• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

ben,m kızım iki gün önce dişçiye gitmiştim.gittiğim günden beri içine kapandı bana soğuk gibi.acaba onu bırakıp gittiğimi mi düşündü ki ?bana çok düşkün çünkü.

bizimkilerinde favorisi yatakta zıplamak birde kızım çekyat zıplmak için sehpanın üstüne çıkıyor atıyor kendini çekyat a.çok hoşun gidiyor.birde iki kardeş birbirne bakıp kafa sallıyorlar sonra da kahkaha atıyorlar.

müzik sesi duyduklarında hemen tempo tutuyorlar oğlum bi kolunu aşşağı yukarı oynatıyor ayaklarıyla tempo tutyor :):):) birde ağzını oynatıyor şarkı söylüyormuş gibi.

kızım da kalkıp çömeliyor parmaklarını sözde şaklatıyormuş gibi yapıp popo kıvırıyor :):)

ama kızım iki gündür durgun :(

birkaç gündür kahvaltıyı düzgün yapamıyoruz.artık kahvaltı tam olmayınca üstüne mama veriyorum.normalde kahvaltımızı yapar öğle uykusuna yatmadan önce mama içer öyle uyurduk.

melitta bazen diyorsunya prematüreler yaşıtlarını geç yakalıyo filan diye bence yanılıyosun
maşallah seninkiler yaşıtlarıyla aynı hatta geçtiler bile :nazar:

ben hastayım dün doktora gittim çok şükür ciğerler temiz yok bişey
mehmet iki gündür çok ağlıyor hiç naptığı belli değil
bu sabah yine aynıydı kalkar kalkmaz
sağlık ocağına götürdüm boğazları için antibiyotik verdi largopen şurup şeklinde
ve carpol verdi
dişlerini göremedim göstermedi dedi
biraz önce antibiyotik carpol verdim uyudu
geçen sağolsun duyarlı vatandaşın teki gripmiş geldi 1 saat oturdu yanımda çocukları bahçeye çıkartmıştık
sonra ben gribim dedi şok oldum
bana geçti muhtemelen bendende memoşa geçti

sağlık ocağına götürdüm boğazları için antibiyotik verdi largopen şurup şeklinde
ve carpol verdi
geçen sağolsun duyarlı vatandaşın teki gripmiş geldi 1 saat oturdu yanımda çocukları bahçeye çıkartmıştık

Sana da memoşa da geçmiş olsun hugocuk... Geçen gün de benim başıma benzer bişi geldi. Kızımla tramvaya bindik, yanımıza da yine 1 yaşında kızı olan bi kadın oturdu. Kız elini benim kıza uzatıp tutmaya çalışıyor, üstüne yüzüne filan ellemeye çalışıyor, ama burnunun aktığını görünce huylandım, kızımı çaktırmadan geriye doğru çekeliyorum uzanmasın diye. Allahtan benimki de soğuktur biraz, öyle herkese atlamaz hemen. Sonra annesi demez mi bizimki de grip oldu biraz, hasta bu aralar diye. Eee pes yani, madem biliyorsun durumu, benim kıza ne bulaştırmaya çalışıyorsun be kadın. Çocuğu olmayan veya artık büyütmüş olanları anlıyorum da küçük çocuğu olan insanlar nasıl bu kadar dikkatsiz duyarsız oluyor onu anlamıyorum...

Bizde son günlerde iştah sorunu var. Sadece kahvaltıyla günü geçiriyor. Sonra doğru dürüst bişey yemiyor, biraz meyve yiyor ama doyurmaz ki o da, tüm yaptıklarım ziyan oluyor, eskiden sevdiği şeyleri bile yemek istemiyor. Acaba sıcaktan mı dedim önceleri, daha o kadar da sıcak olmadı, hatta serinledi artık yağmur yağıyor burada hergün, bi ara dişten mi dedim, çocuk iştahsız yemiyor demeye dilim varmıyor, süreli çocuğun yemek yememesine bahane buluyorum :1: Bugün tekrar vitamin şurubuna başladım, dr iştahsızlaşınca ver demişti, bakalım görücez sonucu.

