insaalah canım benım ıkıncı ama ılkınde bukadar korkmuydm bunda sankı ılk dogum daha cok korkup stres yapıym
benm bebekle burdaki bebekleri karşılaştırıyorum da sonra üzülüyorum onun için baktırmayacak diyroum
Arkadaşım benim de senin gibi tüp bebek..çok iyi bir doktorum var, kendisi her iki doğum şeklini de anlatarak kararı bana bıraktı. Söylediği şeyler özetle şu: her iki doğum yöntemi de, normalde sezeryanda kolay değil. Normal olunca herşey kolay olcak diye birşey yok. Yada sezeryan çok kolay olcak diye birşey yok. Her ikisinde de işler yolunda gitmeyebilir, her ikisinde de süper kolay olabilir. Bu kişiden kişiye çok değişen birşey. O nedenle kimseyi dinleme, kimsenin dediğine de bakma.
Sen kendin nasıl rahatmhissediyorsan onu seç. Asla kendini normal doğum yapmak zorunda hissetme ve zorlama. Sezeryan için de keza aynı şekilde.
Doktorum normal doğumun 1 saat de sürebileceğini 16 saat de sürebileceğini söyledi. Gene sonuçta epidural yapınca acı hissetmiyorsun ama süreç uzuyor. Kendini uzun da olsa buna hazır görüyorsan, dayanırım diyorsan normal denerim de.
Ama stres oluyorsan, bebeğin için korkuyorsan o başka..
Ben sezeryan seçtim. Acıdan korkmuyorum, endişelenmiyorum da ama Kendi gerekçelerim şunlardı:
1. Çalışan biriyim. Topu topu 16 hafta iznim var. Bu haftasonu itibariyle izne cıkıyorum. Normal dogum tarihim 11 ekim, o tarihte de olup olmayacağının bi garantisi yok. Günüm de geçse, bekleye bekleye iznimin en az 3 haftasını yiyeceğim. Bunu istemedim açıkcası. Son dakkaya kadar iznimi biriktireyim diye bi tarafım çıktı çalışmaktan.. En kısa sürede olsun ki izin kaybetmeyeyim dedim.
2. Pek çok kişinin normal diye niyetlenip çeşitli sebeplerle sezeryana döndüğünü gördüm. Bari sezeryan günümü alayım sonrası Allah kerim dedim. Normalde de kesiyorlar alttan, sezeryanda da karnından kesiyorlar. Sonucta aynı gözümde..
Kimse seni normal yada sezeryan seçtiğin için yargılamayacak. Karar senin kararın.. İkisi de cesaret işi bence. Ama cesaretimiz olmasa buraya kadar gelemezdik değil mi? Tüp bebek için neler çektik, ne acılar ne üzüntüler, ne iğneler, yumurta toplamalar..
Günlerce karından, kalçadan iğneler.. Doğum bize vız gelir tırıs gider arkadaşım..
Hiç sıkıma canını..
Günaydın kızlar
çok kötü bi gece geçirdim hatta yalancı sancılarım başladı eşimle çok kötü kavga ettik telefonda ALlah sonumuzu hayır etsinde pek sonumuz yok gibi
aslında hepimizden daha az stresli olmanız lazım. ablam 2. doğumunu hastaneye gittikten 20 dk sonra yapmış :) ikinci doğumlar çok daha kolay oluyormuş. bence sıkmayın kendinizi :)
nıye karsılastryonkı her bebek aynı olmaz benım bebıste burdakılere göre zayıf ama hıc umrumda degıl canı içinde olsun saglıcakla dogsunda emzırrm buytrm sorun yapma arkdsm böyle seylerı
günaydın kızlarr ayy bugünn çok mutluyummm ya iş yerimde son günüm işteyken artık çok yoruluyordum ve eve geldiğimde yürüyüşümü falan yapamıoyordum şimdik düzenli yürüyüşlerimede devam edecem oğluşumun kıyafetlerini toplayacam falan bayağı işlerim var ama en güzelisabahın köründe kalkmamaış olacam :)))
korkma cnm ya..
bende bi cahil cesareti var bakalım hayırlısı
arkadaşlar doğru dio ikincisinde çok daha kolay olurmuş..pırt diye..
hiç takma kafana..
