• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ..ocak -şubat aylarında tüp bebek yaptıracak olan arkadaşlar....

arkadaslar, daha önce de yazmıştım aşılama bölümünden buraya transfer oldum :16:
ebizim problemimiz sperm azlığı, bu nedenle doktorumuz tüp bebek önerdiği halde 2 milyon spermle aşılama sansımızı kasım ayında denedik ve tutmadı. nasip :19:

o ay adetimin 2.günü tüp bebek tedavimize başlayacaktık ancak adetim çok erken gelince bir ay dinlenme kararı aldım. bu ayda adedim normalden fazla gecikti, her ay yaptığım gibi yine test yaptım ancak sonuç malesef olumlu olmadı bu da nasip:16:
bugünde adet lekelendim ve sanırım carsamba günü ilk tüp bebek denemesine start vermek için hastanede olacağım :4: aşılamadan cok daha umutluyum. her ne kadar dün akşam itibati ile adet sancılarım basladığında ağlama krizleri gecirsem de, zor olsa da hayrımı ve hayrımızı hepimiz için diliyorum arkadaslar :16: bu arada 86'lı ve 2008 temmuz'dan bu yana evliyim :19:

kaynımda da azospermi sorunu vardı ve 7 yıllık evli olmalarına rağmen 1.tüp bebek olumsuz neticelendi. 2.için tüm doktorlar boşuna uğrasmayın vs.diyerek umutlarını kırdılar. gecen ay onlarda bizimle beraber tedavi için uludağ üniverst. gittiler, test sonucu inanılmazdı doktorlar bile bu duruma cok şaşırmışlar. 1 adet dahi sperm yokken sayı bilden milyonlara yükselmiş ve hareketlilik çok iyiymiş. umut oldu bizlere de, bir kez daha anladık ki zaman gercekten sürprizlere gebe:16:

bu ay eltimle beraber baslıyoruz inş.dedaviye, ben ist.erdem hastanesinde o da uludağ ünivt. inş.baslıyor. ocak ayı ailemize ve ailenize bebişler getirir umarım :16:

gün sayan ve tedaviye baslayan arkadaslara bolca umut ve sabırlar diliyorum , bir duacı daha katıldı aranıza bilginize :16
:

Son düzenleme:
@edanur: slm canim,evet dogru, olursa oluyor ama ben benim kiwuden cok sikayetciydim,kendimi hic orada rahat edemedim.tutmadi diye eger memnun olsaydim degistirmezdim.cok büyük sansizliklar yasadik.
senin yasin daha cok genc,sanlisin canim.duydunmu bilmiyorum ama almanyada belki bu yarisini hani ödüyoruzya o kalkacak diyorlar sende duydunmu?yani sigorta hepsini karsiliyacakmis galiba.

herkezin yeni yilini simdiden kutluyorum.

selam duymadim canim insallah öyle olurda ha bire deneriz bizde Rabbim nasip edene kadar.Suanda nerde yapican canim.Buarada senin yasin kac

