2012 Şubat Anneleri

Gunaydin herkese valla gecti hugocum bende sabah serin diye cikariyodum ama zor artik kafam kalkmiyor, bizde balkonda yok giris kat, cikolata biskuvi vs onlari yiyor ekmek istiyor veriyoruz once ufak derken saniye icinde hepsini tikiyor agzina balon gibi oluyor, pogcayi seviyor tostu seviyor 3-4 lokma yiyor sonra eli ile cikarip atiyor yere yani yiyor aslinda ama isine gelmiyor, simdide coraplarini cikarmis yuvarlaniyor yerde, parkta bi salincagi seviyor onun disinda isi yok bizimki insanlari sever sokulur bakan biri yoksa karsisina gider guler bakar zorla ilgi ceker baktirir cocuklarlada arasi iyi sever dokunur o kadar sonra kendi halinde dolanir oynar oyuncaklarini vs paylasir sorun cikarmaz, dis olayiniz nasil hugocum?

tetagile devam canım yoksa gece saat başı uyanıp ağlıyor gündüzde çok ağlıyor huysuz oluyor akşam 10 da uyumadan 1 tane suya katıp içiriyorum çok sevdi zaten
sabaha kadar rahat uyuyo

zaman ne çabuk geçiyor doğuma çok az kalmış.bu bebeğinin cinsiyeti de kız mıydı?yanlış mı hatırlıyorum.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

bizler iyiyiz bebekleri büyüttük bile :) benim de regl günüm şaştı yine korkuyorum yine hastalanıcam hastahane de yatıcam diye.daha önce kist patlaması denmişti öylelikle yatmıştım fakat iki hafta önceki muaynede kistlik bir durum görülmedi dedi doktorum.ama nabothi kistlerim var o da normalmiş doğum yapanlarda görülebilirmiş.

bir ay iki kere adet oldum sanırım tekrar çocuk doğurma işini düşünebilirim .

Evet buda kiz oyle boyle buyuyolar valla benim cadim bakalim ne yapacak gerci kucuk anlamiyor daha ama bana duskun, benimde 7 tane myomum vardi 3 tanesi 7 cm digerleri 4 cm sezeryanla onlarda alindi 1 buyuk kaldi yeri itibari ile o yuzden 32 haftada dogum oldu yani korkma ama ikinci cocuk icin ilkinin akli ermeden olmasi taraftaroyim zor gelebilir ama kiskanclik olmasi zararci olmasi dahada zor yegenimden biliyorum.
tetagile devam canım yoksa gece saat başı uyanıp ağlıyor gündüzde çok ağlıyor

huysuz oluyor akşam 10 da uyuma
dan 1 tane suya katıp içiriyorum çok sevdi zaten
sabaha kadar rahat uyuyo

Onu arastirdim her eczanede yok siparisle getiriyolar fiyati 18.50 dediler kac tane vardi unuttum dogru dimi ayni ilac, bendemi alsam ne yapsam bebekte olucak, o uyumicak bide bu uyanirsa hangi birine bakicam ayri dert uyku sifir olucak bende o ayri dert kucuk bana ihtiyaci olucak kizimda benden baska kimseyle uyumaz dinlemez cunku faydasi varsa bende alirimda icermi acaba, tadi nasil bisey sen ne kadar zamandir kullaniyorsun? Ben dentox jel kullaniyorum suan ama yeterli gelmiyor acikiyomu diyorum bazen ama yok y

benim myom yoktu benim bebeklerden önce tıkır tıkır işleyen bir rahmim ve yumurtlaıklarım vardı ama nedense doğumdan sonra bi tuhaf oldu ateşlendim hastalandım ölümlerden döndüm izmir de hastahane de yattım toplamda bir hafta acil de dahil kistimin patladığını düşünüyoruz dediler bende kistte yoktu halbuki.

nabothi kistleri ise doğum dan dolayı olmuşmuş.ben 7 saat bekledim son iki saatim çok sancılı geçti zaten normal doğurmamda mümkün değildi.sanırım o yüzden olmuş olabilir.çünkü doğum yapan kadınlarda görülebilirmiş önemsizmiş yani.

