- Konu Sahibi antidepresif
-
- #28.461
merhaba güzel anneler..
çok güzel ve rahat bir gece geçirdik kuzumla sabah da pek bir neşeli uyandıkşimdi de oyun halısında kendinden geçmekle meşgul birazdan halamız gelecek çok heyecanlıyız misafiri zaten çok seviyoruz halamıza da bayılıyoruz ee daha ne olsun güzel bir gün olacak yani. ben de bol bol keyif yapcam
merhaba hergununuz böyle güzel olur ıns, oyun halısında ne kadar vakit geciriyor bende alıcam eger ıse yarıyorsa
merhaba güzel anneler..
çok güzel ve rahat bir gece geçirdik kuzumla sabah da pek bir neşeli uyandıkşimdi de oyun halısında kendinden geçmekle meşgul birazdan halamız gelecek çok heyecanlıyız misafiri zaten çok seviyoruz halamıza da bayılıyoruz ee daha ne olsun güzel bir gün olacak yani. ben de bol bol keyif yapcam
Çok sağol canım. Ben chicco liteway kullanıyorum, memnunum. üstünün fermuarlı oluşu çok hoşuma gidiyor. Böylece oğlum hem beni hem dışarıyı görüyor hem de güneşten korunuyor. Doktor cildi çok hassas özen göster dedi de.
Bu arada yarın misafirlerim gelecek. Artık hep aynı şeyleri yapmak istemiyorum. Bana güzel bir kaç tatlı ve tuzlu önerebilir misiniz? Aklım durdu yaa:)))
hanımlar buzluğa stokladığınız sütleri süt saklama poşeti ilemi koyuyorsunuz tercihiniz nedir:44:
iyi akşamlar bayanlar bebekleri emzik alan annelere bir sorum olacak sizler bebeklerinizi nasıl alıştırdınız 2 aylık olduk fakat hala veremiyorum resmen emziği çiğniyo uyumaya çalışırken yandan yastığını yalıyo fakat emziği bir türlü almıyo emse kolay uyuyacak bi öneriniz varmı
iyi akşamlar bayanlar bebekleri emzik alan annelere bir sorum olacak sizler bebeklerinizi nasıl alıştırdınız 2 aylık olduk fakat hala veremiyorum resmen emziği çiğniyo uyumaya çalışırken yandan yastığını yalıyo fakat emziği bir türlü almıyo emse kolay uyuyacak bi öneriniz varmı
henüz koymak nasip olmadı ama lansinohun poşetlerini aldım.. poşetle koyucam
selam murhul. benim kızda almıyordu bir türlü ağzında tutamıyordu midesi bulanır gibi öğürüyordu ama ben şu son 1 haftadır alıştırdım ağzından düşürmüyor. gerçekten büyük rahatlıkmış yaa en azından ağlayınca biraz oyalıyor ve bende işime bakabiliyorum. ben chicconu aventin hepsini denedim olmadı en son wee nin çok sıradan emzikleri var ilk 6 ay için ondan aldık emzik kısmı biraz daha büyük oluyor onların. valla ona bayıldı çok iyi emiyor dışarıda bile gezerken düşürmüyor ağzından. birde onu dene istersen.
haydut bende lansinohun aldım ama hiç memnun değilim 2 kere ısıtırken patladı ve benim birsürü sütüm ziyan oldu. poşeti çok ince olduğundan sanırım. hem biberona dökerkende birkaç kez döktüm, ağız kısmıda dökmeye pek müsait değil. minionu kesinlikle tavsiye ederim valla çok memnunum ben. onuda marmelatte arkadaşım tavsiye etmişti. gerçektende çok farklı lansinoha göre.
arkadaşım bu yöntemle gece gündüz uykusuna alıştırdı ben denicem biraz sabır işi :Ağlatma yöntemi nedir?
Uyku eğitimi denince akla genellikle sadece bu yöntem geliyor. Halbuki bebekleri ağlamaya bırakarak kendi kendine uykuya dalmayı öğretmek sadece seçeneklerden biri. Bu yöntem Amerikalı çocuk doktoru Richard Ferber tarafından geliştirildiği için Ferber yöntemi olarak da anılıyor. Doktor Ferber ağlamanın bir çocuğun kendi kendine uykuya dalmayı öğrenmesinin kaçınılmaz bir parçası olduğunu söylüyor.
Ferber yönteminin arkasındaki teori nedir?
Ferber yöntemi şu mantığa dayanır: Eğer bir çocuğa gerekli fırsatı verirseniz, her çocuk kendi kendine uykuya dalma becerisini geliştirebilir. Eğer bebeği sallayarak ya da emzirerek uyutursanız, bu beceriyi geliştiremeyeceği için gece her hafifçe uyandığında yine sallanmak ya da emzirilmek ister.
