2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba aslında hamileliğimden bu yana ara ara girip okuyorum şimdi yazayım dedim. 19 ocakta alim doğdu. çok gazlı ve çok kusan bir bebek. Gaz için denemediğimiz şey kalmadı. Hiçbir şekilde geçmiyor. Olacağı varsa oluyor. Yavrum kıvranırken çare olamayınca çok üzülüyorum ama bunlar geçici şeyler Allah geçersiz dert vermesin diyorum. Ben de oğluma tek başıma bakıyorum. Burada kimsem yok. Bazen çok bunaldığımı itiraf etmeliyim ama bir gülmesi yetiyor. Benim oğlum meme delisi. Arada uyumazsa en geç 1,5 saatte bir emmek istiyor. 2 saati bulamadık. Yalancı meme asla almıyor. Ortalığı yıkacak kadar ağlıyor. Siz nasıl oyalıyorsunuz? Gazı çok olduğunda tok da olsa emmek istiyor zaman çok daha fazla kusuyor. Saatlerce emiyor. Göğsüm agrıyor ama çekince yıkıyor ortalığı memeyi almadan sakinleşmiyor. Biberonla beslesem de aarkasından emmek istiyor emmeden doyduğunu bilmiyor. O yüzden eşimbile bakamıyor. meme aklına düştümü asla başka şeyle sakinleşmiyor. Sizde de benzer şeyler yaşayan var mı? Eylülden önce işe başlamayı düşünmüyorum ama işe başlayınca ne yapacak diye uykularım kaçıyor. Ne yapmalı bilemiyorum. Gazı oluncauyutmak da mümkün olmuyor daha doğrusu uyuyor ama gazla uyanıyor. Doktorumuz anne sütünden kadınlık hormonu geçiyor o da burun tıkalı gibi hırıltı yapar dedi. sıksık serumla burnunu aç daha az hava yutar dedi. Gaz ilaçlarının hepsi bağırsak hareketlerini yavaşlatır asla kullanma dedi. Mesela günde 5 kere kaka yapan bebek 2-3 kere yapıyorsa sıkıntısı varsa kabız demektir dedi. kovaya sıcak su doldur karnından aşağı koy dedi hem gaz hem kabızlık için (bizimki buna bayılıyor). Ağızdan gaz çıkacak alttan çıkmaması lazım o sancı yapıyor dedi Bu arada bebeği 600g. alan arkadaşım üzülme. Bizimki 1200 gr almış çok dedi kızdı doktor 600 g alsın yeter dedi. ilerde su içsem yarıyor derler ya ona sebep olur dedi. Diyete mi sokacağız anlamadım ki anne sütü alıyor sonuçta. Ben doktorları da anlayamıyorum bazen. Bebekleri nasıl uyutuyorsunuz ben uyutamıyorum ancak memede uyuyor gaz çıkarırken uyanıyor. kendi kendine asla uyumuyor. Gece 2-3ü buluyor uyumamız emmek istiyor devamlı. uyutamıyorum gücüm tükeniyor siz neler yapıyorsunuz? Vir geldim pir geldim biraz uzunoldu kusura bakmayın:)) Bol uykulu gazsız günler dilerim

merhabalar herkese.ben de yeni üye oldum ama aylardır sıkı takipçinizim.sizlerden çok şeyler öğrendim hepinize bunun için teşekkür ederim öncelikle. üye olmakta geç kaldım ama ben de 23 ocakta kızımı dünyaya getirdim. eylül inan ki aynı durumdayız. bende asla sallamayacağım dememe rağmen ne yaparsam yapayım uyumayan bir kızım var. ben de en son çingene beşiği kurdum. onda sallıyoruz. bugün bıraktıracağım çok kararlıyım dedim. bir köşeye attığım parka yatağına yatırdım. müziği açtım elini tutup başında bekledim. yarım saat ağlama krizi ve ayağımda sallayarak uyuttuğum bir bebek. gerçekten yardıma ihtiyacımız var!! arkadaşlar bu konuda bilgilerinizi bizimle paylaşırsanız sevinirim. limonata gündüzleri de söylediğin şekilde mi uyutuyorsun?

Mrb arkadaşlar bu sıralar bizde tükürük olmaya başladı boğazında kaldığı içinmi bilmiyorum nadirde olsa arada öksürüyo varmı sizdede bende üşüttümmü diyorum yıkamaya bile korkuyorum...

bizimki de aynı salyalar heryerde:) arada öksürüyo iki günde bir yıkıyoruz. üşütmekle ilgili değil sanırım.

