• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

canım benim bende duygulandım maşallah oğluna.kendini düşün en azından memeden keserken zorlanmicaksın.
biliyorum aynı şeyleri yaşıyoruz hemen hemen.size tayin varm ı?biz tayinciyiz.Türkiye ye geliyoruz.daha açıklamadım ama :):)

iyi ki de açıklamamışm iki yer var birinden birinde kalacağız.netleşsin inşallah açıklarım ancak oraya yerleştiğimde.kaydırma olur diye korkuyordum şimdilik öyle bir durum görünmüyor eşimle gideceğim gibi görünüyor.

çok memnunum çok mutluyum.yeni memleketler görmek yeni insanlar tanımak beni mutlu ediyor evi toplamak ve taşımakta işin eğlenceli kısmı :9: eşimle de gurur duyuyorum inşallah o rahat olsun sağlıklı olsun ben iyi olurum.
sizin tayin oldu mu ?kalıyor musunuz?havalar güzel mi orada bir ay sonra geleceğim bende .

geçmiş olsun benim de doğumdan sonra bi sürü hastalığım peşpeşe çıktı.hala kendimi toparlamay çalışıyorum.psikolojik olarak iyiyim çok şükür ama bedenen çokta iyi sayılmam.

geçenlerde konuştuk doğum sonrası rahatsızlıkları....sözde doğum 10 yıl gençleştirir derler benim ömrümden 20 yıl gitti gibi.sağlıklı olamayınca da kendimi yaşlı hissediyorum.

senin ne tür rahatsızlıkların çıktı ?

teşekkür ederim :) biraz uykusuz kaldım kaç gündür bebekler de gece pek uyutmadı ancak onlar uyuyunca toparlayabildim.sağolsun eşim de yardım etti.hem ütü hem çamaşır topla dür kaldır bi de ev topla baya bi yoruldum belim ,bacağım,boynum, kolum felaket ağrıyor kaç gündür.

bugün bebekleri uyutunca bende gittim uyudum iyi geldi :)

aay yok arkadaşım ben ancak buranın kışın yumuşak havasını bide denizi özlerim bulunduğum yer kötü ulaşım yok heryere araba ile gidiyoruz merkez de değiliz ama buralar en kötüsünün iyisi deniyor.hamdolsun gene de buraları da gezip görmüş oldum.tarihi yerleri mevcut

beni en çok etkileyen yelerden bazıları mavi köşk ve hikayesi ,barnabas ,selimiye cami ve paşa konakları ve karaoğlanoğulları açık müzesi eşimde bende o şehitlerimizi gördüğümüzde gözyaşlarımızı tutamadık.şehit olduğu yere gömülmüş.

daha çok yer gezdik ama etkilendiklerimden bazıları.

evet bu sene geelnler iyi.bakalım gideceğim yer nasıl olack.iki yerden birine gideceğiz.daha sonradan öğrendik ama benim hayalimdeki ilk yerdi bakalım hangisi olucak.

kesinlikle haberdar ederim muhtemelen iki ay falan uzakta olurum sizden.çok methediyorlar oraları.hata dün akşam azcık internetten baktık bir izmir li oraların memnuniyet inden bahsetmiş :):) tabi komşularım nasıl olcak onu da merak ediyorum.yerine gideceğimiz de şans burayaa geliyormuş :):):):)

daha açıklamadım inşallah oraya gittiğimde yazacağım bi kesinleşsin hayırlısıyla.umarım güzel yerlerdir de sizlere de ballandıra ballandıra anlatırım :):):) denileen göre çok güzelmiş hayırlısı hakkımızda :):):)

beni özleyin ama :):):16::9:

