2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba canım bence geç kalmadın hatta daha erken bile bebeklerimizin bize en çok ihtiyaç duyduğu dönem şuan. yatağına bıraktığında ağlıyormuş ama kucağında sakinleşiyormuş yine de şanslısın ya hiç susmasaydı. bence bırak şuan nasıl istiyorlarsa öyle olsun. şahsen ben öyle yapıyorum mızmızlık mı yapıyor alıyorum kucağıma sarılıyorum sarılıyorum sarılıyorum varsın orda uyusun. bazen kucağa alışır diyorlar amann alışşsın diyorum şuan bana ihtiyacı var ve ben onu ağlatamam. doktorumuzun da dediğine göre 3 aydan sonra kullanmaya başlıyorlarmış artık ozamana kadar ne zman isterse al dedi özgüveni açısından ve bize olan güveni açısından önemli olduğunu düşünüyorum. ben kendi kendine uyumaya alıştırmak için daha hamileyken bir plan hazırlamıştım ve doğduğundan beri hiç değiştirmeden uyguladım tabi gayet esnek olarak sadece alışsın dedim yavaş yavaş ama 3veya4.ayda başlayacağım tam olarak şimdi alıştırma evresindeyiz:)))

bu akşam bir daha girmek kısmet olmaz diyordum ama oğlum ben ona masal okumaya çalışırken uyudu bu kadar saygısızlık olmaz insan sırf annesine ayıp olmasın diye sonuna kadar dinler :)))

canım çok geçmiş olsun sana da yakışıklı oğluna da. umarım kolay atlatırsınız siz de aşı işini. oğlumun ateşi çıkmıştı canım benim akşam ama çok fazla değildi. ben yine de calpol verdim ne olur ne olmaz diye doktor da eve gidince ateşini ölç sonra ölçtüklerinde 1-2 derece fark varsa 1 çay kaşığı verebilirsin demişti..
bu arada ben oğlumu göz kontrolüne götürdüm kızlar.. hem takip ediyormu diye bakıyor görüyor mu diye yani. hem de bir aletle göz sinirlerine falan bakıyor..

aynı sıkıntı bizde de var tükürükle baloncuk yapıyor ki ben hiç hoşlanmasamda) sonra sanki bir öksürüğü taklit eder gibi öksürüyor yanı hırıltılı ve derinden gelmiyo bir gıcık mış gibiii.. sizinde öyleyse dert etmemek gerek diye düşünüyorm

birde bana anlatın bir zahmet nasıl yapilır bilmiyorum sütü sağıyorum sonra buzluğa koyuyorum bu kadarı ok bende ama daha hiç çözdürüp kullanmadım çünkü nasıl yapılır bilmiyorum bir yardım
1_ gece kullanacağınız süt aynı gün içinde sağdığınız süt mü? yoksa buzluktan nezman çıkarıp nasıl çözüyorsunuz benim biberon ısıtıcım yok nasııl uygun sıcaklıkta verdiğimi anlayacam?
2_evde olmayacağınız zaman kocaya bırakılan sütü buzluktan nezamn çıkarıyorsunuz kac cc çıkarıyor ve çözülen sütü nerde nasıl bekletiyorsunuz yine bebeğe hangi ısıda versin babasııı yardım haftasonu geliyorr ben kuaföree gitmek istiyorummm
not :benim süt sağma makinem elektirikli her sağmadan sonra nasıl temizliyorsunuz
YARDIIMMM

Canım diyelim ki cumartesi öğleyin 3te evden çıkacaksın, sabah 8 gibi kalkınca buzluktan dolaba indir. Eşin de vereceği saatte önce poşeti sıcak suda bekletsin, sonra biberona koysun, biraz da biberonla bekletsin sıcak suda. Bu arada sıcak suyu sık sık değiştirmesi gerekecek.
Ölçüm aleti eşinin bileği canım, bileğinin iç kısmına bir damla damlatacak, ılık olmalı.

nasıl birşey oyun arkadaşı cnm?nerden aldınız?

yeni türküyü görünce şaşırdım çünkü benim bebeğimde mayışıyor telli turnayı dinlerken :) ilginç....

