How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2012 Şubat Anneleri

selam kızlar uzun zaman oldu girmeyeli unutulmuşumdur:)) nsılsınız bebişlerimiz artık büyüdü işimiz daha zorlaştı.Benim size paylaşmak istediğim oğlum kahvaltılarını hala karışım yiyor.Tek tek denediğimde peynir yemiyor ekmek az yiyor zeytin yiyor yumurta çok az süt içmez hala emiyor:( ama karışıma bayılıyor.Ne yapacağımı şaşırdım problem pütürlü değil bunu biliyorum.Bulgur pilavını iri olanını kasıkla kendi yer.Bir de bıldırcın yumurtası vermeye başladınız mı? Biz aşıya da gittik 9 dişimiz var az dedi kadın sizinkiler nasıl bizimki 10 aylıkkken iilk dişini çıkarttı çok sorum oldu :)

seninki yine bulamaç filan yiyormuş bizimki hiç yemiyor kahvaltı hala aynı mama veya süt
sucuk olursa yiyor o kadar
bizimki yeni azı dişini çıkarttı toplam 11. dişini çıkarttı 12. ci yolda
azmı dedi diş sayısına neden azmış napmak lazımmış ne eksikmiş

memo muhabbet kuşlarını yiyecek :53:
sürekli mama deyip deyip ağzını şapırdatıyor onları görünce
yakalamaya çalışıyor
daha önce pazarda sevmek için alıp yakınlaştırdığım civcivi yemeye kalkmıştı

selam kızlar uzun zaman oldu girmeyeli unutulmuşumdur:)) nsılsınız bebişlerimiz artık büyüdü işimiz daha zorlaştı.Benim size paylaşmak istediğim oğlum kahvaltılarını hala karışım yiyor.Tek tek denediğimde peynir yemiyor ekmek az yiyor zeytin yiyor yumurta çok az süt içmez hala emiyor:( ama karışıma bayılıyor.Ne yapacağımı şaşırdım problem pütürlü değil bunu biliyorum.Bulgur pilavını iri olanını kasıkla kendi yer.Bir de bıldırcın yumurtası vermeye başladınız mı? Biz aşıya da gittik 9 dişimiz var az dedi kadın sizinkiler nasıl bizimki 10 aylıkkken iilk dişini çıkarttı çok sorum oldu :)

Canım, benim oğlumda peynir yemiyor. Bende kimi gün karışım yapıyorum kimi günde peynirli omlet yapıyorum anca o şekilde yedirebiliyorum. Bizimkinin 16 dişi var. İlk dişini 5-6 aylık falandı çıkardı. Bıldırcın yumurtası vermiyorum. Bi ara vermeyi düşünmüştüm ama bide özel onu almakla uğraşmadım. Bu aralar benimki 2 yaş sendromuna girdî. İstediği birşey olmadığında çıldırıyor susturana kadar canım çıkıyor. Avazı çıktığı kadar bağırıyor. Allah sabır versin bütün gün uğraşmak zor.

Merhabalar, ben de girmiyordum uzun süredir, arada bir okumak için baktım ama sayfalar da çok ilerlemiyordu, ben de yazmadım bişey, daha doğrusu yazamadım. Temmuz başından beri kızımla evimizde beraberiz, bilgisayar başına oturmak çok zor olmaya başladı benim için, çalıştığım zaman iş arası bakıyordum hiçolmazsa, evde olunca çok zor oluyormuş, telefondan da yazmak zor geliyor bana. Bizim aşı haftaya, ama bizde de 8 diş var daha, ilki 11.ayda çıkmıştı, çoğaltmak için yapılması gereken bişey olup olmadığını söylediler mi? Bence doktorun pimpirikliği, geç çıksın sağlam olsun derler hep büyükler, hepsi ayrı bu bebelerin, eninde sonunda yakalayacaklar birbirlerini, dert etmene gerek olduğunu sanmıyorum. Bıldırcın yumurtası meselesine gelince, ben kendim bile hiç yemedim, kızıma vermeyi de hiç düşünmedim, normalini yesin yeter ona :1: Karışım kahvaltı yiyenleri duyuyorum çevreden de, hem karışım yapıp yanına da sevdiği şeylerden parçalayıp koysan hem ondan hem ondan yer mi acaba? Veya yumurtasını omlet gibi yapıp içine peynir filan koysan, parçalayıp onu yer belki. Zor oluyor bazen bu veletleri alışkanlıklarından vazgeçirmek, Allah bize sabır versin ne diyeyim :9:

selam kızlar bugün oğluşuma süt denemeleri yaptım ama olumsuz sonuçlandı:( sanırım benimki sütü sevmeyecek.Hep hayalimdi eline sütünü verip uykuya dalması neyse sağlık olsun.Bu arada aşıya giden arkadaşlar gelişimler nasıl bizimki ortalığı yıktığı için bbakamadık en son 12 kg boyu 85 falandır.

