• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kızlar,
Ferber yöntemini asla tavsiye etmem..Bebeği mutsuz eden, güven duygusunu zedeleyen ve annenin sinirlerini mahveden bir yöntem..Oğlum zor bir bebekti, bu yöntemi de denedim ama pişman oldum zaten de beceremedim, yani çelik gibi sinirlerin olması gerekiyor illa öğreticem dersen..İlla bir yöntemle uyku eğitimi vermek istiyorsanız "yatır/kaldır" (Pick up/put down) yöntemini araştırın.Tracy Hogg "bebek bakım sorunlarına mucizevi yöntemler" kitabında çok güzel anlatıyor..ben bu tür didaktik kitapları okuyamam normalde, bana uzak ve kültürel farklardan dolayı yapay gelir ama bu kitap çok iyi..nette de çok bilgi var bu konuda...Bu yöntem 3 aydan küçük bebeklere uygulanmaz diyor ama ilk 3 ay için de öneriler, hazırlık bilgileri veriyor..memede ya da sallayarak uyutmanın ilerde köklü uyku sorunlarına sebep olacağını ve neler yapılması gerektiğini anlatıyror..
Daha 5. gün kontrole gittiğimizde doktorumuzun önerisini de paylaşayım
" Uykusu gelince uyanık halde yatağa koy..ağlarsa kucağına al, sakinleştir tekrar koy...yanından ayrılma..ve uyuyana kadar devam et.-sonradan kitabı okuyunca öğrendim ki bu zaten yatır-kaldır ama kitapta +3ay diyor....Ferberden çok farklı bu, asla uzun uzu ağlatmıyorsun her an yanındasın."...bir de dr. bana da emzik vermemi tavsiye etti..özellikle memeci bir bebekse..çünkü bir süre sonra sürekli memede durmak ister, anneyi oyuncak eder dedi dr..gerçekten oğlum öyleydi mesela..ama ne oğlum ne kızım emzik almadı..pekmez vs , çeşitli markalar denedim ama ı-ıh..Oğlumda çok istedim uyku aracı olsun diye ama olmadı..Kızım maşallah kendi kendisine uyuyor, sakin ve huzurlu bir bebek...ısrarcı olmadım öyle olunca, zaten de öğürüyordu verince...Bir de uyku öğretilmesi gereken bir süreç..nasıl başlarsak bebek o şekilde kodluyor uykuyu..Memede uyutursan her uyandığında illa meme ister( memeden kesince bu sefer ayakta sallamaya vs başlarsın)... sallarsan da öyle çünkü bebek için uyku= meme/sallanmak başka türlü uyunmaz'dır..
Bir de bebeğin mizacı çoook önemli..dediğim gibi kızım ben daha pek bir çaba göstermeden yatağında uyumaya başladı kendisi..dönence aldığım gün bir deneyim dedim ve rüya gibi bişrley gerçekleşti benim için...sırtüstü yatıp debelebmeyi zaten çok seviyordu...bir de yumruklarını ellerini çılgınca emme çabası eklenince+dönencenin müziği...bir baktım kızım rüyalar ülkesinde :3: ama işte oğlumun bebekliğini düşünüyorum uyumayı öğretememiştim..pusette , ayakta sallama, memede uyutma derken uykusu hep sorunlu oldu..yatır-kaldır denesem işe yarar mıydı bilmem
dediğin gibi her bebeğin mizacı çok önemli gerçekten bizde de işe yarar mı bilmem ama şimdilik her yöntem hakkında bilgi topluyorum katır kaldırıda incelicem çok saol :34:

merhaba kızlar ben kızıma uyku arkadaşı almak istiyorum tavsiye edeceğiniz bir marka model varmı

