2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

haftasonu olması sebebiyle yine sakin buralar.eskiyi okudum,çabucak bitti şükür :)
şu gece uykularından bahsedilmiş...
ya biz saatler geri alınmadan önce 8 de yatıyorduk,şimdi 7 den daha geç yatıramıyoruz..erken yattığı için de 5 de son uyanışı yapıyor yavrum.saat 9 a çekmiş arkadaşın biri uyku vaktini,ne güzel,ben de yapmaya çalışıyorum ama olmuyo,en fazla yarım saat daha oyalanıyor,sonra uyutuyoruz
erdem de sizinkiler gibi yarım saatte bir uyanmaya başladı,bazen yapmıyor ama çoğu gece böyle...aynı odadayız,park yatağında yatıyor,sabaha karşı bazen yanıma alıyorum.uyandığında kucağıma alıyorum,sakinleştiğinde terar yatağına bırakınca(emziği ağzında değilse veriyorum)tekrar dalıyor.gece 7de yattığını düşünürsek 5 kere emiyor.8,30 11,00 1,00 3,00 4,00 genelde bu saatlerdeyse kalması emziriyorum.
UYAMADIĞINDA SALLIYORUM diyen arkadaşlar ayağınızda sallıyorsanız şükredin.çünkü biz halen çarşafta uyutuyoruz.allahtan akşam uyuttuktan sonra sabaha kadar çarşaf olayımız yok,ama gündüzse malesef durum vahim..çok uykuya bunalırsa emzirip yatırdığımda uyuyor ama ozaman da çok ağlıyor yatırmadan önce,kıyamıyorum..ama geceleri ışığı kapattıktan sonra sık da uyansa alıp yatırınca uyuyor.şu uyku eğitimine acilen bizim ihtiyacımız var sözün kısası

fulyacım hoşgeldin uzun zamandan beri yoksun nasılsın bu arada minnoş kızın iyidir umarım mama sorunlarınızı halledebildiniz mi ?? artık alışmıştır inşallah...

hoşbulduk canım..pek fırsat bulamıyorum yazmaya..beren hanım bigün yiyor bigün yemiyor

kızlar merhaba, bugün doktor kontrolümüz vardı. doktora uyku konusunu sordum. bizimki uyanmıyor gece sürekli homurdanıyordu ama gözleri kapalı... dişten değil dedi. diş belirtisi yokmuş bizde hala.
dediki gözleri açık değilse uyanmadı ise müdahale etme, kucağına da alma, uykusunu bölme oğlunun dedi. bırak homurdansın dedi, dedim öyle de yaptım ama gece 2 den 5 e kadar homurdandı dedim. olsun homurdansın ne zararı var dedi. kesintisiz uyku çok önemli. sen kucağına alırsan alışır bu sefer kucak istediği için uyumaz dedi. zaten ben mümkün mertebe kucağıma almıyorum zaten bizle yatmıyor odasında yatağında yatıyordu. ama homurdandığı sürece gözleri kapalı çok müdahale etmemeye çalışacağım. dün gece 1 kere homurdandı birkaç dk.
doktora dedim ki eskiden 2 kere homurdanıyordu alıp emziriyordum dedim. emzirme dedi. gözleri kapalı ise uyanmadı ise rahatsız etme, bebeklerin 6.aydan sonra gece beslenmelerine çok ihtiyaçları yok dedi. uyku daha önemli, uyanmadığı sürece müdahale etme dedi.
kucakta uyutuyorum dedim yatağında uyuması lazım dedi.
acaba biz mi böyle yapıyoruz bebişleri. kucağımızda uyutuyoruz, hafif uyku dönemlerinde kucağımızda yanımızda olmadıklarını hissediyorlar ondan mı böyle yapıyorlar diye düşünüyorum.
bugün uyku eğitimine başlayacaktım ama bizimki saat 6 itibarı ile gece uykusuna kendi kendine girdi. dışarıdaydık sızdı oğluşum resmen yolda. eve gelince de uyanmadı, dışardaki kıyafetleri ile duruyor... bakalım belki bir ara uyanır...
bebişlerimiz inşaallah homurdanmadan güzel güzel uyurlar. o homurdanıp huzursuzlandığında çözemediğim bir derdi var diye düşünüyorum müdahale etmesemde uyuyamıyorum ya...:18:

böyle okuyunca ne kadar kolay olcakmış gibi geliyor ama değil işte.. aslında doktor çok haklı,müdahele ede ede biz alıştırıyoruz bebekleri..sonra da bizden bir müdahele olmadan uyuyamıyorlar.. gökalp gece uykusuna 10 gibi geçecek inşallah.. bakalım bu gece nasıl olacak...