oyy geçmiş olsun ablam yaa, aşı sadece bebeği mi koruyo ya :26:Herkese günaydinnn. Grip asini vuruldugumun 3. günü cok kötü grip oldum(( bogazim sis yutkunamiyorum, sag kulagim cok agriyor
ezinemmm, cnm kendini üzme, heleki bu son zamanlarda hiç dert etmemeye çalış. yalancı sancılarında başlamış, Allah'ın izniyle az bi süre sonra kavuscaksın bebeğine. 0 zamana kadar sabret cnm, erkekler malesefki bu konuda anlayış gösteremiyo..Günaydın kızlar
çok kötü bi gece geçirdim hatta yalancı sancılarım başladı eşimle çok kötü kavga ettik telefonda ALlah sonumuzu hayır etsinde pek sonumuz yok gibi
ayy durumunu çok iyi anlıyorum yaaadün biz dr un yanındayken nst deki hastanın bebeği için bir saattr orda ne uykusuymuş bu dedi.sonra beni aldılar nst de bebek bir türlü uyanmıyor,yarım saat geçti yok 40 dk geçti yok uyanmıyor.çikolata verdiler tık yok sonra diğer hanım geldi o da çikolata verdi tık yok.sonra eşim verdi yok sonra hanım bir daha geldi biraz daha verdi azıcık hareket etti bir de diyorlar ki önceki hastanın bebeği 4 tanede uyandı dedi benimki de 9 tane +birde benm yolda yediğim çikolatayla azıcık hareket etti.eve giderken arabada kıpır kıpırdı,benm oğlan geç algılıyor herhalde dedim
dün kavga ettinz bugn barışırsınız,bozma moralini hemen arkadaşım
oyy geçmiş olsun ablam yaa, aşı sadece bebeği mi koruyo ya :26:
ezinemmm, cnm kendini üzme, heleki bu son zamanlarda hiç dert etmemeye çalış. yalancı sancılarında başlamış, Allah'ın izniyle az bi süre sonra kavuscaksın bebeğine. 0 zamana kadar sabret cnm, erkekler malesefki bu konuda anlayış gösteremiyo..
ayy durumunu çok iyi anlıyorum yaaabende son kontrolüme giderken bebişimin uyanma saatine göre bi randevu almıştım.. kahvaltımı ettim, birazda hızlandırmak için çikolata yedim. ama ne uyanması... tık yok.. dr çağırdı ultrasona giricez benimkinin umrunda değil. dr suan harekete basladı diyo ama yeni uyanıyo olsa gerekki ben bile duymuyorum hareketini. normalde olsa duymamak mümkün mü.. dr en sonunda karnımla biraz oynadı, ölçümlerini yapabilcek kadar hareketlendi anca.. ama kontrolden çıktım bu kezde durduramadım, yürüyemiyorum karnımda zıplıyo resmen
oyy geçmiş olsun ablam yaa, aşı sadece bebeği mi koruyo ya :26:
ezinemmm, cnm kendini üzme, heleki bu son zamanlarda hiç dert etmemeye çalış. yalancı sancılarında başlamış, Allah'ın izniyle az bi süre sonra kavuscaksın bebeğine. 0 zamana kadar sabret cnm, erkekler malesefki bu konuda anlayış gösteremiyo..
ayy durumunu çok iyi anlıyorum yaaabende son kontrolüme giderken bebişimin uyanma saatine göre bi randevu almıştım.. kahvaltımı ettim, birazda hızlandırmak için çikolata yedim. ama ne uyanması... tık yok.. dr çağırdı ultrasona giricez benimkinin umrunda değil. dr suan harekete basladı diyo ama yeni uyanıyo olsa gerekki ben bile duymuyorum hareketini. normalde olsa duymamak mümkün mü.. dr en sonunda karnımla biraz oynadı, ölçümlerini yapabilcek kadar hareketlendi anca.. ama kontrolden çıktım bu kezde durduramadım, yürüyemiyorum karnımda zıplıyo resmen
kaygı bozukluğunu yenmemiz lazım paniklim.. en güzel anlarda bile ölüm korkusunu tetiklemeye çalıştıkça beynimiz yorgun düşüyo. Dün kv ile konuştuk, epeydir tek başıma odaya kapanınca mahvolmaya başlamıştımki az biraz toplandım, ayılttı beni sağolsun. inşallah sağ salim alıcaz bebişlerimizi kucağımıza..inş canım ya hayal gıbı gelıyo dogum sankı ölücem gıbı gelıyo ne guzel cesaretlısn sen keske bende olabılsem allahım o yolda kımseyı bırakmasın gecen gun nstye sıra beklerken bı stres yaptm bıde en sona kaldm neysekı odaya gırınce bı sakınlık geldı allahım yardım edıyo ya belkı sancıdan panık yapmk aklıma gelmez
günaydın serabımm, piller boşaldı artıkben geldim kızlar herkese günaydın ve hayırlı cumalar...
