• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
eşim parça pinçik etti kurabiyeleri:1::1: dedim ne yapıyosun on kuruş arıyorum diyo:1: boğazına falan kaçar ben bakayım hangisinde var dedi parçaladı iyice 4 taneden 1 tanesinde çıktı ayarlamıştır o diyo :1:

canım sen sakın yeme:)dedıgı gıbı bogazına falan kaçar hepsınde kesın vardır o kurabıyelerın:)

Son düzenleme:
canım sen sakın yeme:)bencede ayarlamıştır o ay ne kadar yuzsuzluk yaaaa ayıp be:52:

ben çıkmasada hediyesini alıp verecektim zaten canım.aklında kalmasın sonra acaba çıkmışmıydı bişey almadı diye:37: başka biri olsa böyle şey düşünmeyeceğini bilirim ama o düşünür.eşimde ben ne aldıysam bir kere görmedim üstünde elinde ama başkaları aldımı söyler söyler durur şu aldı şu aldı diye dedi amca olduğu için güceniyor kıymet verilmemesine ama olsun gene o amca olarak kaliteli güzel bi hediye alır verir biz yapalımda varsın o kıymet bilmesin.onlar hiç sormadılar bile bebek nasıl diye diyorum senin kızının yüzne bile bakmayacaklar şimdiden şişirdiler kendilerini bebeğimizolcak diye doğdumu yanlarına varılmaz tafradan..bazen kızıyorum eşime çok yüz veriyosun bu kadar üstüne düşme yeğenlerinin bize neler yapıyolar onlar seninkinin yüzüne bakmayacaklar diyorum sonrada üzülüyorum amca sonuçta..benimde yeğenim var bende çok seviyoprum yeğenimi..eşime hak veriyorum..ama ama işte..

selam anneler bu gün doktora gittim bebeğim 34 hafta 4 günlük 2400 gr geldi nasıl sizce ? bana az gibi geldi :S ilk aylarda önde gidiyodu hep kilosu ama son zamanlarda fazla almıyor nedense...
Bence iyi canım benim de 35.haftamda 2400 çıkmıştı.
evet doktoruma ısındım canım en azından aldı karşısına nazikçe herşeyi anlattı...hastaneden de memnun kaldım sancı odaları herkesin ayrıymış...o sesleri de duymak istemiyordum ebe ve hemşireyle konuştuk doğum hakkında...neler lazım neler gerekli diye...yarın çıkacak sonuç inşallah aksi bir durum yoktur...
İyi hadi cok sevindim. Sonucların da iyi çıkar insallah.
Kızlar 37+ 0 olduk bugün :) 1 hafta önce 3100 kg dı kızım.burda doğum yapanları gördükçe su ve nişan bekliyorum :) sabırsızlık hadsafada .
Hepimiz için kolay doğumlar olur inş :)
İnsallsh canım. Hepimizi bir heyecan sardı dediğin gibi :)
kızlar herkes normal doğur diyor bana ya.ben sezaryen istiyordum herkes normal doğur diyor bana.korkuyorumda..
Normal doğurma imkanın varsa en iyisi o tabii ki adı üstünde normal.
Dr geldim şimdi 2200 olmuş bizim kız :) nst sancı çıkmadı pzt okula gitcem bakalım inş tekrar etmez 34.haftamızdaymışız ve önceden tersti şimdi başı aşağı dönmüş normal doğum görünüyor şimdilik :18:benide korku sardı:(((
Maasallah bebeğine.
Hayırlısı olsun insallah. Hic korkma bence.

Bence iyi canım benim de 35.haftamda 2400 çıkmıştı.

İyi hadi cok sevindim. Sonucların da iyi çıkar insallah.

İnsallsh canım. Hepimizi bir heyecan sardı dediğin gibi :)

Normal doğurma imkanın varsa en iyisi o tabii ki adı üstünde normal.

Maasallah bebeğine.
Hayırlısı olsun insallah. Hic korkma bence.

herkes bişey anlattı.kimisinin bebeği sıkışmış normal doğumda kimisi oksijensiz kalmış bebeği sakat olmuş ya her kafadan bises..çok stresliyim tüp bebekle hamile kaldım hep stres heyecan korku..iyice alt üst oldu kafam

9 Ekim olan sezeryan tarıhımız 3 Ekim'e alındı :( kordon bor kez daha dolanmış çünkü dündü randevum apar topar bugün gittık hastaneye kilosuda durdu

