• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bu arada oğluşumun mobilyaları dün geldi,bugünde yatak,nevresim v.s alışverişi yaptık,gerçi hemen orada yatmayacak ama ananesi hediye almak istedi...düzenleme bitince foto paylaşırım dilerseniz...sizler oda yaptınız mı bebişlere ?

Ben odasını hamileyken hazırlamıştım, artık gündüz uykularını odasında uyutmayı düşünüyorum, odasını benimsesin diye. Zaten kendi kendine uyumaya alıştı son 1 ayda.

kızlar odaları ne kadara yaptırdınız? bende yaptırmak istiyorum netten beğendiğim bi modelin fiyatı sordum 4 bin dedi pahalı geldi bana..

birde odaları yapan anneler foto eklerse bizede fikir olur..

çörek otu nasıl veriliyor? anlatır mısınız?kabızlığa mı iyi geliyor?

canım ben kendim kullanmadım bana gelen bi tanıdık söyledi çocuğunun bebekken kabızlığı ve gaz sorununu çörek otuyla çözmüş..

1 tatlı kaşığı çörek otunu bir fincan suda kaynatıp veriyormuş

canım ben 35 gün oldum sonra 10 gün durdu tekrar oldum
annem ben 40ı çıkarır hemen tekrar olurdum dedi demekki olabiliyor endişelenme bence

lymonata nasılsın canım, benimde aynı 40ıma kadar sürdü kanamam son zamanlar garip akıntılar şeklindeydi sonra bitti, önceki gün tekrar başladı çok az kanama dünde olunca bende adet oluyorum heralde diye düşündüm zaten hafif de ağrım var.

şimdi namaz kılacakmıyız ben adettendir diyip kılmadım bugün napıcam :26:

ha o gerçekle bende yüzyüze geliyorum aynada hem kilolarım hem sarkık göbek üstelik hala 5 aylık hamile gibiyim, birde çatlaklar ohhh bunalıma giriveriyorum hergün :21: Ama oğluma değer napalım benim oğlumunda annesi fıstık olmayıversin :37:

kızlar teşekkür ederim içim rahat etti biraz endişelenmiştim.. aralıksız bu kadar sürse dert etmeyecektim ama uzun süre ara verip tekrar kanama başlayınca noldu acaba dedim.. ağrım var hala biraz ama kanamam geçti gibi aman ya doğumdan sonra vücudumda olanlara bir anlam veremiyorum zaten artık:30:

bu arada oğluşumun mobilyaları dün geldi,bugünde yatak,nevresim v.s alışverişi yaptık,gerçi hemen orada yatmayacak ama ananesi hediye almak istedi...düzenleme bitince foto paylaşırım dilerseniz...sizler oda yaptınız mı bebişlere ?

canım biz daha hamileyken hazırladık odasını hem de ince ayrıntısına kadar sonra pişman bile oldum aslında acaba gerek varmıydı bukadarına zaten hemen yatamayacak dedim ama şimdi iyi ki yapmışız diyorum çünkü hem bebişin masrafı çok oluyor hem de hastaneye çok para harcadık ve şuan imkansız yapamazdık odasını. ve herşeyi yerli yerinde duruyor ben çok memnunum odası olmasından ara ara gündüz uykusunu orada uyutmaya başladım ve daha rahat uyuduğunu farkettim uyandığında daha rahat dalıyor uykusuna.. biraz daha büyüsün tamamen geçircem odasına o da bilsin düzenini:1: bence odasında çok daha rahat uyuyor bu benim bebiş için geçerli tabi:16:

Ben Sitelerden 2000e aldım, tam takımını.

merhaba canım nasılsın? çok güzel takımlar var sitelerde bayılmıştım ben.. eşim de ben de ayıcıklı süslü püslü bir oda istemedik beyaz olsun istedik sitelerde de çok güzel tam istediğim takımlar vardı gerçekten ve diğer yerlere göre de uygun gelmişti bana.. güle güle büyüsün bebeğin odasında

merhaba canım nasılsın? çok güzel takımlar var sitelerde bayılmıştım ben.. eşim de ben de ayıcıklı süslü püslü bir oda istemedik beyaz olsun istedik sitelerde de çok güzel tam istediğim takımlar vardı gerçekten ve diğer yerlere göre de uygun gelmişti bana.. güle güle büyüsün bebeğin odasında

biz bebek odası yapmadık ama yapmayı isterdim yaşadığım yer küçük olduğu için yapamadım ben inşallah yazın bende sitelerden almayı düşünüyorum nasipse herkes uygun olduğunu söylüyor

kızlar odaları ne kadara yaptırdınız? bende yaptırmak istiyorum netten beğendiğim bi modelin fiyatı sordum 4 bin dedi pahalı geldi bana..

birde odaları yapan anneler foto eklerse bizede fikir olur..

