• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Tuğra'nında aşı yerleri acıyor sanırım elletmiyor..hafif şişlikte var..annem normal o şişlik aşısı tutmuş dedi,aratmadı doktoru...sizde şişlik oldumu ?

ben hiç el değmedim canım emzirirken üstünü değiştirirken falan çok dikkat ettim oyüzden ne kadar acısı oldu tam anlayamadım sadece elini kolunu oynatırken elbisesi değiyordu sanırım. kolunda mı şişlik oldu diye sordun canım? Doruk'un kolu aşı ilk vurulduğunda kızarmıştı sonra da hafif şişlik vardı ama çabuk geçti zaten ebe de söylemişti kızarıklık şişlik olabilir diye..

kızlar ben weewell in buhar makinasını kameralı telsizini ve temazsız ateş ölçerini aldım çok memnunum, genelde tüm ihtiyaçlarımı netten tedarik ediyorum, mesleğim zaten satınalma, size önerim akakce.com dan fiyatlarını araştırmanız. size en uygun en indirimli rakamları sunuyor, kargo dahil seçeneğini tıklayarak fiyatları kıyaslayın bu seçeneği işaretlemediğinizde en ucuz olan site yanıltıcı olabiliyor, herşeyini burada en uygun olan sitteden alıyorum. şimdiye kadar sorun yaşadığım site olmadı fakat burada mutlaka piyasanın altında indirim oluyor.

Bebeğim 3 ay 5 günlük oldu bugün ve sanki kocaman bir adam oldu. Her gün hal ve tavrı değişiyor. Onu izlemek, onunla konuşmak, ona şarkılar söylemek çok güzel bir duygu.
Artık emerken dış etkenlerden çok çabuk etkileniyor. İki eliyle mememi tutuyor kaçmayım diye, bir yandan da gelen sesin kaynağını bulmaya çalışıyor, bira mayası tabletinden dolayı sanırım, bebeğim şapur şupur içip bitirdiği halde her emzirme sonrası 50 cc süt sağıyorum. Sağdığım sütlerin 1 seferini buzluğa atıyorum, diğer iki seferini de gün içinde yine oynarken ya da uyurken biberonla oğluma içiriyorum.
Şimdi tek sıkıntımız konak, z.yağı sürüyorum geceleri, ama kafamız kel dedeler gibi :)

Tuğra'nında aşı yerleri acıyor sanırım elletmiyor..hafif şişlikte var..annem normal o şişlik aşısı tutmuş dedi,aratmadı doktoru...sizde şişlik oldumu ?

bizde dün aşılandık cnm, hemşire şişebilir korkma dedi.
Bebeğim 3 ay 5 günlük oldu bugün ve sanki kocaman bir adam oldu. Her gün hal ve tavrı değişiyor. Onu izlemek, onunla konuşmak, ona şarkılar söylemek çok güzel bir duygu.
Artık emerken dış etkenlerden çok çabuk etkileniyor. İki eliyle mememi tutuyor kaçmayım diye, bir yandan da gelen sesin kaynağını bulmaya çalışıyor, bira mayası tabletinden dolayı sanırım, bebeğim şapur şupur içip bitirdiği halde her emzirme sonrası 50 cc süt sağıyorum. Sağdığım sütlerin 1 seferini buzluğa atıyorum, diğer iki seferini de gün içinde yine oynarken ya da uyurken biberonla oğluma içiriyorum.
Şimdi tek sıkıntımız konak, z.yağı sürüyorum geceleri, ama kafamız kel dedeler gibi :)

şu meme tutma olayını bende heyecanla bekliyorum.. bira mayası yarıyor demek bende deneyeyim.. dün ilk defa sağdım bebeğim emdikten sonra tam 20 cc bile olmadı :((
buzluğa koymadım gün içinde vereyim diye.. hangi siteden aldınız bira mayasını?

bende bugün şaşkınlık içerisindeyim oğlum ağlamadan yatağında kendi kendine duruyor..
annem geldi rahatlarım dedimi, bizimki uslandı. ananesine numara yapıyor sanırım :))

şu meme tutma olayını bende heyecanla bekliyorum.. bira mayası yarıyor demek bende deneyeyim.. dün ilk defa sağdım bebeğim emdikten sonra tam 20 cc bile olmadı :((

Ben gnc nin kendi sitesinden aldım. Önce danışma hattını arayıp iyice bilgi aldım. Sonra sipariş ettim, ertesi sabah getirdiler.

Ben gnc nin kendi sitesinden aldım. Önce danışma hattını arayıp iyice bilgi aldım. Sonra sipariş ettim, ertesi sabah getirdiler.

Bence 5-10-20 cc deme, ne çıkarsa sağ, illa dondurman da şart değil, gün içinde biriktirip bir öğünü öyle verirsin, o öğün emzirmek yerine tümünü sağar, çıkanı dondurursun. Ben öyle yapa yapa alıştırdım göğsümü. Gece 4te bile oğlum emdikten sonra kalkıp sağıyorum.

