• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

akşamları kayınpedere gidiyoruz
gün aşırı yemek yapıp götürüyorum
daha doğrusu evde yaptığım yemeği daha fazla yapıp onada götürüyoruz
çok bir zorluğu olmuyor çok şükür
evide ordayken süpürüyorum vileda yapıyorum tuvalet banyo yıkıyorum çabuk bitiyor
zaten kayınpeder çok dağıtmıyor derli toplu bırakıyorum öylede buluyorum
ayda birde temizlikçi gelecek
inşallah zorlanmadan iki eve çocukla yetişeceğim inşallah

sağol canım zaten artık düşünmüyorum ilk zaman eşyaları verilirken çok zor geldi ama artık geçti
ben hala sma 3 mamaya devam
gün içinde devamlı içiyor artı devam sütleri varya pınarın onuda içiyor hem devam sütü hem mama içiyor
normal süt verincede içiyor

O kadar icmeye peki yemek guzel yiyormu? Ben o kadar versem baska bisey yemez istahsiz benimki, siz hala mamaya calisiyosunuz desene ben saat 12 de veriyorum oglen uyku oncesi birde gece yatarken kessemmi diye dusunuyorum normal sut aksam yatarken bi tek faydasi olurmu bu saatten sonra mamalar saglik ocagina tatanoz son asim icin gittigimde danisicam hemsireye

evide ordayken süpürüyorum vileda yapıyorum tuvalet banyo yıkıyorum çabuk bitiyor

Buyuk sevap isliyosun emin ol canim, zaten esini yitirmis birde onlari dusunmuyor simdi bir basina alisana kadar cok zor sessiz gelicektir zamanla alisicaktir elbet

eline sağlık canım iyi ediyosun sen de yaslanıcan bi gün
ben gece uykuda 1 şişe süt veriyorum
içine de bi kaç pötibör koyuyorum
sabaha kadar 2-3 kerede bitiriyor onu
gündüz iştahsız ama aç kaldıgında kendiliğinden yiyor
ben de acaba zorlamasam da kendi kendine mi yese diyorum ?
yoksa ben devamlı veriim mi bilemedim ....

valla arkadaşlar iyimi ediyorum kötümü belli değil
iki akşamdır kayınpederdeydik bu akşam gitmeyeceğiz kendisi gezmek istedi ama yarın akşam ordayız
yemeğide bitti yarın götürcem bugünlük var
elti arayıp duruyordu kayınpederi biz ordayız diye iyice rahatsız oluyordu anlıyorduk
bugün patladı
biraz önce beni aradı demediğini bırakmadı
halıları verdinizmi diye babama sormuştum o da duymuş
sen kimsinki soruyorsun o evde ne emeğin var rahmetliyi çok üzdün vs.. vss..
artı tehtitlerde savurdu
sesini çıkartma üzerim seni laflarımla üzerim o eve gelemezsin bak perişan olursun vs..
bende beni arama dedim kapattım
eşime ve kayınpederime söyledim çok şaşırdılar
buradada dediğim gibi allah rızası için sevap kazanmak için ben bakayım demiştim maddi beklentim olmayacak kadar durumumuz iyi zaten ihtiyacımda yok kayınpederin parasına
ama bilmiyorum böyle olursada çekerim kendimi delirmiş gibiydi seni mahalleye rezil ederim sen hiç mahalle kavgası gördünmü
rezil olursun deyip duruyor
ve daha öncede mahalleyi birbirine katmış birisi zaten
geçmişte sokaklara çıkıp bağırmış birisi
senelerden beridir kredi çektirip duruyorlardı kayınvalideye şimdi öldü napacağını şaşırdı

Merhaba hanımlar 14.02.2012 doğumlu umut adında oğlum var ara sıra topiği takip ediyorum hugocuk başınız sağolsun Allah rahmet eylesin kayınvalidenize benim size sormak istediğim şey çocuklarınızın dil gelişimiyle alakalı neleri söyleyebiliyorlar cümle Kur'an varmı benim oğlum anne ( babasınada anne diyor:) geldim , bitti gol, oley,kedi nasıl yapar diye sorduğum zaman miyav diye cevaplıyor söylediğim herşeyi anlıyor ama ben endişe ediyorum acaba sizin çocuklar nasıl cevaplarsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler

eline sağlık canım iyi ediyosun sen de yaslanıcan bi gün
ben gece uykuda 1 şişe süt veriyorum
içine de bi kaç pötibör koyuyorum
sabaha kadar 2-3 kerede bitiriyor onu
gündüz iştahsız ama aç kaldıgında kendiliğinden yiyor
ben de acaba zorlamasam da kendi kendine mi yese diyorum ?
yoksa ben devamlı veriim mi bilemedim ....