şu tedavimi bi yaptrayım neyin nesiymiş bi öğreneyim çünkü saframdan dolayı da olabilir belki diye düşünüyorum.hemen düşünücem içimin temizlenmesi için.eğer tek bebek olursa ve mümkün olursa normal doğurmak istiyorum.bakalım hayırlısı allah tan .sezeryandan sonra eğer bir sorun yoksa normal doğuma engel birşey yapılabiliyormuş.

eşim de kalabalık aile olmak istiyor.hatta yine olursa bebek tek kesmez beni diyor

evet canım doğru tetagil ismi fiyatıda aynı heryerde yok siparişle geliyor
illa içmek zorunda değil mozp diş jeline döküp damaklarını dişlerini onla ovuyordu bizim sıpa içmesini seviyo içiriyorum

bu sabah kahvaltı hazırlanan kadar mehmete çubuk kraker verdim peynirli olanından
yanımda yiyordu bianda boğulma şeklinde sesi çıktı bir baktım çırpınmaya titremeye başladı hemen bağırdım eşim koştu aldık yerden boğazına parmak soktum filan geçti ama çok ağladı çok korktuk hala başım ağrıyor öyle üzüldümki attım çöpe bidaha asla ince çubuk kraker vermem susamlılarda sorun olmadı kalın diye ama inceler sakıncalı
eşimde çok korktu eli ayağı titredi

evet canım doğru tetagil ismi fiyatıda aynı heryerde yok siparişle geliyor
illa içmek zorunda değil mozp diş jeline döküp damaklarını dişlerini onla ovuyordu bizim sıpa içmesini seviyo içiriyorum

Guzel tadi guzelse benimkide icer, asla ovdurmaz jeli zor suruyorum itiyo elimi isiriyor cunku, ay canim allah korumus cok dikkat etmek lazim gozetim altinda vermeli bu tur seyleri, ben korktugum icin hic vermedim 1-2 defa pusette eline verdim o kadar yemedi yemez ufalar o tur seyleri bi tek cikolataya hayir demez asla

iki haftadır bende çubuk kraker veriyorum yiyorlar kıtır kıtır ama korkuyorum.

çok üzüldüm hugocuk bende yaşadım korkunç bir durum su bile kaçtığında boğulur gibi olunca korkuyorum.gözleri kızarıyor ya içim gidiyor.bu hafta beni pek uyutmadılar geceleri sıklıkla uyanıyoruz.sivrisineklerden mi yoksa sıcaktan mı bilmiyorum .

eşyalarımın bir kısmını çuvalladım.çok az bi kısmı kaldı onları da valiz e yerleştireceğim.az kaldı artık buradan da göçüyoruz :) gitmeme yakın diğer eşyalarımı da toplayacağım..

bu arada hemşire , senfat ,giza ,ve adını hatırlayamadığım diğer arkadaşlar nerdeler ?

kolay gelsin canım
artık kimse gelmiyor uğramıyor

selam millet kimseler yok yine
hiç şaşırmadım
sğt mısırlar çıktı aldım haşladım verdim eline ama yemedi yiyemedi attı elinden
tanelerini çıkartıp vermeyede korktum boğazına kaçar filan diye
bende çorbasını yaptım
ama çok lezzetli oldu
az bir parça tavuğu haşladım pişince içine süt mısır tanelerinide ekledim blendrdan geçirdim
tavada yağ ve unu kavurup onuda ekledim azda tuz karıştırdım bir taşım kaynattım çok sevdi hepsini bitirdi
yanlız bağırsakları çok çalıştırıyor içer içmez etkisini gösterdi
kahvaltı inatçılığı hala devam ediyor
dün pazar kahvaltısında sucuk yaptı eşim tabiki memoş oğlan bayıla bayıla yedi
ama bu sabah yumurta peynir domates salatalık yemedi
yemediği gibi bağırdı yerlere yattı tepindi sofraya bakıp bakıp
iki eliyle başına vurdu
çok kızdı çok sinirlendi çok
kalktım mama yaptım içirdim artık
bikaç saat sonrada yarım muz üç dört cicibebe 1 hurma ve harnup pekmezini karıştırdım mamasındanda koydum öyle onu yedi neyseki

Cnm merhaba.ne kadar temiz kalpliymişim😊aylar sonr bugün girdim sende beni anmışsın.