Kilo mu almıyomuş ya :(
Kaç kere dolanmış Allah Allah bu çocuklar nasıl beceriyolar bunu içerde
Hayırlısı oldun Sezincim
Bakslım bizimli kaç kere dolamış haftaya kontrolüm

herkes bişey anlattı.kimisinin bebeği sıkışmış normal doğumda kimisi oksijensiz kalmış bebeği sakat olmuş ya her kafadan bises..çok stresliyim tüp bebekle hamile kaldım hep stres heyecan korku..iyice alt üst oldu kafam

Aynı durum bende de var normal doğum korkutuyor doktorum normal diyor ama başı daha doğum kanalına girmedi Allah hayırlısını nasip etsin yavrucuklarımıza

Aynı durum bende de var normal doğum korkutuyor doktorum normal diyor ama başı daha doğum kanalına girmedi Allah hayırlısını nasip etsin yavrucuklarımıza

sanki normal doğumu yapamıcak başaramıcak bebeğime bişey olcak gibi geliyor..psikolojim alt üst oluyor doğumu düşündükçe..

bir uyuyup gelim dedim zaten doğru düzgün uyuyamadım da ama siz baya kaynatmışsınız valla geçmişe yetişemicem işim var çünkü kışlık patlıcan yapıcam buzluğa koymak için:6::6:

ezinem kaç kilo olmuş bebiş merak ettim

3200 olmuş canım benim

Gece rüyalarıma bile giriyor dün gece kendimi doğum yapmış gördüm bebeği görmedim ama çok rahatlamış hissediyordum kendimi şu bekleyiş bitse herşeyi yoluna girecek ama bir türlü olmuyor ben hiçbirşey görmeyeyim duymayayım oğlumu kucağıma alayım istiyorum bu biraz bencillik ama korku insanı bencilleştiriyor sanırım eskiden hiç korkmazdım doğumdan ama şimdi ona bişey olacak diye aklım çıkıyor

Kızlar şekerim yüksek çıkmış 135....bu yüzden olabilir mi göbükünün büyük çıkması...hormonlar normal çıkmış...

Kızlar şekerim yüksek çıkmış 135....bu yüzden olabilir mi göbükünün büyük çıkması...hormonlar normal çıkmış...

Canım 120 nin altında olması gerekiyor normalde yemekten 2saat sonra ölçüm yapıldığında. Bende şeker çıktı. Ama benim bebekte minyon.3kg bile dogmayabilir dedi dr.yani şeker bende kilolu bebek yapmadı. Diyetten midir bilmiyorum. Ama genelde kilo yapıyor bebekte

sanki normal doğumu yapamıcak başaramıcak bebeğime bişey olcak gibi geliyor..psikolojim alt üst oluyor doğumu düşündükçe..

Arkadaşım benim de senin gibi tüp bebek..çok iyi bir doktorum var, kendisi her iki doğum şeklini de anlatarak kararı bana bıraktı. Söylediği şeyler özetle şu: her iki doğum yöntemi de, normalde sezeryanda kolay değil. Normal olunca herşey kolay olcak diye birşey yok. Yada sezeryan çok kolay olcak diye birşey yok. Her ikisinde de işler yolunda gitmeyebilir, her ikisinde de süper kolay olabilir. Bu kişiden kişiye çok değişen birşey. O nedenle kimseyi dinleme, kimsenin dediğine de bakma.
Sen kendin nasıl rahatmhissediyorsan onu seç. Asla kendini normal doğum yapmak zorunda hissetme ve zorlama. Sezeryan için de keza aynı şekilde.
Doktorum normal doğumun 1 saat de sürebileceğini 16 saat de sürebileceğini söyledi. Gene sonuçta epidural yapınca acı hissetmiyorsun ama süreç uzuyor. Kendini uzun da olsa buna hazır görüyorsan, dayanırım diyorsan normal denerim de.
Ama stres oluyorsan, bebeğin için korkuyorsan o başka..

Ben sezeryan seçtim. Acıdan korkmuyorum, endişelenmiyorum da ama Kendi gerekçelerim şunlardı:
1. Çalışan biriyim. Topu topu 16 hafta iznim var. Bu haftasonu itibariyle izne cıkıyorum. Normal dogum tarihim 11 ekim, o tarihte de olup olmayacağının bi garantisi yok. Günüm de geçse, bekleye bekleye iznimin en az 3 haftasını yiyeceğim. Bunu istemedim açıkcası. Son dakkaya kadar iznimi biriktireyim diye bi tarafım çıktı çalışmaktan.. En kısa sürede olsun ki izin kaybetmeyeyim dedim.
2. Pek çok kişinin normal diye niyetlenip çeşitli sebeplerle sezeryana döndüğünü gördüm. Bari sezeryan günümü alayım sonrası Allah kerim dedim. Normalde de kesiyorlar alttan, sezeryanda da karnından kesiyorlar. Sonucta aynı gözümde..

