Ben zaten sırf çocuk yaptı denilmesi için ya da birileri istiyor diye çocuk yapamam
İlle de küt diye söylenmem mi bekleniyor bilemiyorum ama maddi şartlar diye de bir gerçek var
Hem daha 1 yıllık evliyiz ( 6 aylık evliykende anneannesi gittiğimizde namazdaydı, torun olsun diye dua ediyorum dedi) diye de birçok eksik vardı yeni yeni kapattık
Eşimle de bu konuda daha erken olduğu konusunda hem fikiriz
Ama ailesine eşim çok sert bile cevaplar vermesine rağmen onlar karşılığında gülüp aynı şeylere devam edebiliyorlar
Biz de böyle değil, annem bile bana 'çocuk ne zaman' demez, onu ilgilendirmediğini eşimle benim karar vereceğimi bilir
Kaldı ki dünürlerin evinde 3 kardeş birden bunu ağız birliğiyle söylemesi bana çok tuhaf geldi
O yüzden sessiz kalmak istemedim, belki benden bile bu kadar net sözler duyunca bir nebze olsun ara verirler bu söylemlerine diye düşünüyorum
Kadercim sen az çok dile getiriyorsun zaten kv ve diğerlerinin nasıl olduklarını..
onlar sonuç odaklı anlaşılan, sizi ve ya kendi çocuklarını düşünmek pek yok gibi..
insan çocuk olsun ister ama her daim şartlar uygun olmaz..dahası bir anne adayı olarak senin kendini iyi
hissetmen önemli..
lafını esirgemeyen birisin zaten ve neyi nerede söyleyeceğini biliyorsun..merak etmee görümcen sana yetişecek o zaman da
topu sen ona atarsın
Epey kalabalıktık
Damadın anneannesi dedi ki yengeler pek konuşmuyor.. ( Beni ve eşimin dayısının eşini kastederek.. ) Yengemiz yani yani demek istedim
Bi hikaye anlattı
Bi gelin varmış evlenirken babası demiş ki 7 yıl duyma görme konuşma
Gelin de gerçek sanmış duysa bile hiç konuşmamış
Yoksa sizin de öyle mi dedi bize
Bende dedim ben daha yeniyim ama yengenin 7 yıl bitmiştir( 22 yıl bitmiş hatta)
Herkes güldü..
Kayınvalidem de bir önceki bebek mevzusundan olsa gerek 'bizim gelin de kendini pek güzel savunuyo' dedi
Düğüne daha 1 yıl olabilirmiş
O bakımdan çok üzüldümBari o muhteşem üçlüden birinin ( eşimin teyzeleri ) çocuğu evlense de bende kendi çocuğunuza müracat edersiniz artık desem
hadi yaa ben yaza evleniyorlar diye biliyordumm
Kayınvalidem yaza istiyordu
Görümcem geç olsun para biriktirelim demiş damada
Biz de orda öğrendik
Aralık gibi belki..
sen gibi gelinlere ne derler bilir misin, hem elinden hem dilinden gelir..
boş ver..anan baban olsa bile önce kendi isteklerin önemli ailen için..
sen en güzelini yapıyorsun.onların da huyu değişmeyecek ama bunu da biliyorsun:26:
abooovvv o da çok değil mi yavv:26:
kışı sevmiyorum da
Espri yapmıştım ben, yedi yılım daha dolmadı derken
Pek ala konuşuyorum ama hiç tanımadığım kişilerle de çok muhabbet edemiyorum
Durup bi laf edince de herkes şaşırıyo sanırım
Evet ben onlardan değişmelerini beklemiyorum ama madem böyle her şeye de karışabileceklerini sanıyorlar ondan da benden 'tamam, olur, evet' diyip içime atmamı beklemsinler ( ki zaten öyle yapanlarda bi yerde patlak verip artık muhabbeti bile koparıyolar bi yerde ). Ben net insanımdır, doğrularımı kimse için değiştiremem sıfatım gelin ya da başka birşey hiç farketmez.. İşine gelmeyen de yorum yapmaktan vazgeçsin bana ne
Evet bi teyzesi de tıpkı böyle dedi
Aralık soğuk ya Ekim filan olsun dedi
Yani huyları öyle gelin ya da o ailenin kızı olmana bakmıyolar her konu da fikirlerine uyulmasını istiyorlar
belli yaşa gelmiş, evlenme kararı almış çiftler hakkında hüküm sahibi olanlara inanmak istemiyorum.
ben de sevmiyorum bana karışılsın edilsin..