Arda da böyle Zeynep, ben de doktorunun dediği gibi yapıyorum. daha küçükken bu homurdanmalar onu uyandırıyordu ama şimdi kendi kendine dalabiliyor tekrar. dalamazsa zaten bildiğin ağlıyor o zaman alıp emziriyorum ben de...

evet okuyunca kolay duruyor. doktor da çok kolay söyledi zaten. çocuğu olan doktora gitmek gerek heralde biraz annenin babanın dilinden anlayabilmesi için. ama ben biraz tutucuyum işte doğuma giren çocuk doktoru idi. çocuğumun doğumunu gördüğü için ona gitmek istiyorum, çok büyük problem yaşamam lazım değiştirmem için. o kadar büyük problem de umarım yaşamam.

dün gece burnunu temizledik banyo yaptırdık. az biraz masaj da yaptım yatırmadan. kayınvalidem ısrarla çocuğun ayakları üşüyor ondan sancılanıp homurdanıyor diyordu belki haklıdır büyüklerin bir bildiği vardır deyip ayaklarına kalın 2 çorap giydirdim kaloriferi de açtım. sadece sabaha karşı azıcık homurdandı. artık homurdanmayacağımı vardı yoksa bunlardan biri mi etkili oldu bilmiyorum. şimdiye kadar homurdanmadı henüz bakalım göreceğiz.

işte alp çoğu zaman kesintisiz uyuyordu sadece sabah 6 gibi uyanıyordu emziriyordum 8,30 da kesin kalkış yapıyordu. ama 1- 1,5 aydır gece 2 kere homurdanmaya başlayınca bende acıkmıştır diye alıp çok uykusu açılmasın diye alıp emzirip yatırıyordum. ağlamasın uykusu açılmasın diye düşünüyordum. ama hatalı davranıyormuşum. artık gözlerini açmadığı sürece emzirmeyeceğım dediğin gibi açsa zaten uyanır.

selam kızlar
size bakmadan yatmak istemedim.oğlağım uyudu 7,30da,bi kere emmek için uyandı,sonrasında kolay daldı uykuya.valla ben de erken yatayım diyorum,gece çok sık kalkmaya başladığından dolayı yorgunum (bunu ilk diyen ben değilim dimi :) )
şükürki akşam yatınca gece yaklaşık 1 e kadar rahat uyuyo diyebilirim.şimdi 11 de kalıkıp emer...gece 1 den sonra sıksık uyanıyor,bazen ayağımda sallamak zorunda kalıyorum...ya belkide çok erken uyuduğu için gece sık kalkıyor ama geç uyutmama izin vermiyoki,offf çok yoruldum...bunu derken utanıyorum,5 yıl boyu bi bebeğim olsun istedim,şimdi şükürki oldu,sızlanmaya hakkım yok gibi geliyor
anlatacak çooook şey var ama yormak istemem sizi şekerler
ha buarada uyku tulumu giydirdim bu gece..içi elyaflı ama çok kalın kaba değil.üzerine de yine ince pike örttüm.sıksık kontrol ediyorum,bunalcakmı,terlicekmi diye

erdem altını değiştirmeme izin vermiyor.daha doğrusu temizleyene kadar sakin ve mutlu,iş bez bağlamaya gelince tekmeler,dönmeler,daha neler neler....çıplak mı gezecek bu çocuk ?bezi bağlayana kadar ne maymunluklar yapıyorum,eline her seferinde farklı bişey veriyorum oyalansın diye,ama dönerken bi kızarması var şaşarsınız...sizde durumlar nedir,bu konuda püf nokta önerecek varmı?

kızımda homurdanma olmuyor cnm direk ağlıyor bizimki:)) gece uykuda konuşanlar varya acaba uykusundamı konuşacaak :))

ah cnm kıpır kıpır giydirirkende alt değişirkende durmuyor yerinde dönüyor bende öyle bağlıyorum ne yapim artık başa çıkılımıyor:)

aynı zamanda aynı şeyleri yaşıyor olmamız aslında ne kadar güzel.. hiçbirimiz kendimizi yalnız hissetmiyoruz böylelikle.. gökalp de gece çok sık uyanıyor çok zor uyuyor homurdanıyor altını bezletmiyor üstünü giydirmiyor kucak istiyor sürekli kucak .. eminim benimle aynı şeyleri harfi harfine yaşayanlar war burda. bu topiği bulmasaydım eğer kendimi şu an çok kötü hissedebilirdim,çaresiz hissedebilirdim ama biliyorum yalnız değilim :))

çok sağolun kızlar hepinizin bebişleri çok tatlı özendim bende koyayım dedim

Aa ben kıyıyorum sonradan kötü bişe olmasındansa
Dr iki ayda bi tahlil istiyor çok ilgili sağolsun çok solgun yüzü bembeyaz bu ayda bakalım dedi gerçekten çok düşük 8 çıktı 12olması gerek şurup bitti hafta içi gitcez dea inş. Düzelmiştir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…