mrb güzel anniş ben pek fazla internete giremiyorum senin yazını görünce işte benim bebeklten dedim gündüz uyurken sorun olmuyo bizimki emerek uyumayı seviyor emzirerek uyutmayı dene yada emzikle dene bizim bebiş öyle ama geceleri bizimkide aynı uyumuyor gece uykusuna nasıl alıştırıcaz bende bilemiyorum tecrubelerden faydalanalım bizde

benim kızımda başparmak delisi sürekli ağızda unutturmaya çabalıyoruz 1 haftadır şükür artık eskisi gibi değil uykumuzda akşam 10 gibi mızmız oluyoruz gün boyu çok mutluyuz pusete koyuyorum müzikte açıyorum 2 saat agularla hiç ağlama yok bi tek acıkınca belli ediyor emiyor yine aynı akşamda 9da mız mız oluyoruz kucak istiyo biraz geçince kucakta istemiyor ağlamaya başlıyo uykusu geldi diyoruz emzirmeye çalışıyorum bakıyorum olmuyo uslu çocuk gece uykusu isterken resmen bıdır bıdır çekişiyor artık eşimle bezde 5 dk bile sallamadan dalıyo hemen alıyorum emziriyorum uyuyor sabahta 10 11 e kadar uyuyor uyuyunca gece uykumuz baya uzun ben kaldırıyorum gece emzirmeye zaten ilk uyuduğunda 5 saat ellemiyorum kalkmazsa doktor demişti sabahta kendisi uyanıyor ama ses yok parmak şapurtusunu duyuyorum telsizden gidiyorum otoruyoruz koltuğumuza emiyor yine uyuyoruz geceleri zaten 2 saatte bi emziriyorum 5 saat kalkmazsa maşallahı var kızımın gece uykumuz deliksiz 9 saat sürüyor öğlene doğru kalkıncada 2 gibi yine uyuyor 1 saat filan 5te biraz daha uyku artık uyku düzenimiz oluştu zaten gündüzleri genelde kendisi uyuyor gecede uyur ama ben hiç ağlatmak istemiyorum yardımcı oluyorum yoksa yatakta uyku arkadaşını çok seviyor 5 dk ara ara ağlayıp sonra uyuyor

Kızlar yardım edin çok kötü grip oldum Dr bana ilaç vermedi emzirdigim için bana c vitamini bolbol Dio ama 1 haftadır ayniyim hatta daha çok kötü olmaya başladım ıhlamurlar geçecek gibi değil boğaz ağrısından yutkunamiyorum napicam yas fikir verin kizlar

Kızlar yardım edin çok kötü grip oldum Dr bana ilaç vermedi emzirdigim için bana c vitamini bolbol Dio ama 1 haftadır ayniyim hatta daha çok kötü olmaya başladım ıhlamurlar geçecek gibi değil boğaz ağrısından yutkunamiyorum napicam yas fikir verin kizlar

boğaz için gargaralar var cnm.. ben hasta olmuştum gargara burun spreyi ve ıhlamurla geçirdim..ben gripte olduğum için emzirirken maske kullandım bebeğime geçmeden geçti şükür..

geçmiş olsun canım, öncelikle eczaneden maske al maske tak mutlaka, bebeğin hastalanmaz anne sütü korur filan diyenlere aldırma çünkü benimki hasta oldu.
boğazın için gargara ya da tantum sprey kullanabiliyorsun sanırım, benim boğazımı kayınvalidemin hazırladığı bir şey baya rahatlatıyordu: bir bardak kaynamış suya 1 çay kaşığı zencefil yarım kaşık zerdeçal bi de istediğin kadar mesela 1-2 tatlı kaşığı bal koyuyordu, azcık da tarçın serpiyordu, karıştırıp biraz soğuyunca içiyordum. bana iyi gelmişti belki denemek istersin. çok soğuk ve çok sıcak şeylerden uzak dur bi de boğazına hiç iyi gelmez. inşallah bir an önce iyileşirsin

bebişin sırf anne sütü ile beslendiği için pek bitki çayı öneremicem ıhlamur ve papatya haricinde.. ama ılıktan sıcağa yakın sıcak suya limon bal tarçın yapsan... hamileyken grip olmuştum sabah öğlen akşam içtim .. bir de burun damlası almıştım burnum felaketti... tuzlu su nasılsa burun damlasından da bişiy olmaz... ve arkadaşların da dediği gibi mutlaka maske kullan.. Allah korusun bebişine geçmesin

saol canım saat başı ölçtüm şükür ateşlenmedi...

teşekkürler tatlım..ateşi çıkmadı ama çok mahsunlaştı...sanki ağlamaya bile hali yok gibi...acaba annem hasta zaten ben uslu durayım bari kudurmayayım mı diyor bilemedim =))

sevindim canım kolay atlatmanıza.. ay benim oğlumun içine şeytan kaçmış gibiydi aşının ertesi günü gülücükler atarken birden çığlık çığlığa ağlamaya başlıyordu:)) aşı yerleri acıyordu sanırım. aman atlattık ya bunu da bakalım daha neler yaşıcaz bu küçük adamlarla

Tuğra'nında aşı yerleri acıyor sanırım elletmiyor..hafif şişlikte var..annem normal o şişlik aşısı tutmuş dedi,aratmadı doktoru...sizde şişlik oldumu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…