Bence 5-10-20 cc deme, ne çıkarsa sağ, illa dondurman da şart değil, gün içinde biriktirip bir öğünü öyle verirsin, o öğün emzirmek yerine tümünü sağar, çıkanı dondurursun. Ben öyle yapa yapa alıştırdım göğsümü. Gece 4te bile oğlum emdikten sonra kalkıp sağıyorum.

bende gece emdikten sonra sağdım.. akşam üzeri o iki sağdığım sütü vericem, ozaman bakalım iki göğsümden ne kadar çıkacak..

bebekleri kendiliginden uyuyan arkadaaşlar çok şanslısınız, ben yatagına bıraaktıgımda bas bas bagırıyor hiç kendim uyuyayım diye bi çaba yok ama kucagımızda gögsümüze kafayı verip yatıırırsak sakinleşip uyuyor öyle yatagına yatırıyorum,kendi kendine uyumasını çok istiyorum 3 aylık olmaya 10 gün var bundan sonra alışmazmı kendi uyumaya geçmi kaldım acaba hep kucaktamı uyuyaca??
Bizde aynıyız göğüste memede uyuyoruz o alışırmı bilmem ama beni alıştırdığı kesin Artık beklemiyorum kendi kendine uyumasını:)

merhaba hoşgeldin aramıza:))
canım sabahları uyutmak biraz daha zorlu oluyor bebeğimi. bazen esniyor uykusuzluktan kıvranıyor ama direniyor uyumamak için ozaman yine yanına gidiyorum elimi koyuyorum ve konuşuyorum fayda etmedimi poposunu patpatlıyorum bu genelde işe yarıyor ve direnmeyi bırakıyor ama yok inadımı tuttu budamı işe yaramadı ozaman alıyorum kucağıma poposunu patpatlıyorum ritmik bir şekilde 5 dk içinde bayılıyor zaten:)) sonra yerine bırakıyorum ama dediğim gibi bazen ne yaparsan yap tutuyor inatları uyumuyorlar işte:31: ama sorunsuz bir günündeyse zaten yatağına koyduğum zaman uyuyor kendi uyku arkadaşı diye bişey var açıyorum müziğini ışığını baka baka uyuyor bunu sadece gündüz uykularında kullanıyorum ama ve sadece uyumasını istediğim zamanlar açıyorum böylelikle oyuncakla uyku arasında bir bağ kuruyor ve daha rahat uykuya dalıyor zamanla iyice alıştı buna. gece de masaj yapıyorum genelde sonra emziriyorum uyku müziğini açıyorum öpüp yatağına bırakıyorum ve iyi geceler deyip ayrılıyorum yanından eğer şanslı günlerimizden biriyse direnmeden uyuyor yoksa uğraşmamız gerekiyor yine:31:

Canım bu uyku arkadaşı nasıl bişey dönence falan mı? Nerden alabilirim ? Birde uyku müziği olarak ne kullanıyorsun? Ben geç kalmadım daha dimi, umarım bebeğimin gece uykuları düzene girer.

Kızlar yardım edin çok kötü grip oldum Dr bana ilaç vermedi emzirdigim için bana c vitamini bolbol Dio ama 1 haftadır ayniyim hatta daha çok kötü olmaya başladım ıhlamurlar geçecek gibi değil boğaz ağrısından yutkunamiyorum napicam yas fikir verin kizlar

Bende 2 kere oldum minoset kullanabiliyosun çok işe yaramasada idare ediyor ... Sen yine ıhlamur nane limonu bol kullan.. çok geçmiş olun emziriyosan çok korkma süt gerçekten koruyo..

canim her bebeğin yapısı farklı oluyor ama uyumaya niyeti yoksa uyutamıyorsun. bizimki de sabah 4 ten sonra uyumuyor, sadece uyumasa neyse bi de ağlıyor sanırım gece boyu sancısı filan birikiyor:(

Offf canım benimki de öyle. Canım oğlum gündüz gayet mutlu gülücükler oyunlar yerinde, uykusu geldiğinde odasında kendi kendine uyuyor ama geceleri ne yaparsam yapayım uyutamıyorum çıldırmak üzereyim.Hadi diyorum tamam gece uyumasın babamız uyur ben bebişimle otururum, oynarım yok oda olmuyor.Uyumadıpı zaman sürekli mız mız, sürekli ağlıyor.Bu da beni çok yıpratıyor.

Canım bu uyku arkadaşı nasıl bişey dönence falan mı? Nerden alabilirim ? Birde uyku müziği olarak ne kullanıyorsun? Ben geç kalmadım daha dimi, umarım bebeğimin gece uykuları düzene girer.

