• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

Hugocum eltinin yaptıklarını düşündüklerini hayretle okuyorum. Bende sevmem kayınvalidemi bizde çok problem yaşadık.
Allah gecinden versin ölse filan çok üzülürüm eşyalarını vermeyi evini yıktırmayı aklımın ucundan geçiremem.
Bu insanlara ne oluyor böyle. Para için ne kadar vicdansız olabiliyorlar.

öyle işte canım görüyorsun işte
kadın herşeyi sahiplenmiş
hiç önemli değil sonuçta kaderde kısmette ne varsa o olur çok şükür evim var
ben karışmam artık eşim sonuçta onun evi onun ailesi nasıl karar verirlerse ben uyarım

bir koşuşturmacanın içine girdimki nefes alacak vakit olmuyor :1:
çoğu kez akşamdan yemeğin ön hazırlığını yapıyorum
dün akşam köfteleri yaptım ıspanakları doğradım
bugünde köfteleri pişirdim pilavı yaptım börek hamurunu yoğurdum mayalansın diye bekliyor
sadece yemekle bitmiyorki ev sil süpür biyandan
hiç oturmak yok
saat 9 da ayaktayız 1 buçuğa kadar hiç oturma yok
o saatten sonra bir iki saat oturuyorum sonra 4 gibi memoş uyanıyor tekrar aynı koşturmaca gece yatana dek 11 gibi uyuyuncada koşu bandına biniyorum veya vücut çalışıyorum 12 de uyuyorum :27:
kayınpederim memnun buna seviniyorum
eşimde babamın borcu bitsin artık dışardan yer böyle uğraşmazsın dedi bu sabah ama ben halimden memnunum zorluğu yok besmele çekip işlere başladımmı evelallah arkası arkasına yetiştiriyorum

bugünde köfteleri pişirdim pilavı yaptım börek hamurunu yoğurdum mayalansın diye bekliyor
hiç oturmak yok
o saatten sonra bir iki saat oturuyorum sonra 4 gibi memoş uyanıyor tekrar aynı koşturmaca gece yatana dek 11 gibi uyuyuncada koşu bandına biniyorum veya vücut çalışıyorum 12 de uyuyorum :27:
eşimde babamın borcu bitsin artık dışardan yer böyle uğraşmazsın dedi bu sabah ama ben halimden memnunum zorluğu yok besmele çekip işlere başladımmı evelallah arkası arkasına yetiştiriyorum

Hugocum memosa gerektigi kadar vakit ayirabiliyormusun oyun gun icinde falan oynuyoymusun huyunda degisim oldumu? Benimde kosturmaca iki cocuk ev vs bazen sikiliyor kizim, bide cumle kuruyormu konusmaya basladimi? Benimki derdini isaret ve kendi dilince anlatiyor kelime soyluyor fakat cumle iki tane kurdu, nay nay bitti ve aa bebek bam:) baskada yok henuz

hiç oturmak yok

Farkli bir durum gelisip kosturmanin icine girince basta zorlaniyorsun cok yorgun dusuyorsun ama bi duzen oturttunmu artik daha rahat ilerliyor hersey, ne varki mesela ben cocuklar uyuyunca o sessizlik ooh diyorum gece hic bitsin istemiyorum uzun olsun istiyorum mesela sendede oluyormu bilmiyorum

Hugocum memosa gerektigi kadar vakit ayirabiliyormusun oyun gun icinde falan oynuyoymusun huyunda degisim oldumu? Benimde kosturmaca iki cocuk ev vs bazen sikiliyor kizim, bide cumle kuruyormu konusmaya basladimi? Benimki derdini isaret ve kendi dilince anlatiyor kelime soyluyor fakat cumle iki tane kurdu, nay nay bitti ve aa bebek bam:) baskada yok henuz

şöyle canım
zaten hiç oturamadığı için sürekli dolaşıyo filan bende ayaktayım sürekli ikimizde hareket halinde oluyoruz akşamdan yemeğin ön hazırlığını yapacaksamda o zaman beraber yapıyoruz bayılır karıştırıp kurcalamaya
bu ara eşim evde tüm gün onla meşgul mehmet :1:
sabahtan uyku saatine kadar tüm işleri halledip o uyuyup uyanınca ona vakit kalıyo
dışarda geziyoruz veya evde beraberiz
en sevdiği oyun güreş zaten devamlı güreşelim hoplayalım modunda
sabah kahvaltımız düzenli olmuyor çoğu kez mama içiyor hemen başlıyor meyve istemeye
uykuya kadar elinde meyve ara ara mamayla duruyor
kendince konuşuyo ama biz anlamıyoruz
ama emzikte konuşma konusunda çok büyük etken
ağzında emzikle nasıl konuşacakki :1:

