2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

hafta sonumuz aynen böyle geçti hiç yemek yemedi ağladı ağladı burnu akıyor öksürüyor.üşüttük yine heralde.neler neler yaptım meyve püreleri çorbalar hiçbirini yemedi.mama bile tam bitirmedi. inşallah eski iştahına kavuşur. bende su ile denedim. hasta diye çok su içti.

dun resim ekleyememiştik bgn koyalım..merhaba guzel teyzeleeerrr.
fatma kızın çok şeker maşallah

tamam canım ama öyle merak edilicek bir tarafım yok al sana resmimEki Görüntüle 549654

suna hani sen şişmandın kız bildiğin zayıfsın sen git evindeki aynayı değiştir bence :))

yasemincim kesinlikle böyle düşünmemelisin bence çünkü dünyadaki en zor iş çocuk büyütmek ve sende bir insansın sonuçta hepimizin dayanma gücü sabır gücü farklı elbetteki zaman zaman çok yorulduğunu sinirlendiğini sabrının tükenmek üzere olduğunu dile getireceksin...aksi taktirde kendine çok fazla yükleme yaparsın ve bu sana ve bebeğine daha fazla zarar verebilir tatlım...

çok geçmiş olsun cidden çok zor bir durum 2 çocuk bel ağrısı yemek bulaşık çamaşır offfff... umarım bir an önce iyileşirsin canım bizler biraz iş yapınca belimiz tutuluyorda günlerce kendimize gelemiyoruz seni düş
nemiyorum...

tünaydın kızlar,
Hayal bütün gece uyumadı. burnu tıkalı çünkü. sinomarin okyanus suyu kullanıyorum dünden beri ama bir etkisi olduğunu söyleyemiycem. şimdi ananemin ayaklarına yatırdık hanfendiyi, uyumaya başladı sonunda. normalde bile zor bir çocuk, hastalığı hiç çekilmiyor. ben kendim de hastayım zaten. neyse ki ananem bizde. burun tıkanıklığı için önerebileceğiniz ürünler var mı??

aynen bizimki de çok su içiyor hasta olduğu için. 4 aydır uğraşıyorum iştahsızlığıyla zaten, şimdi iice tavan yaptı. hiçbişey yemiyor. antibiyotiği de tükürüyor. zaten ilaçlar yüzünden yemekten de soğudu

günaydınlar güzel mart anneleri nasılsınız demiyorum durumlardan haberım var az olsun.bu mellekler çok zekiler bizi parmaklarında oynatıyorlar resmen .
kızlar gun ıcın de kaç ögun yemek yediriyordunuz. bebeklerimize verdıyımız yemeklerı yazalım tekrar etmıs oluruz yapmayan annelerde dikkatı çeker
sabah 7.00 yumurta (haftada 2 gunde bıldırcın yumurtası)formul mama veya cici bebe
deyışmelı olarakta cay kasıgı ucu tereyağı cevız veya lable beynırı her gun aynılarını vermeme sartı ile.
ara 10.00 meyve suyu veya pekmez.
12.00 çorpa.bu saatler sasmıyor genelde aynı
15.00 gıbı yogurt .
17.00 formul mama.
19 .00 akşam yemeyı yerse artık.
gece yatarken gece maması.
gun ıcındede emdırmeye calısıyorum bu listeyı dr verdı bızım .her zaman uymasakta (yedıremıyorum cunku)aman kızlar pekmezi ve cevizi untmayın sakın sizin farklı bıldıklerınız varsa paylaşalım.

Son düzenleme:
SENİ GÖRMEK NE GÜZEL :) öyle diyolar hep..bana da mantığım dur diyo, duygularım yürü diyo :) ne bu cesaret ben de bilmiyorum :)

bir süredir yoktum cnm maalesef. artık inan ki kendime zaman ayıramaz oldum. kızım büyüdükçe başedemiyorum. ben kızım 6 aylıkken hamile kalmıştım ve aldırması gerekti, kanamam fln oldu zaten, mecbur kaldık. o zaman karar almıştım kendi kendime 3 yıldan önce olmaz die. kızım çok mızmız ve bakımı zor, iştahsız huysuz bir bebek. bu nedenle o biraz toparlanmadan düşünmüyorum. ama yine de şimdiden ikinci bebek ile ilgili planlar kurmaya başladım:)

SENİ GÖRMEK NE GÜZEL :) öyle diyolar hep..bana da mantığım dur diyo, duygularım yürü diyo :) ne bu cesaret ben de bilmiyorum :)

bir süredir yoktum cnm maalesef. artık inan ki kendime zaman ayıramaz oldum. kızım büyüdükçe başedemiyorum. ben kızım 6 aylıkken hamile kalmıştım ve aldırması gerekti, kanamam fln oldu zaten, mecbur kaldık. o zaman karar almıştım kendi kendime 3 yıldan önce olmaz die. kızım çok mızmız ve bakımı zor, iştahsız huysuz bir bebek. bu nedenle o biraz toparlanmadan düşünmüyorum. ama yine de şimdiden ikinci bebek ile ilgili planlar kurmaya başladım:)