merhaba canım karar vermişsin sanırım alacağın modele ama ben de bir alternatif sunayım:) cloud-b uyku arkadaşım kuzucuk. ben bayılmıştım ama eşim chicco nun uyku arkadaşını alıp getirmişti bebeğim de sevince almaktan vazgeçmiştim ama içimde kalmış olacak ki almadan duramadım ve bayıldıkk oğlumla:)) 4 değişik melodisi var bebeği rahatlatmak için okyanus sesi falan filan ben zaten doğduğundan beri bu tür müziklerle uyuttuğum için bebeğimi yadırgamadı. yatağına asılı kullanıyorum şimdilik. uyandığı zamanda çok işime yarıyor sabah 8 gibi uyanıyorsa mesela yarım saat 1 saat falan da ona gülücük atmakla meşgul oluyor böylece biz de biraz daha uyuyabiliyoruz. biraz daha büyüsün yanına vericem beraber uyuması için:)

kızlar uyutma yöntemleri konuşulmuş.hamileliğimde hem tracy hoggun hem ferberin kitaplarını deyim yerindeyse yalayıp yuttum:)) önemli yerlerini not etmiştim kısa kısa 10 sayfa olmuş bayağ da ciddiye almışım yani:))) neyse ikisini de okumuş birisi olarak tracy bana daha yakın ama ferbere de kötü diyemem internette çok farklı yorumlanıyor ferber yöntemi. adam çocuğu bırakın ağlasın kendine güvenini yitirtin yalnız bırakın falan demiyor. gayet mantıklı yaklaşıyor aslında uzun süre ağlatma yanlısı da değil.
ferberin kitabında yaptığı şu açıklama da sanırım olaya yaklaşımını anlamanız için faydalı olcaktır....
''Yeni uyku alışkanlıkları edinme süreci çocuğunuza zarar vermez.
Çocuğunuza kendi kendine uyumayı öğretirken biraz ağlamasına göz yummanız onda psikolojik hasara yol açmaz.
Çocuğunuz için en iyi olanı yapmak istiyorsunuz. Buna doğru uyku alışkanlıkları oluşturmak da dâhil olmalı.
Eğer çocuğunuz keskin bir bıçakla oynamak isteseydi, ne kadar ağlarsa ağlasın bıçağı ona vermez ve
bu yüzden kendinizi suçlu hissetmez ya da bunun psikolojik sonuçlarıyla ilgili endişe duymazdınız.
Bozuk uyku düzeni de çocuğunuz için zararlıdır ve bunu yola koymak sizin görevinizdir. Bunu yapmak onu sevdiğinizi gösterir, bencil davrandığınızı değil.
Tabii ki çocuğunuz genelde yeterli sevgi ve ilgi görmüyorsa psikolojik sorunlar yaşama ihtimali yüksektir.
Ancak ona sevginizi gösteriyor, yeterince ilgileniyorsanız, bir hafta boyunca biraz ağlaması –ne kadar iç parçalayıcı duyulursa duyulsun-
ona en ufak bir zarar vermeyecektir. ''
–

lymonata selam nasılsın oğluşun nasıl

merhaba canım iyiyim ama yorgunum biraz eşimle dip köşe temizlik yaptık bugün:) oğluş da ağolsun rahat durdu zorluk çıkarmadı:) keyfi yerinde canım oğlumun uyuyor şuan ama endişeliyim 2saattir falan uyuyor akşam yatma saati 8-8buçuk ee neresine uyuyacak şimdi:53: uyandırsam mı acaba diyorum ama ozaman da içine canavar kaçmış gibi huysuz oluyor:27: kararsızım yani:31: sen nasılsın canım oğlun 3 aylık olmuş ya maşallah. keyfi nasıl canım?

Son düzenleme:
merhaba canım iyiyim ama yorgunum biraz eşimle dip köşe temizlik yaptık bugün:) oğluş da ağolsun rahat durdu zorluk çıkarmadı:) keyfi yerinde canım oğlumun uyuyor şuan ama endişeliyim 2saattir falan uyuyor akşam yatma saati 8-8buçuk ee neresine uyuyacak şimdi:53: uyandırsam mı acaba diyorum ama ozaman da içine canavar kaçmış gibi huysuz oluyor:27: kararsızım yani:31: sen nasılsın canım oğlun 3 aylık olmuş ya maşallah. keyfi nasıl canım?

