2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

valla kardeşim doğum yaptı hemen sütü gelmedi mama vermişler ama biberonu yoktu kardeşimin kaşıkla vermesini söylemişler memeden önce biberona alışmasın diye

canım bende bir programda bebek doktorundan dinledim aynen dediğin gibi ilk seferde biberonla beslemeyin bironla emmek kolay geldiği için bebek anne memesini tutmayı beceremiyormuş.o nedenle kaşıkla vermek gerekiyormuş.hatta doktoro göre mamaya bile gerek yokmuş anne sütünün gelmesi beklenebilirmiş

merhaba arkadaşlar
yanlış anlamazsanız bir şey soracağım

Cinselliğe devam ediyormsunuz. bırakanlar varsa kaçıncı ayınızda bıraktınız????

ya arkadaşlar ütü yaptım ayakta kaldım 2 saatten fazla şimdi uzandım ama sürekli kendini soluma topluyo bebeğim sertleşiyo korkmaya başladım bişey olmuyodur dimi eskidende oluyodu ama bu kadar sık değil

canım dinlen biraz yorulduğun için oluyordur. bende de yorulunca oluyor.

slm hamile bayanlar,
bende eylul annesiyim,bugun doktora gittik 2 hafta önce bas asagı olan bebegım sımdı ters dönmüş cok uzuldum,dr 37.haftaya kadarc donebilir stres yapma dedı ama cok korkuyorum,sezeryan olmak istemiyorum,inşallak yıne bas asagı doner bebişim yaa:26::26::26:

canım kendini tek bir doğuma şartlandırma hakkımda hangisi hayırlısı ise o olsun diye dua et. inş Allah gönlüne göre doğurmayı nasip eder..

arkadaşlar günaydın park yatak alan var mı aranızda marka sorucam ve de bebek arabası ayrıca hastane çıkış çantanıza neler koydunuz bilgilendirirseniz sevinirim.:nazar:

biz bırakmadık ama düzenlide değil artık korkuyoruz biraz

haftada bir bizdede :)
bazen iki. bende korkuyorum ama rahatsızda olmuyorum. ağrım sızım sancım olmuyor
olsa tamamen bırakırız.

bu arada bir çoğunuzda kasılmalar ağrılar başlamış, bende bir şey yok. bebeğimde hareketli aslında.

neden sizde erken başladı ki yada bende olmaması mı anormal anlayamadım

slm hamile bayanlar,
bende eylul annesiyim,bugun doktora gittik 2 hafta önce bas asagı olan bebegım sımdı ters dönmüş cok uzuldum,dr 37.haftaya kadarc donebilir stres yapma dedı ama cok korkuyorum,sezeryan olmak istemiyorum,inşallak yıne bas asagı doner bebişim yaa:26::26::26:
kacinci haftandasin ben 2 hafta once giitigmde başasagiydi yukari donme ihtimali olurmu acap bende merak ettim.karnini severek bebegim basasagiya donmen gerek gbi kelimeler kullan bakarsin bebegin annesinin guzel sozlerini dinler.

kızlar bizde dün eşimle hastanenin turuna katıldık :KK16:
gelince nereye giriş yapacağımızı, doğum odasını, doğumdan sonra kalınan odaları,yapmamız gerekenleri vs. nerde ne var ne yok gösterip anlattılar..
doğum odasında çok heyecanlandım anlattıklarından, inşallah o günleri görürüz hayırlısıyla.. yeni doğmuş bir iki bebek vardı miniciklerdi ve sakin sakin uyuyorlardı :KK16:
ne guzel hastaneymis..

bazen iki. bende korkuyorum ama rahatsızda olmuyorum. ağrım sızım sancım olmuyor
olsa tamamen bırakırız.

bu arada bir çoğunuzda kasılmalar ağrılar başlamış, bende bir şey yok. bebeğimde hareketli aslında.

Kacinci haftandasin bilmiyom telefondan giriyom cunku.ben doktoruma sordum bebek hareketlerini kasilma ile karistiriyor olabilirmisiz bebegimizin kemikleri sertlesti kendi de buyufu artik hareketleri ayni sekilde olmuyordur belki.

Nasil oldun halen devam ediyor mu sertlesmelerin
canım toplanması geçti ama hala karnım sert belimde biraz agrıyo ilgine tşk ederim sancım falan yok ama merak etme:KK70:
olsa tamamen bırakırız.

ohoo bizim 2 haftada bir bazen daha uzn çok şükür benimde öyle ağrım sızım kanamam olmuyor doktorumda bişey demedi o yüzden aralıklı da olsa devam belki sende de oluyodur ama bizim gibi değildir yada farkında değilsindir bi kaç güne kadar bende bebeğimin hareketleri sanıyodum ama değilmişgerçi haftanda baya var maşallah:nazar:

yaa kızlarr bu kasılma bebek bi yere toplanmmış gibii oluoo sonra yavaş yavaş geçioo ölee olmuomuu sanki bi yeree dayanıoo bölee ben dr söledim bişi çıkmadı bebek harketlerini öle sanıosundur sen dedii nasıl ayırtt etcem ben şimdi onuu :S

canım toplanması geçti ama hala karnım sert belimde biraz agrıyo ilgine tşk ederim sancım falan yok ama merak etme:KK70:

ohoo bizim 2 haftada bir bazen daha uzn çok şükür benimde öyle ağrım sızım kanamam olmuyor doktorumda bişey demedi o yüzden aralıklı da olsa devam belki sende de oluyodur ama bizim gibi değildir yada farkında değilsindir bi kaç güne kadar bende bebeğimin hareketleri sanıyodum ama değilmişgerçi haftanda baya var maşallah:nazar:

Timam merak etmem :KK1: iki elinde sev annesi karnini bebisinde yorulmustur boyle tepeden asagiya dogru sev karnini

Kacinci haftandasin bilmiyom telefondan giriyom cunku.ben doktoruma sordum bebek hareketlerini kasilma ile karistiriyor olabilirmisiz bebegimizin kemikleri sertlesti kendi de buyufu artik hareketleri ayni sekilde olmuyordur belki.
bende yakın zamanda sormadım ama daha önce sormuştum bu sertleşmeyi normal mi diye, normal bebek poposunu başını dayıyordur demişti doktorum. bende de böyle sertleşme bi tarafa toplanma oluyor ama bence de bi yerini dayıyor gibi, oyüzden sancı olmadığı müddetçe çok önemsemiyorum..

yaa kızlarr bu kasılma bebek bi yere toplanmmış gibii oluoo sonra yavaş yavaş geçioo ölee olmuomuu sanki bi yeree dayanıoo bölee ben dr söledim bişi çıkmadı bebek harketlerini öle sanıosundur sen dedii nasıl ayırtt etcem ben şimdi onuu :S
Bende cok merak ediyom belki kasilmalar olurken hafif sanci falan mi olurdur.unutmazsam doktoruma ayrintili sorucam

eger karnının bi bölgesi sertleşiyosa bebek oraya dayanmıs demektir ama karnının her tarafı sertleşiyosa o kasılmadır..

bende yakın zamanda sormadım ama daha önce sormuştum bu sertleşmeyi normal mi diye, normal bebek poposunu başını dayıyordur demişti doktorum. bende de böyle sertleşme bi tarafa toplanma oluyor ama bence de bi yerini dayıyor gibi, oyüzden sancı olmadığı müddetçe çok önemsemiyorum..
bizimde aklimiza gelmiyordu kasilmalar falan ama bazi aceleci mucizeler hatirlatti bize daha cantalarimiz hazir degil kasilmalardan konusuyok :KK1:

benim doktorum böyle demişti canım. bide doğum kasılmaları çok farklı onu her halükarda farkedersiniz demişti hemşire...

bu yorgan meselesi benimde kafama takılıyor çok, normal yatağı için bende funnababy nin uyku setini aldım. İçinde elyaf yorganı var. Ama ben bebişi ilk 6 ay beşikte yatırmayı düşünüyorum. Beşik için ne kullanacağımı bilemedim. Zaten minnancık bişi beşik aldığım yorgan hayatta içine olmaz. Acaba küçük elyaf yorgan mı diktirsem yoksa battaniye yeterli olur mu?

bebek yorganını ve yastığını ÖZDİLEK'ten aldım. Özel bamboofibermiş. bebek sağlığına çok iyiymiş.
bebek yatağını şuan almayı düşünmüyorum. bebek odasını aldığımda uyku seti ve yatağı hediye gelmişti
beşikte almayacağım bebeğimi ilk gününden itibaren odasında yatırmayı düşünüyorum.
aslında beşik istiyordum ama oda konumum dolayısıyla yer yok. bebek odasıda yatak odamın hemen yanında gık dese duyarım.
zaten uykum çok hafiftir

Kizlaar benim de kontrolum vardi bayramdan sonra sezeryanla alinacak bebisim tam tarihi bayramdan once soyliyce doktor.carsamba sanirim son kontrolumuz var.dua edin nolurr...

canım neden erken doğum yapıyorsun bir sorun mu var?

doktor sola yat demişti sola yatıyorum 2 başımda minder, 1 sırtımda, 1 tanede bacaklarımda bacaklarımı karnıma çekip sola yatıyorum ama bunaldım artık ve sol omzum ile sol bacağım yara gibi olmuş sağıma yatınca nefes alamıyorum sanki. ama sabah kalktığımda sırtüstü yatarken buluyorum kendimi

aynen senin gibiyim. ama kendimi sırt üstü yatar vaziyette bir iki kere ancak bulmuşumdur.
eşim hemen beni uyarıyor. 5 dk yatayım yan yatmaktan her yerim ağrıdı diyorum. 5 dakikaya bile izin vermiyor :))))))))))

normal hayattada asla sırt üstü uyumazdım hep yan yatardım. şimdide sırt üstü çok rahat yatıyorum

bizimde aklimiza gelmiyordu kasilmalar falan ama bazi aceleci mucizeler hatirlatti bize daha cantalarimiz hazir degil kasilmalardan konusuyok :KK1:
evet canım sağolsun bazı bebişler bize tembel tembel durmayın artık hazır olun heran gelebiliyoruz bakın dediler :KK9: onların sayesinde çoğumuz hazırlıkları tamamladı galiba :KK16:

eger karnının bi bölgesi sertleşiyosa bebek oraya dayanmıs demektir ama karnının her tarafı sertleşiyosa o kasılmadır..

Bende cok merak ediyom belki kasilmalar olurken hafif sanci falan mi olurdur.unutmazsam doktoruma ayrintili sorucam

işte benimde kasıklarımda ağrı oluodu ama idrar yollarında iltihap çıktı o yapıodur dedii ama artık sancısından ağlar oldum geçmek bilmedi 1 aydır sölüorum dr ye bişi yok dio ne açılman var ne suyun az dedi işte eşime sölüorum oda dalgaa geçioo sen unutmuşundur adet sancısıııını nede olsa n zamandr olmuosun dioo yolasım gelioo onu :KK70:

X