- Konu Sahibi antidepresif
-
- #28.501
canım çok güzel yazmışsın çok da haklısın. daha çok küçükler yeni yeni alışıyorlar dünyaya zaten uyku eğitimi içinde 4 aydan öncesi önerilmiyor. ama ben çok aşırıya gitmedikçe bişeylere alıştırma yanlısıyım tamamen de oluruna bırakmaktan yana değilim. tamam ağladığı zaman hemen alıyorum kucağıma güvenmeyi öğrensin diye ya da gazı varsa huzursuzsa uyumazsa uyumasın isterse sabaha kadar kucağımda otursun napalım geçecek diyorum ya da kucağa alma alışır diyenlere aldırış etmiyorum ancak taviz vermediğim şeyler de var kesinlikle ayakta battaniyede sallamıyorum ne kadar huzursuz da olda bu sadece bir örnek.. biliyorum ki şimdi daha çok küçük aman sallayım desem ilerde daha çok dert yanıcam. yani demek istediğim her zaman yanlarında olmalıyız gerektiğince esnek olmalıyız çok şey beklememeliyiz evet ama ipin ucunu da tamamen bırakmamalıyız yavaş yavaş bazı şeylere alıştırmalıyız. uyku da en önemlisi doktor amcamızın da söylediği gibi bebekler uyumayı bilerek dünyaya gelmiyorlar bunu biz öğreticez onlara:) bu onların iyiliği için zaten ben eminim ki şu anda hiçbir anne bebeğine uyku eğitimi için ya da başka bişey öğretmek için net yöntemler denemiyordur ama yavaş yavaş alıştırmak lazım.
Tekrar söylüyoru,m 2 aylık bebeklerinizden çok şey bekliyorsunuz. Bir bebek 6 ayına dek sürekli yeni birşeyler dener, yeni şeyler tecrübe eder. Gaz sancılarıyla boğuşur, uykuyla mücadele eder, bir büyüğün 1 yılda kazandığı bilgiyi 1 saatte kazanır ve onu sindirmeye çalışır, emmeyi öğrenir, kaka yaptığında korkmamayı öğrenir vs.
Bir de her bebeğin mizacı farklıdır. Ben hiç uyuma çalışması yapmadım ama benim oğlum hava karardı mı hiç bir kuvvet onu uyumaktan alıkoyamıyor. Ama gündüz uykusu yoksa da ferberi tracysi kim gelse uyutamaz oğlumu. Saatli emzirin diyorlar. İyi de bazen oğlum emse bile belki de gece gördüğü bir kötü düşten dolayı (düşünde memelerde süt bitmiştir belki de) memeden ayrılmak istemiyor. Bazen de gündüz vakti 4-5 saati geçtiği halde kitliyor dudakları, memeler taş oluyor ama almıyor. Bazen gezmeye bayılıyor bazen evden çıkmayalım diye ağlıyor. Onun da düzeni oturacak diyorum. Sabrediyorum, saygı gösteriyorum.
Siz de sabredin biraz. O size yol gösterecektir. "Anne bak beni böyle uyutabilirsin" ya da "şu zaman uyutabilirsin" diyecek. İnanın bana.
Haklısın tabi, benim de sınırlarım var, battaniyede sallattırmam, kucakta uyutturmam, ayakta sallanmaz vs. Ama benim demek istediğim "uyumuyor" diye annenin kendini harap etmesi yanlış. Uyur elbet, o da gün gelir uyumayı öğrenir elbet. Ama olan annenin sinirlerine olur.
canım nasılsın? bugün tartıldım 1.2kg gitmiş:)) birde hiç sıkmadım da kendimi yediğim ıvır zıvırların birazını yememem bile yetmiş demek ki birde bütün ıvır zıvırları çıkarsaymışım hayatımdan ne olacakmış:))
süpersin cnm.. bende cumaları tartılıyorum benimde 1,3 gitmişti.. bakalım bu cumada azalma olacakmı?
ay ne kadar yiyorsak azaltmamız bile yetti
evet ya ne kadar çok boş şey yiyormuşuz gerçekten kesmek değil yani azaltmak yetti okadar yiyormuşuzher pazartesi rejime başlanır sonra bırakılır diye bir inanış var ya onu yıkmaya karar verdim ben 1 haftadır devam ediyorum pes etmek yok
evet cnm ufak tefek kaçamaklar olsada.. pes etmek yok.
hadi teyzesi biz bıcı bıcı yapmaya gidiyoruz..
bebeğininzin saçı dökülüyor muuuu ? chicco nun şampuanını kullanıyorm dökülmeye neden olmuş olabilirmi?
bebeğininzin saçı dökülüyor muuuu ? chicco nun şampuanını kullanıyorm dökülmeye neden olmuş olabilirmi?
merhaba bebeklerin bu aylarda saçlarının dökülmesi çok normal bunun şampuanla alakası yok benim kızımında yanları döküldü 10-15 gün sonra yenileri çıkmaya başladı içiniz rahat olsun.
kızlar bakım çantası ne kullanıyorsunuz? ben laptop çantasını andıran bir şey almıştım, şık ve kullanışlı gelmişti ama bazen çok ağır oluyor ve omuz askılı olması düşecekmiş gibi tedirgin ediyor, sırt çantası tipi olanlar ne kadar kullanışlı kullanan var mı aranızda? unnado'da gördüm indirimde alsam mı ki?
canım ben senin yazdıkların için birşey demedim yanlış anlama sakın tabiki de tecrübelerine güveniyorum ve yazmandan da çok memnun oluyorum sonuçta benim konuştuğum biraz da ezbere oluyor acemi anneyiz ne de olsa:)) oyüzden sizin fikirleriniz önemli bizim için. zaten yazımda da belirttim bana yatır kaldır yöntemi çok daha yakın geliyor uygulamaya çalıştığım yöntem de bu zaten seviyorum tracyi:)) ama ferberin yaklaşımı da çok mantıksız veya hatalı diyemem dedim hala da aynı düşünüyorum.insanlar biraz da yanlış algılıyor ferberin yöntemini. ama tabi ki her bebek farklı bazıları ferberden bazıları tracyden bazıları ikisinin karmasından memnun kalabilir hatta uykuyu seven bebekler hiçbirine ihtiyaç duymaz ya da ne yaparsan yap uyutamayacağın inatçı bir bebeğin vardır. ben illa biri demiyorum her anne bebeğini ve kendisini bilir tanır ikisininde mizacına uygun bir yöntem seçer zaten. ben yatır kaldır yöntemiyle alıştırdım bebeğimi sonuçta bu yöntemle de ağladı ama onun için iyi birşey yaptığım için çok önemsemedim. ferber bizimkine uymazdı katıla katıla ağlar fenalık geçirirdi ama arkadaşım uyguladı bebeğin de ve çok olumlu konuşuyor dediğim gibi her bebek her anne farklı herkes bebeği için en uygun modele kendi karar verecektir. ama sakın yanlış anlama ben seni eleştirmek için birşey yazmadım .
kızlar bakım çantası ne kullanıyorsunuz? ben laptop çantasını andıran bir şey almıştım, şık ve kullanışlı gelmişti ama bazen çok ağır oluyor ve omuz askılı olması düşecekmiş gibi tedirgin ediyor, sırt çantası tipi olanlar ne kadar kullanışlı kullanan var mı aranızda? unnado'da gördüm indirimde alsam mı ki?
kısa süreli biryere gittiysem kendi kol çantama atıyorum fazla eşya olmuyor zaten bez v.s..
akşama kadar dönmeyeceksen nikeın sırt çantasına koyuyorum. o bakım çantaları hiç hoşuma gitmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?