ayyy bende yarın temizlik yapıcam salı günü yaklaşık 30 kişilik bi misafir grubu gelicek:(( işyerinden eşimin..
benim oğlum da iyi teyzesi uyuyor şimdi.bende bazen senin gibi oluyorum uyandırsam mı diyorum ama vazgeçiyorum sonra:))8.30 uyku saati olması iyi valla bizimki 11 falan olmadan uyumuyor..gece de kalkıyor..ama napalım o sağlıklı olsun da..

ayyy bende yarın temizlik yapıcam salı günü yaklaşık 30 kişilik bi misafir grubu gelicek:(( işyerinden eşimin..
benim oğlum da iyi teyzesi uyuyor şimdi.bende bazen senin gibi oluyorum uyandırsam mı diyorum ama vazgeçiyorum sonra:))8.30 uyku saati olması iyi valla bizimki 11 falan olmadan uyumuyor..gece de kalkıyor..ama napalım o sağlıklı olsun da..

ooooooo ağzım açık okudum çok kalabalık ya 30:)) ben hamileyken ağırladım bayağ kalabalık misafir grupları hemde yemekli olarak ama şimdi hiç gözüm yemez canım:31: ben uyandırayım dedim ama eşim boşver dedi çok rahat uyuyormuş kıyamazmıış gece uyumazsa o bakarmış yarın tekrar düzene girermiş onun oğlu:))) canıma minnet baksın madem oğluna:1: aslında bana da erken geliyor 8buçuk birde bu en geç yatma saati normalde 8de uyumuş oluyor. yani eşim hep oğlum tam uyumak üzereyken geliyor dert yanıyor sevemiyorum hiç diye:( bir yandan da işime geliyor sevemediği için gece benden önce kalkıyor:) bizimki de uyanıyor canım gece emzirdiğimiz sürece de böyle olacak canım kalkacaklar yani. 2kere falan kalkıyor benim minik bey sabah da 8-8buçuk gibi uyanıyor. dün çok sancısı vardı ama 3 kere uyandı bir görsen nasıl dert yanıyorum eşime ahh bu çocuk da bir uyumaz mı diye eee ilk başlarda hiç uyumadığı geceler oluyordu hem de haftada 3-4 gün mahvoluyorduk saat başı uyansın razıyım diyordum şimdi dert yanıyorum ne memnuniyetsizim:53::19:

ooooooo ağzım açık okudum çok kalabalık ya 30:)) ben hamileyken ağırladım bayağ kalabalık misafir grupları hemde yemekli olarak ama şimdi hiç gözüm yemez canım:31: ben uyandırayım dedim ama eşim boşver dedi çok rahat uyuyormuş kıyamazmıış gece uyumazsa o bakarmış yarın tekrar düzene girermiş onun oğlu:))) canıma minnet baksın madem oğluna:1: aslında bana da erken geliyor 8buçuk birde bu en geç yatma saati normalde 8de uyumuş oluyor. yani eşim hep oğlum tam uyumak üzereyken geliyor dert yanıyor sevemiyorum hiç diye:( bir yandan da işime geliyor sevemediği için gece benden önce kalkıyor:) bizimki de uyanıyor canım gece emzirdiğimiz sürece de böyle olacak canım kalkacaklar yani. 2kere falan kalkıyor benim minik bey sabah da 8-8buçuk gibi uyanıyor. dün çok sancısı vardı ama 3 kere uyandı bir görsen nasıl dert yanıyorum eşime ahh bu çocuk da bir uyumaz mı diye eee ilk başlarda hiç uyumadığı geceler oluyordu hem de haftada 3-4 gün mahvoluyorduk saat başı uyansın razıyım diyordum şimdi dert yanıyorum ne memnuniyetsizim:53::19:

evet maalesef baya kalabalık:(( ama annem yardım edecek sağolsun..elleme bebişi uyusun annesi..bizimki uyandı bağırmak için bahane arıyor..ben kaçayım..ağlamaya başladı bile..kendine ve oğluşa dikkat et canım..:16::16:

evet maalesef baya kalabalık:(( ama annem yardım edecek sağolsun..elleme bebişi uyusun annesi..bizimki uyandı bağırmak için bahane arıyor..ben kaçayım..ağlamaya başladı bile..kendine ve oğluşa dikkat et canım..:16::16:

sen de çok dikkat et canım yakışıklı oğluna da kendine de. çok öpüyorum seni arayı açma gel foruma özlüyoruz:16:

maşallah canım sen mi alıştırdın kendi mi yatıyo 8 de ? oğlumun gece uykuları uzun ama artık daha geç yatıp daha geç kalkmaya başladı gündüzde düzzenli sayılmaz bir an evvel bi yöntem bulup alıştırmam lazın ona bırakırsam düzensiz olcak galiba :emir_bebek:

kızlar uyutma yöntemleri konuşulmuş.hamileliğimde hem tracy hoggun hem ferberin kitaplarını deyim yerindeyse yalayıp yuttum:)) önemli yerlerini not etmiştim kısa kısa 10 sayfa olmuş bayağ da ciddiye almışım yani:))) neyse ikisini de okumuş birisi olarak tracy bana daha yakın ama ferbere de kötü diyemem internette çok farklı yorumlanıyor ferber yöntemi. adam çocuğu bırakın ağlasın kendine güvenini yitirtin yalnız bırakın falan demiyor. gayet mantıklı yaklaşıyor aslında uzun süre ağlatma yanlısı da değil.
ferberin kitabında yaptığı şu açıklama da sanırım olaya yaklaşımını anlamanız için faydalı olcaktır....
''Yeni uyku alışkanlıkları edinme süreci çocuğunuza zarar vermez.
Çocuğunuza kendi kendine uyumayı öğretirken biraz ağlamasına göz yummanız onda psikolojik hasara yol açmaz.
Çocuğunuz için en iyi olanı yapmak istiyorsunuz. Buna doğru uyku alışkanlıkları oluşturmak da dâhil olmalı.
Eğer çocuğunuz keskin bir bıçakla oynamak isteseydi, ne kadar ağlarsa ağlasın bıçağı ona vermez ve
bu yüzden kendinizi suçlu hissetmez ya da bunun psikolojik sonuçlarıyla ilgili endişe duymazdınız.
Bozuk uyku düzeni de çocuğunuz için zararlıdır ve bunu yola koymak sizin görevinizdir. Bunu yapmak onu sevdiğinizi gösterir, bencil davrandığınızı değil.
Tabii ki çocuğunuz genelde yeterli sevgi ve ilgi görmüyorsa psikolojik sorunlar yaşama ihtimali yüksektir.
Ancak ona sevginizi gösteriyor, yeterince ilgileniyorsanız, bir hafta boyunca biraz ağlaması –ne kadar iç parçalayıcı duyulursa duyulsun-
ona en ufak bir zarar vermeyecektir. ''
–

Tabiki de adam, yöntemimi uygulayın çocuğun kendine güvenini yitirtin demiyor doğal olarak..ama uygulamada biraz ağlasın-bu asla biraz olmuyor-, bir haftada alışır filan da olmuyor, en azından kendi kendine uyuma eğilimi olmayan hırçın mizaçlı bebeklerde.-kesinlikle böyle bir kategori var, kendi kendine uyuyan bebekler alıştırmadan çok kendi mizaçlarının yardımıyla bunu başarıyor, her ikisini de tecrübe ettim...anneyi de bebeği de geren, strese sokan bir yöntem..ya da ben uykuya giden her yol mübahtır diyecek kadar kararlı değildim ondan..neyse ben kendi tecrübemi paylaştım yine de kimsede yönteme karşı önyargı oluşturmak değil niyetim ama deneyimimi paylaşmadan da geçemedim..daha yumuşak, orta karar yolların hem anne hem bebek için daha iyi olduğunu söyledim..ama her bebek de farklıdır en iyi anneler bilir...tüm minnoşlara mışıl mışıl, uzun uzun uykular dilerimmm :emir_bebek:

