maşallah vakti ile gelir inşallah canım benim dr. da bu pazartesi yapacak çatı muayenemi bazı arkadaşlar erken değilmi diyor ama bilmiyorum ben ne kadar erken olursa o kadar sakıncası oluyormuş eşimin arkadaşı 36. haftada yaptırmış ve doğum başlamış biliyorum kafam karıştı pazartesi 36. haftamda oluyorum bilgisi olan arkadaşlardan bende bekliyorum tavsiye.:26:
Cok guzel anlatmışsin.Arkadaşım benim de senin gibi tüp bebek..çok iyi bir doktorum var, kendisi her iki doğum şeklini de anlatarak kararı bana bıraktı. Söylediği şeyler özetle şu: her iki doğum yöntemi de, normalde sezeryanda kolay değil. Normal olunca herşey kolay olcak diye birşey yok. Yada sezeryan çok kolay olcak diye birşey yok. Her ikisinde de işler yolunda gitmeyebilir, her ikisinde de süper kolay olabilir. Bu kişiden kişiye çok değişen birşey. O nedenle kimseyi dinleme, kimsenin dediğine de bakma.
Sen kendin nasıl rahatmhissediyorsan onu seç. Asla kendini normal doğum yapmak zorunda hissetme ve zorlama. Sezeryan için de keza aynı şekilde.
Doktorum normal doğumun 1 saat de sürebileceğini 16 saat de sürebileceğini söyledi. Gene sonuçta epidural yapınca acı hissetmiyorsun ama süreç uzuyor. Kendini uzun da olsa buna hazır görüyorsan, dayanırım diyorsan normal denerim de.
Ama stres oluyorsan, bebeğin için korkuyorsan o başka..
Ben sezeryan seçtim. Acıdan korkmuyorum, endişelenmiyorum da ama Kendi gerekçelerim şunlardı:
1. Çalışan biriyim. Topu topu 16 hafta iznim var. Bu haftasonu itibariyle izne cıkıyorum. Normal dogum tarihim 11 ekim, o tarihte de olup olmayacağının bi garantisi yok. Günüm de geçse, bekleye bekleye iznimin en az 3 haftasını yiyeceğim. Bunu istemedim açıkcası. Son dakkaya kadar iznimi biriktireyim diye bi tarafım çıktı çalışmaktan.. En kısa sürede olsun ki izin kaybetmeyeyim dedim.
2. Pek çok kişinin normal diye niyetlenip çeşitli sebeplerle sezeryana döndüğünü gördüm. Bari sezeryan günümü alayım sonrası Allah kerim dedim. Normalde de kesiyorlar alttan, sezeryanda da karnından kesiyorlar. Sonucta aynı gözümde..
Kimse seni normal yada sezeryan seçtiğin için yargılamayacak. Karar senin kararın.. İkisi de cesaret işi bence. Ama cesaretimiz olmasa buraya kadar gelemezdik değil mi? Tüp bebek için neler çektik, ne acılar ne üzüntüler, ne iğneler, yumurta toplamalar..
Günlerce karından, kalçadan iğneler.. Doğum bize vız gelir tırıs gider arkadaşım..
Hiç sıkıma canını..
ben yemek yedim gittim canım yarım veya bir saat sonra verdim kanı...
ama ınannın morelım cok bozuk evet tehlıkelı bır durum olsa eve gondermzdı ama ben sureklı bebegımı dusunuyorum geceler nasıl gececek ya bır kere daha dolanırsa ya sıkarsa kordon boğazını ya oksıjen gıtmzse
bunları dusunucen sureklııı çok tedırgınım aklım hep kızımda napıcam bennn boyle zaman nasıl gecer r napıcam ben
Yok canım maşallah az degıl bence muz ve pekmez kılo aldırıyor bebişe.selam anneler bu gün doktora gittim bebeğim 34 hafta 4 günlük 2400 gr geldi nasıl sizce ? bana az gibi geldi :S ilk aylarda önde gidiyodu hep kilosu ama son zamanlarda fazla almıyor nedense...
Maşallah bebişeKızlar 37+ 0 olduk bugün :) 1 hafta önce 3100 kg dı kızım.burda doğum yapanları gördükçe su ve nişan bekliyorum :) sabırsızlık hadsafada .
Hepimiz için kolay doğumlar olur inş :)
Senın ve bebegın saglıgı ıcın en uygunu hangısıyse dr yönlendırır canım normale musayıtse tabıkı normal ama önemlı olan saglık.kızlar herkes normal doğur diyor bana ya.ben sezaryen istiyordum herkes normal doğur diyor bana.korkuyorumda..
10 eylül 2013 saat: 14:45 kızımla buluşma anım :)
gece başlayan gaz sancısına benzeyen ağrılarım 2 saatte bir gelmeye başladı. sonra saatte 1, sonra yarım saatte 1 derken sabah oldu. eşime kahvaltı hazırladım işe gönderdim ve hiçbirşey belli etmedim. hep acaba mı diyordum kendi kendime.
Sonra ishalim başladı ve ağrılar şiddetlendi. Sancıların süresi 20 dakikaya kadar inince kayınvalideme indim alt katımda oturuyor kendisi.
