- Konu Sahibi antidepresif
-
- #28.341
Evet yazıyı ben eklemiştim, baktım ki herkeste bir kilo endişesi var, bulmuşken sizinle de paylaşayım demiştim. Benim bildiğim kadarıyla 300 gr ın altındaki kilo alımları az kabul ediliyor. Senin oğlun 1 ayda 1050 gr almış aslında, yani çok çok iyi. Doktorun neye dayanarak mama takviyesi vermiş ki? Sütün mü yoktu acaba?
Biz bu ay 900 gr aldık, doktor "süper gidiyorsun, devam et" dedi. Doğduğu günden bu yana da hiç mama vermedim (ilk geceki ilk beslenmesi hariç). Gerçi doktor mama ver deseydi de sütüm kesilmediği sürece mama vermezdim. Diyelim ki kilomuz 500 gr ın altına düştü, bir 15 gün daha sütümün oğluma ne kadar yaradığını ölçer, ona göre mama takviyesi yapardım. Her çocuk bıngıl bıngıl et olacak diye birşey yok. Zaten ay ilerledikçe bebeklerin kilosu da yavaşlıyor, çünkü hareketlenmeye başlıyorlar. Yani bebek 1 yaşındayken doğum ağırlığının 3 katına ulaşabiliyorsa gelişimi iyi demekmiş.
hayatım bence drunu değiştir maşallah bebeğin ne kadar iyi kilo alıyor 20 günde 700 gr ne demek. benim kız bir ayda 600 aldı dr mama verdirmedi 500ün altına düşerse ancak verebilirsin dedi. hiç mama kullanmana gerek yok canım ama sıkma canını yine de sonuçta anne sütünüde bolca almış bebeğin o da atıştırmalık olmuş aralarda.
çokkk teşekkür ederim kızlar içimi rahatlattınız
drumu değişicem sağolunnn
canım benim oğluş da 23 ocakta doğdu aynı gün almışız bebeklerimizi kucağımıza
Yazın gelişine en çok ayvalar bitecek diye üzülüyorum
Bu arada şu bira mayası tabletini kullanmaya başladım ben. Etkisini de gördüm, her gün dolaba tekrardan bi 50 cc atmaya başladım :)
Bu işe en çok babamız üzüldü, çünkü benim süt artırıp depolamam demek h.sonları onların baba oğlu uzun saatler geçirmesi, benimse o dükkan senin bu cafe benim gezmem demek:)
Bende mi kullansam acaba ? Canım nerde satılıyor, markası falan var mı?
Bende mi kullansam acaba ? Canım nerde satılıyor, markası falan var mı?
Canım sana mesaj attım, ama doktoruna sor sen önce yine.
Kızlar benim bebeğim gece ilk uykuya dalarken çok zorluk çekiyor, her gece eşimle uyutmak için çırpınıp duruyoruzGece 2 3 bazen saat 5 oluyor biz hala bebişi uyutma çabasındayız.Beşiğinde sallıyorum, salıncak aldık onda sallıyorm, ayağımda, battaniyede aklınıza gelen her türlü uyutma yöntemini denedim ama yok oğlum illa geceleri bizi uğraştıracak, yavrum resmen uyumamak için direniyor..Ama artık çok yoruldum, gücümün tükendiğini hissetmeye başlıyorum.Siz bebeklerinizi nasıl uykuya daldırıyorsunuz? Bana yardım edin napıcağımızı bilemez haldeyiz bebeği bizim gb olan var mı ???
Allah sabır güç versin canım..
havalar yumuşadı artık.. istersen her akşam banyo yaptır saat 11-12 gibi.. banyodan sonra güzelce yoğurun .. mutlaka yağ ile bol bol masaj yapın o bile mayıştırıyor yoruyor bebişleri..
benim oğlum da 2-3 haftadır birden huy değiştirdi .. uslu ve kolayca uyuyan bebek.. akşam saati olunca gündüz ışığı gidince odalarda lambalar yanınca sanki farklı bir bebek geliyor...
diretiyor çırpınıyor uyumamak için.. gözleri kıpkırmı oluyor ama inat ediyor, kucağımda yatıramıyorum yay gibi dikiliyor.. sonra alıyorum sımsıkı sarılıyorum biraz ayakta dolaşıyorum bağıra bağıra şarkı söylüyorum ağlaması kesiliyor gözümün içine baka baka dalıyor..
3 gündür de emziğe takmış durumda ağzından çıkmayacak.. ama bugün hiç vermedim aklına gelmez inş.. şu anda duvardaki tabloya bakıp konuşuyor kendince bişiyler :))
gece uykularımız kesintisiz 11-12.. en geç 1de yatıyoruz.. sabah 8-9a kadar.. eğer önceki gün fazla uyumamışsa 10a kadar da uyuyor.. gece mamasını verirken bezini değişirken anlamıyor bile..
sakinleşmesi için papatya ya da rezene çayı tavsiye edebilirim.. yada bilinen markaların bebekler için olan gece çaylarından dene
Canım sana mesaj attım, ama doktoruna sor sen önce yine.
