- Konu Sahibi antidepresif
-
- #28.421
Bebeklerinin uyku düzeni oturmayan anneler, yıpratmayın kendinizi, bakın bebekleriniz daha çok küçük, biz sizden 1 ay büyük olduğumuz halde daha yeni yeni oturuyoruz. Size tavsiyem bebeğiniz uyuduğu anda siz de geçin uzanın uyuyun, dinlenin ki zorlanmayın.
bende tam kesemedim arada dediğim kaçamakları yaptım..,
azıcık kesince bile veriyor insan:)
aynen katılıyorum canım çok küçük bebeklerimiz henüz. oğlum da yeni yeni düzene girmeye başlıyor seviyor da uykuyu ama yine de bazen tutuyor damarı. tam bir istikrar beklemek zaten çok saçma olur bu küçük meleklerden. oğlum güzel uyuduğu halde ben hala en geç 10da uyuyorum gece keyfi kaçarsa ben güçlü durabileyim diye. hele ki gaz sancılarımızın yoğun olduğu dönemlerde oğlumu eşime bırakıp 7-7buçuk gibi yatıyordum ki gücüm yerinde olsun. daha çok yeniyiz biraz zaman hem onlar hem biz alışıcaz zamanla biraz sabır
Bu arada size büyük tavsiyesiBebeklerinizi gürültüde uyumaya alıştırın, yoksa ileride daha da zorlanırsınız. Benim oğlum şimdi geceleri salonda, bizim yanımızda, misafir varken, tv açıkken, babası bilg. oynarken, her tür gürültüde uyuyabiliyor.
Bu arada size büyük tavsiyesiBebeklerinizi gürültüde uyumaya alıştırın, yoksa ileride daha da zorlanırsınız. Benim oğlum şimdi geceleri salonda, bizim yanımızda, misafir varken, tv açıkken, babası bilg. oynarken, her tür gürültüde uyuyabiliyor.
Bebeğim 3 ay 5 günlük oldu bugün ve sanki kocaman bir adam oldu. Her gün hal ve tavrı değişiyor. Onu izlemek, onunla konuşmak, ona şarkılar söylemek çok güzel bir duygu.
Artık emerken dış etkenlerden çok çabuk etkileniyor. İki eliyle mememi tutuyor kaçmayım diye, bir yandan da gelen sesin kaynağını bulmaya çalışıyor, bira mayası tabletinden dolayı sanırım, bebeğim şapur şupur içip bitirdiği halde her emzirme sonrası 50 cc süt sağıyorum. Sağdığım sütlerin 1 seferini buzluğa atıyorum, diğer iki seferini de gün içinde yine oynarken ya da uyurken biberonla oğluma içiriyorum.
Şimdi tek sıkıntımız konak, z.yağı sürüyorum geceleri, ama kafamız kel dedeler gibi :)
Eğer sütünün azlığından endişe ediyorsan hemen eşine bolca ayva sipariş et, onları yıkayıp kabuklu ya da kabuksuz irice doğra, bolsa suyun içinde azıcık şekerle kaynat. ılıkken içmeye başla. Ben haftada bir mutlaka ayva kaynatıyorum, buradaki bir kaç arkadaş da denedi, memnun kaldı. bir de bebeğim kilo alıyor mu almıyor mu diye düşünme, mümkün olduğu zamanlarda hep uyu, dinlen. Bırak ev kalksın gitsin, ilk 6 ay hiçbişeyin önemi yok, sadece senin huzurun önemli.
