- 16 Ekim 2008
- 436
- 4
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım hoşgeldin,benimde sat 24 şubat ama çarşamba günü 5+3 olacağım çünkü şu an 4+6 yız.ama çarşamba gideceğim bende kese görünür büyük ihtimal kalp atışı görünürmü bilemem
kızlaaar burda bir arkadaş çorba içebiliyorum tek diye yazmıştı bende bişi yiyemiyordum canım çekti şimdi 2 kase çorba yapıp içtim aşeriyormuyum ne :))))))
çok halsizim başımda bir ağırlık sarhoş gibiyim
28 şubat sat lılar nasılsınız? biz yarın tanışmaya gidiyoruz minikle belki pıt pıt da verir mi acaba ne dersiniz:)
Bugun kanda beta hcg testi yaptirdim. Sonuc 1082 cikti. 4 +4 gunluk oluyoyum sata gore. Sizce deger nasil? Doktora ne zaman gitmeliyim.
ben adetime 1gün kala yaptım silik ikinci çizgi görünmüştü canımbu arada günaydın taze anneler :)
benim bi dahaki adet tarihim 16 nisan ne zaman test yapıyım. oğlumda adetimi 2 gün geçince yapmıştım ama bu sefer dayanamıyorum en erken ne zaman yapmalıyım, sizler ne zaman yaptınız.
oohhh afiyet şifa olsun yarasın miniğinekızlaaar burda bir arkadaş çorba içebiliyorum tek diye yazmıştı bende bişi yiyemiyordum canım çekti şimdi 2 kase çorba yapıp içtim aşeriyormuyum ne :))))))
çok halsizim başımda bir ağırlık sarhoş gibiyim
inşallah duyarsınız canım,benim de 27şubat sat kaç milim, yolk sac görünüyo mu hepsini anlat gelince28 şubat sat lılar nasılsınız? biz yarın tanışmaya gidiyoruz minikle belki pıt pıt da verir mi acaba ne dersiniz:)
hayırlı olsun canım değerin güzel görünüyoBugun kanda beta hcg testi yaptirdim. Sonuc 1082 cikti. 4 +4 gunluk oluyoyum sata gore. Sizce deger nasil? Doktora ne zaman gitmeliyim.
hadi gözünaydın serapcım peşpeşeyizkızlar selam. benim geç döllenme oldu. aslında son adet tarihim 28 ocak ama 26 marta kadar ne kanda ne de idrarda gebelik çıkmadı. 26 martta da bhcg değerim 17 idi. 30 martta da 147'ye yükseldi. doktor geç yumurtaldığımı söyledi. bugün tekrar doktora gittim ve kesemiz allaha şükürler olsun ki göründü ve doktor ölçtü 8,5 milimmiş. üzüm tanesi kadar dedi aslında satına göre 10 haftalık olman gerekirdi ama geç yumurtladığın için muhtemelen 5 haftalık falandır dedi. herşey normalmiş. bebek çok küçük olduğundan göremedik tabi. 2 hafta sonra tekrar çağırdı ve bebeğin boyuna göre bana ne kadarlık olduğunu kesin olarak söylicek. internette bakınırken de şöyle bişey okudum:
"Gebelik kesesinin çapı günde ortalama 1 milimetre büyür. Gebelik kesesinin çapına 30 rakamı eklenip 7'ye bölünerek yaklaşık gebelik haftası hesaplanabilir. Bu hesaplama 8. gebelik haftasına kadar oldukça doğru sonuçlar verirken daha ileri haftalarda hatalı sonuçlar verme olasılığı artar. "
buna göre ben de hesap yaptım ve 5+5 çıktım zaten doktor da beş haftalıktır demişti. buna göre de takvimimi yaptım. muhtemel doğum tarihi de 05 Aralık oldu. yani ben de aralık anneleri kervanına katılmış oldummm
canım ya çok sağol. çok istiyorum gerçekten sizin dualarınız kabul olur. rabbim bizede nasip eder inşallah :)
bu arada günaydın taze anneler :)
benim bi dahaki adet tarihim 16 nisan ne zaman test yapıyım. oğlumda adetimi 2 gün geçince yapmıştım ama bu sefer dayanamıyorum en erken ne zaman yapmalıyım, sizler ne zaman yaptınız.
hadi gözünaydın serapcım peşpeşeyiz
sağlıkla büyüsünler inşallah
günaydın anneler nasılsınız ben yıne çok halsizim. aile hekımıme gtiim 4 tüp kan verdim.
aç karnına verdim bir de ama canım hiç birşey yemek istemıyor. sizler nasılsınz
Merhaba,
Ben Aralık 2012 annesiyim ve hepinize hayırlı evlatlar, sağlıklı doğumlar diliyorum.
