• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

marmelatta canım haklısın yiyorum aslında çocuğuma nazar deydirdim doymak bilmiyodu hep emmek istiyodu şimdi bi memeyi emiyo öbürüne dil çıkarıyo dün kaşıkla mama verdim bugün asla almadı ağladı ağladıkca genzine kaçırıyo korktum bilmiyorum nasıl kilo alcaz ceviz yiyorum 4 5 tane arada fındık sonra hurma incir kayısı süt çayı sütüm güzeldi annem varmı varmı diye sorunca var dedim akıyomu kendinden diye soruyo sevindide ogünden sonra akmıyo kendinden bazen yoruluyorum ozamn çok az oluyo nazar deydi herhalde . bebeğim kakasını eskisi gibi düzenli yapmıyo . maşşlh diyeyim bugün ilk defa gündüz 4 saat uyudu bu emzirme işini hangi aralıklarla yapcaz güdüsel olarak acıktığını hissettiğim zamnmı? ee uyuyo dio eşim uyandrma o acıkınca uyanır dio bende kıyamıyorum emziriyorum yumurtayı severim günde 1 tane yiyorum muhakkak yoğurtta tüketmeye çalışıyorum . nerdee tek gezmek 5 takikalık baba bizimki hoş uyumuyo miniğim uyusa doyurup bi hava alcamda:) annelik çok güzel bi okadrda zor babalar oohh ne ala

acıkmaya delalet canım benimki de yapıyor acıkınca:)

Hiç şaşırmadım, balküpüm tam bir oburcuk :)
ve ben de hergün ceviz, badem ve fındık yiyorum..çok kaliteli besinler bunlar, tabi aynı zamanda kalorili abartmıyorum.
Ben de Ankaradayım..100.yılda oturuyorum, çok büyük süper bir park var burada Birlik parkı..hatta haberlere çok çıktı i.Melih imara açacak diye, inşallah katletmezler bu semtin tek doğru düzgün yeşil alanını..hava müsade edince orada dolaştıracağım...bir ayağımız Odtüde zaten orası var...dikmen vadisine ve Eymire ailecek gidebiliriz..maalesef çok seçenek yok..

Bir de oyun halısı sohbeti olmuş...ben oğluma almıştım bahsettiğiniz Tiny Love oyun minder..çok güzel birşey tavsiye ederim..benim oğlum pek bir huysuzdu, 1 kerecik 20 dakija durdu oynadı onun dışında arada sırada 10 dakika takılırdı...ama biraz daha büyüyünce müzikli parçası, aynası ilgisini çekti...sadece minderini, sallanam oyuncakları ayrıca kullandım..şimdi kızım 2 ayı yeni geçti..yakında onun için çıkaracağım..Kızım sever gibi geliyor...salıncağında (yine oğlumun yüzüne bakmadığı Fisher price taşınabilir salıncak)+anakucağında gayet güzel oyalanıyor..yani bu tür pahalı şeyleri imkan olsa da deneyerek alsanız arkadaştan vs..çünkü tamamen bebeğe bağlı işe yarayıp yaramayacağı

marmelatta canım haklısın yiyorum aslında çocuğuma nazar deydirdim doymak bilmiyodu hep emmek istiyodu şimdi bi memeyi emiyo öbürüne dil çıkarıyo dün kaşıkla mama verdim bugün asla almadı ağladı ağladıkca genzine kaçırıyo korktum bilmiyorum nasıl kilo alcaz ceviz yiyorum 4 5 tane arada fındık sonra hurma incir kayısı süt çayı sütüm güzeldi annem varmı varmı diye sorunca var dedim akıyomu kendinden diye soruyo sevindide ogünden sonra akmıyo kendinden bazen yoruluyorum ozamn çok az oluyo nazar deydi herhalde . bebeğim kakasını eskisi gibi düzenli yapmıyo . maşşlh diyeyim bugün ilk defa gündüz 4 saat uyudu bu emzirme işini hangi aralıklarla yapcaz güdüsel olarak acıktığını hissettiğim zamnmı? ee uyuyo dio eşim uyandrma o acıkınca uyanır dio bende kıyamıyorum emziriyorum yumurtayı severim günde 1 tane yiyorum muhakkak yoğurtta tüketmeye çalışıyorum . nerdee tek gezmek 5 takikalık baba bizimki hoş uyumuyo miniğim uyusa doyurup bi hava alcamda:) annelik çok güzel bi okadrda zor babalar oohh ne ala