ve carpol verdi

geçmiş olsun hugocuk ikinizede..benim kızında burun tıkalı yine ama bu sefer gripten bizimkide..mevsim geçişleri çok tehlikeli özellikle havalar öğleye kadar açıyor öğleden sonra bi bakmışsın yağmur...hiç belli olmuyor gerçekten ama bu yetmezmiş gibi ekstradan birde duyarsız insanlar çıkıyor ya onları anlamak mümkün değil

okullar kapanacak son 1 hafta hem çok mutlu hemde son aylardaki koşuşturmacadan dolayı yorgunum..ama çok şükür bi eğitim öğretim döneminide kapatıyoruz hayırlısıyla..öğrencilerin tatili hemen başlıcak ama biz malesef 1 temmuza kadar yine seminerlerdeyiz..yinede okul stresi olmayacağı için ve eve daha erken gelebileceğim için mutluyum..seminer döneminde belki nisa yı da okula götürebilirim hem.. onun haricinde hava iyiyse hiçbir haftasonunu kaçırmıyoruz.sürekli sokaklardayız:))artık babasının veya benim elimden tutup kapıya götürüyor ayakkabımı giydirin diye ağlıyor:))gerçekten artık her söylenileni anlıyorlar..bende hayırı kullanamıyorum resmen yıkıyor ortalığı hayır dediğimde hınzır......gece uykularımız düzelmedi gitti hala en büyük derdimiz bu şuan..gecede en az 3-4 belki 5 kez uyanıyor ve kolay kolay dalamıyor..birde bu iş düzene girse gerçekten çok rahatlıcaz..

ben,m kızım iki gün önce dişçiye gitmiştim.gittiğim günden beri içine kapandı bana soğuk gibi.acaba onu bırakıp gittiğimi mi düşündü ki ?bana çok düşkün çünkü.

bizimkilerinde favorisi yatakta zıplamak birde kızım çekyat zıplmak için sehpanın üstüne çıkıyor atıyor kendini çekyat a.çok hoşun gidiyor.birde iki kardeş birbirne bakıp kafa sallıyorlar sonra da kahkaha atıyorlar.

müzik sesi duyduklarında hemen tempo tutuyorlar oğlum bi kolunu aşşağı yukarı oynatıyor ayaklarıyla tempo tutyor :):):) birde ağzını oynatıyor şarkı söylüyormuş gibi.

kızım da kalkıp çömeliyor parmaklarını sözde şaklatıyormuş gibi yapıp popo kıvırıyor :):)

ama kızım iki gündür durgun :(

birkaç gündür kahvaltıyı düzgün yapamıyoruz.artık kahvaltı tam olmayınca üstüne mama veriyorum.normalde kahvaltımızı yapar öğle uykusuna yatmadan önce mama içer öyle uyurduk.
melittacım bence senin bıraktığını falan düşünmüyordur sıkıntı yapma kendine..buaralar herşeyi dişe bağlıyoruz belki ama gerçekten de diş döneminden çok etkileniyorlar.belki senin kızınıda bu şekilde etkilemiştir. bizimkininde müzik çalan bi ayısı var.gidip gidip onun eline basıp müziği çalıştırıyor sonrada oynamaya başlıyor..allahım o an ısırasım geliyor o minik poposunu..ne sevimli oluyorlar dimi:))