Herkese merhaba hugocum ne zaman amelyat oluyorsun?
Bizim 11 disimiz var 4 ust 4 alt 3 azi 12 disimiz azida patladi sayilir kac gundur geceleri ciglik cigliga agliyor disten, bizimkide cok huysuz huysuzluktan ote isirma huyu basladi birde yapma dedikce inadina yapiyor bebegi opucem diyor dislerini geciriveriyor bacaklari parmaklari dis izi icinde kolunu bacagini cekiyor pat diye yapistiriyor bir anda yortada birakamiyorum bebegi oda sikiliyor konusmaya agular gulucukler basladi bide geveze konus diyor surekli havinde kucagimda oldumu surekli rahat vermiyor o oyun istiyor yada zarar veriyor zorlaniyprum valla, beni paylasmak istemiyor o ilgi istiyor hep,
Bu arada bisey sorucam cocuklarinizda sac dokulmesi olan varmi ben cevremde 2 kiside duydum ama acaba psikolojikmi diye takildim yoksa mevsimselmi cok dokuluyor
Bildircin yumurtasina gelince ben saglik ocaginda dr sormustum 1 yasina girdiginde dedi cok iyi ama tazesini bulmak cok zor genelde beklemis oluyor ve onun zehirlenmesi kotu dedi bende korktum normal yumurta ceviz ver dedi yerine bende hic vermedim .
Bizimkide asi oldugunda tartildi 87 boy 10.500 kg
Bizimki sabah kasik mamalarinin icine yumurta tahin pekmez ceviz peynir koyup sutle kivam veriyorum aksam yatarken birtek bebelac 4 mamasini icip uyuyor gun ici meyve yogurt yemek pure halinde yiyor

Herkese merhaba hugocum ne zaman amelyat oluyorsun?
Bizim 11 disimiz var 4 ust 4 alt 3 azi 12 disimiz azida patladi sayilir kac gundur geceleri ciglik cigliga agliyor disten, bizimkide cok huysuz huysuzluktan ote isirma huyu basladi birde yapma dedikce inadina yapiyor bebegi opucem diyor dislerini geciriveriyor bacaklari parmaklari dis izi icinde kolunu bacagini cekiyor pat diye yapistiriyor bir anda yortada birakamiyorum bebegi oda sikiliyor konusmaya agular gulucukler basladi bide geveze konus diyor surekli havinde kucagimda oldumu surekli rahat vermiyor o oyun istiyor yada zarar veriyor zorlaniyprum valla, beni paylasmak istemiyor o ilgi istiyor hep,
Bu arada bisey sorucam cocuklarinizda sac dokulmesi olan varmi ben cevremde 2 kiside duydum ama acaba psikolojikmi diye takildim yoksa mevsimselmi cok dokuluyor
Bildircin yumurtasina gelince ben saglik ocaginda dr sormustum 1 yasina girdiginde dedi cok iyi ama tazesini bulmak cok zor genelde beklemis oluyor ve onun zehirlenmesi kotu dedi bende korktum normal yumurta ceviz ver dedi yerine bende hic vermedim .
Bizimkide asi oldugunda tartildi 87 boy 10.500 kg
Bizimki sabah kasik mamalarinin icine yumurta tahin pekmez ceviz peynir koyup sutle kivam veriyorum aksam yatarken birtek bebelac 4 mamasini icip uyuyor gun ici meyve yogurt yemek pure halinde yiyor

ekim gibi olacağım canım eşim ancak o zaman kredi çekebilecek

berfinbilgen, canım benim kızın da saçları çok dökülüyor, ensesinde filan görürdüm arasıra ama bu aralar çarşafında da çok buluyorum. Çarşafında diyorum çünkü delideli yatıyor, yastık bi yerde çocuk başka köşede yatıyorlar :) Psikolojik olduğunu düşünmemiştim hiç, yenileri çıkıyor ondandır diye düşünüyorum, bebekken de bi ara çok dökülürdü, doğum saçları dökülüyor derlerdi, onun gibi bisey herhalde.