meraklanma canım bi memeyi emmesi ya da kısa süreli emmesi sütünün az oldugu anlamına gelmiyor.ne güzel demekki doyuyor ki ikinciye dilini çıkartıyor. aç kalsa diğerine jaws gibi saldırır. memedeyken aglaması baska bi agrısı oldugundan oluyor genzine kacıyor aglarken de onda da bişey yok. emzirmeyi de bebek istediği zaman yapıyorum.şöyleki, altı kakalı değilse ve gezdirmeme ragmen içli içli aglıyorsa, elini emmeye calısıyorsa, yanagımı agzına dogru götürdüğümde emmeye calısıyorsa, ya da emme pozisyonunda kucagıma yatırdıgımda agzını açıp aranıyorsa aç demektir. benimki bisürü şekilde gösteriyor açlıgını. uzun uyumalarının haricinde bebek bu belirtilerden birini göstermeden emzirmiyorum. uzun uyuduysa uyanınca hemen emziriyorum nasılsa açtır diye.uyurken de kesinlikle uyandırmıyorum.istrse 6saat uyusun bişey olmaz.acıkınca uyanıyorlar zaten artık yeni dogan degiller eşşek kadar oldular:)

Canım bana da arada bir oluyor, ayda bir kaç gün azalıyor sütüm, dikkat ettim de.
Bir de artık öyle akmaz kendiliğinden, bebekler büyüdüğü için eskisinden çok içer sütü, hem de daha güçlü çeker. Sana azalmış gibi gelmesi ondan.

Ben de uykusundan uyandırmıyorum. Uyumak büyütürmüş bebeği. Özellikle de karanlıkta uyumalıymış geceleri.

Ben kocamın hakkını yiyemem, benden çok ilgileniyor desem yeridir.

1 aydan sonra sütüm çok azaldı sağdım artı diyen varmı umut olsun bize :))))))

ya napıcam ya fil gibi olup hiç bir zamanda zayıflayamıycam, böbreklerimde iflas edecek .. süt artırma çalışmalarım sürüyor bakalım. onu ye bunu iç bol bol su..

iki göğsümü sağdım toplam 30 dk da 40 cc süt çıktı. oğlumun bir memede yarım saat neden durduğunu daha iyi anladım :((((
göğsümde çok hafif batmalar var , bu sütün habercisi olabilir mi yoksa aşındığı için falanmı acıyor :

sizin nekadar çıkıyor ne kadar süre sağıyorsunuz..

canım fitili hemen verme.. şu zeytinyağıyla çörekotunu bir den olmazsa verirsin..

canım nasıl oldu meleğin?

canlarım bugün öğlene kadar bekledik yavrum sabaha kadar kıvrandı yine,her alt açışımda zeytinyağı sürdüm,çörek otu içirdim olmadı..bugün öğlen dayanamadım artık ağlamasına fitil verdim..saniyeler içinde yaptı bezinden taştı resmen...2-3 saat sonra aynı şekilde yine yaptı..şimdi mışıl mışıl uyuyor..Allahıma binlerce şükür...

merhaba kızlar nasılsınız?
bebişlerinize eldiven takıyormusunuz yoksa tırnaklarını kesip törpüleyip serbest mi bırakıyorsunuz? eğer eldiven kullanıyorsanız daha ne kadar kullanmayı düşünüyorsunuz?

ben tırnaklarını kesmeme rağmen eldiven takıyorum çünkü elleri hiç ısınmıyor ayrıca nasıl beceriyorsa törpülediğim tırnaklarıyla kendini yolmayı beceriyor sanırım ben tötpülemeyi beceremiyorum =))

slm canım
tırnaklarnı kesip açıp bıraktm ama elleri çok geldi bana tekrar giydirdim 2 hafta sona 2 aylık olacak o zaman takmam artık diye düşünüorum

bİZ TAM 2 BUÇUK AYLIĞIZ, 15 GÜNDÜR BIRAKTIM ELDİVENİ. paRMAKLARI hissetsin istiyorum, kavrama yeteneği gelişsin artık.