Nerde oturuyosun bilmiyorumm cnm ama ben ist maskodan tanıdık vardı ordan yaptırdım... büyüyen karyola. 3 kapılı dolabı. birde oyuncak kutusu. 1850tl birde çok çocuksu olsun istemedik biraz büyüyünce kullansın diye...

Nerde oturuyosun bilmiyorumm cnm ama ben ist maskodan tanıdık vardı ordan yaptırdım... büyüyen karyola. 3 kapılı dolabı. birde oyuncak kutusu. 1850tl birde çok çocuksu olsun istemedik biraz büyüyünce kullansın diye...

bende öyle istiyorum tam bebek gibi olmasın.. beyaz istiyorum ileiyide düşünerekten..en iyisi ankaraya gidince bakayım bende.

Sağol cnm, oğlum ana kucağında uyuyor ben de ayağımla onu sallayıp int.te takılıyorum işte:)
Ben de beyaz aldım, kulpları ayıcıklı ama takıp değiştirilebilenlerden :) uzayan yatak, iki çekme, 3 kapılı dolap, oyuncak dolabı, oyuncak sandığı, ikili raf, bir de çekmeceli kapaklı dolap gibi bişey. Tahminim 7-8 yaşına kadar kullanır sonra genç odası alırız diye düşündük. O arada belki bir de kız kardeş olursa diye mavi ağırlıklı olsun istemedik:)

Son düzenleme:
1 aydan sonra sütüm çok azaldı sağdım artı diyen varmı umut olsun bize :))))))

ya napıcam ya fil gibi olup hiç bir zamanda zayıflayamıycam, böbreklerimde iflas edecek .. süt artırma çalışmalarım sürüyor bakalım. onu ye bunu iç bol bol su..

iki göğsümü sağdım toplam 30 dk da 40 cc süt çıktı. oğlumun bir memede yarım saat neden durduğunu daha iyi anladım :((((
göğsümde çok hafif batmalar var , bu sütün habercisi olabilir mi yoksa aşındığı için falanmı acıyor :

sizin nekadar çıkıyor ne kadar süre sağıyorsunuz..
sağmaktan mı yumurtadan mı mercimek çorbasından mı 8 saat emzirmemekten mi bilemem ama bittiğini sandığım sütüm taş gibi yapmıştı göğsümü hatta göğüs pedini sıkında stler aktı günlerdir yakınıyorum sütsüzlükten :)

kızlar cevaplarınız için çok teşekkürler.. ben tırnaklarını kesip törpülüyorum açık bırakıyor sayılırım:1: şöyle ki gündüzleri takmıyorum ellerini keşfetsin istiyorum ama az da olsa arada yüzünü çizdiği için geceleri güvenemiyorum daha doğrusu içim rahat etmiyor takıyorum:)) ama artık daha az çizmeye başladı ya ellerini keşfediyor ya da annesi törpülemeyi yeni yeni öğreniyor bilemedim:1::12:
birdee emerken her seferinde elimi tutuyor sıkıyor gevşetiyor sever gibi yapıyor daha tam bilerek yapmıyor amaa bayılıyorummmm:56: :)) oyüzden de hiç içimden gelmiyor eldiven takmak.. 2 hafta içinde gece takmayı da bırakcam bakalım. aa bu arada şapka konusunda ne düşünüyorsunuz.. ben evde takmıyorum genelde eğer biraz serinledi gibi gelirse sadece ozaman takıyorum..
bu arada elini emmesi sadece acıktığı anlamına gelmiyor içgüdüsel birşey ve emerek tanımaya çalışıyorlar çevrelerini
ellersoğuk oluyo ama aldırmıyorum beklemedim 2 aylık olmasını 3 gündür açık şapkayı epeydir taakmıyoruz keltpi kafamız fora :9:

kızlar ne olur yardım edin
kızım pişik oldu çaresini bulamaıyorum bir sürrü doktora gittik verdikleri ilaçlar bi işe yaramadı
zeytinyağ vazelin paket yağ hatta domuz yağı iyi gelir dediler her yeri gezdik o da fayda etmedi artık kanamaya başladı sürekli bez değiştiriyoruz farklı alıyoruz geçer die ama o da olmadı
ıslak mendil hiç kullanmıyorum saf su ile yıkıyorum altını hi yaş bırakmıyorum 1 saat bile bez kalmıyor nerdeyse ama geçmiyor ne yapmam gerek ne olur yardım edin sürekli ağlıyor yawrum
poposu ateş gibi yanıyor bilgisi olan varsa ALLAH RIZASI İÇİN BENİ BİLGİLENDİRSİN NE YAPMAM GEREK BENİMMM
2 arkadaşın dr u arko krem tavsie etmiş ve işe aramış bizimkini zetin yağı geçirdi die denemedim sen dene isersen