pötibör biberonu tıkamıyormu

Merhaba arkadaslar, havalar istanbulda sogudu kis geliyor ve ben kisi hic sevmiyorum keske yaz hic bitmese,
Hugocum sana bi sorum var aslinda bu herkese ama memetle benim kizin huylari cok benzedigi icin oncelik hugonun:)
Benim kizda 1 haftadir ofke nobetleri basladi 2 yas sendromunda olurmus, mesela uyanir konusur ben gidene kadar almak isterim kasip kendini bagirir, altini degistirme, uykuya yatma, yemek yeme vs vs herseyde once kasip kendini bagirma bogazi aciyana kadar ben dinlemiyorum ne yapicaksam yapiyorum direne direne kavgayla tabi, herseye bagirma ve itiraz inanilmaz sinir bozucu o an sen anlatmak istesen dinlemiyorda iletisim kopuyor, sizdede bu sendrom ve nobet baslayan varmi?

slm kızlar..
hugocuk başınız sağolsun..kayınvalidenini vefatına çok üzüldüm..allah rahmet eylesin..

ben yarın doğuma gidiyorum kızlar..
belki uzun bi süre giremiyicem ..
38+6 günlük olucaz yarın..
kızımı kucağıma almak için sabırsızlanıyorum..allahımdan tek dileğim sağlıklı sıhatli dünyaya gelmesi..
iki küüçük bebekle zorluklarını şimdiden tahmin ediyorum..allah yardımcım olsun ve benim gibi durumda olanlarında...
çok yoğun bi tempo,uykusuz geceler beni bekliyor..tekrar başa dönmek böyle bişey olsa gerek....:))
herkein bebişlerini öpüyorum..
görüşmek üzere..

Merhaba arkadaslar, havalar istanbulda sogudu kis geliyor ve ben kisi hic sevmiyorum keske yaz hic bitmese,
Hugocum sana bi sorum var aslinda bu herkese ama memetle benim kizin huylari cok benzedigi icin oncelik hugonun:)
Benim kizda 1 haftadir ofke nobetleri basladi 2 yas sendromunda olurmus, mesela uyanir konusur ben gidene kadar almak isterim kasip kendini bagirir, altini degistirme, uykuya yatma, yemek yeme vs vs herseyde once kasip kendini bagirma bogazi aciyana kadar ben dinlemiyorum ne yapicaksam yapiyorum direne direne kavgayla tabi, herseye bagirma ve itiraz inanilmaz sinir bozucu o an sen anlatmak istesen dinlemiyorda iletisim kopuyor, sizdede bu sendrom ve nobet baslayan varmi?

ben nette okumuştum kova bebekleri için anı anına uymaz
5 gün iyi olup 2 gün tüm evi başına diker diye okumuştum :1:
ama bağırma bizdede var tabii
ama şöyle oluyor ben epey sabrediyorum filan hayır dediğimde filan iyice bağırıyor emzik atıyor
artık en son kızıyorum bu sefer susuyo ağlıyor gelip bana sarılıyor kızgınlığım geçene kadar bakıyor yüzüme seviyo sarılıyo barışıyoruz
mehmet bikaç aydır bana aşırı düştü eskisi gibi üzmüyor bakıyor ben kızıyorsam filan hemen susup sarılıyor
genellikle ben yemek vs.. yeparken onla ilgilenmezken yapıyor hırçınlık ama ben hemen ilgilenince susuyor
tatlı dil memoşu sakinleştiriyor :1:

slm kızlar..
hugocuk başınız sağolsun..kayınvalidenini vefatına çok üzüldüm..allah rahmet eylesin..

kızımı kucağıma almak için sabırsızlanıyorum..allahımdan tek dileğim sağlıklı sıhatli dünyaya gelmesi..
iki küüçük bebekle zorluklarını şimdiden tahmin ediyorum..allah yardımcım olsun ve benim gibi durumda olanlarında...
çok yoğun bi tempo,uykusuz geceler beni bekliyor..tekrar başa dönmek böyle bişey olsa gerek....:))
görüşmek üzere..

