Amin canım inşallah benim bebişte 3 gündür baş aşağı duruyor bende korktum daha 5 haftamız var erken yani bu nüüzdeki pazar dr randevumuz var çatı muyenesi olucaz biraz heyecan sardı beni inşallah erken doğu riskim olmaz.
olsun canım allahın izniyle bişey olmaz. çokda erken değil haftalarımız.biraz az kilolu doğarlar o da çok sorun değil sonradan alırlar. allah sağlık versin.
Şimdi doktordan geldik... 37+5 deyiz... bebeğim bir haftada 700 gr almış ve 3700 olmuş. daha 15 günüm var benim. doktor bi dahaki hafta da böyle giderse hiç riske girmeyiz sezeryan olur dedi. 4kgdan sonrasını genelde sezeryan yapıyor doktorum.. bende hep normal diyodum. şok oldum birden. bebek de artık kanala girmiş. doğumun da uzakta değil dedi.. Normal doğum isteyen ben haftaya kadar sancılarım başlarsa diye korkmaya başladım. nasıl doğururum diye.. bir hafta nasıl geçecek? öf...
maşallah canım bebeğine çok güzel kilo almış.son haftalar asıl kiloları alıyorlar dedikleri bu olsa gerek.
valla nezaman olacağını bilememek insanı nasıl tedirgin ediyo herseyım hazır ben de bi cengaver gibi cesur oluyorum bi kedi gibi korkak bı ortam yok normal doğum istiyorum ama su doğumun her an olabilme durumu beni bitiririyoooo:18::18::18:
olsun canım allahın izniyle bişey olmaz. çokda erken değil haftalarımız.biraz az kilolu doğarlar o da çok sorun değil sonradan alırlar. allah sağlık versin.
doğru canım internettende baktı bu haftalarda doğsa bile sağlık açısından bir sorun olmuyormuş ama yinede insan vaktiyle istiyor tabi birde korkular :) psikolojiler kendimi sürekli motive edmeye çalışıyorumve sonra oğluşumu düşünüyorum rahatlıyorum.
Evet ya bende ateşten korkuyorum. Yok galiba. Ben daga ateş ölçer almamıştım. Ateşe hamileliğimin ilk dönemlerinde cok dikkat etmiştim. Son haftalarda da onemli degil mı?ben şimdi içtim ıhlamurumu canım içine bal tarçında kat içerken bu arada ateşin yok dimi takip et ateş önemli bebişim için aldığım dereceyi kullanmaya başladım bile sürekli ölçüyorum
Esler de bu hamilelik sürecinde değişiyorlar canım. Az kaldı insallah. Biraz daha sabır.Evet doğru diyosun işte nefis ağır basıyor hamileliğim zaten bulantı ve kusmayla geçti inan boğazımdan birşey geçmiyodu ayağa zor kalkıyodum biryere çıkmadım geçen hafta bir düğün vardı gündüz oraya gideyim dedim yok gitme yolda doğuracn diyor bende gittim ama bunaldım ya beni anlayan yok sonra eve gelme diyor git ananın dizinde otur diyor birde kardeşimi aramış abine söyliycem gelsin alsın diye sonra da onu çok seviyorum diyormuş seven sevdiğine böyle konuşurmu ya sinirlendiğinde ağzından çıkanı kulağı duymuyor resmen
evet kimse bilmio içimdekileri...offffffffffffff bunalımdayım
ben düşünmeye başladım ve doğum yapcam doktorla daha konuşmadımm
kızlar 2 gundur bebişimin kıyafetlerini yıkamıstım bugunde saatlerdır utu yapıp dolabına yerlestırdım. şimdi sırada hastane cantamı hazırlamak kaldı. biberon ve emzigi kaynatıp koyucam sizler nasıl yaptınız ? bide hastane için kendinize nevresim takımı aldınız mı yoksa hastanedekılerımı kullanmayı dusunuyorsunuz ?