berfinbilgen, canım benim kızın da saçları çok dökülüyor, ensesinde filan görürdüm arasıra ama bu aralar çarşafında da çok buluyorum. Çarşafında diyorum çünkü delideli yatıyor, yastık bi yerde çocuk başka köşede yatıyorlar :) Psikolojik olduğunu düşünmemiştim hiç, yenileri çıkıyor ondandır diye düşünüyorum, bebekken de bi ara çok dökülürdü, doğum saçları dökülüyor derlerdi, onun gibi bisey herhalde.

Sampuandan dedim dogal 99 urununu aldim eczaneden acaba topluyorum ondanmi dedim bilemedim kestir diyolar ben istemiyorum lule lule cok guzel ana sacini uzatmak istoyorum benimde ilkokul 4 kadar belime kadardi saclarim oyle olsun istiyorum, ben bebektenmi dedim ama dedigin gibi alin kismindan yenileri cikiyor ya ondan ya psikolojik,bazi degerleri azsada yaparmis ama biz vitamin degerlerine kadar yeni test yaptirmistik sukur guzeldi bilemedim valla

selam millet kimseler yazmıyo
bugün aşımız vardı iki koldan vrulduk
çocuk felci aşısı çarşambaya gelecekmiş çarşamba tekrar gideceğiz neyseki o aşı ağızdan damlatmalı
tabikide mehmet aşı olurken tüm sağlık ocağının haberi oldu herzamanki gibi :1:
boy kilo ölçtürdük boyu 90 cm kilosu 13 kg.
hemşireye bağırdı dit dit diyor :1:
hemşirede önlüğünü çıkarttı o zaman sevindi
hemşire memoşun ne kadar yaygaracı olduğunu bildiği için aşıları hemen hızlıdan vurdu
mehmet erkeksin ama inanki kızlardan daha yaygaracısın buraya hergün birsürü bebek çocuk geliyo senin gibi yaygaracısı senin gibi koca seslisi yok diyor :1:
eşimde gelmişti o bizi giriş katında bekledi biz üçüncü kattaydık aşıyı olduk odadan çıktık susmuştu babasını görünce hemen kolunu gösterip ağlamaya başladı

selam millet kimseler yazmıyo
bugün aşımız vardı iki koldan vrulduk
çocuk felci aşısı çarşambaya gelecekmiş çarşamba tekrar gideceğiz neyseki o aşı ağızdan damlatmalı
tabikide mehmet aşı olurken tüm sağlık ocağının haberi oldu herzamanki gibi :1:
boy kilo ölçtürdük boyu 90 cm kilosu 13 kg.
hemşireye bağırdı dit dit diyor :1:
hemşirede önlüğünü çıkarttı o zaman sevindi
hemşire memoşun ne kadar yaygaracı olduğunu bildiği için aşıları hemen hızlıdan vurdu
mehmet erkeksin ama inanki kızlardan daha yaygaracısın buraya hergün birsürü bebek çocuk geliyo senin gibi yaygaracısı senin gibi koca seslisi yok diyor :1:
eşimde gelmişti o bizi giriş katında bekledi biz üçüncü kattaydık aşıyı olduk odadan çıktık susmuştu babasını görünce hemen kolunu gösterip ağlamaya başladı

Biz 1 ay once olduk o asiyi batirirken sesi cikmiyor ilaci verirken kiyamet kopmustu asinin biri kolda hafif kizarma ve sisme yapiyor buz koy demisti ama ne mumkun havin koydururmu vende birakmistim sende oldumu sisme ertesi gun?
Azilarimizda patladi sukur rahatladi kizim darisi kopek dislerinin basina:) ama hala kati yemek olarak yemiyor ayri konu kendi sabah kahvalti meyve vs verirsem yiyor yarisini sonrasi facia peynirleri kafasina siviyor meyve yiyorsa odadan koridora kadar rende yapmis halde yayilmis buluyorum biskuvileri minciklayip ufaliyor oturup yemesi yok isi gucu muzurluk, ufaklik benim cok yaygaraci agular basladi 2 aylik olduk surekli konus benimle diyor biraktinmi yikiyor ortaligi benim cocuklarimin ikiside huysuz uysal degiller oyle cocuk nasil olur bilmiyorum cevremde gorunce hayret ediyorum valla