sağol canım
allah sana kolay doğum nasip etsin kolaylıklar versin
inşallah sağlıkla kolaylıkla kucağına alırsın
umut yarın çok şaşıracak desene :1:

slm kızlar..

görüşmek üzere..
Canim hayirlisiyla kucagina alirsin insallah, soyle dusun ilk tepkileri cok sevgi dolu oluyor bisey yapmicak diyosun anne emzirip alt degistirme gaz derken vakitten aldigini gorunce hircinlik basliyor, , uykusuzluk olayina gelince ilki nasilsa digeri tersi oluyor
ben nette okumuştum kova bebekleri için anı anına uymaz
5 gün iyi olup 2 gün tüm evi başına diker diye okumuştum :1:
ama bağırma bizdede var tabii
ama şöyle oluyor ben epey sabrediyorum filan hayır dediğimde filan iyice bağırıyor emzik atıyor
artık en son kızıyorum bu sefer susuyo ağlıyor gelip bana sarılıyor kızgınlığım geçene kadar bakıyor yüzüme seviyo sarılıyo barışıyoruz
mehmet bikaç aydır bana aşırı düştü eskisi gibi üzmüyor bakıyor ben kızıyorsam filan hemen susup sarılıyor
genellikle ben yemek vs.. yeparken onla ilgilenmezken yapıyor hırçınlık ama ben hemen ilgilenince susuyor
tatlı dil memoşu sakinleştiriyor :1:

benimkide kizip bagirmama dayanamiyor hemen gelir oper o ayri duskunlukte ayni kimseye gitmiyor bagiriyor eskiden cocuklar severdi simdi. Yanina bile sokmuyor onlarda sasiriyor disten huysuz diyorum, ama benimki laftan anlamiyor daha dogrusu o an kopuyor dinlemiyor sesimi yukseltiyorum. Ben sanirim bebek vaktimi aliyor ev isi derken kaliteli vakit geciremiyorum o bide 2 yas sendromu boyle oldu, bazen cileden ciktigim oluyor

canım bizimki de öyle çok sinirli oldu ayaklarını yere vura vura ağlıyor ben de dikkatini başka bişeye çekmeye çalışıyorum ama bi tek ben sakinleştirebiliyorum babasında durmuyor...

pötibör biberonu tıkamıyormu

yok canım tıkamıyor içine atınca eriyo zaten bi de çatalla güzelce karıştırıyorum çok seviyo

Canim hayirlisiyla kucagina alirsin insallah, soyle dusun ilk tepkileri cok sevgi dolu oluyor bisey yapmicak diyosun anne emzirip alt degistirme gaz derken vakitten aldigini gorunce hircinlik basliyor, , uykusuzluk olayina gelince ilki nasilsa digeri tersi oluyor

benimkide kizip bagirmama dayanamiyor hemen gelir oper o ayri duskunlukte ayni kimseye gitmiyor bagiriyor eskiden cocuklar severdi simdi. Yanina bile sokmuyor onlarda sasiriyor disten huysuz diyorum, ama benimki laftan anlamiyor daha dogrusu o an kopuyor dinlemiyor sesimi yukseltiyorum. Ben sanirim bebek vaktimi aliyor ev isi derken kaliteli vakit geciremiyorum o bide 2 yas sendromu boyle oldu, bazen cileden ciktigim oluyor

bebekle ilgilenmenden yapıyor olabilir ve dediğin gibi iki yaş sendromuda var tabiki ama geçecek bu günler ufaklık az büyüdümü bak nasıl beraber oynarlar

şubat ayında doğum yapmış memoşla bir bi kız vardı mahallede görüyordum
kadın ikinciyide yapmış ve 2 buçuk aylık olmuş bile
gerçekten işi çok zor büyük olan parkta sallancam diye ortalığı yıkıyordu
küçükte alışmış sokaklara böcük böcük bakıyordu pusetinde :1:
allah kolaylık versin çok zor ama bu günlerde geçecek ilerde rahat edeceksiniz

şubat ayında doğum yapmış memoşla bir bi kız vardı mahallede görüyordum
kadın ikinciyide yapmış ve 2 buçuk aylık olmuş bile
gerçekten işi çok zor büyük olan parkta sallancam diye ortalığı yıkıyordu
küçükte alışmış sokaklara böcük böcük bakıyordu pusetinde :1:
allah kolaylık versin çok zor ama bu günlerde geçecek ilerde rahat edeceksiniz
ayni biz:) ilk 1 yil zor gecicek