Farkli bir durum gelisip kosturmanin icine girince basta zorlaniyorsun cok yorgun dusuyorsun ama bi duzen oturttunmu artik daha rahat ilerliyor hersey, ne varki mesela ben cocuklar uyuyunca o sessizlik ooh diyorum gece hic bitsin istemiyorum uzun olsun istiyorum mesela sendede oluyormu bilmiyorum

diş zamanı oluyor bendede
başedemeyip ağladığımda oluyor
normalde yaramaz yeridne durmaz ama yüzü hep güler ama diş zamanı devamlı mız mız ağlıyo sürekli filan zor oluyo

Arkadaşlar çocuklarınıza emzikleri biberonları bıraktırdınızmı?
Benim oğlum 14 aylıktı emziği bıraktırdım, 18 aylıkkende biberonu bıraktırdım.
Biberonun emziğini koparıyordu bende artık bırakayım dedim. Sütünü bardakla içiyor artık.

şöyle canım
zaten hiç oturamadığı için sürekli dolaşıyo filan bende ayaktayım sürekli ikimizde hareket halinde oluyoruz akşamdan yemeğin ön hazırlığını yapacaksamda o zaman beraber yapıyoruz bayılır karıştırıp kurcalamaya
bu ara eşim evde tüm gün onla meşgul mehmet :1:
sabahtan uyku saatine kadar tüm işleri halledip o uyuyup uyanınca ona vakit kalıyo
dışarda geziyoruz veya evde beraberiz
en sevdiği oyun güreş zaten devamlı güreşelim hoplayalım modunda
sabah kahvaltımız düzenli olmuyor çoğu kez mama içiyor hemen başlıyor meyve istemeye
uykuya kadar elinde meyve ara ara mamayla duruyor
kendince konuşuyo ama biz anlamıyoruz
ama emzikte konuşma konusunda çok büyük etken
ağzında emzikle nasıl konuşacakki :1:
Duzenini oturtmussun ne guzel iste
Arkadaşlar çocuklarınıza emzikleri biberonları bıraktırdınızmı?
Benim oğlum 14 aylıktı emziği bıraktırdım, 18 aylıkkende biberonu bıraktırdım.
Biberonun emziğini koparıyordu bende artık bırakayım dedim. Sütünü bardakla içiyor artık.
Benimki hic emzik almadi 8 aylikken parmagini emmeye basladi suan parmak emiyor biraktirmak parmakta daha zor biraktiricaz ama suan bebek var bi birbirlerine alissinlar bi kac ay sonra park yataktan normal cocuk yatagina gecicez ona alismasi falan biraz daha dursun diyoruz o avuntu suan sakinlestiricisi umarim biraktirabiliriz, biberona gelince benimki bi tek aksamlari yatarken sut iciyor ben devam sutunu 1 afta once sonlandirdim bi sure daha biberonla vericem 2-2,5 yas gibi deneriz
diş zamanı oluyor bendede
başedemeyip ağladığımda oluyor
normalde yaramaz yeridne durmaz ama yüzü hep güler ama diş zamanı devamlı mız mız ağlıyo sürekli filan zor oluyo
Aman ah o disler yokmu:) bizimde ayni tetagilde etki etmiyor koklere kopek dislere alt ust 4 azi cikti alttan 1 kopek disi cikti diger kopek d. Yolda onun sikintisi bu ara cok miz miz surekli toplam suan 13 disimiz var

Duzenini oturtmussun ne guzel iste

Benimki hic emzik almadi 8 aylikken parmagini emmeye basladi suan parmak emiyor biraktirmak parmakta daha zor biraktiricaz ama suan bebek var bi birbirlerine alissinlar bi kac ay sonra park yataktan normal cocuk yatagina gecicez ona alismasi falan biraz daha dursun diyoruz o avuntu suan sakinlestiricisi umarim biraktirabiliriz, biberona gelince benimki bi tek aksamlari yatarken sut iciyor ben devam sutunu 1 afta once sonlandirdim bi sure daha biberonla vericem 2-2,5 yas gibi deneriz