30 yaşındayım ömrü hayatımda ilk kez reçel yaptım bugün:)))vişne almıştım.eşim hiç yemez bende severim ama hangi akla hizmet bilmiyorum gitmiş 1 kilo almışım çok geldi yiyemedim baktım biraz daha beklerlerse çürürler gözümü karartıp yaptım vişne reçelini:))acemi şansımıdır nedir harika oldu..becermiş olmanın verdiği gazla gidip gelip yiyorum ki ben doğru dürüst reçel yemem :))kızımda sevdi gibibakalım..inş çok severde hep yaparım:)

dün annemlere ilçeye gittik 1 saat yol sürdü
yol boyu memoş efendi hiç durmadı
babasına gitmek istiyor taksiyi karşıtırıyor vitesi elliyor epey yorucu oldu :1:
annemler tabiki çok özlemişler memoşu
memoşta görünce şaşırdı
bahçede koşturup durdular
annemle babam onu koştursun bayılıyor çığlıklar atıyor :1:
biz onu annemlere bırakıp düğüne gittik erken gittik yakın akrabamızdı
2 saat sonra babam aradı gel mehmet durmuyor diye :1:
uyutamamışlar ağlamış eşimle bizi aramış
mamasını içmemiş
geldiğimde çok üzgündü bende üzüldüm
bizi görünce koştu geldi sarıldı kucağımdan inmedi
ben uyutur düğüne giderim dedim ama olmadı uyumadı kucağımdan inmedi
yatak odasına gittik yatağa yattık dakikalarca yüzümü sevdi çok özlemiş çok korkmuş
tam dalacak gibi oluyo hafif kıpırdasam uyanıp yakama yapışıyor sarılıyor hemen
gecede geri döndük dönerken iyiydi kucağımda uyudu yol boyu

slm kızlar..
nasılsınız..bebişleriniz nasıl..bizi sorarsanız çok şükür iyiyiz diyelim..arada sıkıntılar oluyor tabi..

bende artık foruma uğrayamıyorum pek.günde iki kere park yapıyoruz.sabah kahvaltı sonrası 10.30-11 gibi birde akşam üzeri 5 gibi.
1 -1.5 saat her gittiğimizde duruyoruz.hamile halimle umutun peşinden koşmak çok yorucu oluyor.kaydırak tepelerinde bide koca göbekle hiç de normal görünmüyorumdur uzaktan bakınca.geçende kolumu kaydıraktan kayarken sürtünmeden bayağı bi darbe aldı,kanadı yara oldu.kabuk tuttu şimdi,tamda dirseğim,tam iyileşmedi.çocukluğuma geri döndüm diyebilirim.umut salıncağı sevmedi bahsetmiştim belkide.sıkılıyor orda oturamıyor,hemen kendini geriye atıp,kalkmaya falan çalışıyor.en çok kaydırakta merdivenlerden çıkıp iniyor,kayıyor.birde büyükler için spor aletleri var onlarla oyunyor.yada çocukların peşinden koşuyor,toplarını almaya çalışıyor,alıyor vermiyor.geri alınca basıyor yaygarayı.hergün böyle geçiyor.artık heryere ulaşabiliyor,mutfak çekmecesini çekip,kenarına basıp kendini yükseltiyor tezgahın üzerini karıştırıyor.
göbeğimi koruyamıyorum bvazen,kaç kere darbe aldım:(( ya kafa attı,yada üzerime atladı.

küçüklüğünden beri sinirlenip kafasını yere yada biyerlere vurma huyu devam ediyor artarak.eve parktan her gelişimiz olay.sokakta yere otutup kafasını betona vuruyor,görenler başımıza toplanıyor.bebek arabasıyla gidip,kucağımda gelmek istiyor.elimde biebek arabası,kucağımda umut bu şekilde zar zor geldiğim oluyor.bisiklet almıştık ama hala cesaret edipte tek başıma parka onunla çıkartmadım.düşer falan diye.halbuki iyice alıştı artık evde kendi inip biniyor bisikletine.

uyku düzenimiz oturdu gibi.gündüz 1 kez öğlen uykusu var 2-2.5 saat uyuyor artık.kendi uyuyor.yerde yada biyerde uyuya kalıyor:)) gecede aynı.hiç kucağıma alıp sallamıyorum.meme olayımız taamen bitti.sütüm de bitti zaten.sanırım sütüm 20.haftamda bozuldu,tadı değişti.o zmandan beri ağzına sürmüyor,sürüecek olsa hemen yüzünü buruşturuyor.
ama hala aklınma geliyor.geçende südyenimi asmıştım,çamaşırlığa balkonda bulmuş getirdi meme meme diyor.:((
ama hiç üstelemiyor.