Cnm öncelikle hakkında hayırlısı olsun allah kolaylık versin. 3 yıllık evliyim 2. Taşınmamız. Eşim asker bizde geziciyiz yani.bugün çok hüzünlü gururlu karışık duygular içindeyim. Oğlumu emziriyorum hatta gece yanımda uyutup her istediğinde emziriyorum. Ama artık hem yorucu olmaya başladı hemde ilaç kullanamadığım için hastalıklarım peşpeşe gelmeye ve ilerlemeye başladı.antibiyotik kullanmam kazım. Ama hiç istemediğim ve çok korktuğum şey pglumu sütten bırakma konusuydu. Ruh sağlığını etkıleneden onu üzmeden. Azaltarak bırakmayı mantıklı buldum ama duygularıma yenilip ağladığında dayanamayıp emzirdiğim için bu yöntemi beceremedim.bende bugun tepkisini görmek için göğsüme sarımsak sürdüm. Emdi tükürmeye başladı.konuştum acı annecim vs diye. Kalkıp çikolata yedirdim. Sadece emerek uyur mğlen nasıl uyutucm dıye kara kara düşündüm. Biberon hazırladım yanıma aldım. Nemeyi tekrar deneyip kaçarsa biberın veririm dedim. Normalde ben uzandığımda oda uzanıp emneye çalışırdı. Ama uzanmadı oturdu.kendim öıkardım geldı emdi arkasını döndü tükürmeye başladı fakat biberonuda almadı. Ayakta sallayarak uyuttum. Çok duygulandım ağlamasını mızmızlanmasını bekliyodum ama çok olgun davrandı.maşallah. Bu kadar hızlı olcağını düşünmüyodum kendimi çok kötü hissettim cok duygulandım ve çok ağladım😢😢😢

Kolay gelsin canım. Taşınma işi çocuklarla zor. Ayrıca insan ne kadar şikayet etse de yaşadığı yere alışıyor, oralardan ayrılmak da zor gelecektir herhalde. İyi komşuların olduğundan filan bahsediyordun, inşallah gittiğin yerde de iyi insanlar vardır. Taşınınca bırakma buraları, hemen bağlanmaya çalış, merak ettirme bizi. Ne zaman gideceğinizi bilmiyorum amabBen kolay kolay giremiyorum bu aralar da şimdiden yazayım aklımdakileri dedim Güle güle gidin mi desem, bizim topraklara geliyorsun diye hoşgeldin mi desem bilemedim Arada kaçırmadıysam hala bilemiyoruz sanırım yeni yerini???

Yine bir hugo tarifi, yine beni benden aldı Nereden aklına geliyor bu tarifler bilmem valla, ama memoş hala bu yaratıcı tarifleri reddediyorsa ona benden bahset, benim yaptığım yemeklerle yaşamak zorunda olsaydı ne yapacaktı acaba? dön dolaş aynı şeyler, aynı usuller, özellikle kahvaltıda, hep aynı şeyler peynir, ekmek, pekmez Ben sucuğa bayılırım ama daha hiç vermedim kızıma, çikolata da vermedim, evde birkez yuvarlak ekmek arasına köfte domates koyup, bak kızım bu hamburger diye öğretmeye çalıştım Anladığını sanmıyorum ama benzerlerini ben ona evde yapayım da dışardan yemesin istiyorum direnebildiğim kadar, köfte sevmez zaten, benim uyduruk hamburgerimi de çok sallamadı, burun kıvırıp kuru ekmek yedi. İnşallah dışardakilerin tadını da sevmez...

kolay gelsin canım
artık kimse gelmiyor uğramıyor

malesef evet.artık eskisi gibi paylaşım yok.

Cnm merhaba.ne kadar temiz kalpliymişimaylar sonr bugün girdim sende beni anmışsın.

merhaba nerlerdesin?merak ettim seni birkaç kere daha yazdım belki görürsün diye ama kısmet bugüneymiş.kalp kalbe karşı :) .görüşmeyeli neler yaptın ? nasılsın ?

Kendini kötü hissetme, bu da büyümeleri sürecinde karşılaşacağımız olaylardan sadece biri. Benim sütten kesme olayı çok kolay olduğu için sanırım aşırı duygusallık yaşamadım o dönemde, sütüm azalmıştı zaten, o da emmek istemedi, karşılıklı anlaşmayla oldu gibi bizimki. Emme olayı bitince yemek ve uyku düzenleri de oturuyor, her açıdan rahat edeceksin, kendine de daha iyi bakabileceksin. 1 yaşından fazla emzirmiş oldun, yeteri kaldı almıştır besinini ufaklık, hiç kendini üzme.

canım benim bende duygulandım maşallah oğluna.kendini düşün en azından memeden keserken zorlanmicaksın.
biliyorum aynı şeyleri yaşıyoruz hemen hemen.size tayin varm ı?biz tayinciyiz.Türkiye ye geliyoruz.daha açıklamadım ama :):)

iyi ki de açıklamamışm iki yer var birinden birinde kalacağız.netleşsin inşallah açıklarım ancak oraya yerleştiğimde.kaydırma olur diye korkuyordum şimdilik öyle bir durum görünmüyor eşimle gideceğim gibi görünüyor.