slm canim ben Hernedeyim ben burda Gelsenklirchende tedavi oluyordum sonra televizyonda yücel Karamani gördüm ve oraya gitmeye karar verdim. Ön görüsme icin Agustosta 3 Günlügüne istanbula gittim bana tedavi öncesi Genetik Test, Histeroskopi ve diger hormon testlerini yaptirmami tavsiye etti bizde kabul ettik hemen ertesi gün Histeroskopi yapildi rahimde bir anomali cikmadi sadece ikitane kücük polip varmis onlar alindi 2 hafta sonra genetik test sonucu da iyi geldi bütün bu ön arastirmalar 5000 tl ye mal oldu. sonra Eylülde tüp bebek Tedavisi icin tekrar gittik 19 yumurta toplandi 17si döllendi besinci gün yani Blastokist transferi yapildi embriolog transfer günü okadar umut vermistiki embriolarin 1 kalite oldugunu hatta tip kitaplarinda örnek olarak gösterilebilecegini söyledi bende cook umutlandim. Almanyaya döndüm evde test yaptim positiv dr. gittim positiv kan degeri positiv ama sonrasi düsüse gecti hcg yapilacak birsey yok nasip degilmis. Ama Brükselden cok memnun kaldim cünkü sonuctan sonra dr. beni aradi ve umut verdi cok sükür cok kaliteli donurulmus embriolariniz var toparlan tekrar gel dedi hatta dondurulmus icin sadece 3-4 günlügüne gelmeniz yeterli dedi yani onlar bana tedavi semasin faxliyacaklar burdaki kadin Dr. ultrasonla Rahim Duvarini ölcecek ve istenilen kalinliga gelince istanbula gidecegim transferden 3 gün sonra tekrar geri dönecegim insallah. Brüksel diger kliniklere göre pahali ama dr. gercekten cok ilgileniyor özellikle sperm konusunda Imci teknigi uygulaniyor almanyada böyle birsey yapilmiyor. Sen burda nerede denedin ESSEN NOVUM hakkinda cok iyi seyler duydum türkiyeye gitmeden burda denesemmi diye düsündüm cünkü burda enazinda sigorta yarisini ödüyor bilmiyorum bakalim. brüksel bize toplam 15 bin tl ye mal oldu 10 bin tüp bebek 5 bin ön testler icin yani tekrar gitmek icin piskolojimi birde maddi durumumu toparlamam lazim. Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Selam canim önceliklen gecmis olsun bende Almanya da yasiyorum frankfurta yakin bende burda iki defa yaptim 1.denememkwz Wetzlar memnun kalmadim sonra tvde gördüm Dr.Bilgicyildirim KINDERWUNSCHZENTRUM DARMSTADT 2.denememi orda yaptim cok memnun kaldim orda IMSI teknigi var biz yaptirdik zaten heralde almanyada bir tek orda varmis oy üzden oraya gittim ben.Ama kismet degilmis sonuc negativ oldu suanda 3.denememizi yapiyoruz orda ilk defa dondurulmuslarlan yapicam bana hormon takviyesi iyi gelmiyor bu sefer ilacsiz olaca normal yumurtlamam beklenecek sonra rahim duvari istenilen kalinliga gelirse embiryolari Allahin izniylen transfer yapilacak suanda adetliyim heralde bu ayin 20sine kadar transfer yapilir.Ben türkiyeyi tavsiye etmiyorum neden dersen Arkadasim orda yapti olmadi burdada 1denemesinde olmadi ama 2.denemesinde oldu iki hafta önce dogurdu ikizlerini yani anlayacagin kismetinde varsa burdada olur o yüzden ben almanyada deneyecem

arkadaslar, daha önce de yazmıştım aşılama bölümünden buraya transfer oldum :16:
ebizim problemimiz sperm azlığı, bu nedenle doktorumuz tüp bebek önerdiği halde 2 milyon spermle aşılama sansımızı kasım ayında denedik ve tutmadı. nasip :19:

o ay adetimin 2.günü tüp bebek tedavimize başlayacaktık ancak adetim çok erken gelince bir ay dinlenme kararı aldım. bu ayda adedim normalden fazla gecikti, her ay yaptığım gibi yine test yaptım ancak sonuç malesef olumlu olmadı bu da nasip:16:
bugünde adet lekelendim ve sanırım carsamba günü ilk tüp bebek denemesine start vermek için hastanede olacağım :4: aşılamadan cok daha umutluyum. her ne kadar dün akşam itibati ile adet sancılarım basladığında ağlama krizleri gecirsem de, zor olsa da hayrımı ve hayrımızı hepimiz için diliyorum arkadaslar :16: bu arada 86'lı ve 2008 temmuz'dan bu yana evliyim :19:

kaynımda da azospermi sorunu vardı ve 7 yıllık evli olmalarına rağmen 1.tüp bebek olumsuz neticelendi. 2.için tüm doktorlar boşuna uğrasmayın vs.diyerek umutlarını kırdılar. gecen ay onlarda bizimle beraber tedavi için uludağ üniverst. gittiler, test sonucu inanılmazdı doktorlar bile bu duruma cok şaşırmışlar. 1 adet dahi sperm yokken sayı bilden milyonlara yükselmiş ve hareketlilik çok iyiymiş. umut oldu bizlere de, bir kez daha anladık ki zaman gercekten sürprizlere gebe:16:

bu ay eltimle beraber baslıyoruz inş.dedaviye, ben ist.erdem hastanesinde o da uludağ ünivt. inş.baslıyor. ocak ayı ailemize ve ailenize bebişler getirir umarım :16:

gün sayan ve tedaviye baslayan arkadaslara bolca umut ve sabırlar diliyorum , bir duacı daha katıldı aranıza bilginize :16

:

Canım ne güzel yazmışsın.İnşallah her şey güzel olur. Peki kaynın azospermi klinefelter sanırım. Yanlış mı biliyorum. Benim eşim de de kromozom sorunu var da. Peki preferik kanda kromozom analizi yaptırdı mı eşin?

Canım ne güzel yazmışsın.İnşallah her şey güzel olur. Peki kaynın azospermi klinefelter sanırım. Yanlış mı biliyorum. Benim eşim de de kromozom sorunu var da. Peki preferik kanda kromozom analizi yaptırdı mı eşin?

yanıtın için teşekkür ediyorum arkadaşım :16:

kaynımda hiç sperm yoktu ancak tam teşhisi bilemiyorum. eşimde de evliliğimizin 2.yılı bebiş kararı alıp olmayınca sonuç sperm eksikliği çıktı ancak eşim bir tedavi görmedi sadece 2.yıl sayıyı artırmak için doktoru önerince vasikoselden ameliyat oldu ancak ameliyat sonrası sayımız daha da azaldı.:19:

sonrasında bir süre arastırma asamamız oldu. kasım ayında ilk aşılamamızı denedik olmadı. aşılama süreci ve öncesinde eşim hiç tedavi olmadı ilaç vs.kullanmadı canım. benim doktorum; bu sürecte kullanılan bitki vs.sadece kilo yaptığını, sperm sayısı sınırda olanlar için yararlı olduğunu bizim kadar düşük sayılar için fayda etmiyeceğini söyledi. en son rahim filmi çekltirmek isteği ile gittiğim doktor ise eş,me çinko içeren bir kac ilac önerdi. benim ise aşılama öncesi rahim filmimin yararlı olacağını tüp bebekte direk enjekte edildiği için rahim kanallarının tıkalı olup olmamasının bir anlamı olmadığını söyledi :19:
film cektirmedim. eşimde tüp bebek sürecinde ilac vs.alacak sanırım henüz nasıl bir sürec olduğunu bilmiyorum.
elimizde olan tek şey, benim yumurta sorunum olmaması ve eşimin sperm sonucu :16:

özetle durum bu arkadasım biraz uzun oldu özür diliyorum:16:

sizin sorununuz nedir canım? basladınız mıo tedavinize arkadaşım ?

kaynımda hiç sperm yoktu ancak tam teşhisi bilemiyorum. eşimde de evliliğimizin 2.yılı bebiş kararı alıp olmayınca sonuç sperm eksikliği çıktı ancak eşim bir tedavi görmedi sadece 2.yıl sayıyı artırmak için doktoru önerince vasikoselden ameliyat oldu ancak ameliyat sonrası sayımız daha da azaldı.:19:

sonrasında bir süre arastırma asamamız oldu. kasım ayında ilk aşılamamızı denedik olmadı. aşılama süreci ve öncesinde eşim hiç tedavi olmadı ilaç vs.kullanmadı canım. benim doktorum; bu sürecte kullanılan bitki vs.sadece kilo yaptığını, sperm sayısı sınırda olanlar için yararlı olduğunu bizim kadar düşük sayılar için fayda etmiyeceğini söyledi. en son rahim filmi çekltirmek isteği ile gittiğim doktor ise eş,me çinko içeren bir kac ilac önerdi. benim ise aşılama öncesi rahim filmimin yararlı olacağını tüp bebekte direk enjekte edildiği için rahim kanallarının tıkalı olup olmamasının bir anlamı olmadığını söyledi :19:
film cektirmedim. eşimde tüp bebek sürecinde ilac vs.alacak sanırım henüz nasıl bir sürec olduğunu bilmiyorum.
elimizde olan tek şey, benim yumurta sorunum olmaması ve eşimin sperm sonucu :16:

Selam canim öncelikllen Rabbim insallah bizleri mahrum birakmaz.Suanda yazdiklarini okudum sanki bizi anlatiyorsun bende 5yillik evliyim bizim sperm sayimiz 4milyon bizde iki defa tüp bebek denedik olmadi bu ayda dondurulmuslarlan deneyacegiz insallah.Benim kaynimda 6yillik evli onarda azosperm var onlarda bir defa denediler kaynimda mikrotese yöntemiylen 3tana sperm cikti onlar ölüydü bir ise yaramadilar onlarda cok ümitsiz tüp bebek bile yapamiyorlar ama senin yazdiklarini görünce sevindim insallah kayniminda testi sizinkiler gibi bir mucize olur:emir_bebek:

Selam canim öncelikllen Rabbim insallah bizleri mahrum birakmaz.Suanda yazdiklarini okudum sanki bizi anlatiyorsun bende 5yillik evliyim bizim sperm sayimiz 4milyon bizde iki defa tüp bebek denedik olmadi bu ayda dondurulmuslarlan deneyacegiz insallah.Benim kaynimda 6yillik evli onarda azosperm var onlarda bir defa denediler kaynimda mikrotese yöntemiylen 3tana sperm cikti onlar ölüydü bir ise yaramadilar onlarda cok ümitsiz tüp bebek bile yapamiyorlar ama senin yazdiklarini görünce sevindim insallah kayniminda testi sizinkiler gibi bir mucize olur:emir_bebek:

merhaba arkadasım , samimi duana aminlerce amin olsun diyorum:16:
benim kaynımda da bir ölü sperm bulundu sadece... eltim bir evlendikten sonra yani 3 yıllık evliyken ümidi kesmiş, sadece dua edip duydukları herseyi deniyorlar ancak maddi manevi tedaviye cesaret edemiyorlardı. bizimle beraber niyetlendiler. ben kabe'de evlendim canım orada nikahım kıyıldı. hayırlı evlat için tavaf ederken, ilk eltim hatrıma geldi, çok üzüldüğüm için durumuna benim bir evladımın olması onun için iyice yıkım olurdu. öyle içten dua ettimki, rabbim ilk önce ona sonra bana bir evlat nasip eylesin diye. belki de yanlış dua idi bilemiyorum hersey nasip. şimdi bu duanın ardından benimde onunda olmayınca, benim olursa belki seninde olur dedi sanırım, öyle cıktı yola. umut oldu o dua sanki. hersey nasip. olur ya da olmaz bilemiyorum ancak eltimin çocuğu olursa bu bana cok umut olacak bunu canı gönülden hissediyorum :16: içimden geldi paylaşmak istedim, duygusal olarak çok yoğun günler geciriyorum bu aralar paylaşmak içimi ferahlatıyor. seninde en kısa sürede güzel ciciş haberlerini alırız inş.arkadaşım ve eltininde tabi :16:
bu ay birlikte baslıyoruz öyleyse :16:

merhaba arkadaşlar.. bende şubatta denemeye baslayacagım cok heyecanlıyım. bu ikinci denemem. ilkinde tuttu ve bir kızım oldu allah şükür şimdi ikinci bebek için baslayacagız tedavıye.

