2012 Yılı Hamile kalmayı Planlayan Anne Adayları

Gördüm canım, ayy kız o noktacık varla yok arası bişi o zaman kese o siyah alanmı oluyor...??? şimdi bu yolk kesesi ne oluyor peki, bebek mi...?

Yolk kesesi

Gebelik kesesi gözlendikten kısa bir süre sonra yolk kesesi de gözlenebilir hale gelir.

Yolk kesesi bir erken gebelik yapısıdır ve işlevi net olarak aydınlatılamamıştır. Bu yapı bir çem-ber görünümündedir ve içi siyah olarak gözlenir.

Yolk kesesinin gözlenmiş olması anembriyonik gebelik olasılığını azaltması açısından önemlidir.

Yolk kesesi genellikle vajinal ultrasonografide gebelik kesesi 8-10 milimetre çapına ulaştığında, abdominal ultrasonografide ise gebelik kesesi 16-20 milimetreye ulaştığında gözlenebilir hale gelir.

Yolk kesesinin çapı 3.5-5.5 milimetre arasındadır.

Yapı, rahim iç duvarını içten saran koryon boşluğunda, embriyoyu barındıran amniyon boşluğunun zarının dış yüzeyine komşu olarak yeralır.

Yukarıdaki resimde 8.5 haftalık gebelikte amniyon zarının sınırları gözleniyor ve amniyon boşluğu içindeki embriyo, zara komşu yolk kesesiyle beraber (saat 9 hizasında) tümüyle koryon boşluğu içinde gözleniyor.

Bebeği barındıran gebelik kesesi (amniyon boşluğu) büyüdükçe yolk kesesi gebelik kesesi ile koryon boşluğu arasında sıkışarak ortadan kalkmaya başlar.

Yolk kesesinin büyüklüğü ve görünümü ile bebeğin sağlığı arasında yakın bir ilişki olduğu düşünülmektedir. Aşırı büyük, düzensiz, duvarı ince, içi siyahtan daha farklı bir renk gösteren bir yolk kesesi saptanması bebeğin sağlıksız olduğunun bir göstergesi olabilir.

Alıntıdır..

tatlım kese siyah alan evet.. o abdominalde 13,3 mm çıktı. vajinal 16-17 mm falan çıkardı dedi dr.
resim biraz bulanık ondan gösteremiyorum ama bebek tahmini olarak (drda tahmin etti) sol taraftan beri gelişiyor. orda hafif bi oynama vardı

Son düzenleme:

Ayy salak kafam yazmışsın ama doğru dürüst okumayınca aynı şeyi tekrar tekrar soruyor oldum... Peki bu yolk kesesi kese görüldüğü anda görünüyormuymuş, yani salı günü Rab'bimin izniyle bende görebilecekmiyim acaba bütün bunları...? :44:

Yeni msj atmak istemedim buraya, devam edeyim dedim, ayyy ben alttan usg den baya bi çekiniyom yaa, daha doğrusu gebelik bu kadar erkenken çekiniyom, inşallah üstten usg de herşey yolunda çıkar, ya da alttan usg yapılırsa inşallah farklı bir sorun yaşamam ve herşey yolunda çıkar...

Son düzenleme:

Oynasın kız oynasın şeker şey, tatlım senin şimdi 5+kaç olduğun belli değil demi bunlar göründüğünde, peki bişi daha sorayım, keseyi ilk görüşünüzde mi bu yolkuda gördünüz daha sonra mı? daha sonraysa ne kadar sonra...???:44:

canım hiç korkma ona dokunmuyor usg aleti. yani tabi bu durum düşük tehlikesi yaşayanlar için farklı ama bizde öyle bişey yok şükürki.. zira vajinal sakıncalı olsa cinsel münasebette sakıncalı olmalıydı ama değil.. bu konudada biz normal düzen gidiyoruz valla.
haa vajinal usg biraz utandırılıyor ve insanı kasıyor ama net sonucu gösteriyor

canımsın hülyacımmmm..içtimm çorba falann..anneciğimle babacığıımm geldiler..yanımdalar..iyi bakılıyorum bu ara ohhh misler gibi
ayyyy manzaraya bak yaaaa, ahh İzmir ahhhhhhh, durdun durdun ben ist. gelincemi beyazlara büründün, şimdi orada olmak vardı...

izmir aşığısın sende demek ki..ben başka bir şehirde yaşayamam kuzu ya..

Canımm benim korkumda o zaten, rahim filmimde düşük, erken doğum vy bebeğin ters gelme olsılığının olduğu belirlendi, o yüzden bu kadar erken bir dönemde vajinal usgden çekiniyom... zaten dr.umdaki ilk randevumda tebrikler hamilesin dedi, ardından ekledi, beraber olmak yok kardeş kardeş yatacaksınız diye... Valla ov takibinde üst usg yaptılar acayip canım sıkıldı, doldur mesaneyi bekle sonra gir muayen ol çık wc ye koştur, dedim bile keşle vaj.usg yapsalar acayip rahat ve güzel bir olay ben isterim hep onla yapılsın kadın dr. ya utanma pek olmuyor açıkçası neticede keyif için yaşanmıyor bütün bunlar ama işte benim çekindiğim konu o zaten... İnşallah Rab'bim bize bağışlar ve Rab'bimin izniyle herşey yolunda gider sağlıkla kucağımıza alırız bebiş(ler)imizi...