Sağol cnm, oğlum ana kucağında uyuyor ben de ayağımla onu sallayıp int.te takılıyorum işte:)
Ben de beyaz aldım, kulpları ayıcıklı ama takıp değiştirilebilenlerden :) uzayan yatak, iki çekme, 3 kapılı dolap, oyuncak dolabı, oyuncak sandığı, ikili raf, bir de çekmeceli kapaklı dolap gibi bişey. Tahminim 7-8 yaşına kadar kullanır sonra genç odası alırız diye düşündük. O arada belki bir de kız kardeş olursa diye mavi ağırlıklı olsun istemedik:)

biz de beyaz tercih ettik tül kullanılmış bazı yerlerde o mavi bir tek ilerde istersek rengi değiştirilebiliyor ya da ayna takabiliyoruz kulplar bizim de değiştirilebilenlerden. oğluş sıkıldığı zaman değiştiririz kulpları ya da bir kız kardeş gelirse aralara biraz da pembelik katarız:))) gerçi ben oda da pembeyi yeteri kadar kullandım:))
bugün biraz huysuz oğlum yatağında durmak istemiyor hiç sıkılıyor gazı da var sanırım kıvranıp duruyor pek bir acıklı ağlıyor:36: annee bugün bişey yapma sadece benimle ilgilen diyor sanırım:20::1:

canım ben de hastaneden geldiğimizden beri nerdeyse hiç şapka takmadım banyo yapınca takıyorum biraz okadar amaa sevgili kayınvalidem takmam gerektiğini yoksa oğlumun kulaklarının açık olacağını ve kepçe kalacağını söylüyor her geldiğinde de oğlumun kafasına bir şapka takıyor alışık olmayan oğlum da basıyor çığlığı:1: vee kayınvalidem aaa ne rahatına düşkün oğlun var hiç sıkıya gelemiyor diyor ehh aynı anasına çekmiş:emir_bebek::1:

canım ben de hastaneden geldiğimizden beri nerdeyse hiç şapka takmadım banyo yapınca takıyorum biraz okadar amaa sevgili kayınvalidem takmam gerektiğini yoksa oğlumun kulaklarının açık olacağını ve kepçe kalacağını söylüyor her geldiğinde de oğlumun kafasına bir şapka takıyor alışık olmayan oğlum da basıyor çığlığı:1: vee kayınvalidem aaa ne rahatına düşkün oğlun var hiç sıkıya gelemiyor diyor ehh aynı anasına çekmiş:emir_bebek::1:
:1: bende ilk 20-25 gün taktım ,banyodan sonra da takayım diyorum 2-3 saat anca duruyo ama ondan çok ben sıkılıyorum galiba

evet ya bazı çocukların kulaklarında işe yarıyo şapka :26:

sağmaktan mı yumurtadan mı mercimek çorbasından mı 8 saat emzirmemekten mi bilemem ama bittiğini sandığım sütüm taş gibi yapmıştı göğsümü hatta göğüs pedini sıkında stler aktı günlerdir yakınıyorum sütsüzlükten :)

ellersoğuk oluyo ama aldırmıyorum beklemedim 2 aylık olmasını 3 gündür açık şapkayı epeydir taakmıyoruz keltpi kafamız fora :9:

2 arkadaşın dr u arko krem tavsie etmiş ve işe aramış bizimkini zetin yağı geçirdi die denemedim sen dene isersen

Allah bereket versin sütüne maşallah , ayy canım inşallah artar bnimde n aralıkta nekadar süre sağdın ben fırsat bulamıyorum zaten emmekten de pek fırsat bırakmıyor aslında uyuyo şimdi koşup sağsam artar belki..

evet bencede elleri serbest bırakın artık şapka hadi neyse kafası üşümesin ben geceleri takıyorum özellikle banyodan sonra..

arko kremi bende duymuştum bak hatta ozamandan bitüp almıştım onlar işe yarıomuş diye çok ihtiycım olmayınc unutmuşum..

dilopolo nasıl oldu pişiğiniz inşallah azalmıştır..

bizimki gözüne gelmediği sürece şapkaya sinirlenmiyor alışkın olduğundan heralde , ama sere serpe yatıyoruz elleri bi battaniye içine alamıyorum havada böyle gece boyu sallanıyor :) ben yoruluyorum öyle onun kollarını havadan toplamaktan .