bu da bizim mama listemiz :)
sabah kalkınca 7-8 gibi işe gitmeden emzirme
9:30-10 gibi kahvaltı içindekiler:yumurta sarısı,ceviz,pekmez,tereyağ,ev yapımı bisküvi yada tam buğday ekmeği,tuzsuz peynir,tuzsuz zeytin ıslatmak için devam sütü yada ıhlamur önceleri bulamaç gibi veriuyodum şimdi ayrı ayrı vermeye çalıoşıyorum
12:30 gibi çorba oluyo mercimek hariç (gazdan çok çektiğimiz için cesaret edemiyorum)hepsini yapıyorum ben.haftada 2-3 kez tavuklu 2-3 kez kıymalı oluyo..çorbalarımızda artık taneli blendırdan geçirmiyorum
14:00 gibi meyve yada yoğurt yiyo eğer ben eve gittiğimde yememeişse emiyo o zaman
bu saatten sonrası biraz karışıyo saatleri kendi ayarlıyo paşa emmek istiyosa emiyo emmezse yoğurt yada meyvesini yiyo saat 7 ye kadar
20:00 gibi ya gece maması yada muhallebi yedirmeye çalışıyorum.bi yese bi yemiyo..
bu şekilde günü geçiriyoruz.hafta içi aksamıyo ama haftasonu değişiklikler oluyo beslenmesinde :/
bazende ekstrdan değişik tatlar yapmaya çalışıyorum..kabak tatlısı,ev yapımı meyveli yoğurt,komposto gibi...

13 Mart canim. Arda nin ayın kaçı?

9 Mart :)

ay canım çok geçmiş olsun inşallah biran önce kavuşur sağlığına.

ay şaka maka bende çok hayal kuruyorum ikinci için ama 2,5-3 yıl sonra inşallah.

AY BU GECE HAMİLEYDİM RÜYAMDA :) nasıl mutluydum anlatamam...ben seneye kalmaz 2. çocuğu düşünürüm yaa, çok hevesliyim niyeyse :)

9 Mart :)

ay canım çok geçmiş olsun inşallah biran önce kavuşur sağlığına.

ay şaka maka bende çok hayal kuruyorum ikinci için ama 2,5-3 yıl sonra inşallah.

hanımlar cesaretinize hayran kaldım doğrusu sanırım koskoca topikte bir ben düşünmüyorum 2. bebeği :))

bugün Arda'ya buharda brokoli pişirdim yanına da köfte yaptım.

köfte: bir yumurta sarısı, bir küçük kuru soğan rendesi, kıyma, çavdar unu, kimyon ve naneyi yoğurup zeytinyağlı borcama yaydım fırında pişirdim.

köfte ve brokoliyi elimle parçalayıp bir kaseye aldım ve afiyetle yedi kuzum. tadına baktım da cidden çok güzel olmuştu.

bir de kurabiyemiz bitmişti kurabiye yaptım fırında. bununda tarifini biraz değiştirdim. burada malzeme bulamadığımdan olanlarla yapıyorum.

kurabiye de şöyle:

1 çay brdğ yulaf unu
1 çay brdğ çavdar unu
2 çay brdğ pirinç unu
yarım çay brdğ irmik
bir avuç fındık, 2 tane kabuksuz hurma, buharda pişmiş elma ve kuru üzüm ezmesi
bir kaşık tereyağ
bir çay brdğ zeytinyağ
kıvam için de yoğurt ve yoğurt suyu

bende 2015 te istiyorum ikinci çocuğu... kardeşim evlensin ondan sonra... kardeşimin düğününde şişman olmak istemiyorum :)
şimdi aldığımız eşyaları bile katlanınca sökülünce küçük oluyor mu çok yer kaplıyor mu diye alıyoruz ikinciye saklamak için... ev bebek eşyasından geçilmiyor, bir odamız var sırf bu eşyaları tutuyoruz o odada...

bi de yemekle ilgili aneannesi oğluma güzel güzel sade,domatesli,ıspanaklı erişteler ve çorbalık hamurcuklar hazırladı.ben şehriye yerine hep onlardan kullanıyorum.

brokoli ve köfte..vay be..adam bildiğin köfte yiyo yani..hem sebze, hem et, dengeli de besleniyo..helal olsun...

hanımlar cesaretinize hayran kaldım doğrusu sanırım koskoca topikte bir ben düşünmüyorum 2. bebeği :))

senin de aklını çeleriz yakında..hep beraber ikincileri doğururuz :)

ben de eşyalarda hep ona dikkat ediyorum..zeynep yalnız 2015 sebebin çok komik, kardeşinin düğününde şişman olmamak :) ben de tam tersi hamile hamile gitmek istiyorum kardeşimin düğününe..hamile abiyesi giymek istiyorum..gerçi kardeşim kızıyo..hepiniz çoluk çocuğa karıştınız, benim düğünüm bebe zırlamalarıyla geçecek diyo hanfendi..beğenmiyo bizi

deryacım, sağol, benim yazmama gerek kalmadı listeyi..aşağı yukarı ben de böyle yapıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…