- Konu Sahibi antidepresif
- #28.361
merhaba aslında hamileliğimden bu yana ara ara girip okuyorum şimdi yazayım dedim. 19 ocakta alim doğdu. çok gazlı ve çok kusan bir bebek. Gaz için denemediğimiz şey kalmadı. Hiçbir şekilde geçmiyor. Olacağı varsa oluyor. Yavrum kıvranırken çare olamayınca çok üzülüyorum ama bunlar geçici şeyler Allah geçersiz dert vermesin diyorum. Ben de oğluma tek başıma bakıyorum. Burada kimsem yok. Bazen çok bunaldığımı itiraf etmeliyim ama bir gülmesi yetiyor. Benim oğlum meme delisi. Arada uyumazsa en geç 1,5 saatte bir emmek istiyor. 2 saati bulamadık. Yalancı meme asla almıyor. Ortalığı yıkacak kadar ağlıyor. Siz nasıl oyalıyorsunuz? Gazı çok olduğunda tok da olsa emmek istiyor zaman çok daha fazla kusuyor. Saatlerce emiyor. Göğsüm agrıyor ama çekince yıkıyor ortalığı memeyi almadan sakinleşmiyor. Biberonla beslesem de aarkasından emmek istiyor emmeden doyduğunu bilmiyor. O yüzden eşimbile bakamıyor. meme aklına düştümü asla başka şeyle sakinleşmiyor. Sizde de benzer şeyler yaşayan var mı? Eylülden önce işe başlamayı düşünmüyorum ama işe başlayınca ne yapacak diye uykularım kaçıyor. Ne yapmalı bilemiyorum. Gazı oluncauyutmak da mümkün olmuyor daha doğrusu uyuyor ama gazla uyanıyor. Doktorumuz anne sütünden kadınlık hormonu geçiyor o da burun tıkalı gibi hırıltı yapar dedi. sıksık serumla burnunu aç daha az hava yutar dedi. Gaz ilaçlarının hepsi bağırsak hareketlerini yavaşlatır asla kullanma dedi. Mesela günde 5 kere kaka yapan bebek 2-3 kere yapıyorsa sıkıntısı varsa kabız demektir dedi. kovaya sıcak su doldur karnından aşağı koy dedi hem gaz hem kabızlık için (bizimki buna bayılıyor). Ağızdan gaz çıkacak alttan çıkmaması lazım o sancı yapıyor dedi Bu arada bebeği 600g. alan arkadaşım üzülme. Bizimki 1200 gr almış çok dedi kızdı doktor 600 g alsın yeter dedi. ilerde su içsem yarıyor derler ya ona sebep olur dedi. Diyete mi sokacağız anlamadım ki anne sütü alıyor sonuçta. Ben doktorları da anlayamıyorum bazen. Bebekleri nasıl uyutuyorsunuz ben uyutamıyorum ancak memede uyuyor gaz çıkarırken uyanıyor. kendi kendine asla uyumuyor. Gece 2-3ü buluyor uyumamız emmek istiyor devamlı. uyutamıyorum gücüm tükeniyor siz neler yapıyorsunuz? Vir geldim pir geldim biraz uzunoldu kusura bakmayın:)) Bol uykulu gazsız günler dilerim