:1: bende ilk 20-25 gün taktım ,banyodan sonra da takayım diyorum 2-3 saat anca duruyo ama ondan çok ben sıkılıyorum galiba

evet ya bazı çocukların kulaklarında işe yarıyo şapka :26:

napayım canım sevmiyor oğlum bana da fenalık geliyor onda şapka varken niyeyse:31: hem kepçe kulak olacaksa olurmuş gibi geliyor bana sadece şapka takmakla geçmez diye düşünüyorum bilemedim:)) ama takmıyor oğlum yapacak bişey yok:)
bu arada oğlumun fazla sıcakta durmasını sıcağa alışmasını istemiyorum odanın sıcaklığını kıyafetlerini de ona göre ayarlıyorum. geçen gün kayınvalidem geldi ben banyoya girdim çıktığımda bir baktım oda 32buçuk derece oğlumun üstünde de kalın battaniye şok oldum:53: anne napıyorsun bu ne sıcak fenalık geçircek çocuk hasta edeceksin dedim aaa yok içerisi soğuk bile dedi 32 derece içerisi dedim olsun ısınsın biraz daha dedi ya:53: kızdım bayağ şimdi karışmıyor artık arada söylüyor kızım üşümez mi bebek diye yok üşümez deyip kestirip atıyorum yoksa valla hasta edecek oğlumu sıcakta durmasındansa biraz soğukta durmasını tercih ediyorum bunu onlarada söyledim karışmayın dedim ama uzun süre başbaşa bırakmayı da düşünmüyorum:31:

merhaba canım benim oğlum da sereserpe yatıyor hiç kundak yapmadım zaten yapsam da durmaz sıkıya gelemiyor cidden. elleri mutlaka dışarıda kalacak ama bazen korkuyor uyanıyor ben de huzursuz olduğu zamanlar uykuya dalana kadar tutuyorum elini yoksa havada takla atıyor o eller ben bile rahatsız oluyorum o nasıl uyusun:4::1:
gerçi kundak yapma yanlısı da olmadım hiç bu şekilde hem vücudunu tanıyacağını ellerine daha kolay alışacağını hem de gazını daha rahat çıkaracağını düşünüyorum ayrıca ben de robot gibi yatmak istemezdim:))

Allah bereket versin sütüne maşallah , ayy canım inşallah artar bnimde n aralıkta nekadar süre sağdın ben fırsat bulamıyorum zaten emmekten de pek fırsat bırakmıyor aslında uyuyo şimdi koşup sağsam artar belki..

evet bencede elleri serbest bırakın artık şapka hadi neyse kafası üşümesin ben geceleri takıyorum özellikle banyodan sonra..

arko kremi bende duymuştum bak hatta ozamandan bitüp almıştım onlar işe yarıomuş diye çok ihtiycım olmayınc unutmuşum..

dilopolo nasıl oldu pişiğiniz inşallah azalmıştır..

bizimki gözüne gelmediği sürece şapkaya sinirlenmiyor alışkın olduğundan heralde , ama sere serpe yatıyoruz elleri bi battaniye içine alamıyorum havada böyle gece boyu sallanıyor :) ben yoruluyorum öyle onun kollarını havadan toplamaktan .
benimde pek fırsatım olmuyo sağmaya ama uzun uyucağını anladığımda sağıyorum beliki 1 kere belki 2 kere günde bazen 30 bazen 90 cc bazen dün akşamki gibi hiç süt çıkmıyo hatta kanadı dün akşam sağdığım da :(

napayım canım sevmiyor oğlum bana da fenalık geliyor onda şapka varken niyeyse:31: hem kepçe kulak olacaksa olurmuş gibi geliyor bana sadece şapka takmakla geçmez diye düşünüyorum bilemedim:)) ama takmıyor oğlum yapacak bişey yok:)
bu arada oğlumun fazla sıcakta durmasını sıcağa alışmasını istemiyorum odanın sıcaklığını kıyafetlerini de ona göre ayarlıyorum. geçen gün kayınvalidem geldi ben banyoya girdim çıktığımda bir baktım oda 32buçuk derece oğlumun üstünde de kalın battaniye şok oldum:53: anne napıyorsun bu ne sıcak fenalık geçircek çocuk hasta edeceksin dedim aaa yok içerisi soğuk bile dedi 32 derece içerisi dedim olsun ısınsın biraz daha dedi ya:53: kızdım bayağ şimdi karışmıyor artık arada söylüyor kızım üşümez mi bebek diye yok üşümez deyip kestirip atıyorum yoksa valla hasta edecek oğlumu sıcakta durmasındansa biraz soğukta durmasını tercih ediyorum bunu onlarada söyledim karışmayın dedim ama uzun süre başbaşa bırakmayı da düşünmüyorum:31:

32 mi :27: hasta olcak yavrucak allah korusun.malesef eskiler öyle benim kayın validede hem kundak yapıp hemde bataniyeyle örtüyomuş çocuklarını kömür sobası yanan evde ben 22 yi geçirmiyorum uyuyken altını açacağım zaman 24 yapıyorum

benim oğlanında kollar hep dışarda korkuyorum hasta olcak diye ama öyle rahat ediyo napayım btani göğsüne kadar çekebiliyorum koltuk altından kadar

Back