merhaba arkadaşlar...bende 8 yıllık evliyim 28 yaşındayım...ocak ayının sonunda yaptırıcaz bebişi.ilk denemem. inşallah hayırlısıyla olur(hepimizin inş..)ayrıca sorunum pcos.doktorla ilk randevum 2 gün önceydi.Vitaminlerle başladık tedaviye çok heyecanlıyım:(:(

benim kaynımda da bir ölü sperm bulundu sadece... eltim bir evlendikten sonra yani 3 yıllık evliyken ümidi kesmiş, sadece dua edip duydukları herseyi deniyorlar ancak maddi manevi tedaviye cesaret edemiyorlardı. bizimle beraber niyetlendiler. ben kabe'de evlendim canım orada nikahım kıyıldı. hayırlı evlat için tavaf ederken, ilk eltim hatrıma geldi, çok üzüldüğüm için durumuna benim bir evladımın olması onun için iyice yıkım olurdu. öyle içten dua ettimki, rabbim ilk önce ona sonra bana bir evlat nasip eylesin diye. belki de yanlış dua idi bilemiyorum hersey nasip. şimdi bu duanın ardından benimde onunda olmayınca, benim olursa belki seninde olur dedi sanırım, öyle cıktı yola. umut oldu o dua sanki. hersey nasip. olur ya da olmaz bilemiyorum ancak eltimin çocuğu olursa bu bana cok umut olacak bunu canı gönülden hissediyorum :16: içimden geldi paylaşmak istedim, duygusal olarak çok yoğun günler geciriyorum bu aralar paylaşmak içimi ferahlatıyor. seninde en kısa sürede güzel ciciş haberlerini alırız inş.arkadaşım ve eltininde tabi :16:
[/QUOTE
Amin canim Amin.bence cok güzel dua etmissin Rabbim kendine dua ettiginde digerlerini unutma demis inssal Rabbim dualarimiz kabul eder bende hergün dua ediyorum altim ve kendim icin hatta ablam gecen hacdan geldi bana meryem hurmasi almis cocuk icin 4tane getirdi birini ona ver dedi n´ben kiyamadim esit yapip verdim insan ayni kaderi yasayinca anacak bir birini anlar bende sadece eltilen dertlese biliyorum cünkü halimizi kimse anlayamaz.INSALLAH buraya hamileyiz diye yazariz subatta :49:
:49::46:
:46::46::46:

Canım bizim karışık.Öncelikle ben 4 kez doğal olarak çok kolay hamile kaldım. 1. v3 4. 8 haftalık düştü. 2. si düşük tehlikesi, erken doğum tehlikesi derken doğdu şükür 7 yaşındaoğlum var. Allah sizlere de nasip etsin. 3. sü de malesef 25 haftalık erken doğdu 800 gram. 4 gün yoğun bakımda yaşayabildi. Bir sürü test yaptırdık. Ben de pıhtılaşma, bağışıklık sorunu çıktı. Eşimde de genetik sorun çıktı. Bu yüzden pgt ile tüp bebek önerdiler. Yaza diyorduk biz amh değerim 0.3 gelmiş geçen ay öğrendim rezervim azmış. Eşimin de hızı azmış. Bu yüzden ocağa öne aldık. Ben öğretmenim tatile gelsin diye, oğlumda 1. sınıfta ayrıca. İşte böyle Allah herkese nasip etsin. 35 yaşındayım bu arada... Eşim de 44 yaşında. Epey yaşlandık...:))

Nerede olacaktı sizin?

merhaba arkadaşlar...bende 8 yıllık evliyim 28 yaşındayım...ocak ayının sonunda yaptırıcaz bebişi.ilk denemem. inşallah hayırlısıyla olur(hepimizin inş..)ayrıca sorunum pcos.doktorla ilk randevum 2 gün önceydi.Vitaminlerle başladık tedaviye çok heyecanlıyım:(:(

Hayirli olsun canim insallah ilk denemede alirsin bebislerini kucagina bende 2defa yaptim suanda 3.denememe basladi:emir_bebek:m

Canım benim gözlerim doldu ne güzel. Harikasın gerçekten. Ne güzel kutsal topraklarda evlenmişsin. Allah dualrını kabul etsin inşallah... Amin. Benim de görümcem 47 yaşında. Bu ay 3. kez son kez denedi olmadı çok üzüldük. Ben de severim görümcemi.Ne güzel eltin için bunu dilemen. Allah hepimizin gönlüne göre versin... Amin...

merhaba arkadaşlar.. bende şubatta denemeye baslayacagım cok heyecanlıyım. bu ikinci denemem. ilkinde tuttu ve bir kızım oldu allah şükür şimdi ikinci bebek için baslayacagız tedavıye.