Canım babası ne kadar kırarsa o kadar yiyebiliyoruz:) Biz cevizi severiz, salataya, kısıra, mercimek köftesine, haydrariye, tatlılara bile katarız.

biz kesip törpülüyoruz, geçen hafta hastanedeydik kesemediğim ve yüzünü gözünü çizdiği için tekrar kapatmıştık elini yeniden açtık. ama bi yandan da tırsıyorum çünkü sorun sadece tırnak değil parmaklarını gözüne sokuyor benim kızım

Merhaba, biz sadece ilk 2 gün eldiven taktık sonra çıkardık,9 haftalığız bu arada..bu hafta ellerini hatta yumruklarını emmeyi keşfetti, yumrukları hep ağzında..emziği reddeti veremedim, emmesi süper ama yumruk emme neye delalet ona bakacağım netten??

kızlar cevaplarınız için çok teşekkürler.. ben tırnaklarını kesip törpülüyorum açık bırakıyor sayılırım:1: şöyle ki gündüzleri takmıyorum ellerini keşfetsin istiyorum ama az da olsa arada yüzünü çizdiği için geceleri güvenemiyorum daha doğrusu içim rahat etmiyor takıyorum:)) ama artık daha az çizmeye başladı ya ellerini keşfediyor ya da annesi törpülemeyi yeni yeni öğreniyor bilemedim:1::12:
birdee emerken her seferinde elimi tutuyor sıkıyor gevşetiyor sever gibi yapıyor daha tam bilerek yapmıyor amaa bayılıyorummmm:56: :)) oyüzden de hiç içimden gelmiyor eldiven takmak.. 2 hafta içinde gece takmayı da bırakcam bakalım. aa bu arada şapka konusunda ne düşünüyorsunuz.. ben evde takmıyorum genelde eğer biraz serinledi gibi gelirse sadece ozaman takıyorum..
bu arada elini emmesi sadece acıktığı anlamına gelmiyor içgüdüsel birşey ve emerek tanımaya çalışıyorlar çevrelerini

canlarım bugün öğlene kadar bekledik yavrum sabaha kadar kıvrandı yine,her alt açışımda zeytinyağı sürdüm,çörek otu içirdim olmadı..bugün öğlen dayanamadım artık ağlamasına fitil verdim..saniyeler içinde yaptı bezinden taştı resmen...2-3 saat sonra aynı şekilde yine yaptı..şimdi mışıl mışıl uyuyor..Allahıma binlerce şükür...

ben tırnaklarını kesmeme rağmen eldiven takıyorum çünkü elleri hiç ısınmıyor ayrıca nasıl beceriyorsa törpülediğim tırnaklarıyla kendini yolmayı beceriyor sanırım ben tötpülemeyi beceremiyorum =))

canım çok sevindim iyi olmasına ne yaptıysan işe yaramamış ozaman tabi ki fitil gerekli sıkma canını ama çok kullanmamaya çalış. bebişini öp benim yerime bayılıyorum ona:16: vee kocaman bir maşallah nazar değmesin:nazar:
canım bebeklerin elleri soğuk olurmuş ben de endişeleniyordum ama doktorumuz ellerinin soğuk olması çok normal üşüdüğü anlamına gelmez dedi üşüyüp üşümediğini ensesine ya da göğsüne bakarak anlayabilirsin demişti..

