eşim parça pinçik etti kurabiyeleridedim ne yapıyosun on kuruş arıyorum diyo boğazına falan kaçar ben bakayım hangisinde var dedi parçaladı iyice 4 taneden 1 tanesinde çıktı ayarlamıştır o diyo
canım sen sakın yeme:)bencede ayarlamıştır o ay ne kadar yuzsuzluk yaaaa ayıp be
Bence iyi canım benim de 35.haftamda 2400 çıkmıştı.selam anneler bu gün doktora gittim bebeğim 34 hafta 4 günlük 2400 gr geldi nasıl sizce ? bana az gibi geldi :S ilk aylarda önde gidiyodu hep kilosu ama son zamanlarda fazla almıyor nedense...
İyi hadi cok sevindim. Sonucların da iyi çıkar insallah.evet doktoruma ısındım canım en azından aldı karşısına nazikçe herşeyi anlattı...hastaneden de memnun kaldım sancı odaları herkesin ayrıymış...o sesleri de duymak istemiyordum ebe ve hemşireyle konuştuk doğum hakkında...neler lazım neler gerekli diye...yarın çıkacak sonuç inşallah aksi bir durum yoktur...
İnsallsh canım. Hepimizi bir heyecan sardı dediğin gibi :)Kızlar 37+ 0 olduk bugün :) 1 hafta önce 3100 kg dı kızım.burda doğum yapanları gördükçe su ve nişan bekliyorum :) sabırsızlık hadsafada .
Hepimiz için kolay doğumlar olur inş :)
Normal doğurma imkanın varsa en iyisi o tabii ki adı üstünde normal.kızlar herkes normal doğur diyor bana ya.ben sezaryen istiyordum herkes normal doğur diyor bana.korkuyorumda..
Maasallah bebeğine.Dr geldim şimdi 2200 olmuş bizim kız :) nst sancı çıkmadı pzt okula gitcem bakalım inş tekrar etmez 34.haftamızdaymışız ve önceden tersti şimdi başı aşağı dönmüş normal doğum görünüyor şimdilik :18:benide korku sardı((
Bence iyi canım benim de 35.haftamda 2400 çıkmıştı.
İyi hadi cok sevindim. Sonucların da iyi çıkar insallah.
İnsallsh canım. Hepimizi bir heyecan sardı dediğin gibi :)
Normal doğurma imkanın varsa en iyisi o tabii ki adı üstünde normal.
Maasallah bebeğine.
Hayırlısı olsun insallah. Hic korkma bence.
9 Ekim olan sezeryan tarıhımız 3 Ekim'e alındıkordon bor kez daha dolanmış çünkü dündü randevum apar topar bugün gittık hastaneye kilosuda durdu
herkes bişey anlattı.kimisinin bebeği sıkışmış normal doğumda kimisi oksijensiz kalmış bebeği sakat olmuş ya her kafadan bises..çok stresliyim tüp bebekle hamile kaldım hep stres heyecan korku..iyice alt üst oldu kafam
Aynı durum bende de var normal doğum korkutuyor doktorum normal diyor ama başı daha doğum kanalına girmedi Allah hayırlısını nasip etsin yavrucuklarımıza
bir uyuyup gelim dedim zaten doğru düzgün uyuyamadım da ama siz baya kaynatmışsınız valla geçmişe yetişemicem işim var çünkü kışlık patlıcan yapıcam buzluğa koymak için
ezinem kaç kilo olmuş bebiş merak ettim
inşallah nişandır ona razıyım yeterki bebeğime bşy olmasın
Kızlar şekerim yüksek çıkmış 135....bu yüzden olabilir mi göbükünün büyük çıkması...hormonlar normal çıkmış...
herkes bişey anlattı.kimisinin bebeği sıkışmış normal doğumda kimisi oksijensiz kalmış bebeği sakat olmuş ya her kafadan bises..çok stresliyim tüp bebekle hamile kaldım hep stres heyecan korku..iyice alt üst oldu kafam
sanki normal doğumu yapamıcak başaramıcak bebeğime bişey olcak gibi geliyor..psikolojim alt üst oluyor doğumu düşündükçe..