Aman ah o disler yokmu:) bizimde ayni tetagilde etki etmiyor koklere kopek dislere alt ust 4 azi cikti alttan 1 kopek disi cikti diger kopek d. Yolda onun sikintisi bu ara cok miz miz surekli toplam suan 13 disimiz var

şidi büyüğün diş sıkıntısı bitecek küçüğününkü başlayacak senin işin zor allah kolaylık sabır versin
ama dediğim gibi beraber güzel vakit geçirecekler
ya kavga dövüş yada güzel güzel anlaşarak öyle böyle büyüyecekler
gaz sıkıntısı bittimi rahatlarsın biraz
diş sıkıntısı olsada gaza benzemiyor
heleki koliğiniz yoksa zaten süpersiniz demektir :1:
ben 9 ay öyle çektimki biliyorsun artık inancım kalmamıştı geçmez bitmez diyordum bianda bitince cennete düştüm sandım
diş sıkıntısıda neymiş koliğin yanında :1:

şidi büyüğün diş sıkıntısı bitecek küçüğününkü başlayacak senin işin zor allah kolaylık sabır versin
ama dediğim gibi beraber güzel vakit geçirecekler
ya kavga dövüş yada güzel güzel anlaşarak öyle böyle büyüyecekler
gaz sıkıntısı bittimi rahatlarsın biraz
diş sıkıntısı olsada gaza benzemiyor
heleki koliğiniz yoksa zaten süpersiniz demektir :1:
ben 9 ay öyle çektimki biliyorsun artık inancım kalmamıştı geçmez bitmez diyordum bianda bitince cennete düştüm sandım
diş sıkıntısıda neymiş koliğin yanında :1:

Ben kolik yasamadim ama uykusuzluk cok cektim 5 ay gece sabahlara kadar ayagimda salliyodum uyumuyodu agliyodu bakiyordu hala uykusu sikintili uykusuz cocukta anneyi bitiriyor zayiflamis 39 kg dusmus gozlerimin alti mor ruh gibi geziyor bomba gibi sinir doluyodum, gazda kotu 4 aya girdik son hiz gaza devam milletinki 2-2,5 ayda gecti cogunun kaderim biri gazman biri uykusuz olurda 3 cu olursa ilerdeeeee belki oda kolikli olur herhalde:) dis evet biz ates burun akintisi vs hic olmadi sirf uyanma geceleri ve huysuzluk ama ikincide olucak sanirim digeri tersi olurmusya:) 1 yil sikintili gecicek ama tazeleniyor bi cok sey agular tutmaya calismalar cingiraklari beceremiyor daha kafasina dusuruyor simdi ciglik atmalarda basladi agularin yaninda, bu havine gore masallah biraz daha sakin benim havin bunun kadarken emekleyene kadar bir seyle en fazla 10 dk oyalanirdi ne yapicagimi sasirirdim o yonden sansliyim sadece olumsuz degil olumlu yonlerde var:) ama bence ikinci cocuk icin 2 yas sonrasi daha mantikli ilki bi cok seyi ile kendine daha hakim olur diye dusunuyorum.

Ben kolik yasamadim ama uykusuzluk cok cektim 5 ay gece sabahlara kadar ayagimda salliyodum uyumuyodu agliyodu bakiyordu hala uykusu sikintili uykusuz cocukta anneyi bitiriyor zayiflamis 39 kg dusmus gozlerimin alti mor ruh gibi geziyor bomba gibi sinir doluyodum, gazda kotu 4 aya girdik son hiz gaza devam milletinki 2-2,5 ayda gecti cogunun kaderim biri gazman biri uykusuz olurda 3 cu olursa ilerdeeeee belki oda kolikli olur herhalde:) dis evet biz ates burun akintisi vs hic olmadi sirf uyanma geceleri ve huysuzluk ama ikincide olucak sanirim digeri tersi olurmusya:) 1 yil sikintili gecicek ama tazeleniyor bi cok sey agular tutmaya calismalar cingiraklari beceremiyor daha kafasina dusuruyor simdi ciglik atmalarda basladi agularin yaninda, bu havine gore masallah biraz daha sakin benim havin bunun kadarken emekleyene kadar bir seyle en fazla 10 dk oyalanirdi ne yapicagimi sasirirdim o yonden sansliyim sadece olumsuz degil olumlu yonlerde var:) ama bence ikinci cocuk icin 2 yas sonrasi daha mantikli ilki bi cok seyi ile kendine daha hakim olur diye dusunuyorum.