Hemen apar topar hastaneye gittik. ben daha durun belki değildir diyorum :) ağrılar halen çekilir gibi gülüp konuşabiliyorum..
acil muayeneye girdik ve doktor muayne etti vee açıklığım 4 cm olmuştu bile.
hemen yatış yaptı benim etekler tutuştu:) eşimi aradım apar topar işyerinden geldi. ebeler sürekli tuşe yapıyorlar açılma 5 cm..suyumu patlattılar,
o sırada rahim açıcı iğne ve suni sancı verildi. ve 15 dakikalık tarif edemeyeceğim sancılardan sonra açılmam 9 cm ve sancı aralıkları 2 dakikaya düştü ben halen odadayım.
doktorum geldi beni doğum odasına aldılar. çatala çıktım hemen kesi yapıldı. ilk ıkınmada bebişimin kafası, ikinci ıkınmada bebişim doktorun elindeydi. ya rabbim bir doğum bu kadar mı kolay olur sana binlerce şükürler olsun. 20 dakikada doğurdum hemde çatır çatır inanması o kadar güç ki.. herkese böyle doğumlar nasip olsun
ama ınannın morelım cok bozuk evet tehlıkelı bır durum olsa eve gondermzdı ama ben sureklı bebegımı dusunuyorum geceler nasıl gececek ya bır kere daha dolanırsa ya sıkarsa kordon boğazını ya oksıjen gıtmzse
bunları dusunucen sureklııı çok tedırgınım aklım hep kızımda napıcam bennn boyle zaman nasıl gecer r napıcam ben
Canım kolay degil aklından çıkaramazsın simdi. Ne kadar Dr eve de göndermiş olsa da. Ama Allah'ın izniyle birsey olmaz insallah. Dr'un dikkat etmen gereken birsey söyledi mı. Yada daha sık muayene edeceğim dedi mı?
3 kere dolandıgi zaman hemen etkiliyor muymuş bebegi? Sen istirahat et bol bol.
Acil birsey görseydi Dr bence de eve göndermezdi.
Canım bebişin hareketlerını takıp edersın ona göre bır yol ızlersın bır durum olmaz ınanıyorumkı yuregını ferah tut olmazsa arada nstye gır .
yaılacak bır şey yokki jasmın cım ynı eve gondermekten başka yok haftya gel dedı bana sonrakı haftda sezeryan ama her hafta 1 hafta one alınıyo doğum ınan korkuyorum çok dun burda yazdım bugun doğururum dıye akşam çunku çok hareketlıydı anladım oyuzden sabah gıttım yoksa bızım kontrol yarındı kılo az alıyo 2850 de kaldı napıcam almıyo kıloda pekmez içiyom kaşık kaşık hareket etse korkuyom dolucak dıye etmse korkuyom bışey mı oldu dıye
önde gıdıyodu kılosu canım bı anda durdu dr ıyı dıyor kılo değil gelişime bakarız bız dıyor bı 3 olsaydı rahatlardım Allah bılıyor artk canım ınann hiç bişeye odaklanamıyorumCanım kilosu iyi bence. Bizimkiler aynı gidiyordu. Benimki de 2900 olmus. Bende o kadar muz pekmez vs yediğim halde. Sık sık takip edeceksin artık bebeğini. İnsallah vakit dolar da alırlar bebisini. Sonuçta bizimle olup da doğuranlar cok var. Erkene de alınsa sorun degil.
Büyüdüler artık.
Tahmin edebiliyorum canım. Belki alır daha kilo. Belli olmaz.önde gıdıyodu kılosu canım bı anda durdu dr ıyı dıyor kılo değil gelişime bakarız bız dıyor bı 3 olsaydı rahatlardım Allah bılıyor artk canım ınann hiç bişeye odaklanamıyorum
Kızlar 37+ 0 olduk bugün :) 1 hafta önce 3100 kg dı kızım.burda doğum yapanları gördükçe su ve nişan bekliyorum :) sabırsızlık hadsafada .
Hepimiz için kolay doğumlar olur inş :)
doktorda beni korkuttu canım bu saatten sonra her an hazırlıklı ol dedi..sancına suyuna dikkat et dedi kanaman olursa direkt geliyorsun dedi...
Canim dun aynı şey benim basima geldi( hep onde çıkardı bu sefer bir hafta geriye düşmüş doktor hersey yolunda saglıgı iyi dedi bebekler rutin büyümezler 36+3 te 2500 cikti ( iki hafta sonra dogum var 3 kilo olur mu bilmiyorum (
Canım kilosu iyi bence. Bizimkiler aynı gidiyordu. Benimki de 2900 olmus. Bende o kadar muz pekmez vs yediğim halde. Sık sık takip edeceksin artık bebeğini. İnsallah vakit dolar da alırlar bebisini. Sonuçta bizimle olup da doğuranlar cok var. Erkene de alınsa sorun degil.
Büyüdüler artık.
cnm ssenin bebek 35 haftalıkken kaç kiloydu haturlıyomusun
Saolasın canım amin inşallah. 36.hafta bıraz erken ama bır sakıncası umarım olmaz doktorun daha ıyı bılır tabıkı benım 38 de falan olucak dogumu tetiklediğini bende duymustum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?