merhaba canım karar vermişsin sanırım alacağın modele ama ben de bir alternatif sunayım:) cloud-b uyku arkadaşım kuzucuk. ben bayılmıştım ama eşim chicco nun uyku arkadaşını alıp getirmişti bebeğim de sevince almaktan vazgeçmiştim ama içimde kalmış olacak ki almadan duramadım ve bayıldıkk oğlumla:)) 4 değişik melodisi var bebeği rahatlatmak için okyanus sesi falan filan ben zaten doğduğundan beri bu tür müziklerle uyuttuğum için bebeğimi yadırgamadı. yatağına asılı kullanıyorum şimdilik. uyandığı zamanda çok işime yarıyor sabah 8 gibi uyanıyorsa mesela yarım saat 1 saat falan da ona gülücük atmakla meşgul oluyor böylece biz de biraz daha uyuyabiliyoruz. biraz daha büyüsün yanına vericem beraber uyuması için:)

yok cnm daha karar vermedim hangi modelolduğuna fikirlere açığım sölediğin modelede bakayım bir inttenmi almıştın ve ne kadara aldın

Tabiki de adam, yöntemimi uygulayın çocuğun kendine güvenini yitirtin demiyor doğal olarak..ama uygulamada biraz ağlasın-bu asla biraz olmuyor-, bir haftada alışır filan da olmuyor, en azından kendi kendine uyuma eğilimi olmayan hırçın mizaçlı bebeklerde.-kesinlikle böyle bir kategori var, kendi kendine uyuyan bebekler alıştırmadan çok kendi mizaçlarının yardımıyla bunu başarıyor, her ikisini de tecrübe ettim...anneyi de bebeği de geren, strese sokan bir yöntem..ya da ben uykuya giden her yol mübahtır diyecek kadar kararlı değildim ondan..neyse ben kendi tecrübemi paylaştım yine de kimsede yönteme karşı önyargı oluşturmak değil niyetim ama deneyimimi paylaşmadan da geçemedim..daha yumuşak, orta karar yolların hem anne hem bebek için daha iyi olduğunu söyledim..ama her bebek de farklıdır en iyi anneler bilir...tüm minnoşlara mışıl mışıl, uzun uzun uykular dilerimmm :emir_bebek:

haklısın, bazı bebeklere hiçbir yöntem işe yaramayabiliyor. uyumayı öğrenecek diye de aglamaktan çatlatacak halimiz yok bebeklerimizi. zaten çok zor kıyıp da onları aglamaya bırakmak. ben 3 aylık olmasını bekliyorum bazı alıştırmaları yapmak için.şimdilik her agladıgında kucaga almak şımartmak olmuyor, yeni bir dünyaya gözlerini açtı, alışma sürecinde diye şevkatimi eksik etmemeye, her ağladıgında yanında olmaya çaışıyorm. bırakıp alma yöntemini faydalı buluyorum öneriler genelde o yönde. aglayınca kucaklayacaksın ama susunca geri koyacaksın, ufak ufak uyguluyorum bunu ama dediğim gbi 3 ayın bitmesini bekliyorum

Ben kızımla yatıyorum 7 aydır. 1 yaşında kendisi ve çok şükür uyku problemimiz yok.

başları okuyamadımm ama çoocuk annesinin ilgisini istediğinde ağlar.( karnı tok,gazı yok,diş çıkarmıyor ya da altı pis değilse)

Bayağıdır dinleyemiyorum ama Pedagog Adem Güneş i öneririm . Ben çok faydasını gördüm . Google ye yazın çıkar. Sitesi de var kendisinin . Biz bir çok arkadaş onu takip ediyoruz.

Bir de bu yabancı adamlar kim? Onların çocuk yetiştirmesi ile anadolunun çok farklı .

Eğer çocuk ağlar ve bakmazsak yavrumuz ileride duyarsız bir çocuk olur.

bak şimdi benim de alasımı getirdin o kuzucuğu çok güzel bişeymiş.. dediğin gibi yararlıysa hemen alayım ben de. kızım oyuncakları çok seviyor zaten onu da sever diye düşünüyorum. cloud B ve chicco ikisini de kullandın ve cloudu tavsiye ediyorsun dogru mu anladım? eksiklerini fazlalarını yazarmısın lütfen ben de vakit kaybetmeden sipariş vereyim, görmeden alınca hayal kırıklıgı olabiliyor. tavsiyelerinize güveniyorum:)
bu arada oglunun bir uyku düzeni olması da çok güzel. biz daha bir düzen tutturamadık. gece uykusuna 12de yattıgı da oluyor 9 da yattıgı da. uyanması da ona göre değişiyor tabi. sen şanslısın baya maşallah oğluna..