merhaba hoşgeldin aramıza:))
canım sabahları uyutmak biraz daha zorlu oluyor bebeğimi. bazen esniyor uykusuzluktan kıvranıyor ama direniyor uyumamak için ozaman yine yanına gidiyorum elimi koyuyorum ve konuşuyorum fayda etmedimi poposunu patpatlıyorum bu genelde işe yarıyor ve direnmeyi bırakıyor ama yok inadımı tuttu budamı işe yaramadı ozaman alıyorum kucağıma poposunu patpatlıyorum ritmik bir şekilde 5 dk içinde bayılıyor zaten:)) sonra yerine bırakıyorum ama dediğim gibi bazen ne yaparsan yap tutuyor inatları uyumuyorlar işte ama sorunsuz bir günündeyse zaten yatağına koyduğum zaman uyuyor kendi uyku arkadaşı diye bişey var açıyorum müziğini ışığını baka baka uyuyor bunu sadece gündüz uykularında kullanıyorum ama ve sadece uyumasını istediğim zamanlar açıyorum böylelikle oyuncakla uyku arasında bir bağ kuruyor ve daha rahat uykuya dalıyor zamanla iyice alıştı buna. gece de masaj yapıyorum genelde sonra emziriyorum uyku müziğini açıyorum öpüp yatağına bırakıyorum ve iyi geceler deyip ayrılıyorum yanından eğer şanslı günlerimizden biriyse direnmeden uyuyor yoksa uğraşmamız gerekiyor yine

bizimki de aynı salyalar heryerde:) arada öksürüyo iki günde bir yıkıyoruz. üşütmekle ilgili değil sanırım.

Ayy iyi bari sevindim:) anneciğimin anne olunca anlarsın lafını şimdi daha iyi anlıyorum bir insanın herşeyi için bu kadarmı endişelenilir ..

canım üşütmekle alakalı değil hepimizin bebekleri aynı. benim oğlan da gayet salyalı bir dönemde:))) hele yumruklarını yemeye çalışıyorsa daha da salyalı oluyor küçük bey. elimde mendiliyle dolaşıyorum:))

Ahh hiç sorma o eller bizimde hep ağzımızda içim rahatladı saolasınız:)

Merhaba sevgili ocak anneleri,
ben de forumu sürekli takip ediyorum ama sadece birkaç kez yazabildim. 13 ocakta oğlumu kucağıma aldım.
Sizlere birşey sormak istiyorum.Doğum yaptığım hastane 3. ay için göz randevusu alın diye bir not düşmüştü. Aranızda göz muayenesi yaptıran var mı? Ne zaman olması gerekir?En erken veya en geç dönemleri var mı? Sizin doktorunuz veya hastaneniz bu konuda bir uyarıda bulunmuş muydu?

Bu arada süt yapan içeçeklerden biri de malt içeceği olan Fayrouz. Tadı fena değil. Yaz günleri için bir alternatif olabilir. Ben sadece armutlusunu bulabildim şimdiye kadar. Başka çeşitleri varmı bilmiyorum.

o öksürük bizdede vaar sanki numaradan öksürüyor gibi bi kaç kez yapıyor bazendee tükürük kaçmış gibi öksürüyor sadece bi defa

Merhaba hoşgeldın güle güle buyut oglunu
göz için bana bişey demediler, baak aaklıma takıldı şimdi niye demedilerki..

Merhaba dostlar,2 gündür giremedim bahar havasımı çarptı ne oldu bilmem yatak döşek yatıyorum...bugün oğlumun aşılarını yaptırdık..sabahtan beri 5 dakikacık bile uyumadı...aşıların sıkıntısını yaşıyor herhalde...ateşi çıkabilir dedi doktor ama henüz öyle birşey yok acaba akşama doğrumu olur ki ??? oğlan bi yandan hastalık bi yandan perişan oldum bugün =(((

o öksürük bizdede vaar sanki numaradan öksürüyor gibi bi kaç kez yapıyor bazendee tükürük kaçmış gibi öksürüyor sadece bi defa
Evet bizdede öyle oluyo numaradan öksürüyo diyorum eşime:) kafama takıldı yine haftasonu yürüyüş yaptık orda üşüttü sandım..

Banada söylemedi öyle bişey doktor 1 hafta sonra 3,ay kontrolümüz var ama bilmiyorum ozaman dermi söylerse yazarım burdan...

Ben ateş düşürücü fitil vermiştim olmadı çok şükür bizde aile hekimimiz 24 saat içinde olmazsa ateşi daha verme fitil dedi... 1 günlük bir süre sanırım sen arada ölçersin ateşini çoğu bebekte olmuyomuş eski aşılar gibi değilmiş artık aşılar senin bebişinde atlatır hayırlısıyla inşallah..

bizede aynısını dediler eko cektırdık bu seferki kontrolde yine eko var hayırlısı bakalım .
Biz 6. ayda tekrar çektireceğiz, bir ay içinde çektirmenin bir anlamı yok dedi doktor
Bizim 6. ayda hem idrar yollarına bakılacak hem göze. Fayrouz un 3 çeşidi varmış ama daha real'e gitmek kısmet olmadı:)

bebekleri kendiliginden uyuyan arkadaaşlar çok şanslısınız, ben yatagına bıraaktıgımda bas bas bagırıyor hiç kendim uyuyayım diye bi çaba yok ama kucagımızda gögsümüze kafayı verip yatıırırsak sakinleşip uyuyor öyle yatagına yatırıyorum,kendi kendine uyumasını çok istiyorum 3 aylık olmaya 10 gün var bundan sonra alışmazmı kendi uyumaya geçmi kaldım acaba hep kucaktamı uyuyaca??

canim her bebeğin yapısı farklı oluyor ama uyumaya niyeti yoksa uyutamıyorsun. bizimki de sabah 4 ten sonra uyumuyor, sadece uyumasa neyse bi de ağlıyor sanırım gece boyu sancısı filan birikiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…