2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
bizde bir de şu var, çarpıntı yokken çarpıntım yine başlıcak mı dediğimiz anda başlıyo. çünkü bilinçaltımıza hep bunlar yerleşmiş. hamilelikten dolayı hormonlar daha düzensiz çalıştığı için de biraz fazla takıntı yapıyoruz. Allah'ın o anlarda güç kuvvet verdiiğini, yardım ettiğini hepimiz biliyoruz ama kendimizi avutuyo gibi hissettiğimiz için inandıramıyoruz. ben şimdi kan ilacımı sabah akşam içiyorum, çarpıntımı azaltıcak diye endeksledim kendimi, yine devam ediyo ama çok hissetmiyorum. kendini hep iyi yönde telkin etmelisin başka türlü olmuyo, bazen o bile fayda etmiyo ama en azından elimizden geleni yapalım..
yarın kociş koltukları yıkayacakmış...eyyyy oğlum bunlar senin için gör diyorum şimdi içimden...
amaniiinnn maşallah senin kocişe bu hamilelik yaradı ona

Amam be canım valla artık bitirdi beni kimseyazık demio

İnşallah diyim ama hiç umudum yok 10 sene önce bunları yaşayacagımı bilseydim hiç bulaşmazdım

gunaydın kızlar ben geldım gece gene cok zordu benım ıcın kasınmaktan helak oldum bıde bebısım cok felaket tekmelıyor artık canımı acıtır cınsten sabah sol kasıgımda hafıf agrım vardı sımdıde belım agrıyor normal agrılar degılmı bunlar sızler nasılsınız ben gene dustum kendı derdıme:)

şekerimde çıkmış canım 131 görünüyo tahlilde...şeker yüklememde çıkmamıştı ama dün şeker çıkmış...

Ben de yüklemede çıktğt için diyetteyim. Muhtemelen sana da diyet verecek doktor. Tahlilini doktora bir an once götür göster ki, bir an önce de diyetine başla. Hatta bu sabahtan itibaren cayına şeker atma, beyaz yerine tam buğday ekmeği ye. Böreklerden, çöreklerden, kızartmalrdan, meşrubatlardan uzak kal. Cünkü şu günler her an doğum olabilir. Şekerli annelerin doğum sonrası iyileşmesi de güç oluyor. Doğuma şekersiz girmeye gayret etmeliyiz. Tabi şeker seviyesi bebeğin sağlığı için de cok önemli ama artık son haftalardayız o yüzden doğum için şeker kontrol altında olmalı. Geçmiş olsun canım.

aynen yokken bıle düşünüp kendım getırym magnezyumunda faydası oluyo carpıntıya tansıyn falan yukseltmıyo bende avutuym işte aynene ıyı düşünelım ıyı olsun

tecrübeli anneler Allah öncelikle hepinize sağlıklı sizin için en uygun doğumu nasip etsin amin:)
sizlere bir sorum olacaktı,20.haftanın içindeyim ve sanki bir kaç gündür böyle mide bağırsak ağrısına karışık bir ağrı var karnımda....doktora gittim idrar yollarımda enfeksiyon çıktı antibiyotik alıyorum ama bu ağrı bağırsak ağırlıklı gibi sanki var mı böyle bir ağrı yaşayan??? rahim büyümesine bağlı karın ağrıları olabiliyor mu?? şimdiden cevap veren okuyan herkese teşekkür ederim:)

Gözün aydin canım. Evdesin artık rahat rahat. Hic bilmem idrardaki o şeyi.

aynen ya son zamanlarda uykuya bu kadar düşkünlük olur mu ya..gözlerimi açamıyorum...ama yoruldum gerçekten bu hafta okulda...keşke hiç başlamasaydım dedim...

aman sorma yaaa, sali günü doktor kontrölüm vardi. Bitti kan aldilar , idrar aldilar. Tam cikiyorduk doktor kostu geldi, bir dk asi vurulacaksiniz diye. Valal iki saniye icinde vurdular.. E ne diyelim doktor deyince.. Ama mahvetti kac gündür yaa...

çıkmadı ki canım bende şeker...ama dün tok karnına gittim ve evden çıkarken de bir dilim şerbetli tatlı attım ağzıma..nst.ye girecem sıpa accık hareketlensin diye...

ezinem herkesin yükü kendine ağır geliyo.. benim eşimde dar çevrede yetişmiş, kısıtlı imkanlarla.. çoğu şeyi burda gördüğü gibi yansıtıyo o da bana ters düşüyo haliyle. kv yardımcım ve eşimlede konuşunca halledebilcek kıvama geliyoruz yavaş yavaş.. Ama bizimde her iki tarafın sülalesi sorunlu, heleki kendi tarafım... Hiçbiriyle görüşmüyorum artık. Eşimin sülaleside eşimi işlerine geldiği gibi kullandılar ama ben dur dedim artık, hergün işe çağırıyolar, utanıpta bigünde çaya yemeğe çağıran mı varda gidiyosun dedim. çok çatıştık, çok kavga ettik.. şimdi birlikte oturmanın verdiği bi huzursuzluk var ki kimse kimsenin düzenine uymuyo. öyle bi yerde kaldımki anlatamam. ama şükrediyorum allah büyüktür. Eşler kulak tıkamadıkca ve kendi düzenine gitmedikçe hiçbişey rayına oturmuyo. Kimse kimseye acımıyo canım, bu hayatta yalnızsın, en başta sen kendine sahip çıkmalısın..

günaydın canım, gayet normal merak etme :) benim bugün gaz sancısı gibi sancım var, saat kontrol ediyorum şimdide ne olur ne olmaz diye

günaydın.. resmen depresyona giriyorum.. o kadar ağrım sancım var ki.. gece uykusu yok gündüz aptal aptal dolanıyorum... kasıklarım öldürüyor beni..

