- 14 Mart 2013
- 7.872
- 3.804
- 173
bizde bir de şu var, çarpıntı yokken çarpıntım yine başlıcak mı dediğimiz anda başlıyo. çünkü bilinçaltımıza hep bunlar yerleşmiş. hamilelikten dolayı hormonlar daha düzensiz çalıştığı için de biraz fazla takıntı yapıyoruz. Allah'ın o anlarda güç kuvvet verdiiğini, yardım ettiğini hepimiz biliyoruz ama kendimizi avutuyo gibi hissettiğimiz için inandıramıyoruz. ben şimdi kan ilacımı sabah akşam içiyorum, çarpıntımı azaltıcak diye endeksledim kendimi, yine devam ediyo ama çok hissetmiyorum. kendini hep iyi yönde telkin etmelisin başka türlü olmuyo, bazen o bile fayda etmiyo ama en azından elimizden geleni yapalım..benıde etkılyen carpıntı ates basması bazen nefesm yetmıyomus gıbı oluyo bende dıym ılk dogumm 19 yasndaydı şimdı 25 yasndaym ozamn dogurdm şi,mdi de dogurrm orası hastane müdahale eder ler dıyorm kendımı rahatltmk için dok yardımcı olcm ben sana dedı ama bakalım inş rahat bı zamnda gelır sancılar allahımda guc verr
amaniiinnnyarın kociş koltukları yıkayacakmış...eyyyy oğlum bunlar senin için gör diyorum şimdi içimden...
Amam be canım valla artık bitirdi beni kimseyazık demiokuzum şimdi bi de hamileliğin verdi sıkıntılar var bizde, insanları kendi düşüncelerimiz doğrultusunda görmek istiyoruz, habire yardım bekliyoruz. ben kv ye dedim kendimi yaşlı gibi güşsüz ve muhtaç hissediyorum bazen. her işimi kendim yapmak isterdim ama yeri geliyo olmuyo dedim. sen suan benim durumumu yasıyosun, hayata alısıyosun dedi.... eşlere bakınca onlarda anlasın, biraz sabretsin, yardımcı olsun diyoruz ama bunlarıda bulamayınca yıkılıyoruz malesef.. üstüne bir de iki tarafta susmaksızın biribirini dinlemeyince sonuc böyle oluyo.. bunlarda geçer gider ama üzüldüğümüzle kalırız, Allah bebişlerimizi sağ salim teslim etsin bizlere inşallah.. 0nlarla bizde büyüyüp unutalım herşeyi :)
anlıyorum cnm, bende de var anksiyete.. beni en çok etkileyen çarpıntı ve arada bi yoklayan başımdaki karıncalanmaydı.. aklımda ne senaryolar yazdığımı eminim çok iyi biliyosundur. ama doğum konusunu hiç olumsuz düşünmüyorum. kendince otur ve şuan doğumum başlasaydı öncelikle paniğin beni bastırmasına izin vermez, o sırada ilk olarak bunu şunu yapardım gibi şeyleri sakince düşün.. bana çok iyi geliyo. ağrı sancı en fazla şu derece olur, dayanılmıcak durumda doktorlar zorla dayan demez, sezeryan olsa bile dikkat edip stres yapmadıkça beni zorlamaz gibi telkinler aslında en normal şeyler. biz psikolojik yönden bedenimize hükmedemeyince başka şekillerde ortaya çıkıyo sadece..
Canım benim Dr ikinci doğumlar cok rahat oluyor dedi. Annemin doğumundan bahsetmiştim kardesim kıça kafalı doğdu diye. Sen hic takma kafana. Cok rahat olacak senin doğumun insallah.
Canım neden grip aşısı vurdu senin Dr anlamadım. Zaten grip aşısından sinra hasta olunuyor. Ben asi olmadan hasta oldum bile.
Canım doguma kadar böyle gidecek anlaşılan. Herkeste bir gerginlik.
Sıkma canını. Doğumdan sonra herkes rahatlayacaktır insallsh. Bizler de eslerimiz de.