Cnm biZim geçen yıl çıktı daha 4 yılımız var.burdayız yani. Cnm bu tayin eşinden dolayı dimi yalnış anlamadım.hakkınızda hayırlısı olsun. Benim hamileliğimde reflü olmuştu doktora girtim 6 ay önce yükaek oranda bakteri reflü gastrit ne ararsan çıktı. Emziriyorum diye doktor erteledi tedaviyi fakat artık bağarsaklarımdada aorun çıktı ülser olmaya çok yaklaştım. Miğdemdeki bakteride 3 kişiden birinde kanser yapr dedi doktor. Bende artık tedaviye başlayayım dedim o yüzden ogluşumu bugün memeden bıraktım

selam kizlar nilim hasta:( dun aksamdan beri atesi dusmuyor doktorundan randevu almak icin saati bekliyorum.. off cok sinirliyim gorumcem sayesinde hasta oldu kv gitmistik esim ablacigini aradi buda tutmus hasta cocuguyla gelmis ölurmusun oldururmusun seviyor hesapta soylenip duruyorum esim gıkını cikaramiyor tabi savunulacak tarafimi var

selam kizlar nilim hasta:( dun aksamdan beri atesi dusmuyor doktorundan randevu almak icin saati bekliyorum.. off cok sinirliyim gorumcem sayesinde hasta oldu kv gitmistik esim ablacigini aradi buda tutmus hasta cocuguyla gelmis ölurmusun oldururmusun seviyor hesapta soylenip duruyorum esim gıkını cikaramiyor tabi savunulacak tarafimi var

geçmiş olsun canım.Şimdi zaten salgın varmı bizde 2 hafta önce atlattık.Allah şifa versin yavruna

bu sabah kahvaltı hazırlanan kadar mehmete çubuk kraker verdim peynirli olanından
yanımda yiyordu bianda boğulma şeklinde sesi çıktı bir baktım çırpınmaya titremeye başladı hemen bağırdım eşim koştu aldık yerden boğazına parmak soktum filan geçti ama çok ağladı çok korktuk hala başım ağrıyor öyle üzüldümki attım çöpe bidaha asla ince çubuk kraker vermem susamlılarda sorun olmadı kalın diye ama inceler sakıncalı
eşimde çok korktu eli ayağı titredi

Allah korumuş hugocuk bizim de normal çubuk kraker yerken aynı şey geldi başımıza ; çiğnemeden yutmuş, normalde ağzında iyice çevirip yumuşatıp yutardı,
bir keresinde de Park'ta arabasında otururken bir hanım benden izinsiz eline beyaz ekmek verdi geri de alamadım elinden kızdı bana yemek istedi , sonra bir baktım çocuk kızarıp bozarıyor , ekmek top gibi olmuş, hamurlaşmış ekmek boğazında..
Böyle bir tıkanma olayı olduğunda göbeği ile kaburgaları arasına elinle sert bi şekilde bastırınca ciğerindeki hava ile atıyor gırtlağından, panik yapmadan sakince çocuğu başı aşağıda kalacak şekilde ters çevirmek de etkili oluyor,
Çok geçmiş olsun bir daha böyle korkulu anlar yaşamazsınız umarım...

Son düzenleme:
Çok yeltendim hadi bi gireyim kızlar hala ordanı diye her seferinde bi iş çıkıyo nasip olmuyodu.bende sizler gibi anneliğin keyfini sürüyor oğlumun gelişimini hayranlıkla izliyorum1 aydır yürümeye başladı pıtıt pıtır dbe köşeye giriyor. Belki daha önceden bahsetmişimdir iZmirden foçaya tayin olduk.lojmanda oturuyoruz deniZe sıfır. Burası çok güzel biz bu yaz keyfini sürücez inşallah. Daha denize bile girmedik sular ısınsın diye bekliyorum. Ama girenleri balkondan dikizliyorummsen nasılsın cnm meleğin nasıl inşallah her şeyi ağız tadıyla yaşıyorsundur

hatırlıyorum foça da olduğunu ama ne zamndır orda olduğunu bilmiyordum.çok güzel ben malesef buraya geldiğimde oooh mis gibi deniz hava hep sıcak bol tatil yaaprım diyordum.bi geldim düzlük arazi hiçbirşey yok :( ama inşallah gideceğim yerde eğer istediğim yer olursa balkonumda oturup maviye karşı eşimle çay içmek istiyorum yemek yemek istiyorum ama işte bi yer daha olduğunu söylediler.hangisi olucak bilmiyorum kafam karıştı bende bu hayalimden vazgeçmeli miyim bilmiyorum ama avantajlı olsun kalacağım yer istiyorum.