işte bak bu çok önemli
kovaların hepsi böyle mi acaba
inanki 1 dakika olmadan sıkılır atardı mehmette
hiçbişeyle oynamazdı
iki dakika otursak hemen sıkılırdı çok zor oluyor insan nasıl oyalayacağını şaşırıyor
ama arkadaşın çocuğu öyle değildi
ana kucağındaelinde çıngırak yarım saat oynardı veya oyun halısında uykusu gelene kadar oynardı
bizimkide oyun halısına koy döne döne atardı kendini halının dışına
ana kucağı desen hiç sevmezdi kaya kaya inerdi içinden
şimdi desen hiç oturduğunu görmedim başka çocuklar en azından oturuyo tv izliyo bizde hiç yok
mehmet hiç ama hiç oturmuyo sadece meeyve yerken oturuyor ve yemek yerken
seninkiler birbirlerine benziyormu tipleri :nazar:

slm kızlar..

ben doğum yaptım ..artık evimizdeyiz.bugün 10.günümz..ayın 23 ünde doğdu minik kızım,2 gün sonra eve geldik.çok şükür sağlıklı..biraz huzlı nefes alıp vermesi oldu oda sezeeryandan kaynaklı,2 saat yanıma vermediler,okzijen vermişler nefes alıp vermesi düzene girsin diye ,2 saat sonra yanımdaydı.
iilk gördüğümde umutun küçüklüğünü getirdiler sandım bi an,sanki o umut,aynı abisiydi..ama şimdi gün geçtikçe farklılaşıyor haliyle.10 gündür eşimde evdetydi.yarın iş başı yapacak.umut acayip alıştı babasına,eşimde herşeyiyle ilgilendi sağolsun..işe başlayıca ne yapıcam bilmiyorum.annemde yanımdaydı oda en fazla toplasan 2 hafta kalır,yada 3 ..ondan sonra asıl maraton başlayacak.
umutun ilk yaklaşımı bebeğe çok sevecen di.evdede öyle ..ama aklına her geldiğinde beşiğinin yanında buluyoruz umutu.ilk fırsatta odaya giriyor.oyuncak taşımış geçende beşiğe atarken yakaladım.emzirirken merak ediyor sevdiyriyorum bebeği,önve yavaştan başlıyor sonra pat pat vurcak oluyor ama bilinçli değil oda.ikisi birden uyuyunca çok rahat oluyor,ama ikisi aynı anda uyanınca işler çok zor.umut beni istiyor anneee diye ağlıyor,bebek zaten bana muhtaç emzirmeme lazım.ozaman zor işte.
akşam emziriyorum umut gelmiş,üzerimi çekiştiriyor,beni çağırıyor,kalk deemek istiyor,kalkmayınca kafa atmaya başladı bebeğe ve bana allahtan eşim yetişti.evde kimse olmayınca nasıl olacak bilmiyorum.
umut biraz laftan anlaayacağı dönemde olsaydı daha bi rahat olurdu ama kısmet işte..öyle böyle büyüycekler..

işte bak bu çok önemli
hiçbişeyle oynamazdı
iki dakika otursak hemen sıkılırdı çok zor oluyor insan nasıl oyalayacağını şaşırıyor
ana kucağındaelinde çıngırak yarım saat oynardı veya oyun halısında uykusu gelene kadar oynardı
şimdi desen hiç oturduğunu görmedim başka çocuklar en azından oturuyo tv izliyo bizde hiç yok

İnanmıyorum tarifin bire bir benim oğlum. Daha bir kere çizgi film izlemişliği yoktur.
Varsa yoksa oyuncakları yere vursun, koltuktan masadan atlasın.
Benimki yemek yerkende oturmuyor müzik açıyoz o tepinirken yemek ne yedirebilirsem artık.

slm kızlar..