Canım 120 nin altında olması gerekiyor normalde yemekten 2saat sonra ölçüm yapıldığında. Bende şeker çıktı. Ama benim bebekte minyon.3kg bile dogmayabilir dedi dr.yani şeker bende kilolu bebek yapmadı. Diyetten midir bilmiyorum. Ama genelde kilo yapıyor bebekte
Çok geçmiş olsun Allahım hayırlısıyla öpüp koklamayı nasip etsin sütünü verebilirsin inşallah stres yapma bol su iç allahım yar ve yardımcın olsunçok sağolcanım...hepiniz sağolun..ALLAH ım hepinize mutlu doğumlar nasip etsin..sağlıkla hemencecik kavuşun yavrunuza..
..
Arkadaşım benim de senin gibi tüp bebek..çok iyi bir doktorum var, kendisi her iki doğum şeklini de anlatarak kararı bana bıraktı. Söylediği şeyler özetle şu: her iki doğum yöntemi de, normalde sezeryanda kolay değil. Normal olunca herşey kolay olcak diye birşey yok. Yada sezeryan çok kolay olcak diye birşey yok. Her ikisinde de işler yolunda gitmeyebilir, her ikisinde de süper kolay olabilir. Bu kişiden kişiye çok değişen birşey. O nedenle kimseyi dinleme, kimsenin dediğine de bakma.
Sen kendin nasıl rahatmhissediyorsan onu seç. Asla kendini normal doğum yapmak zorunda hissetme ve zorlama. Sezeryan için de keza aynı şekilde.
Doktorum normal doğumun 1 saat de sürebileceğini 16 saat de sürebileceğini söyledi. Gene sonuçta epidural yapınca acı hissetmiyorsun ama süreç uzuyor. Kendini uzun da olsa buna hazır görüyorsan, dayanırım diyorsan normal denerim de.
Ama stres oluyorsan, bebeğin için korkuyorsan o başka..
Ben sezeryan seçtim. Acıdan korkmuyorum, endişelenmiyorum da ama Kendi gerekçelerim şunlardı:
1. Çalışan biriyim. Topu topu 16 hafta iznim var. Bu haftasonu itibariyle izne cıkıyorum. Normal dogum tarihim 11 ekim, o tarihte de olup olmayacağının bi garantisi yok. Günüm de geçse, bekleye bekleye iznimin en az 3 haftasını yiyeceğim. Bunu istemedim açıkcası. Son dakkaya kadar iznimi biriktireyim diye bi tarafım çıktı çalışmaktan.. En kısa sürede olsun ki izin kaybetmeyeyim dedim.
2. Pek çok kişinin normal diye niyetlenip çeşitli sebeplerle sezeryana döndüğünü gördüm. Bari sezeryan günümü alayım sonrası Allah kerim dedim. Normalde de kesiyorlar alttan, sezeryanda da karnından kesiyorlar. Sonucta aynı gözümde..
Kimse seni normal yada sezeryan seçtiğin için yargılamayacak. Karar senin kararın.. İkisi de cesaret işi bence. Ama cesaretimiz olmasa buraya kadar gelemezdik değil mi? Tüp bebek için neler çektik, ne acılar ne üzüntüler, ne iğneler, yumurta toplamalar..
Günlerce karından, kalçadan iğneler.. Doğum bize vız gelir tırıs gider arkadaşım..
Hiç sıkıma canını..
Arkadaşım benim de senin gibi tüp bebek..çok iyi bir doktorum var, kendisi her iki doğum şeklini de anlatarak kararı bana bıraktı. Söylediği şeyler özetle şu: her iki doğum yöntemi de, normalde sezeryanda kolay değil. Normal olunca herşey kolay olcak diye birşey yok. Yada sezeryan çok kolay olcak diye birşey yok. Her ikisinde de işler yolunda gitmeyebilir, her ikisinde de süper kolay olabilir. Bu kişiden kişiye çok değişen birşey. O nedenle kimseyi dinleme, kimsenin dediğine de bakma.
Sen kendin nasıl rahatmhissediyorsan onu seç. Asla kendini normal doğum yapmak zorunda hissetme ve zorlama. Sezeryan için de keza aynı şekilde.
Doktorum normal doğumun 1 saat de sürebileceğini 16 saat de sürebileceğini söyledi. Gene sonuçta epidural yapınca acı hissetmiyorsun ama süreç uzuyor. Kendini uzun da olsa buna hazır görüyorsan, dayanırım diyorsan normal denerim de.