bende yazın sıcağında adana da düğün zor olur diye eylül istiyorum
gerçi eylül hep aklımdaydı
Ben yapım gereği dayatmaya gelemem
Eşim de ailem de bilir ki 'dayatma yapılırsa' yapacağım varsa bile inadına yapmam
Bu yüzden tuzluk bile istersen 'uzatsana' diyen eşim 'uzatır mısın' demeyi öğrendi.. Yoksa avucunu yalar
Ama herkes bilmiyor tabi ve gelişi güzel alıştıkları şekilde konuşmaya devam ediyorlar
Sanki eve meyve alın dermiş gibi hadi bebek yapın diyorlar.. Oldu canım kaç kilo istersin diyesim var
Evet o taraf çok sıcak oluyor
Benim teyzemde Mersin de oturduğundan biliyorum
İyi olur sizin için
bende inadım inattttboş ver ortak en güzelini yapıyorsun..bir söylerler iki söylerler alışırlar nede olsa
Kızlar ya ben bu milletin beklentilerinden çok sıkılıyorum
Evliyiz diye pat diye çocuk yapmak zorunda mıyız
Sanki yıllardır evliymişiz gibi şu sıralar eşimin ailesi iyice mevzuyu çocuğa getiriyor
Cumartesi bohça götürdük, düşünün yani yeni dünürlerin yanında bile söylendi
Kayınvalidem ve 2 kardeşi.. Bizim çocuklar da büyüyüyor ( 3,5 yaşında bi çocuğu var eşimin teyzesinin )
Kayınvalidem de eh artık o büyürse dedi bana baktı güldü, kardeşi yani eşimin teyzesi de Kader'e müracat ederiz dedi, evet dedi kayınvalidem o zaten anlamıştır.. Güldüler
Millet vardı diye bozuntuya vermedim ve altta da kalmak istemedim ' başkalarının ( üçünü kastederek ) müracatı ile olmuyor bu işler, biz çalışıyoruz herşeyin zamanı var ' dedim
Kayınvalidem bozuldu gibi, kardeşi de olsun çalışınca da olur dedi
Dünürlerin bi akrabası da atladı, kaynanan bakar artık çocuğa dedi
Kendisi çalışıyor zaten dedim ( Çocuk bakıyor zaten )
Kayınvalidem de bakarız canım o zamana işi bile bırakırım hem belki dedi
Bende ona değil o dünürlerin akrabasına bakarak, yok istersem benim annemde bakar ama çocuk demek her anlamda sorumluluk demek daha yeni yeni düzene giriyor hayat bizim için o yüzden zamanı var dedim
Bi sessizlik hakim oldu
Souvvenir geliyor, açılın
Souvvenir geliyor, açılın
gelsin gelsin hoşgelsinn
bu gidişle biz de erken çıkarız gibi..havaya bakın yavv:26:
Canım onlarda abartmış başkalarının yanında ama huylu huyundan vaz geçmiyor işte.
Neyseki sen gereken cevabı vermişsin, o yüzden takılma boşver.
Zaten onların da huyunu suyunu almışsın artık, sen yine söyleyeceğinden geri kalma, ama kafanda da büyütme boşver.
Benim kuzenim 4 yıllık evli, daha genç.. 24-25 yaşında falandır sanıyorum.
Eşi ve kendisi daha çocuk düşünmüyorlar, ama akrabalarda uzun zamandır evli olduklarını, artık bir çocuk gelmiyor mu sorularını hep soruyor.
Her sorana şu cevabı veriyor:
"Biz beceremiyoruz, becerenlere de mani olmayalım..."
En son ben espirisine sordum da, noldu yok mu bişi sende hala diye...
Bana da aynı cevabı yapıştırdı, bir de üstüne "sen de evlendin artık, bak varsa bildiğin yöntem paylaş tamam mı?" falan dedi.
Koptuk gülmekten...
Benim kuzen senden de beter anlayacağın...
Ay ağzın bal yesin canımmm... İnşallah biz de erken çıkarız...
Zira işlerimi toparlıyorum her ihtimale karşın...
Bi de daha gidicem kirayı ödeyeceğim, üstüne doktora gidicem dikişleri aldırıcam.
sonra da kuaföre gitmem lazım, kaşlar oldu külhanbeyi bıyığı gibi...
bal değil çikolta istiyom bennn..ya da fondüüüü
yav nasıl canım istiyor sormaa
patron sinyali verdi, erken çıkarsınız deyii..zaten bizim oralarda pek bir fenaymış babam söyledi .
şincik baktım göremiyorum dışarıyıkaçasım var hemennnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?