Başlamadan önce ne yapmalıyım?
Öncelikle çocuğunuzun bu yöntem için fiziksel ve duygusal olarak hazır olmasını bekleyin Genellikle 4-6 ay arası bir zaman bu dönem denk geliyor ama her çocuk için farklı olabiliyor.
Çocuğunuzun herhangi bir hastalığı ya da diş çıkarma, pişik gibi bir sorunu olmadığından, açlık, alt değiştirme gibi bir ihtiyacının olmadığından emin olun.
Çocuğunuzun aşırı uykusuz ve yorgun olduğu bir zamanda başlamayın.
Başlamadan yatmadan önce uygulanacak düzenli bir uyku rutini oluşturun. (banyo, masaj, süt gibi)
Zor geçebilecek gecelere kendinizi hazırlayın
Anne ve babanın bu konuda he fikir olduğuna emin olun.
Hafta sonu başlayın ki ertesi gün işe gitmek zorunda olmayın.
Ferber yöntemi nasıl uygulanıyor?
1- Bebeğinizi hala uyanık ama uykuluyken beşiğine koyun. İyi geceler deyip, odadan çıkın.
2- Ağlamaya başlasa da odaya girmeyin.
3- Belirli bir süre sona odaya girin, ışığı açmayın, bebeği kucağınıza almayın. En fazla odada bir dakika kadar kalıp çocuğunuzu kısık ve sevgi dolu bir sele ve dokunuşlarla sakinleştirmeye çalışın. Ağlamaya devam ediyor olsa da odadan çıkın. pışş pışşlayarak uyutmaya çalışmayın.
4- Her seferinde dışarıda kaldığınız süreyi biraz daha uzatarak 3ücü aşamayı tekrarlayın.
5- Bu rutine yeterince uzun devam ettirirseniz. Dışarıda olduğunuz bir noktada çocuğunuz ağlarken uykuya dalacaktır.
6- Eğer çocuk uyuduktan sonra tekrar uyanırsa. 3üncü aşamayı tekrar edin.
7- Ferbere göre; hemen hemen bütün çocuklar 3 ya da 4 gecede deliksiz uyumaya başlıyor. Ferber bu sürenin maksimum bir hafta alacağını söylüyor. Eğer çocuğunuz çok inatçıysa ve geceler boyu denemenize rağmen sonuç alamıyorsanız. Bir kaç hafta bekleyip tekrar denemeniz öneriliyor.
Çocuğum ağlamaya ne kadar süre bırakmalıyım?
İlk gece: ilk kez odadan çıktığınızda 3 dakika ağlamasına izin verin, odadan ikinci çıkışınızda 5, üçüncü ve takip eden çıkışlarınızda geri dönmek için 10 dakika bekleyin.
İkinci Gece: ilk çıkışınızda 5, ikincide 10, diğer çıkışlarınızda 12 dakika bekleyin.
Devam eden gecelerde yavaş yavaş dışarıda bekleme süreleri uzatın.
Bu süreleri kendinize uyan başka sürelerle de değiştirebilirsiniz. Önemli olan dışarıda kalınan sürenin giderek uzamasıdır. Çocukların 1 saatten daha uzun süre ağlamaya bırakılması tavsiye edilmiyor.
Ağlatma metodu çocuklar için zararlı mı?
Bazı uzmanlar ağlatma metodunun çocuğun anne babasına ve dünyaya olan güvenini sarsacağını öne sürerek bu metoda karşı çıkıyor. Dr. Ferber ise gün içinde yeterince ilgi ve sevgi gören bir bebeğin, bu uygulamandan kalıcı bir psikolojik zarar görmeyeceği karşılığını veriyor.
Bu arada yarın misafirlerim gelecek. Artık hep aynı şeyleri yapmak istemiyorum. Bana güzel bir kaç tatlı ve tuzlu önerebilir misiniz? Aklım durdu yaa:)))
selam murhul. benim kızda almıyordu bir türlü ağzında tutamıyordu midesi bulanır gibi öğürüyordu ama ben şu son 1 haftadır alıştırdım ağzından düşürmüyor. gerçekten büyük rahatlıkmış yaa en azından ağlayınca biraz oyalıyor ve bende işime bakabiliyorum. ben chicconu aventin hepsini denedim olmadı en son wee nin çok sıradan emzikleri var ilk 6 ay için ondan aldık emzik kısmı biraz daha büyük oluyor onların. valla ona bayıldı çok iyi emiyor dışarıda bile gezerken düşürmüyor ağzından. birde onu dene istersen.