Kimse seni normal yada sezeryan seçtiğin için yargılamayacak. Karar senin kararın.. İkisi de cesaret işi bence. Ama cesaretimiz olmasa buraya kadar gelemezdik değil mi? Tüp bebek için neler çektik, ne acılar ne üzüntüler, ne iğneler, yumurta toplamalar..
Günlerce karından, kalçadan iğneler.. Doğum bize vız gelir tırıs gider arkadaşım..
Hiç sıkıma canını..

Canım 120 nin altında olması gerekiyor normalde yemekten 2saat sonra ölçüm yapıldığında. Bende şeker çıktı. Ama benim bebekte minyon.3kg bile dogmayabilir dedi dr.yani şeker bende kilolu bebek yapmadı. Diyetten midir bilmiyorum. Ama genelde kilo yapıyor bebekte

ben yemek yedim gittim canım yarım veya bir saat sonra verdim kanı...

çok sağolcanım...hepiniz sağolun..ALLAH ım hepinize mutlu doğumlar nasip etsin..sağlıkla hemencecik kavuşun yavrunuza..
..
Çok geçmiş olsun Allahım hayırlısıyla öpüp koklamayı nasip etsin sütünü verebilirsin inşallah stres yapma bol su iç allahım yar ve yardımcın olsun

Arkadaşım benim de senin gibi tüp bebek..çok iyi bir doktorum var, kendisi her iki doğum şeklini de anlatarak kararı bana bıraktı. Söylediği şeyler özetle şu: her iki doğum yöntemi de, normalde sezeryanda kolay değil. Normal olunca herşey kolay olcak diye birşey yok. Yada sezeryan çok kolay olcak diye birşey yok. Her ikisinde de işler yolunda gitmeyebilir, her ikisinde de süper kolay olabilir. Bu kişiden kişiye çok değişen birşey. O nedenle kimseyi dinleme, kimsenin dediğine de bakma.
Sen kendin nasıl rahatmhissediyorsan onu seç. Asla kendini normal doğum yapmak zorunda hissetme ve zorlama. Sezeryan için de keza aynı şekilde.
Doktorum normal doğumun 1 saat de sürebileceğini 16 saat de sürebileceğini söyledi. Gene sonuçta epidural yapınca acı hissetmiyorsun ama süreç uzuyor. Kendini uzun da olsa buna hazır görüyorsan, dayanırım diyorsan normal denerim de.

Ben sezeryan seçtim. Acıdan korkmuyorum, endişelenmiyorum da ama Kendi gerekçelerim şunlardı:
1. Çalışan biriyim. Topu topu 16 hafta iznim var. Bu haftasonu itibariyle izne cıkıyorum. Normal dogum tarihim 11 ekim, o tarihte de olup olmayacağının bi garantisi yok. Günüm de geçse, bekleye bekleye iznimin en az 3 haftasını yiyeceğim. Bunu istemedim açıkcası. Son dakkaya kadar iznimi biriktireyim diye bi tarafım çıktı çalışmaktan.. En kısa sürede olsun ki izin kaybetmeyeyim dedim.
2. Pek çok kişinin normal diye niyetlenip çeşitli sebeplerle sezeryana döndüğünü gördüm. Bari sezeryan günümü alayım sonrası Allah kerim dedim. Normalde de kesiyorlar alttan, sezeryanda da karnından kesiyorlar. Sonucta aynı gözümde..

Kimse seni normal yada sezeryan seçtiğin için yargılamayacak. Karar senin kararın.. İkisi de cesaret işi bence. Ama cesaretimiz olmasa buraya kadar gelemezdik değil mi? Tüp bebek için neler çektik, ne acılar ne üzüntüler, ne iğneler, yumurta toplamalar..
Günlerce karından, kalçadan iğneler.. Doğum bize vız gelir tırıs gider arkadaşım..
Hiç sıkıma canını..

resmen benimde içimdekileri analtmışsın arkadaşım benimde topu topu 16 hafta iznim var ve hala canımdan can giderek hergün işe geliyorum haftaya perşembe akşamına kadarda çalışacağım benimde 15 ekim normalde doğum tarihimve beklemek istemiyorum ewde boşa oturup zamanın gitsin istemiyorum ama yasal olarakda haftaya son çalışma günüm..sana ne zaman için gün verdi dr un sezeryana ?
yarın bende dr a gidicem malum çatı muayenesine bekliyo ama net bnir şekilde konuşmak istiyorum bakalım..en son geçen hafat dr a gittiğimde kilosu 2.940 dı bakalım büyümüşmü kızım ?

inş. hakkımızda en güzel en hayırlı şeyler olsun ve kavuşalım yawrularımıza..