iştahımızda bu aralar iyi şükür.bizden haberler böyle kızlar..

aa unutmadan cuma günü hamileliğimin ayrıntılı ultrasonunu yaptırdım.24.haftam bitmek üzere.25 e giricem.
bebişin cinsiyeti artık net bi şekilde gözüktü.
KIZ !!bi kızım olacak allah nasip ederse.
merak edenlere duyurulur..

görüşmek üzere kızlar..
kendinize ve bibşlere iyi bakın..
fırsat buldukça gelmeeye ççalışırım..

melittacım bence senin bıraktığını falan düşünmüyordur sıkıntı yapma kendine..buaralar herşeyi dişe bağlıyoruz belki ama gerçekten de diş döneminden çok etkileniyorlar.belki senin kızınıda bu şekilde etkilemiştir. bizimkininde müzik çalan bi ayısı var.gidip gidip onun eline basıp müziği çalıştırıyor sonrada oynamaya başlıyor..allahım o an ısırasım geliyor o minik poposunu..ne sevimli oluyorlar dimi:))

şükür düzeldi :) bol bol koklaşıyoruz kızımla :) ben ısırıyorum dayanamıyorum ikisine de :):):) bazen uzandığım yerden izliyorum bebeklerimi o kadar komik halleri ve hareketleri var ki doyamıyorum izlemeye ,öpmeye ,koklamaya.

birbirlerini çekiştiriyorlar birbirinden kaçıp kahkaha atmaya başlıyorlar ikisi de karşılıklı kafa sallıyorlar sğa sola kahkaha atıyorlar.a bir de şiddet de oluyor mesela oğlum kızıma vuruyor yüzüne doğru kızımda saçını çekiyor.

bazen kızım yakasından tutup çekiştiriyor gülerek oğlum da kahkaha atıyor :):):)

çekyat örtüleriin altına giriyor kızım oğlum da açıp ceee yapıyor :)

evlat sahibi olmak muhteşem birşey.tabi büyüyünce bizi beğenmicekelr orası ayrı :37:

slm kızlar..
nasılsınız..bebişleriniz nasıl..bizi sorarsanız çok şükür iyiyiz diyelim..arada sıkıntılar oluyor tabi..

bende artık foruma uğrayamıyorum pek.günde iki kere park yapıyoruz.sabah kahvaltı sonrası 10.30-11 gibi birde akşam üzeri 5 gibi.
1 -1.5 saat her gittiğimizde duruyoruz.hamile halimle umutun peşinden koşmak çok yorucu oluyor.kaydırak tepelerinde bide koca göbekle hiç de normal görünmüyorumdur uzaktan bakınca.geçende kolumu kaydıraktan kayarken sürtünmeden bayağı bi darbe aldı,kanadı yara oldu.kabuk tuttu şimdi,tamda dirseğim,tam iyileşmedi.çocukluğuma geri döndüm diyebilirim.umut salıncağı sevmedi bahsetmiştim belkide.sıkılıyor orda oturamıyor,hemen kendini geriye atıp,kalkmaya falan çalışıyor.en çok kaydırakta merdivenlerden çıkıp iniyor,kayıyor.birde büyükler için spor aletleri var onlarla oyunyor.yada çocukların peşinden koşuyor,toplarını almaya çalışıyor,alıyor vermiyor.geri alınca basıyor yaygarayı.hergün böyle geçiyor.artık heryere ulaşabiliyor,mutfak çekmecesini çekip,kenarına basıp kendini yükseltiyor tezgahın üzerini karıştırıyor.
göbeğimi koruyamıyorum bvazen,kaç kere darbe aldım:(( ya kafa attı,yada üzerime atladı.