ben doğum yaptım ..artık evimizdeyiz.bugün 10.günümz..ayın 23 ünde doğdu minik kızım,2 gün sonra eve geldik.çok şükür sağlıklı..biraz huzlı nefes alıp vermesi oldu oda sezeeryandan kaynaklı,2 saat yanıma vermediler,okzijen vermişler nefes alıp vermesi düzene girsin diye ,2 saat sonra yanımdaydı.
iilk gördüğümde umutun küçüklüğünü getirdiler sandım bi an,sanki o umut,aynı abisiydi..ama şimdi gün geçtikçe farklılaşıyor haliyle.10 gündür eşimde evdetydi.yarın iş başı yapacak.umut acayip alıştı babasına,eşimde herşeyiyle ilgilendi sağolsun..işe başlayıca ne yapıcam bilmiyorum.annemde yanımdaydı oda en fazla toplasan 2 hafta kalır,yada 3 ..ondan sonra asıl maraton başlayacak.
umutun ilk yaklaşımı bebeğe çok sevecen di.evdede öyle ..ama aklına her geldiğinde beşiğinin yanında buluyoruz umutu.ilk fırsatta odaya giriyor.oyuncak taşımış geçende beşiğe atarken yakaladım.emzirirken merak ediyor sevdiyriyorum bebeği,önve yavaştan başlıyor sonra pat pat vurcak oluyor ama bilinçli değil oda.ikisi birden uyuyunca çok rahat oluyor,ama ikisi aynı anda uyanınca işler çok zor.umut beni istiyor anneee diye ağlıyor,bebek zaten bana muhtaç emzirmeme lazım.ozaman zor işte.
akşam emziriyorum umut gelmiş,üzerimi çekiştiriyor,beni çağırıyor,kalk deemek istiyor,kalkmayınca kafa atmaya başladı bebeğe ve bana allahtan eşim yetişti.evde kimse olmayınca nasıl olacak bilmiyorum.
umut biraz laftan anlaayacağı dönemde olsaydı daha bi rahat olurdu ama kısmet işte..öyle böyle büyüycekler..

Gözünaydın canım. Allah yardımcın olsun. Bende buara 2.yi düşünmeye başlasam mı diye düşünmeye başladım. 29 yaşına geldim.
Beklemekte istemiyorum ama oğlumda küçük diyorum ne bileyim 2 arada bir derede kaldım.

slm kızlar..

canım allah analı babalı büyütsün maşallah :nazar:
zamanla düzen oturur
zor ama zaten hazırlıklıydın biliyordun
kırkı çıktımı gazı koliği filanda olmazsa çok zorlanmazsın

İnanmıyorum tarifin bire bir benim oğlum. Daha bir kere çizgi film izlemişliği yoktur.
Varsa yoksa oyuncakları yere vursun, koltuktan masadan atlasın.
Benimki yemek yerkende oturmuyor müzik açıyoz o tepinirken yemek ne yedirebilirsem artık.

kovalar hepsi ayrı yaramaz işte :1:

Gözünaydın canım. Allah yardımcın olsun. Bende buara 2.yi düşünmeye başlasam mı diye düşünmeye başladım. 29 yaşına geldim.
Beklemekte istemiyorum ama oğlumda küçük diyorum ne bileyim 2 arada bir derede kaldım.

2.yi düşünmeye bende başladım. Ama çok korkuyorum. Eşim çocuk seven biri değil ayrıca rahatını da düşkündür. oğlumun tüm bakımı bende Ağlamasına bile tahammülü yok. Bu nedenle bizimde aramız çok açılıyor. Bir yandan istiyorum. Oğlum hayatta yalnız kalmasın diyorum bir de diyorum ki belki de kardeşiyle anlaşamayacak. Kafam karışık

Ben daha doğurmadım birşey sormak istiyorum Bayram haftası Cumartesi günü 6 aylık olacak ..çok ayakta kaldığım zaman sırtım belim delinmiş gibi ağrıyor bu normal mi? Biraz hareketliyim daha da hareketli olmak istiyorum hastal kalmamak için iyi mi yapıyorum kötü mü ? Yardımcı olabilirmisiniz? Bir de bebişin oynadığını hissediyorum sürekli sol tarafımda acaba sol taraf dönerek yattığım için mi oluyor bi sakıncası olur mu ? Ankara veni vidi hastanesine gitmiştim özel eski adı Ada hastanesi.. Orda doktor söylemişti sırt üstü ve yüz üstü kesinlikle yatma demişti .. Sağ veya sol tercihin olsun diye .. Bende genelde sol yatıyorum.. Bir de son birşey daha :)) karnın çatlamaması için badem yağı kullan demişti kullanıyorum faydası var mı yok mu bilmiyorum kullanan var mı faydasını gören varmı ? Yardımcı olursanız çoookkkk sevinirim :) bu arada bebişim kızmış :)

işte bak bu çok önemli
hiçbişeyle oynamazdı
Ayni benimkide hic oturmaz reklamlar ilgisini ceker arada bakar yemek yerken oturur oyuncaklariyla oynar 1-2 dk bisey yapmak ister olmadimi firlatir atar dagitir sadece oturiyim oyniyim yok
slm kızlar..