canım bir sürü çeşidi var aslında uyku arkadaşının ben çok hevesliydim eşim de daha hamileyken almış beğeneceğimi umduğu bişeyi. kendim seçerek almadım yani ama çok severek kullanıyorum chicco bizimki. yumuşak olanları da var sert plastik galiba öyle olanları da var ben bebeğim için yumuşak tercih ettim şimdilik yatağına asıp kullanıyorum alıştı bayağ. biraz büyüsün yanına vericem sarılıp uyusun kendini yalnız hissetmesin diye. internetten bak bir istersen uyku arkadaşı yazarsan çıkar. oyuncak aslında ama ışığı ve müziği var ayriyetten. bebek onunla bir bağ kurarsa onunla daha rahat uyur diye düşündüm şimdilik seviyor bakalım yanına verince işler değişecek mi:)) canım doktorum eğer hamileyken dinlettiğin müzikleri doğduğunda da dinletirsen sakinleştiğini göreceksin demişti. hamileyken bebekler için seçilmiş klasik müzikler vardı onları açıyordum şimdi uyurken de açıyorum gerçekten etkili oldu tesadüf mü bilemiyorum ama. birde transitions diye bir seri var onu dinletiyorum bayılıyor özellikle kolik krizlerinde etkili olmuştu bize. bunun dışında beni sakinleştiren her türlü müziği açıyorum bebeğim için:))

kızlar weewell'in sterilazörünü kullanan var mı? memnun musunuz, başka hangi marka kullanıyorsunuz?
ben kaynatıyordum hep ama içime sinmemeye başladı, hazır unnadoda indirimdeyken alsam mı diye düşünüyorum

canım bir sürü çeşidi var aslında uyku arkadaşının ben çok hevesliydim eşim de daha hamileyken almış beğeneceğimi umduğu bişeyi. kendim seçerek almadım yani ama çok severek kullanıyorum chicco bizimki. yumuşak olanları da var sert plastik galiba öyle olanları da var ben bebeğim için yumuşak tercih ettim şimdilik yatağına asıp kullanıyorum alıştı bayağ. biraz büyüsün yanına vericem sarılıp uyusun kendini yalnız hissetmesin diye. internetten bak bir istersen uyku arkadaşı yazarsan çıkar. oyuncak aslında ama ışığı ve müziği var ayriyetten. bebek onunla bir bağ kurarsa onunla daha rahat uyur diye düşündüm şimdilik seviyor bakalım yanına verince işler değişecek mi:)) canım doktorum eğer hamileyken dinlettiğin müzikleri doğduğunda da dinletirsen sakinleştiğini göreceksin demişti. hamileyken bebekler için seçilmiş klasik müzikler vardı onları açıyordum şimdi uyurken de açıyorum gerçekten etkili oldu tesadüf mü bilemiyorum ama. birde transitions diye bir seri var onu dinletiyorum bayılıyor özellikle kolik krizlerinde etkili olmuştu bize. bunun dışında beni sakinleştiren her türlü müziği açıyorum bebeğim için:))

Canım benim çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için, inşallah benim gece uykusu olmayan oğlumda da işe yarar :)))

Canım benim çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için, inşallah benim gece uykusu olmayan oğlumda da işe yarar :)))

inşallah canım ya. hepimizin bebekleri umarım biran önce sever gece uykusunu. benim bebeğim de yeni yeni giriyor düzene. gaz sıkıntımız çok fazlaydı gece oğlumla birlikte oturup ben de ağlıyordum artık düşün çook yıpranmıştım. okadar zor ki gece ağlayan bir bebekle uğraşmak yeter ki ağlamasın razıyım sabaha kadar oturmaya diyordum. bazen hiç uyumuyordu bazen en fazla saat başı kalkıyordu ve çığlık çığlığa inan sinirlerim harap olmuştu.eşimin çok yardımı oldu bunaldığımı anladığı zamanlar oğlumu alıp ayrı bir odaya götürdü ve sadece emzirmem için getirdi böylece mutlu uyandım ben de sabahları eğer böyle destek olmasaydı eşim inan ruh sağlığım bozulmak üzereydi ciddiyim bak aralıksız 7-8 saat ağlayan bir bebekle uğraşmak çok zor ne yaparsan sakinleşmiyor allahım hepimize kolaylık ve sabır versin. ama şükürler olsun düzene giriyor yavaş yavaş:nazar:

lymonata kilo durumları nasıl gidiyor??
ben beş günde bonus olarak aldığım kilonun 1,3 ünü vermişim:16:
5 günde sadece bir minik dilim pasta ve 1 halley kaçamağım oldu:17:

lymonata kilo durumları nasıl gidiyor??
ben beş günde bonus olarak aldığım kilonun 1,3 ünü vermişim:16:
5 günde sadece bir minik dilim pasta ve 1 halley kaçamağım oldu:17:

canım henüz tartılmadım pazartesi tartılmayı düşünüyorum stres olmamak için:) şimdilik pek fena sayılmam kaçamaklarım oluyor tabi ki ama önceki halimi düşününce inan masum kalıyor. birden vücudum şok olmasın diye hemen kesmedim ıvır zıvırımı:))

canım henüz tartılmadım pazartesi tartılmayı düşünüyorum stres olmamak için:) şimdilik pek fena sayılmam kaçamaklarım oluyor tabi ki ama önceki halimi düşününce inan masum kalıyor. birden vücudum şok olmasın diye hemen kesmedim ıvır zıvırımı:))

bende tam kesemedim arada dediğim kaçamakları yaptım..,
azıcık kesince bile veriyor insan:)

Back