Sen ne diyorsun tatlım, kız ben doğma büyüme İzmir'liyim, evlendimde ist. göçtüm... Hep derdim İzmir'den başka şehirde yapamam yaşayamam ama büyük konuşmuşum, bak hemide ist. geldim yaşıyorum...

oynama derken çok saçma demişim böyle hafif bi kabartı vardı onu demek istedim
ben bu usg resminde 5+ ydım ama 6 olmamıştım.. 5+2-5+3 falan varsayıyorum.. o yüzden sen 5+0 olacaksın ya böyle görürsün sende..
idrara sıkışık gitmiyorsun..
gazın varsa onuda boşalt öyle git..
üstten görünmüyor yoksa.

Son düzenleme:

Gaz mı ayy o bu aralar çoook fazla bende yav, aynı orantıda kabızlıkta var, kayısı yiyom ama yinede 2-3 günde bir çıkıyom, desene bende göremicek demek ki dr. bu gazla inan gazdan bol bişi yok bende... Eyyvah eyvah... :44:

kuzum bende eylül topiğinde okudum.. gaz bendede oluyor ama ara ara.. birazda espiriye yazdım onu.. seni en iyi drun bilir bi çare bulur görür merak etme.
kayısı bende yiyorum ama wc ye çıkamıyorum yinede...

kuzum bende eylül topiğinde okudum.. gaz bendede oluyor ama ara ara.. birazda espiriye yazdım onu.. seni en iyi drun bilir bi çare bulur görür merak etme.
kayısı bende yiyorum ama wc ye çıkamıyorum yinede...

Rab'bime emanetiz canım, inşallah herşey çok ama çooook güzel devam eder, Rab'bimin izniyle hayırlı ve sağlıklı bir şekilde evlatlarımızı kucaklarımıza alırız...

Ben 5+0 da muayene olacağıma göre hayırlısıyla en geç +3 haftada kalp atışlarını da görmüş oluruz demi...?

canım onu bilmiyorum işte...

bi duyim hayırlısıyla sana net tarih veririm.. 6+... artık neyse. çünkü bebek ilk kez görüncek. baş-popo mesafesinden günü belli olacak..

Son düzenleme:
canım onu bilmiyorum işte...

bi duyim hayırlısıyla sana net tarih veririm.. 6+... artık nayse. çünkü bebek ilk kez görüncek. baş-popo mesafesinden günü belli olacak..

Hmmm hayırlısı olsun canım sağlıkla inşallah, ammaaannn sizinkilerde ne nazlı yahu ne gün olduklarını öğrenmek için ölçüm yaptırıyorlar, ama benimkinin maşallah kapı gibi raporu var... Kız hep duyardım bazı kadınlardan ayyy ben oğluma vy kızıma ne gün hamile kaldım biliyorum diye hep merak ederdim nasıl oluyor böyle şeyler diye biraz farklı oldu ama şükür benimkininde günü belli yemin etsem başım ağrımaz...

kuzum benim yavrum pek bi inat çıktı.. 70 gün dile kolay.. bu bebek doğmak istemezsede çok normal karşılayacağım..
bende inşallah ne gün hamile kaldım öğrencem ama... az kaldı....

seninki iyi oldu bi nevi. tam saatini bile biliyorsun..

Valla yaa, 16/01/12 11:15...

İnşallah canım hayırlısıyla öğrende gerisi hiiiç önemli değil bak sen bütün önemli aşamaları bir bir geçiyorsun Rab'bimin izniyle, inşallah bizde sağlıkla güzel haberlerle bu aşamaları geçeriz, inşallah Rab'bim hayırla ve sağlıkla bize bağışlar...

Canlarımmm sizler geldiniz ama ben çıkıyorum...

Hepinizi çok çok öpüyorum, hayırlı geceler, tatlı rüyalar dilerim...

tünaydın hanımlar, topiğinizin kapısını ben açtım bugün hepinizin kandili mübarek olsun :)

merhaba ben sızınle hıc konusmamıstım sızde hamıssınız galiba:) ne zaman ogrendınız kızınızın cınsıyetını .. bende kız beklıyorum da...

evet ben başka topiklerdeyim burda arkadaşlarıma bakmaya geliyorum ondan görmemişsinizdir..salı günü kontrolde öğrendim 17.haftamda..hayırlısı olsun..

aynen kuzumm valla anne olmaz zor zanaatt sağlıkla kucağımıza alalım da o zaman daha kolay olur ya..böyle emin olamıyoruz hiç bişiden nyseki ben yolu yarıladım çok şükür

canımsın hülyacımmmm..içtimm çorba falann..anneciğimle babacığıımm geldiler..yanımdalar..iyi bakılıyorum bu ara ohhh misler gibi

ohh yarasınn kuzumm şifa olsunn ... gözünaydın anneciğinle babcığına da kavuşmuşsunn ohh ne güzel hasret giderin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…