2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

Ay evet Kader'in başında da öyle bir dert var..
Bu arada eşimin ailesi de saate hiç bakmadan gelmeyi çok severler pazar akşamı arkadaşlar 9 da gitti 10'a kadar evi topladım eşim ile oturduk çay çikolata keyfi yapıyorduk ki telefon çaldı abisi ne yapıyorsunuz diye sordu eşim de misafirlerimiz gitti oturduk çay içiyoruz dedi hemen çayı tazeleyin bizde geliyoruz dedi saat 10:30 kv,elti,abisi ve 2 çocukları geldi 11:30 da da gittiler..
1 saat için sıfırdan çay yaptım eşofmanlarımı giyinmiştim onları değiştirmek durumunda kaldım eşime de bu durumdan rahatsız olduğumu bu şekilde alışmamaları gerektiğini aksi halde tavrımı koyacağımı bildirdim..

Ay ne kadar ayıpladım okurken bilemezsin..Ne kadar utanmaz arlanmaz insanlar var yaaa..Orda iki dakika gülerek ve bu şekilde konuşarak eğlendiğini sanıyor ama ortadaki emeği ve özveriyi gören yok.. O anda nasıl bir hayal kırıklığına girdiğini düşünebiliyorum..Çünkü eşini mutlu etmek adına eminim sevmesen de bir emek vermiş yorulmuşsundur.. Haketmiyorlar işte ama bizler yapmayı sürdürücez ne yazıl ki eşlerimiz için..Evlilik zor bu noktada malesef canım ben de yeni yeni tecrübe ediyorum

Bilgisayarla ilgili bir sorun olmuştu da kızlar iki dakika uzaklaştım.
Kusura bakmayın....

Evet canım benim eşimin ailesinde de vardır öyle münasebetsizlikler.
Benim ailem ve çevremde böyle münasebetsiz davranışlar yok.
Geçenlerde teyzeme gitmiştik, bizim yakınımızda carrefour var, oraya gelmişler bir pazar günü
Dedi oraya geldik işimizi gördük gittik, dedim ne kadar kızdım şimdi size insan bir çay içmeye uğrar.
Neredeyse kapımın önüne gelmişsiniz diye.
Teyzemde dedi ki kızım pazar günü dinlenirsiniz, kendinize göre programınız olur o yüzden gelmedim dedi.
Oradan çıkınca bende eşime dedim "benim ailem böyledir!"
mesajı aldı zaten...

Evet, 2 gece yemek yaptım, o iki gece kocamla ilgilenemedim mesela.

menüyü de yazasım geldi valla :)

Tarhana çorbası (göçmen usulü, baharatlı)
Kıymalı bezelye yemeği
Zeytinyağlı brokoli
Zeytinyağlı barbunya
Saçaklı mantı
Rus salatası
Haydari
Mevsim salatası
Ispanaklı börek
Tramisu

Benim kardeşim beni özlediği için gelmek istiyor ben ısrar etmesem annem ona bile izin vermiyor dinlenelim yalnız kalalım ben uğraşmayım diye ama eşim zaten benim ailem böyle zorlandığının farkındayım ama ne yapalım bilmiyorum ki diyor... Bu arada geçenlerde abisi yine çağırdığında benim işim vardı kendisi gitti ben evde kaldım soranlara da hafta içi çalışıyor hafta sonu temizlik yapıyor o yüzden her çağırdığınızda gelemez hem alışkın değil sürekli gidip gelmelere benim hatunum hassas demiş
O da bu şekilde uzak tutmaya çalışıyor işte sağolsun

Bu arada biliyorum yemek hazırladığın günleri sen elinden geleni yaptın ama bir daha uğraşmazsın kimin ne olduğunu zaman ile anlıyorusun zaten sen erken anladın bu da güzel bence...

Benim bir yılı geçti
Annemler toplasam bir elin parmakları kadar ancak gelmiştir, o da ısrarla ben çağırdığım için ( Zaten çalışıyorsunuz hem temizlik hem dinlenme gezme haftasonuna zor sığar der rahatsız etmek istemez )
Kayınvalidemleri sayamadım doğrusu evde olduğumuzu bilince gelirler, yani emri vaki olarak değil de bi ararlar ama derler hımm bugün evdeydiniz dimi size gelmeyi düşündük gibi

O yüzden ben alıştım mümkün olduğunca temizliğim vs. varsa
Veya bir yere gideceksek önceden plan yapıyorum
Eşime söylüyorum

Çünkü biliyorum, yine onu arayacaklar.. O da bir yere gittiğimizi söyler belli plan varsa, yoksa da gelin der..

Herkes kız annesi kadar anlayışlı olsa ortada problem kalmaz ama o da mümkün olmuyor işte
En iyisi işini bilicen

Eşinin senden taraf olup böyle konuşması çok hoş.
Allah'tan benim eşim de kalabalığı sevmez, o yüzden ben biraz rahatım.
Bu tarz şeylerin de pek altında kalmaz.

Haklısın canım, başından öğrenmem şans oldu benim için.
Ya daha geç öğrenseydim bu huylarını, daha çok üzülürdüm kesin.
Neyse, günün günü var günün sonu var.
Elbet insanlar gün gelir yaptıklarından utanırlar...

Haklısın canım, kız anneleri farklı.
Onların yeri ayrı hakikaten, ben anlamıyorum niçin erkek anneleri bu kadar oğullarına anlayışlı davranamıyorlar.
Yaşayıp görüyoruz işte bizde.
Sen daha tecrübelisin tabii bu konularda.
Dediğinde de çok haklısın, işi bilmek gerek...

Ben daha iki aylık evliyim ama 3 kere planımı bozdular o yüzden çok kızdım artık eşimi aradıkların da onlara cevap vermeden beni arıyor Alıştırıcaz artık yapacak bir şey yok

Bu muhabbetler bitmez ben bu konuda biraz doluyum arada açarım kendimi size
Ben yemeğe çıkıyorum size iyi sohbetler

Ben önceden kendimi paralardım
Aman birşey eksik olmasın aman herşey güzel olsun diye
Sonra baktım değmiyor
Çünkü bazı insanlar yüz bulunca astar da isteyip
Haftaiçi demeden 8 de eve varıyor demeden arayıp geçiyorduk uğrayalım mı deyip bizden önce kapıda bitebiliyorlar..

Zamanla öğrendim ki herkes iyi niyeti hak etmiyor..
Şimdi keyfim istediğinde , belli aralıklarla , temizliğim ve gezmem bittiyse şu gün çağırabilirsin annenneleri diyorum

Çünkü tek kayınvalidemler gelmez genelde , görümcemin sözlüsü de olur , o yetmez şu meşhur kuzen ve dönüşte nasılsa geç gidecekler evi uzak diye abisi de gelir..

Ben sevmem bu kadar kargaşayı , o yüzden artık eskisi gibi kendimi paralamıyorum
Mümkün oldukça aralıkları uzatıyorum..

Geçen hafta Bolu'daydık mesela, akşamlaır biraz evi halledersem kaç aydır gelmeyen annemleri çağıracağım , geçen hafta niyetlenmişler hazırlık yapmıyım diye son gün arayıp soracaklarmış evde misin diye bizim Bolu işi çıkınca açıkladılar Bende o yüzden bu hafta alacağım..

Eh haftaya da bi dip köşe temizlik ve pazar öğlene kadar yatma keyfimden sonra belki bir yere çıkarız eşimle

Bi daha ki haftaya Allah kerim

günaydın arkadaşlar :)
eylülcüm hadi bakalım son altı aylara inmeye iki gün kalmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…