Son düzenleme:

Hiç sıkıma canını..

çok güzel anlatmışsın canım çok sağol benimde gönlüm sezaryenden yana..ama dediğim gibi hep kafa karışıklığı işte..çok sağol canım tekrar

resmen benimde içimdekileri analtmışsın arkadaşım benimde topu topu 16 hafta iznim var ve hala canımdan can giderek hergün işe geliyorum haftaya perşembe akşamına kadarda çalışacağım benimde 15 ekim normalde doğum tarihimve beklemek istemiyorum ewde boşa oturup zamanın gitsin istemiyorum ama yasal olarakda haftaya son çalışma günüm..sana ne zaman için gün verdi dr un sezeryana ?
yarın bende dr a gidicem malum çatı muayenesine bekliyo ama net bnir şekilde konuşmak istiyorum bakalım..en son geçen hafat dr a gittiğimde kilosu 2.940 dı bakalım büyümüşmü kızım ?

inş. hakkımızda en güzel en hayırlı şeyler olsun ve kavuşalım yawrularımıza..

Ben yarın izne ayrılıyorum. 1 ekimde de sezeryanım var eğer bebiş beklerse o zamanı..
Zaten bu şartlarda bile yine 1 hafta iznim gidiyor. En iyi ihtimalle 1 hafta hep kayıp..

15 ekim bormal gününse senin de 5 ekimde sez. Olman lazım eğer sezeryan istersen.
Bu haftalarda çok cabuk büyüyorlar. 2 haftada 500gr aldı benim kızım da. En son 3kg idi geçen hafta.

çok sağolcanım...hepiniz sağolun..ALLAH ım hepinize mutlu doğumlar nasip etsin..sağlıkla hemencecik kavuşun yavrunuza..
dün spinal sez ile doğum yaptım...dua edin hepiniz kızım kuvezde..3260 gr.ve 52 cm doğdu ama daha sonradan sez doğumdan kaynaklandığını öğrendiğim bi sorun yaşıyorz...bebeğim çıkarken akciğer ıslaklığı olmuş yani solunum güçlüğü çekiyrz.bı yüzden küvezde yavrucağım...yapabiliosanız normal doğum yapın derim..ilk bebeğimde hiç böyle bi sorun yaşamamıştım..o da sez.dı...37 hafta 3 günde doğum yaptım..dr lar durumunun iyi gittiğini sölüyr.,ilkj gördüğümde hüngür hüngür ağladım emzirmeme bile izin vermediler..şimdi evdeyin kızım hastanede..eşim gitti görmeye rengi koyu morumsuydu..şimdi açılmış bembeyaz olmuş diyor..dr da iyiye gidiyor en geç bir hafta sora taburcu ederiz dedi..
dua edin şöyle içten kızlar..bana sütü sağ biz verelim diyorlar ama sütüm yok ki sağayım.bir iki damla anca geldi..
yarın öbür gün gidicem hergün vericem sütümü 1 damla da olsa..çok acıyo göğüslerim..acaba sağmakla yanlış mı yapıyorum başka bi şansım yok.çıkarmıolar kuvezden..bi görseniz hızlı hızlı soluk alıp veriodu en son gördüğümde yavrucağım..
en kötüsü de yan odalardan bebek sesleri gelio..odamdaki bebek kuvezini götürmeleri..
tutramadım kendimi boşaldı gözyaşlarım..şimdi olduğu gibi...

Canım kendini üzdüğün için sütün gelmiyodur. Bir haftaya güzel bebeğin kollarında olacak bunu düşün annesi. Sütün ona lazım. Moralini yüksek tut. Allahım korusun kollasın miniğini

Canım sonuçta sezeryanda da normal doğumda da herkesin bir korku senaryosu oluyor.
O yüzden düşünmem bence. Benimki de tup bebek. Öncelikle normali deneyeceğim olmazsa yani cati dar olur, kafa buyuk olur, baska birsey çıkar sezeryana yöneleceğiz.
Allah koruyor bebecikleri. Ona bakarsan sezeryan da da ciğerler ilgili sorunlar olabilir diyorlar. Sdf82 arkadasımızın bebegi su an o yüzden kuvesteymis ya. Onu da cok diyen var. Ama o senaryolar bizim doğumlarımızda da olacak diye birsey yok.
Allah büyüktür. Ben hangisi hayırlısı olacaksa o olsun diyorum.

Back