valla haklısınız geçenlerde duydum babası öpmüş yeni doğan bebeği adamın da uçuğu varmış dudağında ama geçmiş gibiymiş napsın tabi baba olma heyecanıyla ama maalesef bebek mikrop kapmış 2 hafta yoğun bakımda kalmış sonra melek olmuş.O yüzden kim kırılırsa kırılsın öpmesinler arkadaş annesi kıyamıyo da millete ne olmuş anlamıyorum.Biraz büyüsün teni kalınlaşsın ondan sonra öpücüğe boğarsınız
Canim ben biberon emzik vs almadım. Bizim hastane onları kesinlikle getirmeyin dedi.kızlar 2 gundur bebişimin kıyafetlerini yıkamıstım bugunde saatlerdır utu yapıp dolabına yerlestırdım. şimdi sırada hastane cantamı hazırlamak kaldı. biberon ve emzigi kaynatıp koyucam sizler nasıl yaptınız ? bide hastane için kendinize nevresim takımı aldınız mı yoksa hastanedekılerımı kullanmayı dusunuyorsunuz ?
bugün gittim 34+3 2370 az gibi geldi bana 31 haftalıkken 1815 ti
yeni gördüm canım, haber alabilmişmi eşin acaba iyidir inşaallah
ben burhaniyedenim..edremit akçay ayvalık o taraflardaydım yazın hep.biz de vandayız görev icabı.benim eşim de dr.ama tayin istedk.istanbul ve izmire..hayırlısı olsun izmiri çok istiyyrm..sen nerdensin?
bende bandırmalıyım suan eskısehırdeyız sonra neresı bılmıyorum dogu görevı var
Canım cok yorma sen yine de kendini. Bu haftalarda kabul etmeyin arkadaslar misafir. Onları ağırlayacağım derken bebeğiniz erkenden gelecek. Doğumdan sinra buyrun değin bitti.Yalniz degilsin, birak utuyu canta hazirlamayi ben daha yikamadim bile. Besigin icinde oylece duruyor esyalar... Onlar bana bakiyor ben onlara.... cumartesi doktora gidicem sonrasinda baslarim ufak ufak....
canim cok saol onu da deneyeyim ben :)
arkadasimmmmm az sabret coook az kaldi. Sen hayallere devam et boyle daraldikca yuzunde guller acar o zaman :)
Valla ben anneme de soyledim kv ye de. Annem- babam zaten bilincli opmez de biraz bozuldular yine. Kv sap sup oper ama cok net bir sekilde ilk 6 ay kimsenin opmemesi gerektigini open olursa 6 aylik olana kadar torun yuzu goremeyecegini soyledim. Bizde bir de 2 buyuk babanne ve buyuk dede var asil tehlike onlarbizim agzimizda yuzumuzde bir suru bakteri var opup el kadar bebege bulastirmak olmaz falan bayagi anlattim. Bu arada mevlutte oyle yastik ustunde bebek gezdirme bilmem ne oyle seyler yapmayacagim. Cok gormek isteyen yatagina kadar gelir bakar gider. Oyle didimin didisi kucaklamasin...
Bu arada eczaneye gittim. Eczaci sordu kac hafta kaldi diye. Takvime gore 5 hafta kaldi dedim. Ne dese begenirsiniz? "Aaaa heran cikacakmis gibi sanki" kadina ucmamak icin zor tuttum bir de kendi de hamile... Zaten asagi indi bayagi. Sancim vs yok ama karnimin tas kesilmesi artti. Bugun de yemege misafirim var supur sil topla yemek yap. İyice tirstim anlayacaginiz
Şimdi doktordan geldik... 37+5 deyiz... bebeğim bir haftada 700 gr almış ve 3700 olmuş. daha 15 günüm var benim. doktor bi dahaki hafta da böyle giderse hiç riske girmeyiz sezeryan olur dedi. 4kgdan sonrasını genelde sezeryan yapıyor doktorum.. bende hep normal diyodum. şok oldum birden. bebek de artık kanala girmiş. doğumun da uzakta değil dedi.. Normal doğum isteyen ben haftaya kadar sancılarım başlarsa diye korkmaya başladım. nasıl doğururum diye.. bir hafta nasıl geçecek? öf...
e ozaman susurluk tostu ve ayranı ıyı gıtmezmıydı şimdıpöfffffffff
Günaydın güzel anneler nasılsınız?