Hayirlisi olsun canim, benim kizda ayni ve ayni tepkileri vermisti sevmesine cok seviyor ama anneyide kiskaniyor, ufaklik daha cok zaman aldigi icin digerine pek vakit kalmiyor otomatikman eskiden birlikte yapilan seylerin yerini ufaklik aldigi icin hircinlasma ufakligi isirma ve vurma basliyor normal, ben biraz ufaklik toparlayinca birlikte biraz yan yana yatirdim kucagina verdim opturdum, agular baslayinca birlikte agu yaptik bi elim hep buyukte arada ona sarilip optum hep kucuge ilgi gosterirken oyle oyle isirma ve vurmalari azaldi, simdi cingiraklari daha tutmuyorda tutmaya calisiyor aliyor elimden hemen vermiyo paylasimcidir aslinda ama simdi onu ogretmeye calisiyorum olucak normal soyle dusun bir yil zorlu olucak ben oyle sartlandirdim, bende tekim ve cok bilirim ufaklik dizlerimde mama verirken ( sutum az yetmiyor) diger elimle buyuk kizima yemek yedirdigimi alisiyor insan
Bu yazilanlari goze alarak dusun canim bir yil zor ben birini 19 aylik 34 yasimda digerinide 35 yasimda dogurdum 36 giricem 2 yil sonra 3 cuyu dusunebilirim bu sefer erkenden istemiyorum, yasi o yuzden kafana takma
2.yi düşünmeye bende başladım. Ama çok korkuyorum. Eşim çocuk seven biri değil ayrıca rahatını da düşkündür. oğlumun tüm bakımı bende Ağlamasına bile tahammülü yok. Bu nedenle bizimde aramız çok açılıyor. Bir yandan istiyorum. Oğlum hayatta yalnız kalmasın diyorum bir de diyorum ki belki de kardeşiyle anlaşamayacak. Kafam karışık
cocuk seven biri degilse sese tahammulu olmayan falan isin zor benim abim oyle off off ikinci 10 aylik digeri 3,5 yasinda cocuktan cok o bagirir kavga kiyamet daha cok stres eder herkesi

dün akşam kayınpedere gittik yemek yapmıştım tatlı filanda götürdük neyse gece geldik yattım
yatağa yatar yatmaz nefes alamıyorum çocukta var öksüremiyorumda
kalktım banyoda öksürüp geldim yok yatıyorum yine aynı eşim uyandı geldi doktora götüreyim diye ama gitmedim astım spreyini acildekiler yazamıyor o zaman gitsemde bi halta yaramıcak hava vereceklerdi onca saat orda duramazdık çocuk evde uyuyo çünkü
neyseki astım spreyimde varmıştı biraz onu sıktım öyle rahatladım uyumuşum
sabahta eşim izin aldı doktora gittik
spreyi yeniledi kesinlikle çamaşır suyu yasak
bende çok temizlik yapan biriyim tüm gün deterjanlarla işim
bırakacam artık arapsabunu kullanacam buharlı temizlik makinamda var onla kullanacam artık napim
doktorun odasına girince mehmet kucağımdaydı ben doktora anlatıyorum filan bi ara doktor gülüyor bir baktım memo sessiz sessiz ağlayıp duruyor :1:
ağlıyor ama sesi hiç çıkmıyor
sonra doktor ayağa kalktı muayene için memo bianda üveeee diye bastı yaygarayı :1:
sonra dışarı babasına verdim
gittik silikon yorganla yastık aldık elyaf yorgan yastığı kaldırdım
silikon antialerjik diyor inşallah rahat ederim

benim eşimde çok rahat sinir oluyorum öyle tembelki evle ilgili bişey deme
ama çocuğa çok aşırı düşkün hiç sesini dahi yükseltmez aşırı sabrı var çocuğa karşı
çok seviyor çok düşkün ama o kdar tembelki hiçbir işe elini sürmez suyunu çayını herşeyi benden bekler çok zorlanıyroum bazen ikinci çocuğa şu durumda bakamam açıkçası

Back