Biz 1 ay once olduk o asiyi batirirken sesi cikmiyor ilaci verirken kiyamet kopmustu asinin biri kolda hafif kizarma ve sisme yapiyor buz koy demisti ama ne mumkun havin koydururmu vende birakmistim sende oldumu sisme ertesi gun?
Azilarimizda patladi sukur rahatladi kizim darisi kopek dislerinin basina:) ama hala kati yemek olarak yemiyor ayri konu kendi sabah kahvalti meyve vs verirsem yiyor yarisini sonrasi facia peynirleri kafasina siviyor meyve yiyorsa odadan koridora kadar rende yapmis halde yayilmis buluyorum biskuvileri minciklayip ufaliyor oturup yemesi yok isi gucu muzurluk, ufaklik benim cok yaygaraci agular basladi 2 aylik olduk surekli konus benimle diyor biraktinmi yikiyor ortaligi benim cocuklarimin ikiside huysuz uysal degiller oyle cocuk nasil olur bilmiyorum cevremde gorunce hayret ediyorum valla

yaramazlıklar aynı desene :1:
bizimkide öyle eline bişey vermeye korkar oldum iki dakika gözünü ayır heryer batmış oyunla filan işi yok sabahtan akşama döksün saçsın
ben mutfakta yemek yapayım bayılıyor çünkü o ara ne var ne yoksa karıştırıyor döküyor saçıyor dediğin gibi meyveleri sıkıp sıkıp oraya buraya sürüyor
maşallah iki aylık oldu bile kışa kadar dört beş aylık olacak
bu kış beraber iyi kudururlar artık :1:

dün aşıdan sonra iyiydi uyudu uyandı huysuzdu devamlı ağladı tek kolunu tutuyordu hep
akşamı zor ettik
gece boyu devamlı döndü durdu döndükçe bağırdı doğru dürüst uyumadık
bu sabah iyiydi

Kızlar merhabalar hepinize tuvalet eğitimine ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz? bizim çocuklar için şuan erken mi?

Kızlar merhabalar hepinize tuvalet eğitimine ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz? bizim çocuklar için şuan erken mi?

22aydan önce tam olarak algılayamıyorlarmış 2 yaş devresi de bizim ocak ayına geldiği için ilkbahara doğru nisan mayıs gibi başlamayı düşünüyorum. hem tam olarak kendini ifade edebilir duruma da gelir. bir de kas kontrolü için erkenmiş. gerçi 18. yy da 6 aylıkken falan tuvalet terbiyesi veriliyormuş:)

22aydan önce tam olarak algılayamıyorlarmış 2 yaş devresi de bizim ocak ayına geldiği için ilkbahara doğru nisan mayıs gibi başlamayı düşünüyorum. hem tam olarak kendini ifade edebilir duruma da gelir. bir de kas kontrolü için erkenmiş. gerçi 18. yy da 6 aylıkken falan tuvalet terbiyesi veriliyormuş:)

Bayramda kayınvalidem bizdeydi. Bizimki kakasını gizlenip yapınca sen ilgilen Sık sık tuvalete tut bezi bırakır deyip durdu. Onlar bu aylarda bezi bıraktırırlarmış. Hatta altına kaçıran kızının ayağına kibrit tutmuş. Korkudan bir daha yapmamış. Allahtan Bez yıkama derdimiz yok.

18 aylikken kaslari gelismis oldugu icin baslanabiliyor kitaplarda okudum,4-5 tane kilot 1 tane alistirma kilodu aldim oturak ve tuvalet adaptoru aldim cocuk icin, kilodu giyince cok hosuna gitti kakasini yaptigi saatler belli kizimin kosturdu bakti 1 biberon su icti cis ve eegh biliyor onu ogretmistim, ara ara sordum ikisinede oturttum tuvalete oturtunca agladi oturakta sopa gibi bacaklar kasti oturmuyor ciglik kiyamet oyuncak falan kandirdim oturdu yakami birakmiyo kalkti inanin 1,5 saat sormama ragmen yapmadi altina bezi taktim kakasini yapti tutabiliyor demekki, bi sure ara vericem ustune gitmek kotu olur sonra yine,
Bu arada siz kac numara bez hangi marka kullaniyorsunuz, biz molfix 5+ adet azaldi iyice 39 var ayda 3 paket gidiyor bazen 3,5 paket

Back