cnm bıraz normal dogumu anlatsana kaç dk da dogdun ıcerı aldıktan sonra makas nasıl attılar bızı azcık aydınlatsana
Canım ikinma hissi gelince yani buyuk tuvaletini yapacak gibi olunca dogumhaneye alıyorlar. Bende dogumhaneye aldıktan sonra dogum yaklaşık 50-60 dakika sürdü sanırım. O an saatin farkında değilim çünkü. Esim öyle dedi. Hep alttan kontrol ediyorlar bebek geldi mı yerleşti mı iyice diye. Yine ikinma geliyorsa ıkın diyorlar. Beni bir kere soluma dogru yatırdılar. O an ikiniyorsun zaten. Kendiliğinden geliyor. Sonra tekrar sırt ustu yatırdılar bacaklar açık zaten yanda. Sonra bacakların altında tutunmak icin kapı kulubu gibi birsey var ordan güç alıyordum. Sinra onlar bakıyor bebek iyice yerleştirmiş kafayı ve ikinma güzelse olursa zaten ebeler ve Dr yönlendiriyor seni. Hadi ıkın iyice diye. Bir kez daha bir kez daha, bırakma ikinmayi diye. Çıkıyor, gözüktü derken bir bakıyorsun bebek doğmuş.
Ama normal dogum düşünenler mutlaka karnı tok ve boğazı kuru olmalı bence. O zaman daha guclu ikinirsiniz. Bana su ve yemek vermedikleri icin gücüm bitti. Bebegi itemedim. Zorlandım.
Sonra bebek dogunca alıyor bebek hemşireleri bebegi ve ölçüm vs onları yapıyorlar. Sonra plasenta icin uğrastilar. Plasenta hemen kopmadı. Masaj tarzı birsey yaptı Dr. Alttan ebe de hep kontrol ediyor geliyor mu plasenta diye. Çekmiyorlar da ordan kendi düşmeliymis. Sonra o da cikti. Ondan sonra kesiği dikmeye geldi sıra. Bu arada kesiği hissetmedim keserken çünkü sancıyla anlamıyorsun. Kesiği dikerken hissettim çünkü verilen agri kesici pek etkili değilmiş galiba Dr konuşuyordu o ara ebelerle. Memnun değillerdi.
Sonra o da bitince benim geceliklerimi getirmişlerdi. Iç çamaşırı falan onları giydirdiler. Sonra tekerlekli sandalye ile odama götürdüler.
Jasemin nasilsiniz cnm ? Sancilari az tarif edebilirmisin birde nisandan ne kadar sure sonra bebis gelmisti?
39+5 de nisanim geldi canım. Salı sabahı. Ilk sancı Perşembe gece basladi, cuma sabahına kadar. O sancı 10 dakikada bir geliyordu. Bir Ata 7 Dakika'ya düştü. Ama esimi uyandırmadım. Çünkü nisan geldikten sinra Dr muayene etmişti aciklik yarım parmak kadar vardı. Hemen o sancıyla sabaha kadar birden açılmaz diye uyandırmadım bile esimi. Sabah 9a kadar gece 12den çektim. 10 dakika 7 dakikalık sancıları. Birden belden kasıklara dogru vuruyordu sanki. Zaten anlıyorsun canım farklı sancılar olduğunu. Ama ben yine de konduramamistim o gece. Yazıp duyuyordum buraya da. Sabah bittiğinizde 1.5 cm açılmıştı.
cnm yazımı oku meraktan olcemmm
Canım kusura bakma hemen göremiyorum yazıları. Bazen girip bakıyorum birsey yazıp çıkıyorum.
cnm benim sancı gelicek gibi değil hiç sancı yok ağrı sızı yok kasılmalar bile arada oluyor artık ümidim kalmadı sancı gelmicek ağlıyorum deminden beri
Canım bende öyle düşünüyordum bir snda geldi sancı o gece. Ama ben o gun gercekten cok yorulmuştum. Ertesi gun sezaryen olurum diye. Belki o da tetikledi mı bilemiyorum. Demek ki daha vakti var. Hic ümitsizliğe kapılma. Öyle dusundukce gelmiyor sancı. Bende Perşembe gunu, ertesi gun sezaryen olacağım diye artık düşünmeyi bırakmıştım sancı gelmedi ne zaman gelecek düşüncesini be o gece sancı geldi. Biraz düşünmemeye çalış. Baska şeylerle oyalan mümkünse.