canım ben senin yazdıkların için birşey demedim yanlış anlama sakın tabiki de tecrübelerine güveniyorum ve yazmandan da çok memnun oluyorum sonuçta benim konuştuğum biraz da ezbere oluyor acemi anneyiz ne de olsa:)) oyüzden sizin fikirleriniz önemli bizim için. zaten yazımda da belirttim bana yatır kaldır yöntemi çok daha yakın geliyor uygulamaya çalıştığım yöntem de bu zaten seviyorum tracyi:)) ama ferberin yaklaşımı da çok mantıksız veya hatalı diyemem dedim hala da aynı düşünüyorum.insanlar biraz da yanlış algılıyor ferberin yöntemini. ama tabi ki her bebek farklı bazıları ferberden bazıları tracyden bazıları ikisinin karmasından memnun kalabilir hatta uykuyu seven bebekler hiçbirine ihtiyaç duymaz ya da ne yaparsan yap uyutamayacağın inatçı bir bebeğin vardır. ben illa biri demiyorum her anne bebeğini ve kendisini bilir tanır ikisininde mizacına uygun bir yöntem seçer zaten. ben yatır kaldır yöntemiyle alıştırdım bebeğimi sonuçta bu yöntemle de ağladı ama onun için iyi birşey yaptığım için çok önemsemedim. ferber bizimkine uymazdı katıla katıla ağlar fenalık geçirirdi ama arkadaşım uyguladı bebeğin de ve çok olumlu konuşuyor dediğim gibi her bebek her anne farklı herkes bebeği için en uygun modele kendi karar verecektir. ama sakın yanlış anlama ben seni eleştirmek için birşey yazmadım .

bak şimdi benim de alasımı getirdin o kuzucuğu çok güzel bişeymiş.. dediğin gibi yararlıysa hemen alayım ben de. kızım oyuncakları çok seviyor zaten onu da sever diye düşünüyorum. cloud B ve chicco ikisini de kullandın ve cloudu tavsiye ediyorsun dogru mu anladım? eksiklerini fazlalarını yazarmısın lütfen ben de vakit kaybetmeden sipariş vereyim, görmeden alınca hayal kırıklıgı olabiliyor. tavsiyelerinize güveniyorum:)
bu arada oglunun bir uyku düzeni olması da çok güzel. biz daha bir düzen tutturamadık. gece uykusuna 12de yattıgı da oluyor 9 da yattıgı da. uyanması da ona göre değişiyor tabi. sen şanslısın baya maşallah oğluna..

evet ikisini de kullandım ve kuzucuktan daha memnun kaldım. bebeğim her ikisini de sevdi aslında onlara baka baka dalıyor uykuya ama kuzucuk özellikle sabah uyandığında yatağında daha fazla vakit geçirmesini sağladı. uyandığı zaman ona gülücükler atarak oyalanıyor. bir de sesler var kalp atışı okyanus yağmur sesi gibi bebeği rahatlatacağı düşünülen sesler. ben özellikle kolik dönemimizde hep bu sesleri dinlettiğim için belki de hemen alıştı hoşuna gitti. şimdilik yatağına astım kuzuyu büyüdüğü zaman sarılarak uyuması için yanına vermeyi düşünüyorum.
oğlum düzene giriyor yavaş yavaş şanslıyım cidden bu konuda ama her zaman böyle güzel uyumuyor tabi henüz çok küçükler huzursuz olduğu zamanlar ya da gazı tuttuğu zamanlar oluyor kök söktürüyor ozaman bize:31:

Tekrar söylüyoru,m 2 aylık bebeklerinizden çok şey bekliyorsunuz. Bir bebek 6 ayına dek sürekli yeni birşeyler dener, yeni şeyler tecrübe eder. Gaz sancılarıyla boğuşur, uykuyla mücadele eder, bir büyüğün 1 yılda kazandığı bilgiyi 1 saatte kazanır ve onu sindirmeye çalışır, emmeyi öğrenir, kaka yaptığında korkmamayı öğrenir vs.
Bir de her bebeğin mizacı farklıdır. Ben hiç uyuma çalışması yapmadım ama benim oğlum hava karardı mı hiç bir kuvvet onu uyumaktan alıkoyamıyor. Ama gündüz uykusu yoksa da ferberi tracysi kim gelse uyutamaz oğlumu. Saatli emzirin diyorlar. İyi de bazen oğlum emse bile belki de gece gördüğü bir kötü düşten dolayı (düşünde memelerde süt bitmiştir belki de) memeden ayrılmak istemiyor. Bazen de gündüz vakti 4-5 saati geçtiği halde kitliyor dudakları, memeler taş oluyor ama almıyor. Bazen gezmeye bayılıyor bazen evden çıkmayalım diye ağlıyor. Onun da düzeni oturacak diyorum. Sabrediyorum, saygı gösteriyorum.
Siz de sabredin biraz. O size yol gösterecektir. "Anne bak beni böyle uyutabilirsin" ya da "şu zaman uyutabilirsin" diyecek. İnanın bana.

Tekrar söylüyoru,m 2 aylık bebeklerinizden çok şey bekliyorsunuz. Bir bebek 6 ayına dek sürekli yeni birşeyler dener, yeni şeyler tecrübe eder. Gaz sancılarıyla boğuşur, uykuyla mücadele eder, bir büyüğün 1 yılda kazandığı bilgiyi 1 saatte kazanır ve onu sindirmeye çalışır, emmeyi öğrenir, kaka yaptığında korkmamayı öğrenir vs.
Bir de her bebeğin mizacı farklıdır. Ben hiç uyuma çalışması yapmadım ama benim oğlum hava karardı mı hiç bir kuvvet onu uyumaktan alıkoyamıyor. Ama gündüz uykusu yoksa da ferberi tracysi kim gelse uyutamaz oğlumu. Saatli emzirin diyorlar. İyi de bazen oğlum emse bile belki de gece gördüğü bir kötü düşten dolayı (düşünde memelerde süt bitmiştir belki de) memeden ayrılmak istemiyor. Bazen de gündüz vakti 4-5 saati geçtiği halde kitliyor dudakları, memeler taş oluyor ama almıyor. Bazen gezmeye bayılıyor bazen evden çıkmayalım diye ağlıyor. Onun da düzeni oturacak diyorum. Sabrediyorum, saygı gösteriyorum.
Siz de sabredin biraz. O size yol gösterecektir. "Anne bak beni böyle uyutabilirsin" ya da "şu zaman uyutabilirsin" diyecek. İnanın bana.

canım çok güzel yazmışsın çok da haklısın. daha çok küçükler yeni yeni alışıyorlar dünyaya zaten uyku eğitimi içinde 4 aydan öncesi önerilmiyor. ama ben çok aşırıya gitmedikçe bişeylere alıştırma yanlısıyım tamamen de oluruna bırakmaktan yana değilim. tamam ağladığı zaman hemen alıyorum kucağıma güvenmeyi öğrensin diye ya da gazı varsa huzursuzsa uyumazsa uyumasın isterse sabaha kadar kucağımda otursun napalım geçecek diyorum ya da kucağa alma alışır diyenlere aldırış etmiyorum ancak taviz vermediğim şeyler de var kesinlikle ayakta battaniyede sallamıyorum ne kadar huzursuz da olda bu sadece bir örnek.. biliyorum ki şimdi daha çok küçük aman sallayım desem ilerde daha çok dert yanıcam. yani demek istediğim her zaman yanlarında olmalıyız gerektiğince esnek olmalıyız çok şey beklememeliyiz evet ama ipin ucunu da tamamen bırakmamalıyız yavaş yavaş bazı şeylere alıştırmalıyız. uyku da en önemlisi doktor amcamızın da söylediği gibi bebekler uyumayı bilerek dünyaya gelmiyorlar bunu biz öğreticez onlara:) bu onların iyiliği için zaten ben eminim ki şu anda hiçbir anne bebeğine uyku eğitimi için ya da başka bişey öğretmek için net yöntemler denemiyordur ama yavaş yavaş alıştırmak lazım.

Back