merhaba aslında hamileliğimden bu yana ara ara girip okuyorum şimdi yazayım dedim. 19 ocakta alim doğdu. çok gazlı ve çok kusan bir bebek. Gaz için denemediğimiz şey kalmadı. Hiçbir şekilde geçmiyor. Olacağı varsa oluyor. Yavrum kıvranırken çare olamayınca çok üzülüyorum ama bunlar geçici şeyler Allah geçersiz dert vermesin diyorum. Ben de oğluma tek başıma bakıyorum. Burada kimsem yok. Bazen çok bunaldığımı itiraf etmeliyim ama bir gülmesi yetiyor. Benim oğlum meme delisi. Arada uyumazsa en geç 1,5 saatte bir emmek istiyor. 2 saati bulamadık. Yalancı meme asla almıyor. Ortalığı yıkacak kadar ağlıyor. Siz nasıl oyalıyorsunuz? Gazı çok olduğunda tok da olsa emmek istiyor zaman çok daha fazla kusuyor. Saatlerce emiyor. Göğsüm agrıyor ama çekince yıkıyor ortalığı memeyi almadan sakinleşmiyor. Biberonla beslesem de aarkasından emmek istiyor emmeden doyduğunu bilmiyor. O yüzden eşimbile bakamıyor. meme aklına düştümü asla başka şeyle sakinleşmiyor. Sizde de benzer şeyler yaşayan var mı? Eylülden önce işe başlamayı düşünmüyorum ama işe başlayınca ne yapacak diye uykularım kaçıyor. Ne yapmalı bilemiyorum. Gazı oluncauyutmak da mümkün olmuyor daha doğrusu uyuyor ama gazla uyanıyor. Doktorumuz anne sütünden kadınlık hormonu geçiyor o da burun tıkalı gibi hırıltı yapar dedi. sıksık serumla burnunu aç daha az hava yutar dedi. Gaz ilaçlarının hepsi bağırsak hareketlerini yavaşlatır asla kullanma dedi. Mesela günde 5 kere kaka yapan bebek 2-3 kere yapıyorsa sıkıntısı varsa kabız demektir dedi. kovaya sıcak su doldur karnından aşağı koy dedi hem gaz hem kabızlık için (bizimki buna bayılıyor). Ağızdan gaz çıkacak alttan çıkmaması lazım o sancı yapıyor dedi Bu arada bebeği 600g. alan arkadaşım üzülme. Bizimki 1200 gr almış çok dedi kızdı doktor 600 g alsın yeter dedi. ilerde su içsem yarıyor derler ya ona sebep olur dedi. Diyete mi sokacağız anlamadım ki anne sütü alıyor sonuçta. Ben doktorları da anlayamıyorum bazen. Bebekleri nasıl uyutuyorsunuz ben uyutamıyorum ancak memede uyuyor gaz çıkarırken uyanıyor. kendi kendine asla uyumuyor. Gece 2-3ü buluyor uyumamız emmek istiyor devamlı. uyutamıyorum gücüm tükeniyor siz neler yapıyorsunuz? Vir geldim pir geldim biraz uzunoldu kusura bakmayın:)) Bol uykulu gazsız günler dilerim
biraz önce oğlumu emzirdikten sonra gece sağdığım sütüde üstüne verdim.. günler sonra uzun bi uykuya yattı..
sanırım doymadığı için gündüz uyutamıyordum ben oğlumu
kızlar ya bebeğimin emmeye pek keyfi yok bugün. acıktığını belli ediyor emiyor ama kısa kesiyor ve keyfi emiyor yani neden ki ya
biraz önce oğlumu emzirdikten sonra gece sağdığım sütüde üstüne verdim.. günler sonra uzun bi uykuya yattı..
sanırım doymadığı için gündüz uyutamıyordum ben oğlumu
lymonata kilo durumları nasıl gidiyor??
ben beş günde bonus olarak aldığım kilonun 1,3 ünü vermişim
5 günde sadece bir minik dilim pasta ve 1 halley kaçamağım oldu
canım nasılsın görüsemıyoruz bayadır giremıom annemlere geldık gezmeye kızımla bıraz bursada durczneyse bızım kızda dünden berı oyle korkuom emmeyı kesck dıye annemde stres yapma daha kücük bazen olur öyle dedı ama bakalım gecer inşallah
ben hiç el değmedim canım emzirirken üstünü değiştirirken falan çok dikkat ettim oyüzden ne kadar acısı oldu tam anlayamadım sadece elini kolunu oynatırken elbisesi değiyordu sanırım. kolunda mı şişlik oldu diye sordun canım? Doruk'un kolu aşı ilk vurulduğunda kızarmıştı sonra da hafif şişlik vardı ama çabuk geçti zaten ebe de söylemişti kızarıklık şişlik olabilir diye..
bizde dün aşılandık cnm, hemşire şişebilir korkma dedi.
şu meme tutma olayını bende heyecanla bekliyorum.. bira mayası yarıyor demek bende deneyeyim.. dün ilk defa sağdım bebeğim emdikten sonra tam 20 cc bile olmadı(
buzluğa koymadım gün içinde vereyim diye.. hangi siteden aldınız bira mayasını?
bizde doğduğundan beri gündüz hep ses olan odadaydı ama malesef bazen seslik istiyo yada ani seslere kalkıyo tam alışamadıdoğduğu günden beri dikkat ettiğim bir konu bu. gelenler aman biraz sessiz olalım bebek uyuyor diyorlardı ama ben hiç öyle alışsın istemedim şimdi aynen dediğin gibi her türlü gürültüde rahatlıkla uyuyor. hatta geçen gün arkadaşın düğününe gittik yarım saate yakın kaldık düğünde gözünü bile açmadı. uyku müziği sandı galiba diyor eşim de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?