Slm kİzlarr nasilsinizz

Merhaba canim nasilsin? Nasil gidiyor hele biraz daha aylara gore iki cocukla karsilasicagim zorluklara degin tecrubeli anne olarak
Biz 18,5 aylik ve 91 gunluk olduk gazimiz devam ediyor hala zor bir 3 ay kizin disi 2 yas ofke krizleri ufak kizin gazi mahvoldum idare edicem diye bide ev var tabi ve kimsem yok tekim, bizde isirma cok oluyordu vurma simdi onlar biraz azaldi arada yapiyor yine ama daha az sende durumlar nasil?

Hugocum; öncelikle başın sağolsun Allah sabır versin, problem yaşadıgın biri bile olsa ölüm zor.
Kayınpederin için bu kadar düşünceli davrandıgın içinde ayrıca tebrik ederim. Allah senden razı olsun.
Ne kadar iyi kalbi olan bir insansın. Allah iyiliklerini karşına çıkarsın. iyi insanlarla karşılaştırsın canım benim.
Eltine gelince; Allah onu islah etsin. Dehşet içinde okudum yaptıklarını. Sen hiç morelinide, kalbinide bozma arkadaşım.
Topiğimiz kapanmasın ya kimse girmiyor diye bende yazamıyorum. Ama kapanırsa üzülürüm.

Hugocum; öncelikle başın sağolsun Allah sabır versin, problem yaşadıgın biri bile olsa ölüm zor.
Kayınpederin için bu kadar düşünceli davrandıgın içinde ayrıca tebrik ederim. Allah senden razı olsun.
Ne kadar iyi kalbi olan bir insansın. Allah iyiliklerini karşına çıkarsın. iyi insanlarla karşılaştırsın canım benim.
Eltine gelince; Allah onu islah etsin. Dehşet içinde okudum yaptıklarını. Sen hiç morelinide, kalbinide bozma arkadaşım.
Topiğimiz kapanmasın ya kimse girmiyor diye bende yazamıyorum. Ama kapanırsa üzülürüm.

sağol canım utandırıyorsun beni :38:
öyle böyle düzen kurdum yapıyorum çok şükür
evelsi gün biz gittik yemekleri götürdüm mutfağı temizledim hızlı hızlı evide süpürdüm zaten çok batmıyo artık
bugünde kayınpeder bize gelecek yemek yeriz giderkende yanına koyarım
eltiye gelince bayrama gelecekler kurban kesemezler herşeye pra bulup ona bulamıyorlar
kayınpederin kestiği kurbanı alır götürürler
bizimkide bize yeter
vallahi ne yalan diyeyim kayınvalide çok ayrım yapardı bu yüzden sorunlar yaşadık ama ölünce insan anlıyor ne kadar fani dünya diye hepsi gelip geçiyor
eltinin bir düzeni vardı hiç buraya gelmeden iki laf yalakalıkla kayınvalideye içini çevirttirirdi ama tabiki kayınvalideden nefret eder buraya gelmek istemezo derece ama işte para yüzünden mecburdu hep
kayınvalide ölünce onuda korku sardı çünkü kayınpederkayınvalide gibi elinde avucunda ne varsa vermez onlara ve öyle terbiyesizlik vs.. yapacak siler kayınpeder
benide çok sever
benden ufak bir ters hareket görse surat görse hayatta gelmez evime
en son gittiğimizde biraz daha iyi gördüm bizi görüncede seviniyor
valla elti gelince pek uğramam o gidince giderim napim devamlı laf sokacak huzur vermeyecek biliyorum kayınvalideye çok yapardı
şimdi onun derdi malesefki ev
evi müteahhite verelim diyor daire almak için
satıp parasını alacak hemen
biz istemiyoruz hem kayınpeder orda hemde eşim hatırası var diyor bakalım neler olacak inşallah kayınpederi kandıramazlar

Hugocum eltinin yaptıklarını düşündüklerini hayretle okuyorum. Bende sevmem kayınvalidemi bizde çok problem yaşadık.
Allah gecinden versin ölse filan çok üzülürüm eşyalarını vermeyi evini yıktırmayı aklımın ucundan geçiremem.
Bu insanlara ne oluyor böyle. Para için ne kadar vicdansız olabiliyorlar.

Back