Aldım mesajını canım, çok teşekkürler.
bu arada kızlar salyalarımıza hiç hakim olamıyoruz.. yer çekimine yenik kalıyoruz :)))
yatarken bazen boğuluyor bile.. bukadarı normal mi acaba.. bazen takılıyorum.. dil çiğnemesi falan.. güya normal diye yazıyor nette sayfalarda da... insan tedirgin oluyor
Kızlar benim bebeğim gece ilk uykuya dalarken çok zorluk çekiyor, her gece eşimle uyutmak için çırpınıp duruyoruzGece 2 3 bazen saat 5 oluyor biz hala bebişi uyutma çabasındayız.Beşiğinde sallıyorum, salıncak aldık onda sallıyorm, ayağımda, battaniyede aklınıza gelen her türlü uyutma yöntemini denedim ama yok oğlum illa geceleri bizi uğraştıracak, yavrum resmen uyumamak için direniyor..Ama artık çok yoruldum, gücümün tükendiğini hissetmeye başlıyorum.Siz bebeklerinizi nasıl uykuya daldırıyorsunuz? Bana yardım edin napıcağımızı bilemez haldeyiz bebeği bizim gb olan var mı ???
bu arada kızlar salyalarımıza hiç hakim olamıyoruz.. yer çekimine yenik kalıyoruz :)))
yatarken bazen boğuluyor bile.. bukadarı normal mi acaba.. bazen takılıyorum.. dil çiğnemesi falan.. güya normal diye yazıyor nette sayfalarda da... insan tedirgin oluyor
Evet canımBenim bebeğimin hala gaz sancıları devam ediyor, gecede en fazla 2 saat uyuyor, emmek istiyor karnı doyunca tekrar uyuyor 2 saat sonra tekrar kalkıyoruz daha hiç 3 saat uyuduğumuzu görmedim (( Seninki nasıl canım, düşünüyorum acaba sadece benim oğlum mu böyle????
Canim bence bebegin uzerine okadar varmayin hem kendinizi hemde onu cok yorarsiniz... Kesinlikle uyutmak icin sallama derim ( tabi bagzi bebekler gercekten ck zor)..
Canim ben bebegimi emzirdikten sonra yatagina birakiyorum uyanik olarak, biraz oynuyoruz gunduzse bu arada muzigimiz hep aciktir ( favorilerimiz Yeni Turku ve Adelle)..
Sonra birakip cikiyorum ben bi bes dk sonra baktigimda uyumus oluyor... Cok zor uyumayan cocuk biliyorum ben o slkintiyi buyume ataklarinda yasadim ama illede uysun diye zorlamadim...
canım sen böyle stres yapıp üstüne vardıkça uyumaz..
bence akşam 9 gibi banyosunu yaptır.. sonrada yor biraz mesela biz hergün jimnastik yapıyoruz :)
çapraz kol ve ayaklarını birleştir kollarını aç kapa.. baya baya yoruluyorlar..
bana kalırsa sallamaya alıştırma
canım sorma çok gaz sancısı çektik biz de. bu aralar azalmaya başlıyor ama daha az yaşıyoruz kriz anlarımızı.. canım oğlum gündüzleri kısa kısa toplamda 4 saat falan uyuyor. akşam da 7buçuk 8gibi en geç 8buçukta yatmış oluyor. sabah da 8gibi uyanıyor gece 2 kere emmek için kalkıyor. amaaa bunlar gaz sancılarımız olmadığı dönemler için geçerli eğer sancısı varsa kök söktürüyor
Haklısın canm gerçekten çok yorulduk artık, ama yavrumun gözleri kıp kırmızı esnemekten ağzı yırtılıyor ama gözünü kırpmıyor hani gazı olsa ağlar, ayağını kendine doğru çeker bunları da yapmıyor..Bizde onu uyutmak için o ise uyumamak için elinden geleni yapıyor..Bi de böyle denyym bakalım sonuç ne olacak..
Annemler sağolsun canım, ben dinlenirken bebeğe baktıkları sırada çok güzel alıştırmışlar sallamaya, aklıma geldikçe sinirim bozuluyor.Bizde bebek öyle alıştı öyle uyuyordu diyip devam ettirdik özel salıncak bile aldık ama bebeğim artık öyle de uyumaz oldu..Aslında suç bizde de var, yapmam yapmıycam dediğim şeyleri yaptım kendime çok kızıyorum.
Ayy maşallah ya. Bende bebeğimin böyle olduğu günleri görürmüyüm acaba
Canim bence bebegin uzerine okadar varmayin hem kendinizi hemde onu cok yorarsiniz... Kesinlikle uyutmak icin sallama derim ( tabi bagzi bebekler gercekten ck zor)..
Canim ben bebegimi emzirdikten sonra yatagina birakiyorum uyanik olarak, biraz oynuyoruz gunduzse bu arada muzigimiz hep aciktir ( favorilerimiz Yeni Turku ve Adelle)..
Sonra birakip cikiyorum ben bi bes dk sonra baktigimda uyumus oluyor... Cok zor uyumayan cocuk biliyorum ben o slkintiyi buyume ataklarinda yasadim ama illede uysun diye zorlamadim...
canım sen böyle stres yapıp üstüne vardıkça uyumaz..
bence akşam 9 gibi banyosunu yaptır.. sonrada yor biraz mesela biz hergün jimnastik yapıyoruz :)
çapraz kol ve ayaklarını birleştir kollarını aç kapa.. baya baya yoruluyorlar..
bana kalırsa sallamaya alıştırma
canım sorma çok gaz sancısı çektik biz de. bu aralar azalmaya başlıyor ama daha az yaşıyoruz kriz anlarımızı.. canım oğlum gündüzleri kısa kısa toplamda 4 saat falan uyuyor. akşam da 7buçuk 8gibi en geç 8buçukta yatmış oluyor. sabah da 8gibi uyanıyor gece 2 kere emmek için kalkıyor. amaaa bunlar gaz sancılarımız olmadığı dönemler için geçerli eğer sancısı varsa kök söktürüyor
marmelatta öncelikle geçmiş olsun üfürüm için doktora gittik yazmışsın nasıl oldu geçtimi üfürüm bizdede vaar o yüzden soruyorum bizimde 10 gün sonra kontrolumuz var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?