- 7 Eylül 2009
- 2.709
- 38
hoşgeldiiiiiin agresif melek , görünmüyordun , depolarını sömürüyor bebişin ondandır yorgunluk halsizlik hissi, bende öyle uyuyayım diorm kimse dokunmasın :) geçcek inş
Merhaba,
Ben Aralık 2012 annesiyim ve hepinize hayırlı evlatlar, sağlıklı doğumlar diliyorum.
Geçen sene bu zamanlarımı düşünüyorum da gözlerim dolu dolu oluyor... Aklınızda hiç olumsuz bir düşünce olmasın sakın (kilo alımıyla ilgili) Doğuma aldığım 30 kilo ile girdim.. Bebeğim üç aylık olduğunda 25 kilosunu vermiştim. Çatlak korkunuz varsa da eğer ben bu konuda da yaptığım şeyi size önermek istiyorum çünkü onca kiloya rağmen ben hiç çatlamadım... Rabbime şükürler olsun...
- Beşinci aydan itibaren her gün duş alın.. Duş esnasında bebe yağı ile karnınızı mutlaka yağlayın.. Duşunuzu alıp çıkıp kuruladıktan sonra yine bebe yağını bolca sürün, yağlanmasına aldırış etmeyeceğiniz bir üst giyerseniz daha iyi olur.
- Gece yatmazdan evvel kakao yağı ile yine karnınızı yağlayın ve fakat bu kez hafif hafif çimdikler gibi etinizi çekiştirerek (masaj şeklinde ve hafif olmasına dikkat edelim) bu yağı yedirin ve öyle yatın...
- Bol su için.. Günde en az iki litreyi bulsun.. Ben cam şişe ile dolaşıyordum...
İnşallah hiçbir çatlak problemi ile karşılaşma durumunuz olmaz... Ola ki çatlak oluştu.. Hiç problem etmeyin... Bebeğinizin en güzel imzası vücudunuzda bıraktığınız izlerdir.. İnsan anne olunca hiçbir şeyi umursamıyor...
Belki içinizden bazıları bebek bakımının zor olacağı ile ilgili endişe içindedir.. Benim ilk çocuğum ve sezaryen doğum yaptım... İlk kucağıma aldığım günden beri tek başıma ilgileniyorum üstelik gazlı, kolikli ve sinirli bir bebiş kendileri... İçinizde ki sesi dinleyin... El kitabını doğumla birlikte bir melek ulaştırıyor sizlere...
Daha erken ama.. Bir de "Senin sütün az...", "Sütün yok senin" gibi aptalca şeyler söyleyecek kimseyi yanınızda tutmayın... Süt miktarını mevla ayarlayıp gönderiyor.. İlk günler damla damla geliyor evet... Ama rezene + boza + bulgur + dereotu derken üç çocuğu doyuracak kadar sütünüz olur merak etmeyin.. Sadece sizi gerekecek kimse olmasın yanınızda.... Hem hamilelikte ve hem doğumda...
Kalbim sizinle,
Selamlar,
ağlattın beni herşeye ağlar oldum. inşallah bizde o günleri görürüz. Allahım evladına sağlık sıhhat versin.