Dün kontrolüm vardı 38 hafta olduk.Cuma veya pazartesi günü bebeğime kavuşabileceğimi söyledi doktorum.suyum azmış cuma günü kontrole gidicem pazartesiye kadar suyum yeterli seviyedeyse pazartesi sezaryen olucam ama yetmezse cuma günü.yani doğuma ya 2 gün yada 4 gün kaldı dualarınızı esirgemeyin.Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip eylesin
arkadaşlar benim de doğumum 1-2 ekim görünüyor, ve şimdilik herşey normal, haftaya çatı muayenesi var, korku var bende..çatımuayenesini yaptıranlar biraz tecrübelerinden bahsetse çok sevinirim...
kızlarrr doktordan gelioruzz bebişimm 2855 gram 50 cmmişş
sizce nasıll
slm kızlar biz geceyi acilde geçirdik 2 şişe serum yedik ....ishal ve kusma oldu gece ölüyorum sandımm ama şimdi daha iyiyim
bebişimizide gördük kilosu zayıf gibi geldi bana 2370 dedi kilosuna 34+3 teyiz
selam
dün (36+3gün) kontrole geldim doktoruma ve açılma var mı diye muayene etti. 5 cm açılma varmış.. eve gönderemem seni dedi. 1 gece takip altında kalmak üzere yatış yaptık. 3 saatte bir nst ölçümü yapıldı, sancı çıkmadı. sabaha kadar açılma da olmadı. ama yumuşamayı da sayarsak açılmam 7 cm'e ulaşıyormuş. su kesesine değilebiliyormuş. bugün de müşahade altında tutulmaya devam. şimdi nst bağladılar. yarına kadar doğum kendiliğinden olursa olacak. olmazsa yarın sabah suni sancı ile doğumu başlatacaklar. benim ikinci doğum ve hızlı ilerliyor, o yüzden ne ben ne de doktorum riske atıp eve gitmemi göze alamıyoruz. yarın bebek 36+5 gün olacak ve 37 yi bile görememiş olucam ama hayırlısı, sağlıkla kucağıma alırım inş. benim hatam şu oldu; son 3 haftadır zorunluluktan dolayı market poşetlerini eve kendim taşımıştım ve zaten çok hareketli birisiyimdir. siz mümkünse 36 veya 37yi görmeden çok aktif olmayın.
Allah herkese bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. şimdi doğumhaneye gidiyorum, ne olur ne olmaz diye, dua edin lütfen..
Bugün benim doğum günüm
Evet ya bende ateşten korkuyorum. Yok galiba. Ben daga ateş ölçer almamıştım. Ateşe hamileliğimin ilk dönemlerinde cok dikkat etmiştim. Son haftalarda da onemli degil mı?
Esler de bu hamilelik sürecinde değişiyorlar canım. Az kaldı insallah. Biraz daha sabır.
Dr'unla bir dahaki randevunda mutlaka konus canım.
canım ben aradım doktorumu az önce bahsettim durumumdan ateşimi sordu yok dedim ateşi takip et olursa gelirsin dedi birde bebeğin hareketlerini takip etmemi söyledi bol bol sıvı tüket bitki çayı iç dedi birde parol tarzı ağrı kesici kullanabilirsin dedi
Canım cok yorma sen yine de kendini. Bu haftalarda kabul etmeyin arkadaslar misafir. Onları ağırlayacağım derken bebeğiniz erkenden gelecek. Doğumdan sinra buyrun değin bitti.
Canım bebeğinin kilosu gayet iyi. Bol bol yuruyus yap. Bugun bile dogum yapsan gayet iyi. Yürüyüşün cok faydası var. Haftaya kadar doğar belki bebisin.
kızlar çok hastayımgrip oldum yataktan kalkamıyorum burun akıntısı baş ağrısı boğaz ağrısı ve doğumuma tam 10 gün kaldı çok moralim bozuk ya iyileşemezsem nasıl doğuma gircem bebeğimede bulaştırırsam :
Çok şükür ateşim yok, ama gece hep terledim üstümü değiştirdim. O zaman ateş oldu mu bilemiyorum. Bebegim hareket editir cok sukur. Yarın benim muayenen var diye aramadım Dr'umu. İnsallah birsey olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?