kızlar cevaplarınız için çok teşekkürler.. ben tırnaklarını kesip törpülüyorum açık bırakıyor sayılırım:1: şöyle ki gündüzleri takmıyorum ellerini keşfetsin istiyorum ama az da olsa arada yüzünü çizdiği için geceleri güvenemiyorum daha doğrusu içim rahat etmiyor takıyorum:)) ama artık daha az çizmeye başladı ya ellerini keşfediyor ya da annesi törpülemeyi yeni yeni öğreniyor bilemedim:1::12:
birdee emerken her seferinde elimi tutuyor sıkıyor gevşetiyor sever gibi yapıyor daha tam bilerek yapmıyor amaa bayılıyorummmm:56: :)) oyüzden de hiç içimden gelmiyor eldiven takmak.. 2 hafta içinde gece takmayı da bırakcam bakalım. aa bu arada şapka konusunda ne düşünüyorsunuz.. ben evde takmıyorum genelde eğer biraz serinledi gibi gelirse sadece ozaman takıyorum..
bu arada elini emmesi sadece acıktığı anlamına gelmiyor içgüdüsel birşey ve emerek tanımaya çalışıyorlar çevrelerini

Benim oğlum da emerken mememi kavramaya çalışıyor, ya da kazağımı, parmağımı, ne bulursa artık. Memeler kaçacak diye mi korkuyor nedir:))

çörek otu nasıl veriliyor? anlatır mısınız?kabızlığa mı iyi geliyor?

kızlar son 20 gündür kanamam yoktu bu bir kaç gündür de hafif hafif ağrım vardı dün kahverengi akıntım oldu. bugün de ağrım biraz daha fazla kasıklarım ağrıyor belim de ve kanamam var az az normalmi acaba ya bir sorun mu var yoksa adet mi oluyorum ama daha erken değil mi ya:26:

kızlar son 20 gündür kanamam yoktu bu bir kaç gündür de hafif hafif ağrım vardı dün kahverengi akıntım oldu. bugün de ağrım biraz daha fazla kasıklarım ağrıyor belim de ve kanamam var az az normalmi acaba ya bir sorun mu var yoksa adet mi oluyorum ama daha erken değil mi ya:26:

bence endişe etme benim tamamen kanama akıntı siyah leke filan hepsi 54. gün bitti doktorum normal ne güzel için temizleniyo dedi öylede oldu göbek filan kalmadı gibi tabi biraz sarkıklık var gibi ama göbek yok yanlarımda karnımda çok çatlagım var hamileyken yoktu hızlı kilo verdim sanırım bide kızım 3980gr doğmuştu doktorum iri bebek beklesek hem çok daha tombiş olurdu sende daha çok yırtılırdın dedi ama minik kızıma bakınca vücudumu hiç takmıyorum yoksa soyununca şoka giriyorum:1:

bence endişe etme benim tamamen kanama akıntı siyah leke filan hepsi 54. gün bitti doktorum normal ne güzel için temizleniyo dedi öylede oldu göbek filan kalmadı gibi tabi biraz sarkıklık var gibi ama göbek yok yanlarımda karnımda çok çatlagım var hamileyken yoktu hızlı kilo verdim sanırım bide kızım 3980gr doğmuştu doktorum iri bebek beklesek hem çok daha tombiş olurdu sende daha çok yırtılırdın dedi ama minik kızıma bakınca vücudumu hiç takmıyorum yoksa soyununca şoka giriyorum:1:

sorma canım ya bende deçok çatlak var göbek deliğimin çevresinde bir yuvarlak oluşturuyor sevgili çatlaklarım.. birde bildiğin balık etli bir hatun oldum çok üzülüyorum eşim hayır böyle çok güzelsin gerçekten dese de hiç inandırıcı gelmiyor ben gerçeği görüyorum çünkü:1: bebeğim için değer tabi ama aynaya bakınca yine de moralim bozulmuyor değil bayağ kilo da verdim ama pek işe yaramadı vücudum sıkılığını kaybetti çünkü acilen spor yapmam lazım veee yazın bol bol yüzmem lazım:8:

Back
X