küçüklüğünden beri sinirlenip kafasını yere yada biyerlere vurma huyu devam ediyor artarak.eve parktan her gelişimiz olay.sokakta yere otutup kafasını betona vuruyor,görenler başımıza toplanıyor.bebek arabasıyla gidip,kucağımda gelmek istiyor.elimde biebek arabası,kucağımda umut bu şekilde zar zor geldiğim oluyor.bisiklet almıştık ama hala cesaret edipte tek başıma parka onunla çıkartmadım.düşer falan diye.halbuki iyice alıştı artık evde kendi inip biniyor bisikletine.

uyku düzenimiz oturdu gibi.gündüz 1 kez öğlen uykusu var 2-2.5 saat uyuyor artık.kendi uyuyor.yerde yada biyerde uyuya kalıyor:)) gecede aynı.hiç kucağıma alıp sallamıyorum.meme olayımız taamen bitti.sütüm de bitti zaten.sanırım sütüm 20.haftamda bozuldu,tadı değişti.o zmandan beri ağzına sürmüyor,sürüecek olsa hemen yüzünü buruşturuyor.
ama hala aklınma geliyor.geçende südyenimi asmıştım,çamaşırlığa balkonda bulmuş getirdi meme meme diyor.:((
ama hiç üstelemiyor.

aa unutmadan cuma günü hamileliğimin ayrıntılı ultrasonunu yaptırdım.24.haftam bitmek üzere.25 e giricem.

görüşmek üzere kızlar..

Bizde seninle ayni durumdayiz, biz sabahtan gidiyoruz parka salincagi seviyor kaydiraga alistirmadim kaydiramam ben 35 haftam bitti 2 haftam kaldi doguma ( sezeryan ) gorenler ay cok kucuk ay soyle ay boyle bende zor olucaginin farkindayim goze alarak isteyerek hamile kaldim millet niye geriliyo anlamadim:) bizdede disarda hic sesi cikmaz eve gireriz daha ayakkabisini cikarirken mizmizlanmaya baslar aciktigi uykusu aklina gelir gunde 1 defa uyur 1-1,5 saat gunduz benimle aksam kendi uyur, bebek olunca gunduzude kendi alisacak mecbur, kizmis hayirlisi olsun benimde 2 kizim olucak kismetse,
Hemsire nasilsin bi yazdin gittin biz hamisler tecrubelerine ihtiyacimiz var ne yapmali ne yapmamali son 2 haftadan sonra hersey degisecek yeni duzenler gelicek bakicaz bekliyoruz.

slm kızlar..

ama hiç üstelemiyor.

görüşmek üzere kızlar..

hayırlı olsun canım :nazar: bu kış umut için abilik başlıyo desene :nazar:

kızlar bu pazar babalar günü.. ne yapmayı düşünüyorsunuz.yazalım fikir olsun dedim. ben kızım ve babasına isimleri yazılı fenerbahçe forma düşünüyorum.

selam kızlar...
ne zamandır giremiyodum. beni hatırlayan olurmu bilmem. kayınvaldemle başım dertteydi hal aynı üst katımda oturuyo ve herşeye karışıyordu hala aynı neyse.15 şubat doğumlu bir kızım var tam bir canavar bu günlerdeki eğlencesi koltuklara çıkıp hoplamak aklım çıkıyor düşcek diye iş falan yapamıyorum ay siz nasılo yapıyorsununz yaaaa... ben bi kap yemeği zor koyuyorum oda rüya 22-23 olacak salla salla uyuyacakta ondan sonra bendede hal kalmıyoe günd-üz de çelışınca zor anca kayınvalde gelecekte 1 saat falan sevmeye o arada koştura koştura ne yapabilirsem işte aman sağlık olsunda çok zor park muhabbeti bizdede var bizimki dahya çok yüymeyi seviyor yada arabayla gezmeyi araba dursun başlıyor bağırmaya... bisiklet düşünüyorum ama alsammı bilrmedim
böyle işte...

Back