Ama stres oluyorsan, bebeğin için korkuyorsan o başka..
Ben sezeryan seçtim. Acıdan korkmuyorum, endişelenmiyorum da ama Kendi gerekçelerim şunlardı:
1. Çalışan biriyim. Topu topu 16 hafta iznim var. Bu haftasonu itibariyle izne cıkıyorum. Normal dogum tarihim 11 ekim, o tarihte de olup olmayacağının bi garantisi yok. Günüm de geçse, bekleye bekleye iznimin en az 3 haftasını yiyeceğim. Bunu istemedim açıkcası. Son dakkaya kadar iznimi biriktireyim diye bi tarafım çıktı çalışmaktan.. En kısa sürede olsun ki izin kaybetmeyeyim dedim.
2. Pek çok kişinin normal diye niyetlenip çeşitli sebeplerle sezeryana döndüğünü gördüm. Bari sezeryan günümü alayım sonrası Allah kerim dedim. Normalde de kesiyorlar alttan, sezeryanda da karnından kesiyorlar. Sonucta aynı gözümde..
Kimse seni normal yada sezeryan seçtiğin için yargılamayacak. Karar senin kararın.. İkisi de cesaret işi bence. Ama cesaretimiz olmasa buraya kadar gelemezdik değil mi? Tüp bebek için neler çektik, ne acılar ne üzüntüler, ne iğneler, yumurta toplamalar..
Günlerce karından, kalçadan iğneler.. Doğum bize vız gelir tırıs gider arkadaşım..
Hiç sıkıma canını..
resmen benimde içimdekileri analtmışsın arkadaşım benimde topu topu 16 hafta iznim var ve hala canımdan can giderek hergün işe geliyorum haftaya perşembe akşamına kadarda çalışacağım benimde 15 ekim normalde doğum tarihimve beklemek istemiyorum ewde boşa oturup zamanın gitsin istemiyorum ama yasal olarakda haftaya son çalışma günüm..sana ne zaman için gün verdi dr un sezeryana ?
yarın bende dr a gidicem malum çatı muayenesine bekliyo ama net bnir şekilde konuşmak istiyorum bakalım..en son geçen hafat dr a gittiğimde kilosu 2.940 dı bakalım büyümüşmü kızım ?
inş. hakkımızda en güzel en hayırlı şeyler olsun ve kavuşalım yawrularımıza..
çok sağolcanım...hepiniz sağolun..ALLAH ım hepinize mutlu doğumlar nasip etsin..sağlıkla hemencecik kavuşun yavrunuza..
dün spinal sez ile doğum yaptım...dua edin hepiniz kızım kuvezde..3260 gr.ve 52 cm doğdu ama daha sonradan sez doğumdan kaynaklandığını öğrendiğim bi sorun yaşıyorz...bebeğim çıkarken akciğer ıslaklığı olmuş yani solunum güçlüğü çekiyrz.bı yüzden küvezde yavrucağım...yapabiliosanız normal doğum yapın derim..ilk bebeğimde hiç böyle bi sorun yaşamamıştım..o da sez.dı...37 hafta 3 günde doğum yaptım..dr lar durumunun iyi gittiğini sölüyr.,ilkj gördüğümde hüngür hüngür ağladım emzirmeme bile izin vermediler..şimdi evdeyin kızım hastanede..eşim gitti görmeye rengi koyu morumsuydu..şimdi açılmış bembeyaz olmuş diyor..dr da iyiye gidiyor en geç bir hafta sora taburcu ederiz dedi..
dua edin şöyle içten kızlar..bana sütü sağ biz verelim diyorlar ama sütüm yok ki sağayım.bir iki damla anca geldi..
yarın öbür gün gidicem hergün vericem sütümü 1 damla da olsa..çok acıyo göğüslerim..acaba sağmakla yanlış mı yapıyorum başka bi şansım yok.çıkarmıolar kuvezden..bi görseniz hızlı hızlı soluk alıp veriodu en son gördüğümde yavrucağım..
en kötüsü de yan odalardan bebek sesleri gelio..odamdaki bebek kuvezini götürmeleri..
tutramadım kendimi boşaldı gözyaşlarım..şimdi olduğu gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?