çok memnunum çok mutluyum.yeni memleketler görmek yeni insanlar tanımak beni mutlu ediyor evi toplamak ve taşımakta işin eğlenceli kısmı eşimle de gurur duyuyorum inşallah o rahat olsun sağlıklı olsun ben iyi olurum.
sizin tayin oldu mu ?kalıyor musunuz?havalar güzel mi orada bir ay sonra geleceğim bende .

geçmiş olsun benim de doğumdan sonra bi sürü hastalığım peşpeşe çıktı.hala kendimi toparlamay çalışıyorum.psikolojik olarak iyiyim çok şükür ama bedenen çokta iyi sayılmam.

geçenlerde konuştuk doğum sonrası rahatsızlıkları....sözde doğum 10 yıl gençleştirir derler benim ömrümden 20 yıl gitti gibi.sağlıklı olamayınca da kendimi yaşlı hissediyorum.

senin ne tür rahatsızlıkların çıktı ?

teşekkür ederim :) biraz uykusuz kaldım kaç gündür bebekler de gece pek uyutmadı ancak onlar uyuyunca toparlayabildim.sağolsun eşim de yardım etti.hem ütü hem çamaşır topla dür kaldır bi de ev topla baya bi yoruldum belim ,bacağım,boynum, kolum felaket ağrıyor kaç gündür.

bugün bebekleri uyutunca bende gittim uyudum iyi geldi :)

aay yok arkadaşım ben ancak buranın kışın yumuşak havasını bide denizi özlerim bulunduğum yer kötü ulaşım yok heryere araba ile gidiyoruz merkez de değiliz ama buralar en kötüsünün iyisi deniyor.hamdolsun gene de buraları da gezip görmüş oldum.tarihi yerleri mevcut

beni en çok etkileyen yelerden bazıları mavi köşk ve hikayesi ,barnabas ,selimiye cami ve paşa konakları ve karaoğlanoğulları açık müzesi eşimde bende o şehitlerimizi gördüğümüzde gözyaşlarımızı tutamadık.şehit olduğu yere gömülmüş.

daha çok yer gezdik ama etkilendiklerimden bazıları.

evet bu sene geelnler iyi.bakalım gideceğim yer nasıl olack.iki yerden birine gideceğiz.daha sonradan öğrendik ama benim hayalimdeki ilk yerdi bakalım hangisi olucak.

kesinlikle haberdar ederim muhtemelen iki ay falan uzakta olurum sizden.çok methediyorlar oraları.hata dün akşam azcık internetten baktık bir izmir li oraların memnuniyet inden bahsetmiş :):) tabi komşularım nasıl olcak onu da merak ediyorum.yerine gideceğimiz de şans burayaa geliyormuş :):):):)

daha açıklamadım inşallah oraya gittiğimde yazacağım bi kesinleşsin hayırlısıyla.umarım güzel yerlerdir de sizlere de ballandıra ballandıra anlatırım :):):) denileen göre çok güzelmiş hayırlısı hakkımızda :):):)

beni özleyin ama :):)

Çok yeltendim hadi bi gireyim kızlar hala ordanı diye her seferinde bi iş çıkıyo nasip olmuyodu.bende sizler gibi anneliğin keyfini sürüyor oğlumun gelişimini hayranlıkla izliyorum😊1 aydır yürümeye başladı pıtıt pıtır dbe köşeye giriyor. Belki daha önceden bahsetmişimdir iZmirden foçaya tayin olduk.lojmanda oturuyoruz deniZe sıfır. Burası çok güzel biz bu yaz keyfini sürücez inşallah. Daha denize bile girmedik sular ısınsın diye bekliyorum. Ama girenleri balkondan dikizliyorumm😁sen nasılsın cnm meleğin nasıl inşallah her şeyi ağız tadıyla yaşıyorsundur🌷

Çok teşekkür ederim cnm bu tesellilere çok ihtıyacım var.oğlum beni çok şaşırttı ağlamasını falan bekliyodum. Ama yapmadı.saglık aorunlarım olmasaydı 2 yaşına kadar emZirirdim ama biranönce ilaç kullanmam lazım. Onunda uyku düzenide oturmalı artık.bu güne kadar emzîrdim helal olsun.maşallah size ne güzel olmuş öyle anlaşarak allahım hrkeze sizinki gibisini nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…