şekerimde çıkmış canım 131 görünüyo tahlilde...şeker yüklememde çıkmamıştı ama dün şeker çıkmış...
bizde bir de şu var, çarpıntı yokken çarpıntım yine başlıcak mı dediğimiz anda başlıyo. çünkü bilinçaltımıza hep bunlar yerleşmiş. hamilelikten dolayı hormonlar daha düzensiz çalıştığı için de biraz fazla takıntı yapıyoruz. Allah'ın o anlarda güç kuvvet verdiiğini, yardım ettiğini hepimiz biliyoruz ama kendimizi avutuyo gibi hissettiğimiz için inandıramıyoruz. ben şimdi kan ilacımı sabah akşam içiyorum, çarpıntımı azaltıcak diye endeksledim kendimi, yine devam ediyo ama çok hissetmiyorum. kendini hep iyi yönde telkin etmelisin başka türlü olmuyo, bazen o bile fayda etmiyo ama en azından elimizden geleni yapalım..
amaniiinnnmaşallah senin kocişe bu hamilelik yaradı ona
Gözün aydin canım. Evdesin artık rahat rahat. Hic bilmem idrardaki o şeyi.
Canım benim Dr ikinci doğumlar cok rahat oluyor dedi. Annemin doğumundan bahsetmiştim kardesim kıça kafalı doğdu diye. Sen hic takma kafana. Cok rahat olacak senin doğumun insallah.
Canım neden grip aşısı vurdu senin Dr anlamadım. Zaten grip aşısından sinra hasta olunuyor. Ben asi olmadan hasta oldum bile.
Canım doguma kadar böyle gidecek anlaşılan. Herkeste bir gerginlik.
Sıkma canını. Doğumdan sonra herkes rahatlayacaktır insallsh. Bizler de eslerimiz de.
amaniiinnnmaşallah senin kocişe bu hamilelik yaradı ona
Ben de yüklemede çıktğt için diyetteyim. Muhtemelen sana da diyet verecek doktor. Tahlilini doktora bir an once götür göster ki, bir an önce de diyetine başla. Hatta bu sabahtan itibaren cayına şeker atma, beyaz yerine tam buğday ekmeği ye. Böreklerden, çöreklerden, kızartmalrdan, meşrubatlardan uzak kal. Cünkü şu günler her an doğum olabilir. Şekerli annelerin doğum sonrası iyileşmesi de güç oluyor. Doğuma şekersiz girmeye gayret etmeliyiz. Tabi şeker seviyesi bebeğin sağlığı için de cok önemli ama artık son haftalardayız o yüzden doğum için şeker kontrol altında olmalı. Geçmiş olsun canım.
ezinem herkesin yükü kendine ağır geliyo.. benim eşimde dar çevrede yetişmiş, kısıtlı imkanlarla.. çoğu şeyi burda gördüğü gibi yansıtıyo o da bana ters düşüyo haliyle. kv yardımcım ve eşimlede konuşunca halledebilcek kıvama geliyoruz yavaş yavaş.. Ama bizimde her iki tarafın sülalesi sorunlu, heleki kendi tarafım... Hiçbiriyle görüşmüyorum artık. Eşimin sülaleside eşimi işlerine geldiği gibi kullandılar ama ben dur dedim artık, hergün işe çağırıyolar, utanıpta bigünde çaya yemeğe çağıran mı varda gidiyosun dedim. çok çatıştık, çok kavga ettik.. şimdi birlikte oturmanın verdiği bi huzursuzluk var ki kimse kimsenin düzenine uymuyo. öyle bi yerde kaldımki anlatamam. ama şükrediyorum allah büyüktür. Eşler kulak tıkamadıkca ve kendi düzenine gitmedikçe hiçbişey rayına oturmuyo. Kimse kimseye acımıyo canım, bu hayatta yalnızsın, en başta sen kendine sahip çıkmalısın..Amam be canım valla artık bitirdi beni kimseyazık demio
günaydın canım, gayet normal merak etme :) benim bugün gaz sancısı gibi sancım var, saat kontrol ediyorum şimdide ne olur ne olmaz diyegunaydın kızlar ben geldım gece gene cok zordu benım ıcın kasınmaktan helak oldum bıde bebısım cok felaket tekmelıyor artık canımı acıtır cınsten sabah sol kasıgımda hafıf agrım vardı sımdıde belım agrıyor normal agrılar degılmı bunlar sızler nasılsınız ben gene dustum kendı derdıme:)
çıkmadı ki canım bende şeker...ama dün tok karnına gittim ve evden çıkarken de bir dilim şerbetli tatlı attım ağzıma..nst.ye girecem sıpa accık hareketlensin diye...