her yere uzak olmasın burada çok sıkıntı çekiyorum çünkü.

bebeklerim büyüdü teyzesi kızım bana düşkün oğlum babasına.oğlum babasının yanına bile yaklaştırmıyor hemen bana vuruyor kızım da babasının yanında ben olmayınca durmuyor.

bugün dişimi yaptırmaya gittim yoldan karşıya geçerken beni pencereden görmüş baktım ağlama sesi kızım pencereden bna bakıp ağlıyor babası hemen pencereden aldı :):)

evlatlarım doğduğunda hayatıma renk geldi her halleri ayrı güzel :):):)

Cnm biZim geçen yıl çıktı daha 4 yılımız var.burdayız yani. Cnm bu tayin eşinden dolayı dimi yalnış anlamadım.hakkınızda hayırlısı olsun. Benim hamileliğimde reflü olmuştu doktora girtim 6 ay önce yükaek oranda bakteri reflü gastrit ne ararsan çıktı. Emziriyorum diye doktor erteledi tedaviyi fakat artık bağarsaklarımdada aorun çıktı ülser olmaya çok yaklaştım. Miğdemdeki bakteride 3 kişiden birinde kanser yapr dedi doktor. Bende artık tedaviye başlayayım dedim o yüzden ogluşumu bugün memeden bıraktım

evet eşimden dolayı.zaten kıbrısta çalışmak yok yıllık izne çıkıyorsun iki yıl ama burada özel yerle de çalışabilirsen ancak çalışıyorsun.ama genel i çocuk doğurayım hazır evdeyken diyor büyütüyor bebeğini türkiye de çalışmaya devam.benim de şansı buraya gelince gebe idim.iyi denk geldi ama hastalıktan sıkıntıdan patladım .

çok çok geçmiş olsun sanırım genelde olan birşey.benimde mide safra çökük vaziyette.iltihaplı hep sanırım bağırsaklarımda da sorun var.çünkü bağırsağımı hissediyorum elimle dokunuyorum.gebelikten önce olmazdı.ya çok zayıf olduğum için hissediyorum (doğumdan sonrası öncesi gibi değil ya )yada problem var.

sağlık çok önemli sağlığımı kaybedince anladım.ufak tefk sorunları dert ediyormuşum hep.tedavine başlaman isabetli bir karar olmuş.

geçmiş olsun bebekler de hasta olunca çok kötü oluyor benim kız mızmızlanınca gecem gündüzüm bir oluyor ama şükür oğlumda çok hastalık yada mızmızlık çekmedim.

bende hastayım halsizim dün gece dörde kadar uyuyamadım

geçmiş olsun bende üç dört gündür bel bacak ağrısı çekiyorum ama bugün biraz daha iyyiim .diş randevum vardı onu hallettim. :(

flaş flaş flaş ....

kızım elif azra dün buzdolabının kapısını açmayı başardı dün buzdolabı nın kapısını açık bıraktım sanmıştım bi baktım kızım dolaba girmiş elma tırtıklıyor :9::9: bugün de mutfağa her gittiğinde dolabı açmaya devam ediyor :9:

Son düzenleme:
sagolun kizlar kendi dr gittik oda bogazda hicbirsey yok dedi antibiyotik kullanilacak bir durum yokmus acile gidipte antibiyotiksiz cikan yok zaten dedi :/ kandada birsey yok disten dedi 4 tane azi geliyormus insallah oyledir hala cok yukseliyor atesi

kızlaaarr biraz önce oğlum "anneeee hadi gel gel deyip "elleriyle bana gel dedi.inanamıyorum .tlf nu almak için mutfağa gittim yine arkamdan "anneeem gel hadii hadi "dedi .tbi o sırada valizin tekerleğini yuvarlıyordu :):):)

kısa sözler kullanırdı ama böyle ilk defa böyle oldu :emir_bebek::nazar:

Iyi aksamlar hayirli kandiller, birsey sorucam cocugu ayni odada yatanlar daha iyi cevaplar, benim kizim 6-7 aydan bu yana ayni gecmedi merak ettim hepsimi ayni diye, gece uykusu donguler halinde oluyor derin uyuyor sonra hi hi diyor uykuda ve hafif bir uykuya geciyor tepisiyor cok rem uykusu deniyor tipta, bu boyle devam ediyor toplam o rem uykusu 3 defa falan oluyor sizlerdede boylemi? Bazende sicriyarak ciglik atarak kabus goruyor cok agliyor arada o olurmus bir yasindan sonra biliyorumda bu digerini bilmiyorum, o rem uykusuna gecince benide hihi yada tepismeleriyle uyandiriyor, deliksiz uyku uyudugumu dogdugu gunden bu yana bilmem

melitta, hugocuk geçmiş olsun sizlere
ben de ne zamandır giremiyorum işe başladım bi süredir
koşturup duruyorum, özlüyorum oğlumu
ilk günler ağladım hep aklım fikrim Tuna daydı
emin ellerde olduğu için yavaş yavaş alıştım
geçmiş dönemlerde olanları kısaca özetliyeyim;
oğluşum sürekli kabız oluodu ağlayarak yapamıodu bile
bi dr bulduk çok tatlı tahlil falan derken demir eksikliği çıktı
gerçekten ilacı kullandıktan sonra kabızlığı ve iştahsızlığı azaldı
dişlerimiz çıkmaya devam ediyor
ama oğlum sızlanıyor, geceleri rahat edemiyor
ben de bazı geceler yatmadan dolven veriyorum
hugonun dediği ilacı burda bulamadım (tetagil)
stoklarda kalmamış
tam olarak işe yarıyor mu hugo ?
yürüme olayı bizim geç başladı daha 1-2 hafta oldu
epey endişelendirmişti bu konu beni
ama Allahtan halloldu
şimdi bi de konuşsa, çişini de söylese...
vay be büyümüş ya bizim bıdıklar ;)))

Iyi aksamlar hayirli kandiller, birsey sorucam cocugu ayni odada yatanlar daha iyi cevaplar, benim kizim 6-7 aydan bu yana ayni gecmedi merak ettim hepsimi ayni diye, gece uykusu donguler halinde oluyor derin uyuyor sonra hi hi diyor uykuda ve hafif bir uykuya geciyor tepisiyor cok rem uykusu deniyor tipta, bu boyle devam ediyor toplam o rem uykusu 3 defa falan oluyor sizlerdede boylemi? Bazende sicriyarak ciglik atarak kabus goruyor cok agliyor arada o olurmus bir yasindan sonra biliyorumda bu digerini bilmiyorum, o rem uykusuna gecince benide hihi yada tepismeleriyle uyandiriyor, deliksiz uyku uyudugumu dogdugu gunden bu yana bilmem

evet benim oğlumun oluyor arada bazen içli içli ağlıyor bazen de irkiniyor mesela kızım dün akşam hep irkindi ağladı hep irkindi ağladı sanki uykuya tam dalamamış gibi.bir haftadır geceleri sürekli ağlıyoruz hatta oğlum ağlıyor ama gözleri kapalı birde babaaaa babaaaaa diye ağlıyor (sanırım babasına düşkünlüğünden) bazen de içli içli ağlıyor :(

stoklarda kalmamış
ama Allahtan halloldu

teşekkür ederim.benim kızım eredeyse doğduğundan beri kabız kayısı çayı içiriyorum çok iyi geliyor.en son ki tahlilerinin hepsi tertemizdi.doktor psikolojik dedi.şimdi ara ara oluyoruz ama kaysı çayı içiriyorum arada.