Geçen sene bu zamanlarımı düşünüyorum da gözlerim dolu dolu oluyor... Aklınızda hiç olumsuz bir düşünce olmasın sakın (kilo alımıyla ilgili) Doğuma aldığım 30 kilo ile girdim.. Bebeğim üç aylık olduğunda 25 kilosunu vermiştim. Çatlak korkunuz varsa da eğer ben bu konuda da yaptığım şeyi size önermek istiyorum çünkü onca kiloya rağmen ben hiç çatlamadım... Rabbime şükürler olsun...
- Beşinci aydan itibaren her gün duş alın.. Duş esnasında bebe yağı ile karnınızı mutlaka yağlayın.. Duşunuzu alıp çıkıp kuruladıktan sonra yine bebe yağını bolca sürün, yağlanmasına aldırış etmeyeceğiniz bir üst giyerseniz daha iyi olur.
- Gece yatmazdan evvel kakao yağı ile yine karnınızı yağlayın ve fakat bu kez hafif hafif çimdikler gibi etinizi çekiştirerek (masaj şeklinde ve hafif olmasına dikkat edelim) bu yağı yedirin ve öyle yatın...
- Bol su için.. Günde en az iki litreyi bulsun.. Ben cam şişe ile dolaşıyordum...
İnşallah hiçbir çatlak problemi ile karşılaşma durumunuz olmaz... Ola ki çatlak oluştu.. Hiç problem etmeyin... Bebeğinizin en güzel imzası vücudunuzda bıraktığınız izlerdir.. İnsan anne olunca hiçbir şeyi umursamıyor...
Belki içinizden bazıları bebek bakımının zor olacağı ile ilgili endişe içindedir.. Benim ilk çocuğum ve sezaryen doğum yaptım... İlk kucağıma aldığım günden beri tek başıma ilgileniyorum üstelik gazlı, kolikli ve sinirli bir bebiş kendileri... İçinizde ki sesi dinleyin... El kitabını doğumla birlikte bir melek ulaştırıyor sizlere...
Daha erken ama.. Bir de "Senin sütün az...", "Sütün yok senin" gibi aptalca şeyler söyleyecek kimseyi yanınızda tutmayın... Süt miktarını mevla ayarlayıp gönderiyor.. İlk günler damla damla geliyor evet... Ama rezene + boza + bulgur + dereotu derken üç çocuğu doyuracak kadar sütünüz olur merak etmeyin.. Sadece sizi gerekecek kimse olmasın yanınızda.... Hem hamilelikte ve hem doğumda...
Kalbim sizinle,
Selamlar,
Kızlar merhaba.Aramıza yeni katılanlara hoşgeldiniz diyorum önce.
Ya kızlar normalde bu Cuma eşim yanıma gelip iki hafta kalacaktı. İlk ultrasona da birlikte gidecektik. Ama bir aksilik çıktı ve bırak bu hafta gelmeyi taaaaa Mayıs sonuna kadar gelemiycekkk. Bende haliyle doktora falan yalnız gidecem yanımda kimsede yok tekim. Çok üzülüyorum 2 saattir ağlıyorum hıçkıra hıçkıra.Üzmeyeyim bebişimi sağlıklı olsun yeter ki diyorum eşimde üzülüyo ama tutamıyorum kendimi. Hamileliğimin ilk 3 ayı yok yanımda. Geldiğinde 3.ayım bitmiş oluyffff. Hala ağlıyorum. Nolur bana bişey söyleyin bebişimi üzmek istemiyorum(
Kızlar merhaba.Aramıza yeni katılanlara hoşgeldiniz diyorum önce.
Ya kızlar normalde bu Cuma eşim yanıma gelip iki hafta kalacaktı. İlk ultrasona da birlikte gidecektik. Ama bir aksilik çıktı ve bırak bu hafta gelmeyi taaaaa Mayıs sonuna kadar gelemiycekkk. Bende haliyle doktora falan yalnız gidecem yanımda kimsede yok tekim. Çok üzülüyorum 2 saattir ağlıyorum hıçkıra hıçkıra.Üzmeyeyim bebişimi sağlıklı olsun yeter ki diyorum eşimde üzülüyo ama tutamıyorum kendimi. Hamileliğimin ilk 3 ayı yok yanımda. Geldiğinde 3.ayım bitmiş oluyffff. Hala ağlıyorum. Nolur bana bişey söyleyin bebişimi üzmek istemiyorum(