kaygı bozukluğunu yenmemiz lazım paniklim.. en güzel anlarda bile ölüm korkusunu tetiklemeye çalıştıkça beynimiz yorgun düşüyo. Dün kv ile konuştuk, epeydir tek başıma odaya kapanınca mahvolmaya başlamıştımki az biraz toplandım, ayılttı beni sağolsun. inşallah sağ salim alıcaz bebişlerimizi kucağımıza..
günaydın serabımm, piller boşaldı artıkinsan oturduğu yerde yorulur mu yaaa.. tahlil sonuclarının geneli iyidir umarım, keton kısmında bi bilgim yok malesef..
hımmm, sorunca banada haber ver ablacım aklıma takıldı, merak ettim şimdi..
en güseli canım, hastalık bizi avutmasın, hayata yeni başlıyoruz daha :)aynen yokken bıle düşünüp kendım getırym magnezyumunda faydası oluyo carpıntıya tansıyn falan yukseltmıyo bende avutuym işte aynene ıyı düşünelım ıyı olsun
amin inşallah :)tecrübeli anneler Allah öncelikle hepinize sağlıklı sizin için en uygun doğumu nasip etsin amin:)
sizlere bir sorum olacaktı,20.haftanın içindeyim ve sanki bir kaç gündür böyle mide bağırsak ağrısına karışık bir ağrı var karnımda....doktora gittim idrar yollarımda enfeksiyon çıktı antibiyotik alıyorum ama bu ağrı bağırsak ağırlıklı gibi sanki var mı böyle bir ağrı yaşayan??? rahim büyümesine bağlı karın ağrıları olabiliyor mu?? şimdiden cevap veren okuyan herkese teşekkür ederim:)
umarım devam eder kuzu, lohusalıkta çok faydalı olur hem sanaaynen aynen devamını bekliyoruz...artarak hem de...
Onu da yapıyorum canım. Dediğin gibi doz dusuk olunca herhalde gec etki ediyor.canım bana lımonlu su ıyı geldı denedınmı bugun bende yazdrcm antıbıytk hamıleyz dıye düşük dozda verıyolr ondan belkı fayda etmemıstr ama yınede kulln sen allhtn öksürk yok bende
İnsallah canım.günaydın cnm, inşallah düzelirsin ya ilaca devam et bakalım..
biliyorum canımcım aynı durumdayız hepimiz, allah dayanma gücü versin bugünde dayan.. evdeki işler senden önemli değil, dikkatli olmamız gereken bi dönemdeyiz.
Allah kabul etsin canım. Hamileligin ne guzel gecti doğumun da öyle olur insallah. Gercekten ama dr'um öyle dedi. Senin ilki de normaldi ve ikinciyi cok kolay pirtlatirsin senagzından bal damlıyor kız ins canım allahım dagına göre kar verr şükür rahat sorunsz hamılelık gecrdm inş dogumda sorunsz olur bugun cuma hepımız için dua edıp kuran okucam
Amam be canım valla artık bitirdi beni kimseyazık demio
İnşallah diyim ama hiç umudum yok 10 sene önce bunları yaşayacagımı bilseydim hiç bulaşmazdım
aman bişey olmasın ablamda gittiğiniz yol olsun ya.. benim hastane 90 km uzakta düşünsenearadik doktoru hemen gelin buraya dedi, yola cikiyoruz simdi. aman yaaa cok sikildim bu islerden simdi 43 km yol gidicez...
Rabbim çocuklarımızdan güldürsün yüzümüzü sinir oluyorum ya bıktım artık
Yok canım bu adam degişmez degişsede ben görmem galiba ömrümü yedi
Orası öle canımda hamileligimde yaşattıklatından olanlar oldu zaten bu kadın hamile demedi kimse 7 senedir özlemini duydugum şeyi zehir etti
Amin canım yoruldum artık kimseyle ugraşacak halim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?