stoklarda kalmamış
ama Allahtan halloldu

işe yarıyo tetagil o zaman ağlamıyor rahatlıyor biz gece içmeden yatamıyoruz

hastayım hala sersem gibi
mehmette sağolsun sabah kahvaltısı arızasını çıkartıyo her sabah
bu sabah omlet yaptım yok yok yok
bu çocuk kahvaltı yapmayacak
hala aynı şey illa sucuk istiyor
yine yıktı evi
azı dişi çıkıyo sanırıum çok huysuz ve bişey yerken bile devamlı azı dişinin olduğu yeri tutup ağlıyor bişeyler yerkende ağrıyo heralde
hiç bu kadar olmamıştı
tarhana çorbası pişirdim onuda yemedi isyan etti bağırdı çağırdı
başım kazan gibi zaten
dürüm söyledim :31:
en sevdiği şey onu yerken bile başlarda ağladı diişini tutup
öyle böyle yedi şimdi çenesi sustu çok şükür
yaw birde hiçbişeyde denmiyor hayır desem bile hemen ağlıyo bi saat açıklama yapıyo pişman ediyo insanı
en son ne halin varsa gör diyorum :31:
kesinlikle her lafı anlıyor artık şunu yap bunu yap deyince yapıyor favorimiz alkış
alkış deyince hemen alkışlamaya başlıyor yeni öğrendi
yatak üzerinde zıplamak hoplamakta favorimiz

hastayım hala sersem gibi
mehmette sağolsun sabah kahvaltısı arızasını çıkartıyo her sabah
bu sabah omlet yaptım yok yok yok
bu çocuk kahvaltı yapmayacak
hala aynı şey illa sucuk istiyor
yine yıktı evi
azı dişi çıkıyo sanırıum çok huysuz ve bişey yerken bile devamlı azı dişinin olduğu yeri tutup ağlıyor bişeyler yerkende ağrıyo heralde
hiç bu kadar olmamıştı
tarhana çorbası pişirdim onuda yemedi isyan etti bağırdı çağırdı
başım kazan gibi zaten
dürüm söyledim :31:
en sevdiği şey onu yerken bile başlarda ağladı diişini tutup
öyle böyle yedi şimdi çenesi sustu çok şükür
yaw birde hiçbişeyde denmiyor hayır desem bile hemen ağlıyo bi saat açıklama yapıyo pişman ediyo insanı
en son ne halin varsa gör diyorum :31:
kesinlikle her lafı anlıyor artık şunu yap bunu yap deyince yapıyor favorimiz alkış
alkış deyince hemen alkışlamaya başlıyor yeni öğrendi
yatak üzerinde zıplamak hoplamakta favorimiz

bizimki de yatakta hoplamaya, bisikletiyle dolaşmaya ve kovalamca oynamaya bayılıo :)
bi de tetagili eczaneden mi internetten mi aldın hugocuk ?

ben,m kızım iki gün önce dişçiye gitmiştim.gittiğim günden beri içine kapandı bana soğuk gibi.acaba onu bırakıp gittiğimi mi düşündü ki ?bana çok düşkün çünkü.

bizimkilerinde favorisi yatakta zıplamak birde kızım çekyat zıplmak için sehpanın üstüne çıkıyor atıyor kendini çekyat a.çok hoşun gidiyor.birde iki kardeş birbirne bakıp kafa sallıyorlar sonra da kahkaha atıyorlar.

müzik sesi duyduklarında hemen tempo tutuyorlar oğlum bi kolunu aşşağı yukarı oynatıyor ayaklarıyla tempo tutyor :):):) birde ağzını oynatıyor şarkı söylüyormuş gibi.

kızım da kalkıp çömeliyor parmaklarını sözde şaklatıyormuş gibi yapıp popo kıvırıyor :):)

ama kızım iki gündür durgun :(

birkaç gündür kahvaltıyı düzgün yapamıyoruz.artık kahvaltı tam olmayınca üstüne mama veriyorum.normalde kahvaltımızı yapar öğle uykusuna yatmadan önce mama içer öyle uyurduk.

Back