bugün okulumuzda ki son günümüz..bende değişik bir durgunluk var enerjimi sanki çekmişler....sıpa içeri de durmuyo o durmadıkça ben dışarıda yoruluyorum...
tahlil sonuçlarımın hepsi çıkmış....idrarda keton çıkmış...bilgisi olan var mı?
sona mı yaklaşıyoruz ne...kıpırdayacak halim yok...
hımmm, sorunca banada haber ver ablacım aklıma takıldı, merak ettim şimdi..Antikorun olusmasi iki haftayi buluyormus. Simdi doktoru aricaz normall mi bu diye. Esimde iyi degil. Burada saatin dokuz olmasini bekliyoruz
Kızlar merhaba eşim 1gb satın almış dün gireyim dedim..biliyorsunuz hem eşimle hem kayınvalde ile sorunlarım vardı..eşimin yaptıkları solda sıfır kaldı öyle şeyler oldki..eltimle mesajlaşmıştık pazar günü eşimle tartıştıktan sonra eltim kaynana hala aynı evde oturmanın derdinde senin doğumu bekliyor yazdı ben de bu ev ya bana ya ona mezar olur artık dayanamıyorum ilk aramasında konuşucam ne olursa olsun eşimi gözden çıkardıysam gerisini düşünmem hiç yazmışım o sinirle. kaynımda eltimin telefonunu kurcalamış ve görmüş..ertesi gün annesini arayıp gönülle tartıştınızmı demiş..annesi de huylanıp beni arıyor ısrarla..ben de sinirli gergindim ve sancım vardı açmak istemedim gelicem dicek gene kesin diyordumm annem de vardı yanımda.ben açmadıkça taa 2 abimin numarasını bulmuş nasıl buşmuşsa en büyük abim de nerdeyse kırk yaşında kaynanam gönül nerde deyince burayı niye arıyorsn senin haberin yokmu diye terslemiş zaten hiç sevmez kaynanamı..oda kusura bakma ulaşamadım ondan aradım demiş...bu sefer diğer abimi aramış..salak ya aynı evdeler zaten abimler birini aradın ötekini niye arıyorsun..oda evde annem de yanında demiş..abimler kıllanmış kesin bişey var diye annemi aradılar annem de sancısı var konuşcaka gibi değil gergin demiş..bu arada kaynana gene ısrarla arıyor beni ben meşgule alıyorum konşmak istemediğim belli..bu sefer görümce aradı..yeter ya deyip aradım kaynanamı tabi bu arada eşimle de konuşmuyorum..telefonu açar açmaz nerdesiniz siz ne b.k yiyosunuz kocanda açmıyo sen de diye bağırdı..ben de kocamı bilemem ben konuşacak durumda değilim dedim..anladım zaten bişey var dedi çığırmaya başladı..güya telefonda bana hesap sormaya arıyor..5 yıldır alıştı tabi o çığırdı biz dinledik..her neyse.....konuya öyle bir daldıki ben de o anda açtım ağzımı yumdum gözümü beni burda çaresiz bırakıp gittin doğumdan sonra ne yüzle geliceksin filan dedim..sen kızlarını kartal gibi kolluyorsun da ben paspas değilim paçavra değilim dedim..bi de hep aileme abimlere hakaret ederdi bir daha aileme de hakaret etme vs.vs dedim konuştuklarımda ne hakaret ne küfürvardı gayet seviyeli tartışıyordum sadece sesler yükseldi verecek cevap bulamadı haksız olduğunu biliyor ama ben kıpkırmızı olmuşum..annem de kapat telefonu çocuk ölecek karnında diye ağlıyor kadın..konuşamıcam daha fazla diyorum hala kaynana laf sayıyor. en son şunu dediğinin hatırlıyorum: hakkım haram olsun, Allah belanı versin, karnındakininm hayrını görme g...ümü öpsende gelmem artık dedi..kendi küfrediyor bana diyor saygısız terbiyesiz diye..bende sinirle çaktım telefonu duvara..yememişiçmemiş eşimi aramış. eşimde annemi aramış kızın gene ortalığı katmış diye..annesi demediğim şeyleri demişim gibi iftira atmış kendi dediklerini ben demişim gibi..eşim eve geldi annem yeter artık kızımın 5 yıldır gözyaşı ekmeğine katık oldu senin annene yetişilmez kızıımı götürüyorum dedi..hiç dememişti o güne kadar..eşimde bana seni öldürürüm boşanma yok filan dedi..ben de senin bacın boşandı öldümü hayatını yaşıyor gene evlendi dedim..anneme saygısızlık yapıp durdu..ben gidiyorum artık dayanamıyorum iftiracı annenle kal açıklama yapamıcam kime inanırsan inan