Ne güzel, benim gibi 2.için uğraşan var. Çok sevindim...:46:

canım inşallah herşey yolunda gider, dualarım seninle, aramızda 2 gün olacak. yarın akşama iyi olursan ve fırsatın olursa nasıl olduğunu paylaş lütfen merak ediyorum. O yumoş hayırlısıyla sana bebiş :emir_bebek:olarak gelecek.

selam durucum, nasılsın canım ? desteğin ve güzel duaların için çok teşekkür ederim :38: günümü anlatayım. sabah 8 de hastaneye gittim,genel anestezi altında yumoşlar alındı. YUMOŞLAR dedim bir tane beklerken sürprizle 2 tane çıkmış :9::9::9: çok mutlu oldum tabi :16::16::16: gözlerimi açınca crınone % 8 vajinal jel uygulandı. sabah akşam uygulayacakmışım. sabah öğlen akşam estrofem ve akşam 10 da prednol içeceğim canım. yumoşların durumunuda yarın sabah 9 da arayıp öğreneceğim. sabah olmak bilmez şimdi bana :17: şimdilik bu kadar canım. senin nasıl gidiyor?

Hayırlı olsun inşallah...

Amin canim Amin.bence cok güzel dua etmissin Rabbim kendine dua ettiginde digerlerini unutma demis inssal Rabbim dualarimiz kabul eder bende hergün dua ediyorum altim ve kendim icin hatta ablam gecen hacdan geldi bana meryem hurmasi almis cocuk icin 4tane getirdi birini ona ver dedi n´ben kiyamadim esit yapip verdim insan ayni kaderi yasayinca anacak bir birini anlar bende sadece eltilen dertlese biliyorum cünkü halimizi kimse anlayamaz.INSALLAH buraya hamileyiz diye yazariz subatta :49:
:49::46:
:46::46::46:

Ne güzel insanlarsınız. Gözlerim doldu gerçekten. Allah gönlünüzdekini versin inşallah... Sizlere, eltilerinize, tüm isteyenlere... Amin...

canım iyi yıllar hayırlısı olur inşallah çoooook güzel haberlerini bekliyorum yeni yılda ilk güzel haber senin olsun inş :49:

canım benim güzel desteklerin için çok teşekkür ederim :16::16: bu gün güzel bi sürpriz oldu bana 1 yerine 2 yumoş çıkarıldı çooook mutluyum :16::16::16: Allah hepimizin gönlüne göre versin.

selam durucum, nasılsın canım ? desteğin ve güzel duaların için çok teşekkür ederim :38: günümü anlatayım. sabah 8 de hastaneye gittim,genel anestezi altında yumoşlar alındı. YUMOŞLAR dedim bir tane beklerken sürprizle 2 tane çıkmış :9::9::9: çok mutlu oldum tabi :16::16::16: gözlerimi açınca crınone % 8 vajinal jel uygulandı. sabah akşam uygulayacakmışım. sabah öğlen akşam estrofem ve akşam 10 da prednol içeceğim canım. yumoşların durumunuda yarın sabah 9 da arayıp öğreneceğim. sabah olmak bilmez şimdi bana :17: şimdilik bu kadar canım. senin nasıl gidiyor?

Çok sevindim canım. Benim görümcemin de 3 oplanmıştı ve 3 de gelişip transfer olmuştu. İnşallah senin de öyle olur:)) Amin...

Back