımızda bugün 4400 gram çok şükür
oğlum 2500 gramdı bugün 5500 gram, küsüratları yazmadım

her bebeği doğum kilosuna göre degelendirmek gerekiyor ama büyümeden cok gelişme önemli dedı, ayında beklenen hareketleri ve davranısları yapıp yapmadıgı daha önemli.

güzel büyümeli ve gelişmeli zamanlarımız olsun
 
slm kızlar,
bebekleriniz için ıslak mendıl kullanıyormusunuz,unıbaby kullanıyordum bıttı,molfıx ın hedıyesı vardı oda ıyı gıbıydı sımdı ne alsam bılemedım:44:

ben sadece çiş yaptıklarında unı baby yenıdoğan kullanıyorum kaka yapmıslarsa ılık suyla silip kuruluyorum bunun için baby&me diye bir markanın kare kare kesılmıs pamukları var onu kullanıyorum cok memnunum .
 

haklısın arkadaşım:), küçük doğan bebekler daha hızlı gelişirmiş benim bebeğin aldığı kilo üst sınır mı bilmiyorum ama görüntüsü gayet fit, sanırım boyuna gidiyor
 
ben takıyorum hala tırnaklarını kesiyorum ama gene de çiziyor yüzünü bide ne zaman acık bıraksam çok sğuk oluyo elleri 3 aylık olana kadar felan takacağım

bır aylık kontrolununde drumz eldıvenlerı görünce kızdı cıkarın hemen tırnaklarını kesin ellerini tanısın gelişimini yavaslatırsınız elleri cok önemli demişti, cıkardık bız de gercekten de ellerıyle cok oynuyorlar ve ıkıncı aylarından berı ellerını emıyorlar bu da gelişimlerinin bir parcasıymıs.

çizilirse cizilsin törpülersen bişey olmaz 3 ay eldiven cıkarılması için gec bence
 

Bende eldivenlerini cikarali cok oldu.burdaki bur arkkadas vesile olmustu.daha tam iki aylik olmadsn kendii elini kesfedip emiyordu.benim bebisimi elleridd soguk oluyor artik millete cevap vermekten gina geldiydi.elleri soguk ort uzerini diyordu herkes ama ben inat edip yapmiyordum.
 

canım yüzüstü yatırmak ani bebek ölümlerinin en büyük sebebiymiş allah korusun hepimizin bebişlerini kusup boğulma olması açısından tehlikeliymiş gaz çıkarması konusunda haklısın iyi oluyor ben gündüzleri göğsüme yatırıyorum çok güzel gaz çıkarıyo hem kontrollü oluyo
 

evet canım bebeklerin kan şekeri düşüyormuş ben en fazla 4 saat yatırıyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…