dedim..ertesi gün kaynım geldi sen sonuna kadar haklısın ama annem böyle vs. vs dedi yani ne olursa olsun katlanılacakmış..ben katlanmam dedim çektim resti..kaynımda 40 yaşında filan..bende de 3 abi var..an be an beni takip ediyorlar biri tehdit ettiği anda çağrı at dakkasında ordayız dediler..ama hala karışmıyorlar tabi işin içine. normalde eşimi arayıp konuşmaları gerekir ailecek konuşulur bunlar ama abimler bana kıyamadılar üzülürüm diye muhattap olmadılar.onlar abi kardeş beni araya aldılar iki kardeş yok saygı mecburmuş yok annesi öyleymiş beni ilgilendirmez dedim bende..olaylar buraya kaldı geldi ve kapandı ama eşime benden artık kadınlık bekleme bir an bile yanımda olmayan bir adama annesinin karakterini bile bile annesine inanan birine verecek hiçbirşeyim yok dedim..onlarda 2. 3. evlilikler moda dayıları amcaları daha birinci ölmeden 2. karıyı alırlar hiç durma beni de boşamayı unutma ne de olsa aynı kandansınız senden sadakat bekleyecek değilim senin seviyene de inmem artık oğlum var benim için herkes öldü dedim. şimdi konuşmaya çalışıyor umrumda değil..çarş.günü doktora gittik hemşiresi bu ne hal dedi..bir haftada sinirden 3 kilo vermişim bende uykusuzum sancım çok filan dedim..o da şükret haline 35. haftana geldin bak bugün 32 haftalık bi bebeği alıcaz gelişim geriliği var Allah'tan ne istiyonuz filan dedi..eşim de o durumuna değil annemle tartıştılar dedi..annesini tanıyor sekreter..döndü eşime senin annende maaşallah car car car hiç susmuyor bu kız aylardır yataklarda siz müsade ederseniz annen gayet tepelerine binecek karakterde filan dedi..bana döndü eşimin yanında kötü gelin ol alma yanına cevap ver senden oğlundan önemli değil madem anlmıyor görüşme dedi eşim de dinledi çünkü vicdan azabı duymaya başlamıştı bana ve bebeğe karşı..doktora geçtik muayene olduk bebek doğum kanalına iyice girmiş..37 38. haftalarda böyle olmalı kasılmalar ve sancılar devam ediyor dedi..bebeğim 2.817 kg.olmuş 40 hafta olsaydı 4 kiloyu rahatlıkla bulur iri bir bebek sağlığıda yerinde dedi maaşallah..aldığım tek güzel haberdi..şimdi eşimi de takmıyorum etrafımdakiler nasıl çirkef bir sülale bunlar diyor...dün büyük görümcem nasılsın iyimisin diye aradı ben de iyiyim dedim uzatmadım kapattım kaynanam utanıcakmı yaptığından merak ediyorum..eşim bir daha görüşmeyecekmisinizdedi ben de doğmamış çocuğuma bana beddua eden kadını arayıp da evime davet edecek değilim kendi yüzü kaldıysa gelir dedim yani asla gelmeyecek vs. demedim..ama eğer laf sokmaya kalkarsa cevapları çat çat yapıştırırım bilesin dedim..o da ona uymasan duymasan filan dedi..konuşmak istemiyorum anneni düşünmek istemiyorum seni de dedim..o kadar kasmışımki karnımı alt taraflarım çatır çatır çatlamış...bapırmaktan ağlamaktan..Doktoruma da söyledi eşim annemle sorunlu stres yaşıyor dedi doktorum da uzak durun birbirinizden stres sancılları artırdığı gibi bebeği de strese sokar kritik dönemdeyiz 37 ye gelmemiz gerek canını sıkan insanlardan uzak dur dedi..eşim de anladı hatasını ama abisi gelip saçmalayınca gene onun fikrine döndü..it itin kuyruğna basmazmış..bir daha olursa biter diye resti çektim..Velhasıl daha doğurmadım inşallah da bekler..durum böyle kızlr çok uzun oldu ama içiimi dökmek istedim..sancılarım arttı alt tarafımda dolgnluk var sanki oturunca yüzüne oturuyormuşum gibi geliyor..sizi seviyorum tek dert ortağım sizlersiniz...gene de hanımefendiliğimi bozmadım oklar k.valdeme döndü bakalım nolucak benden uzak olsunlar da...
Agla agla canım çıktı ne hali varsa görsün bendeki herşeyi bitirio farkında degil sevgi mevgi kalmadı artık şeytan dio dogumada hbr verme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?