çıkmadı ki canım bende şeker...ama dün tok karnına gittim ve evden çıkarken de bir dilim şerbetli tatlı attım ağzıma..nst.ye girecem sıpa accık hareketlensin diye...

Olsun, şeker yükelmesi haftasında cıkmadıysa bir daha cıkmaz diye düşünmemek lazım. Çünkü haftalar ilerledikçe bebek de büyüyüor, bizler de kilo alarak hacimleniyoruz. Dolayısı ile pankreyasımıza yük biniyor. Ve şeker kontorolü güçleşiyor. yapacağımız diyetle biz yardımcı oluyoruz. Büyük ihtinalle de doğumdan sonra normallerimize döneceğiz. Tabi bunun yorumunu en iyi doktorun yapacaktır. Belki dediğin gibi yediğin tatlıya bağlayıp önemli değil der. Ama hızlı bir şekilde doktorunla görüşmeyi ihmal etme canım. İçin rahat etsin.

aradik doktoru hemen gelin buraya dedi, yola cikiyoruz simdi. aman yaaa cok sikildim bu islerden simdi 43 km yol gidicez...

Kızlar günaydın sabah kalktım yine çıkardım gece adet sancısına benzer ağrım oldu korktum artacak diye sabah geçmişti kalktığımda

dün granüllü deterjan aldırdım bugün yıkayayım dedim hava da kapalı kurur mu ki yoksa yıkaykp kurutmaya mı atsam bilemedim

aynen yokken bıle düşünüp kendım getırym magnezyumunda faydası oluyo carpıntıya tansıyn falan yukseltmıyo bende avutuym işte aynene ıyı düşünelım ıyı olsun
en güseli canım, hastalık bizi avutmasın, hayata yeni başlıyoruz daha :)
amin inşallah :)
öncelikle geçmiş olsun.. ben oldum olası enfeksiyon yaşayan biri olarak söyleyim, bağırsaklar ve etrafında yanma yırtılma gibi durumlar varsa enfeksiyonla alakalıdır. ayrıca o haftalarda göbişler genişlemeye başladıkça karın kaslarını içten yırtıyor ve o zamanda sancılar olabiliyo. ben özellikle sağ tarafımda hissederdim kasığıma doğruda inerdi, üstüne bir de kramp :) deme keyfime :))
aynen aynen devamını bekliyoruz...artarak hem de...
umarım devam eder kuzu, lohusalıkta çok faydalı olur hem sana

canım bana lımonlu su ıyı geldı denedınmı bugun bende yazdrcm antıbıytk hamıleyz dıye düşük dozda verıyolr ondan belkı fayda etmemıstr ama yınede kulln sen allhtn öksürk yok bende
Onu da yapıyorum canım. Dediğin gibi doz dusuk olunca herhalde gec etki ediyor.
İnsallah canım.
agzından bal damlıyor kız ins canım allahım dagına göre kar verr şükür rahat sorunsz hamılelık gecrdm inş dogumda sorunsz olur bugun cuma hepımız için dua edıp kuran okucam
Allah kabul etsin canım. Hamileligin ne guzel gecti doğumun da öyle olur insallah. Gercekten ama dr'um öyle dedi. Senin ilki de normaldi ve ikinciyi cok kolay pirtlatirsin sen

İnşallah diyim ama hiç umudum yok 10 sene önce bunları yaşayacagımı bilseydim hiç bulaşmazdım

Olsun canım sen umudunu kaybetme. Allah buyuk. Bebegin bir doğsun.

aradik doktoru hemen gelin buraya dedi, yola cikiyoruz simdi. aman yaaa cok sikildim bu islerden simdi 43 km yol gidicez...
aman bişey olmasın ablamda gittiğiniz yol olsun ya.. benim hastane 90 km uzakta düşünsene hadi bakalım güsel haberlerle dön inşallah..

canım ben kendımı bıle cekemıyorum bırak baskasını dusunmemeye calıs 20 gun daha sabır

Sinirrrrrrrrrr
Sağlık ocağında 21inde kontrolüm vardı, yarına denk geldiği için bugün gidicektik ama ne dr bey var ne hemşire hanım.. dr 1 gün nöbete kalıyo 2 gün yatıyo. daha 1 kere gördüm yüzünü.. bundan önceki kontrolümde devit3 vitamini daha yeni verildi, ondan önceki kontrolde verilmesi gerekiyomuş aslında ama o günde hemşiremiz olmadığından verilmemiş. sağlık personeli yapmıştı kontrollerimi düşünün artık. 0 sonuclar dosyama işlenmiş ama arayıpta gelin ilaçlarınızı verelim demiyolar. bikaç hafta önce gittiğimde de senin kontrolün 21inde dedi devit3 verdi yolladı.. Öldürücektim kadını, eşim izin alıp önce sağlık ocağına gidiyo ordalar mı diye bakıp sonra beni almaya geliyo.. bu nasıl bi rezilliktir yaa.. verilen tarihlere bakılmıyo, adam akıllı aranmıyo.. Şikayet edicem bu sondu..!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…