selam bende chıcconun yeni doğan kauçuk.wee nin ise yine yeni doğan onu silikon aldım birini almazsa diğerini alır diye bunları önermişlerdi.Bahsettiğin silikonmu kauçukmu ve damaklımı normalmi (gerçi ben her ikisinide alırım ne olur ne olmaz diye)
selam bende chıcconun yeni doğan kauçuk.wee nin ise yine yeni doğan onu silikon aldım birini almazsa diğerini alır diye bunları önermişlerdi.Bahsettiğin silikonmu kauçukmu ve damaklımı normalmi (gerçi ben her ikisinide alırım ne olur ne olmaz diye)
weenin silikon ve damaklı ama ucu chicconun yeni doğanına göre baya büyük. belkide yenidoğan olmayabilir. bende chicconun silikon yenidoğan için vardı onunda ucu çok küçük olduğundan ağzında tutamıyordu. bu arada şimdi aventin silikon 3-6 ay için olanınıda seviyor o da böyle yassı ve geniş gibi şekli ama en çok weeyi seviyor sanırım. bu arada kauçuk emzik ve biberonlar bebeklere değişik koktuğundan kabul etmeyebiliyorlarmış canım.
weenin silikon ve damaklı ama ucu chicconun yeni doğanına göre baya büyük. belkide yenidoğan olmayabilir. bende chicconun silikon yenidoğan için vardı onunda ucu çok küçük olduğundan ağzında tutamıyordu. bu arada şimdi aventin silikon 3-6 ay için olanınıda seviyor o da böyle yassı ve geniş gibi şekli ama en çok weeyi seviyor sanırım. bu arada kauçuk emzik ve biberonlar bebeklere değişik koktuğundan kabul etmeyebiliyorlarmış canım.
aaa bunuda ilk defa duydum aslında genelde kauçuk emzik önerilir ama duyduğuna göre vardır bir doğruluk payı.Gerçektende öyle ama dün biberonla mama vermeyi denedim onun ucuda kauçuk çocuk ağzında geveleyip durdu suratını buruşturdu.Teşekkür ederim birşey daha öğrendim canım.
merhaba kızlar ben kızıma uyku arkadaşı almak istiyorum tavsiye edeceğiniz bir marka model varmı
ii geceler canım ben ve eşim tek çocuk olduğumuz için kızımızda ilk torun ve dedesi bana göre erken olan çoğu oyuncağını hevesli olduğu için almış sana isimlerini vereyim uyku arkadaşınıda kullanıyoruz ama kızım zaten bi uyuyunca gece kesintisiz 9 saat uyuyor ben kaldırıp emziriyorum kendisi sabaha karşı kalkar şuan olduğu gibi emdi ve uyuyor oyun arkadaşınımı seviyor yoksa bizimi bilmiyorum ama ben memnunumkızım 2 aylık olduktan sonra kendi odasında yatırmaya başladık 2 gündür saat 10 gibi emziriyorum yatağına yatırıyorum biraz kitap okuyorum ben okudukça sesime tepki vererek gülüyor sonra ninni söylüyorum oyun arkadaşını yanına koyup öpüp odadan çıkıyorum çok kısa bi ağlıyor eşim odaya sokmuyor kameralı telsiz kullanıyoruz yaklaşık 15 dk sonra odaya giriyoruz başparmak ağızda uyuyor
Playskool Müzikli Uyku Arkadaşım
Tiny Love Gymini Prenses Oyun Halısı çook memnunum kızım çok mutlu oynarken.
Fisher Price markalı
Okyanus Dişlik
Bilezik Dişlik
Mutlu Düşler Dönence
Eğitici Çay Takımı
Minik Piyano
Akvaryum Salıncak
Eğitici Aktivite Kitabı
Playskool markalı
Çıngıraklı Patikler
Sürprizli Müzik Aletlerim
Bıcırık Kuklalar
Şirin Kanatlar
Interskool Arkadaşım Filrafa
Chicco Tatlı Tavşancık
Sevimli Salyangoz Battaniyem
Fur Real Gogo nun Yavruları
Chicco Diş Kaşıyıcı Komik Kurbağa Çıngırak
ve bi sürü bebekle dolu odamız Allahtan geniş bi odası var markasını bilmediğim oyuncaklarlada kendim verseydim parasını emin ol abartmazdım kızım şuan bile eskiden çok sevdiği dönencesinden bıkmış gibi davranıyor kendin alıyorsan çok alma sıkılınca alırsın yenilerini benim şuan bakıp beğendiğim bi sürü oyuncak var ama evde dükkan açmak istemiyoruz
arkadaşım bu yöntemle gece gündüz uykusuna alıştırdı ben denicem biraz sabır işi :
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?